Gönderen Konu: Yeni Corollada Sadece Şoför kapı Camı Auto?  (Okunma sayısı 7267 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '13
  • 63 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Yeni Corollada Sadece Şoför kapı Camı Auto?
« : Nisan 11, 2014, 11:39:39 »
Aldığımız Yeni corolla 1.6 Premium (yani sözde full olan serisi) de sadece şoför tarafındaki cam auto özellikli diğer üç kapıda yok.Halbuki dört kapı camı 2002 corollam solda bile auto idi.2005 terra da bile vardı.Bu parça çok pahalıda mı dört camıda auto yapmamışlar. Yada bilmediğimiz bir zararımı var!!!

Sizlerde de öyle mi arkadaşlar tek kapı auto? Belkide yanlışlık yapmışlar    :rofl: :rofl: :rofl:

Saygılarla
Yeni Toyota Corolla 2013 Premium Benzin + LPG  Manuel.....

Toyota Club Türkiye

Yeni Corollada Sadece Şoför kapı Camı Auto?
« : Nisan 11, 2014, 11:39:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corollada Sadece Şoför kapı Camı Auto?
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2014, 11:51:43 »
Aurislerde premium versiyonda şoför ve yolcu her iki tarafta auto diye biliyorum ben. Corollaya koymamıışlar mı ilginç. :(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2014, 12:08:17 »
Aurislerde premium versiyonda şoför ve yolcu her iki tarafta auto diye biliyorum ben. Corollaya koymamıışlar mı ilginç. :(
Aynen Katmamışlar.....Premiumm full serisi ya........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2014, 12:09:03 »
Aldığımız Yeni corolla 1.6 Premium (yani sözde full olan serisi) de sadece şoför tarafındaki cam auto özellikli diğer üç kapıda yok.Halbuki dört kapı camı 2002 corollam solda bile auto idi.2005 terra da bile vardı.Bu parça çok pahalıda mı dört camıda auto yapmamışlar. Yada bilmediğimiz bir zararımı var!!!

Sizlerde de öyle mi arkadaşlar tek kapı auto? Belkide yanlışlık yapmışlar    :rofl: :rofl: :rofl:

Saygılarla

Şu bir gerçek ki modeller yenilendikçe, araç sirkülasyonu arttıkça üretilen araçlarda da maalesef kalite azalmakta. Bu sadece Toyota ya özgü bir olay değil, artık üst segmentteki birçok araç için de bana göre geçerli. Küçük detaylar bile maliyet hesabında yekünü artırdığını düşünüyorum. İnanın sizin aracı ne kadar aldığınızın pek bir öneminin olmadığını düşünüyorum.

Ancak, bir arkadaşım 2013 yılı içerisinde premium bir corolla almak istemişti fakat sunroof yoktu. Kendisinin Japon yetkililerle bile görüştüğünü biliyorum. Geçenlerde biraraya gelme fırsatım oldu ve sunroof olmadığı için aracı almadığını belirtti. İşin kilit noktası ise sunroofun olmamasının sebebi olarakta güvenlik önlemleri ve aracın kaporta aksamının mukavemetini artırmak olduğunu öğrendim. Aslında önemli bir detay. Bu arkadaşım ciddi bir kazadan sonra corollanın içerisinden çıkabilmiş bir kişi ve aracı japon yetkililerin bile gördüklerinde hayret ettiğini belirten bir kişi.

Bu yüzden çok fazla takılmamanızı öneririm ancak yüksek bir ödeme yapıp da böyle bir eksikliğin olmasıda acı verici. Bu arada bahsi geçen arkadaşım Honda civic aldı.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2014, 13:35:46 »
Gün geçtikçe yeni model toyotalara olan iyi yöndeki hissiyatim azalmaya başladı.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2014, 20:01:29 »

Saygılarla

Size özel değil, maalesef genel bir durum :( üstelik diğer düğmelerde aydınlatma da yok sadece sürücü camı düğmesinde ışık var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2014, 22:43:02 »
Makyajı bekliyorlar all auto yapmak için...
Klasik Toyota...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2014, 00:46:48 »
Size özel değil, maalesef genel bir durum :( üstelik diğer düğmelerde aydınlatma da yok sadece sürücü camı düğmesinde ışık var :)

durumu paylaştığın için teşekürler  kardeş

Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
İşin kilit noktası ise sunroofun olmamasının sebebi olarakta güvenlik önlemleri ve aracın kaporta aksamının mukavemetini artırmak olduğunu öğrendim. Aslında önemli bir detay. ...... Bu yüzden çok fazla takılmamanızı öneririm ancak yüksek bir ödeme yapıp da böyle bir eksikliğin olmasıda acı verici.

