0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aurislerde premium versiyonda şoför ve yolcu her iki tarafta auto diye biliyorum ben. Corollaya koymamıışlar mı ilginç.
Aldığımız Yeni corolla 1.6 Premium (yani sözde full olan serisi) de sadece şoför tarafındaki cam auto özellikli diğer üç kapıda yok.Halbuki dört kapı camı 2002 corollam solda bile auto idi.2005 terra da bile vardı.Bu parça çok pahalıda mı dört camıda auto yapmamışlar. Yada bilmediğimiz bir zararımı var!!!Sizlerde de öyle mi arkadaşlar tek kapı auto? Belkide yanlışlık yapmışlar Saygılarla
Size özel değil, maalesef genel bir durum üstelik diğer düğmelerde aydınlatma da yok sadece sürücü camı düğmesinde ışık var
İşin kilit noktası ise sunroofun olmamasının sebebi olarakta güvenlik önlemleri ve aracın kaporta aksamının mukavemetini artırmak olduğunu öğrendim. Aslında önemli bir detay. ...... Bu yüzden çok fazla takılmamanızı öneririm ancak yüksek bir ödeme yapıp da böyle bir eksikliğin olmasıda acı verici.
2005 terram var butun camlarda var bu özelik sunroof koymamalari yeni kasalar çikariyolar hala yok büyük eksiklik vede farlarin otomatik kapanmasi benimkinde yok belki yenilerde vardir bilmiyorum
Şu bir gerçek ki modeller yenilendikçe, araç sirkülasyonu arttıkça üretilen araçlarda da maalesef kalite azalmakta. Bu sadece Toyota ya özgü bir olay değil, artık üst segmentteki birçok araç için de bana göre geçerli. Küçük detaylar bile maliyet hesabında yekünü artırdığını düşünüyorum. İnanın sizin aracı ne kadar aldığınızın pek bir öneminin olmadığını düşünüyorum.Ancak, bir arkadaşım 2013 yılı içerisinde premium bir corolla almak istemişti fakat sunroof yoktu. Kendisinin Japon yetkililerle bile görüştüğünü biliyorum. Geçenlerde biraraya gelme fırsatım oldu ve sunroof olmadığı için aracı almadığını belirtti. İşin kilit noktası ise sunroofun olmamasının sebebi olarakta güvenlik önlemleri ve aracın kaporta aksamının mukavemetini artırmak olduğunu öğrendim. Aslında önemli bir detay. Bu arkadaşım ciddi bir kazadan sonra corollanın içerisinden çıkabilmiş bir kişi ve aracı japon yetkililerin bile gördüklerinde hayret ettiğini belirten bir kişi. Bu yüzden çok fazla takılmamanızı öneririm ancak yüksek bir ödeme yapıp da böyle bir eksikliğin olmasıda acı verici. Bu arada bahsi geçen arkadaşım Honda civic aldı.Saygılar.
Sunroof konusundaki yanlış bilgilenmelerden kaçınmak lazım arkadaşlar. Bu açıdan bakarsanız F1 araçlarının üstü komple açık. Mukavemet için dizayn edilen iç raylar ve panellerdir ve fabrika çıkışlı olarak sunroof'lu üretilen araçlarda bu raylar ona göre dizayn edilirler. Direklerin(A, B, C.. sütunları) mukavemeti esastır. Yine önemli olan(her araç için) emniyet kemerinin takılı olmasıdır.
malisef öyle hava kararınca el yordamı ile düğmeleri buluyoruz. Birde arka camları çocuklar açmasın diye kapattığımda ne yazık ki bende açamıyorum. Birde elektrikli ayna ayar düğmesi çok saçma biryerde bence (2011 corolla) . bence ayar düğmesi oturma pozisyonunda erişebileceğimiz biryerde olmalı.
Hakan Bey, konunun başında belirttiğim sunroof olayı fanatik bir toyotasever arkadaşım tarafından bizzat Kayseri'de yetkili bayi vasıtasıyla araştırılmış ve kendisi bu sonuca ulaşmıştır. Bu kendisinin araştırmaları sonucunda vermiş olduğu bir bilgidir. Kendisi sunroof olayından dolayı ve dizel corollaları aracına göre fiyatını çok pahalı bulduğu için Honda Civic Eco premium aldı. Bu arada belirtmiş olduğunuz güvenlik esaslarına katılıyorum.