Ben sunroof zaten istemiyorum ama firma 2002 de standart olarak verdiği özellikleri bile kaldırmış veya opsiyonel yapmış.Dediğin gibi artık katlanacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2014, 16:37:21 »
2005 terram var butun camlarda var bu özelik  sunroof koymamalari yeni kasalar çikariyolar hala yok büyük eksiklik vede farlarin otomatik kapanmasi benimkinde yok  belki yenilerde vardir bilmiyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2014, 11:25:37 »
2005 terram var butun camlarda var bu özelik  sunroof koymamalari yeni kasalar çikariyolar hala yok büyük eksiklik vede farlarin otomatik kapanmasi benimkinde yok  belki yenilerde vardir bilmiyorum
Sunroof olayı kaportanın direncini kırdığı için ben sunroofa karşıyım ancak olaması gereken 2002 yeni kasalarda bile olan güzel özelliği kaldırmaları hoş değil.Acaba diğer kapılara bu özellik katmak pahalıya mal olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2014, 11:57:52 »
auris 1.4 d4d vardı altımda birkaç gündür. arabada cam tavan bluetooth usb cd vs teyp var navigasyon yok(varda yazılımı yok. araba varda benzini yok gibi birşey) şöför tarafı all auto diğerleri antika tuşlu. mirror tuşunda aydınlatma var l ve r yazan tuşta yok. aynaları kapatan tuşta yok.  farlarınız açık anahtarı çıkartınca parklar hala yanıyor.  cruise control yok. cam düğmelerinin olduğu yerde camları kilitleyen tuşun aydınlatması yok. çok ilginç eksiklikler bunlar.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 14, 2014, 12:00:13
Şu bir gerçek ki modeller yenilendikçe, araç sirkülasyonu arttıkça üretilen araçlarda da maalesef kalite azalmakta. Bu sadece Toyota ya özgü bir olay değil, artık üst segmentteki birçok araç için de bana göre geçerli. Küçük detaylar bile maliyet hesabında yekünü artırdığını düşünüyorum. İnanın sizin aracı ne kadar aldığınızın pek bir öneminin olmadığını düşünüyorum.

Ancak, bir arkadaşım 2013 yılı içerisinde premium bir corolla almak istemişti fakat sunroof yoktu. Kendisinin Japon yetkililerle bile görüştüğünü biliyorum. Geçenlerde biraraya gelme fırsatım oldu ve sunroof olmadığı için aracı almadığını belirtti. İşin kilit noktası ise sunroofun olmamasının sebebi olarakta güvenlik önlemleri ve aracın kaporta aksamının mukavemetini artırmak olduğunu öğrendim. Aslında önemli bir detay. Bu arkadaşım ciddi bir kazadan sonra corollanın içerisinden çıkabilmiş bir kişi ve aracı japon yetkililerin bile gördüklerinde hayret ettiğini belirten bir kişi.

Bu yüzden çok fazla takılmamanızı öneririm ancak yüksek bir ödeme yapıp da böyle bir eksikliğin olmasıda acı verici. Bu arada bahsi geçen arkadaşım Honda civic aldı.

Saygılar.
onu söyleyen yetkililer aurise neden komple cam tavan koymuşlar. saçmalamaktan öteye giden bir açıklama değil. sunroof orjinalse mukavemente zarar vermez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2014, 12:09:09 »
  Sunroof konusundaki yanlış bilgilenmelerden kaçınmak lazım arkadaşlar. Bu açıdan bakarsanız F1 araçlarının üstü komple açık.
 Mukavemet için dizayn edilen iç raylar ve panellerdir ve fabrika çıkışlı olarak sunroof'lu üretilen araçlarda bu raylar ona göre dizayn edilirler. Direklerin(A, B, C.. sütunları) mukavemeti esastır. Yine önemli olan(her araç için) emniyet kemerinin takılı olmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2014, 13:53:40 »
  Sunroof konusundaki yanlış bilgilenmelerden kaçınmak lazım arkadaşlar. Bu açıdan bakarsanız F1 araçlarının üstü komple açık.
 Mukavemet için dizayn edilen iç raylar ve panellerdir ve fabrika çıkışlı olarak sunroof'lu üretilen araçlarda bu raylar ona göre dizayn edilirler. Direklerin(A, B, C.. sütunları) mukavemeti esastır. Yine önemli olan(her araç için) emniyet kemerinin takılı olmasıdır.

Hakan Bey, konunun başında belirttiğim sunroof olayı fanatik bir toyotasever arkadaşım tarafından bizzat Kayseri'de yetkili bayi vasıtasıyla araştırılmış ve kendisi bu sonuca ulaşmıştır. Bu kendisinin araştırmaları sonucunda vermiş olduğu bir bilgidir. Kendisi sunroof olayından dolayı ve dizel corollaları aracına göre fiyatını çok pahalı bulduğu için Honda Civic Eco premium aldı. Bu arada belirtmiş olduğunuz güvenlik esaslarına katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 14, 2014, 15:09:31 »

malisef öyle hava kararınca el yordamı ile düğmeleri buluyoruz. Birde arka camları çocuklar açmasın diye kapattığımda ne yazık ki bende açamıyorum. Birde elektrikli ayna ayar düğmesi çok saçma biryerde bence (2011 corolla) . bence ayar düğmesi oturma pozisyonunda erişebileceğimiz biryerde olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 14, 2014, 15:16:37 »
Sanırım son Toyota 2006 Corollam olacak .Çün ki şunu görüyorum ki Toyota kaliteyi ciddi anlamda düşürmeye başladı .İç malzemesi olsun görüntüsü olsun benim hiç  cezbetmiyor .Bilmiyorum sizlerin görüşleri nedir ama gerçekten diğer markalar kalite yönünde artılar koyarken .Toyota 2002 model aracında kullandığı teknolojiyi bile çok görmüş. Ayrıç iç malzeme kalitesinde hiç hoş değil şasen 2006 model aracımdaki iç malzeme kalitesi 2014 modelde dahi yok
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 62500
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 14, 2014, 15:18:36 »
Sunroof eksikliğinin güvenlik zafiyetine bağlanmasına karşıyım zira Auris ve Versoda sunroof varken o araçları kullananların güvenlikleri düşünülmüyor mu :)

Kendisininden bir kademe daha ucuz ve bir kademe daha pahalı olan modelde olan sunroof, 4 cam full otomatik, renkli arka camlar, otomatik katlanan ayna vb. gibi özelliklerin Corollada kırpılması, üstelik opsiyon olarak dahi sunulmaması hakikaten çok enteresan.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 14, 2014, 15:23:34

malisef öyle hava kararınca el yordamı ile düğmeleri buluyoruz. Birde arka camları çocuklar açmasın diye kapattığımda ne yazık ki bende açamıyorum. Birde elektrikli ayna ayar düğmesi çok saçma biryerde bence (2011 corolla) . bence ayar düğmesi oturma pozisyonunda erişebileceğimiz biryerde olmalı.

yeni kasa da aynen anlattığınız gibi, arka camları çocuk açmasın diye kilitliyoruz iyi güzel de, aracın hakimi sürücü değil midir? ona neden kilitli oluyor ki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Nisan 14, 2014, 15:44:44 »
Hakan Bey, konunun başında belirttiğim sunroof olayı fanatik bir toyotasever arkadaşım tarafından bizzat Kayseri'de yetkili bayi vasıtasıyla araştırılmış ve kendisi bu sonuca ulaşmıştır. Bu kendisinin araştırmaları sonucunda vermiş olduğu bir bilgidir. Kendisi sunroof olayından dolayı ve dizel corollaları aracına göre fiyatını çok pahalı bulduğu için Honda Civic Eco premium aldı. Bu arada belirtmiş olduğunuz güvenlik esaslarına katılıyorum.
Sizi anlıyorum Mustafa bey, zaten amacım burada kimseye karşı yazmak değil, bazı şeylerin yanlış bilinmesini önlemeye çalışmak.
 Konu yorumuna gelirsek; mühendislik ile ilgili bilgi sahibi olmak lazım bence. Mühendislik açısından; aynı aracın sunrooflu modelleri ile, konvansiyonel tiptekiler arasında crash testlerde farklı sonuçlar alınıp alınmadığı, değişik yönden mukavemetlerin farklı olup olmadığına bakmak lazım. Satış yönünden ise, duruma göre yorumlar maalesef değişiyor genelde!.

Örnek bir ray sistemi. Bunun üzerinin cam ya da ince, düz sac ile kaplanması mukavemeti değiştirmez. Sadece ağırlık merkezi değişir ki bu da ayrı bir konudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2014, 15:49:57 »
İlginç bir durum. Yeni çıkan Corollalar da sunroof olmayışını ben yukarıda belirttiğim duruma bağlamıştım. Belki başka bir mühendislik açısından açıklaması vardır. Bu arada sunroof neden yok?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Nisan 14, 2014, 16:18:46 »
 :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 14, 2014, 16:24:36 »
Geçmişte konuşulmuştu bu konu.

Sunroof oldugunda tavan için döşeme yaklaşık 3 Cm daha alçalır.
Çünkü açılan camın girecegi alanın olması gerekiyor.
Bu durumdada zaten alçak olan tavandan dolayı arka koltuk baş mesafesi dahada alçalacaktır.

Konulursa ya baş mesafesinden yada koltuk minderlerinden taviz verilmek zorunda çünkü sürtünme katsayısını düşürmek için araç alçak dizayn edilmiş.

Bu gözle bakınca bu modeli çokta yargılayamıyorum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new