Gönderen Konu: Yeni Corollada Sadece Şoför kapı Camı Auto?  (Okunma sayısı 7266 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corollada Sadece Şoför kapı Camı Auto?
« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2014, 16:49:05 »
:islik:

Merhabalar,

Biraz önce Toyota Kayseri yetkili bayii ile görüştüm. Corolla modellerinde sunroof olmadığını ve bunun güvenlik amaçlı olduğu bilgisini teyid ettiler. Bunun yerine beni sunroof olan Auris modeline yönlendirdiler. Toyota her zaman için en güvenilir araçları üretmeye çalışır notunuda eklediler.

Bayii Tel: 0352 311 36 00pbx

Saygılar. 

Mesaj Birleştirildi: Nisan 14, 2014, 16:52:25
Bu arada sunroof çok güzel durmuş. Ahmet Beyin de belirttiğine göre;

1- Arka koltuk baş mesafeleri ile artı olarakta rüzgar katsayısındaki hesaplamalar nedeniyle,

2-Yetkili bayiinin belirttiği güvenlik nedeniyle (bu konu açılabilir çünkü araç gerçekten uzun bir araç sunroof ve skywindow bu araca ne kadar uyar),

3- Her ikiside içinde olan sebeplerden dolayı en azından Türkiye'de satılan corollalarda sunroof bulunmamakta.

Bu arada yukarıda resimdeki araç yabancı plaka. :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2014, 16:49:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 14, 2014, 16:56:51 »
Bu tatmin edici bir cevap değil, peki fotodaki sunroof ne yani. Corolla Auris'e göre daha mı güvensizmiş bu sonuç mu çıkıyor bundan?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 14, 2014, 17:04:12 »
Bu tatmin edici bir cevap değil, peki fotodaki sunroof ne yani. Corolla Auris'e göre daha mı güvensizmiş bu sonuç mu çıkıyor bundan?

Arkadaşıma verilen cevap bu yöndeydi az önce aradım banada verilen cevap bu yönde. Yukarıdaki araçtaki sunroofun sonradan yapılıp yapılmadığını bilemeyiz. Ancak bildiğiniz üzere her  marka aracını satmak ve pazarlamak ister. Toyota neden corolla ya sunroof koymak istemesin? Sizce başka bir sebebi ne olabilir? Sunroof olmadığı için arkadaşım honda civic aldı. Nedeni bu. Bilemiyorum, premium donanımda bile sunroof yok. Vardır bir nedeni elbet, saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 14, 2014, 17:07:46

Tabi belirttiğiniz açıdan bakmamız ne derece doğru olur? Corolla çok başka bir araç Auris çok başka bir araç. Auris modelinde olan bir özellik corollaya eklendiğinde onu daha güvenilir yapacak diye bir şey yoktur. Ama mantıklı bir açıklaması yine de vardır. Ben düşündüm, merak ettim, araştırdım, sordum, örnekledim sonuç yukarıdaki gibi. Bilgisi olan arkadaşlarımız varsa paylaşırlarsa memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #23 : Nisan 14, 2014, 17:08:21 »
Arkadaşıma verilen cevap bu yöndeydi az önce aradım banada verilen cevap bu yönde. Yukarıdaki araçtaki sunroofun sonradan yapılıp yapılmadığını bilemeyiz. Ancak bildiğiniz üzere her  marka aracını satmak ve pazarlamak ister. Toyota neden corolla ya sunroof koymak istemesin? Sizce başka bir sebebi ne olabilir? Sunroof olmadığı için arkadaşım honda civic aldı. Nedeni bu. Bilemiyorum, premium donanımda bile sunroof yok. Vardır bir nedeni elbet, saygılar.

Bence koymak istememiştir. Sunroof koymak isteyip teknik nedenlerden dolayı koyamamayı mantığım almıyor hele bu devirde. Tamamen Türkiye'ye yönelik pazarlama stratejisi, klasik donanımlardan kırpma projesi gibi geldi bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 14, 2014, 17:10:09 »
Bence koymak istememiştir. Sunroof koymak isteyip teknik nedenlerden dolayı koyamamayı mantığım almıyor hele bu devirde. Tamamen Türkiye'ye yönelik pazarlama stratejisi, klasik donanımlardan kırpma projesi gibi geldi bana.

Ama Aytaç Bey sunroof olmadığından corollaya yaklaşık 70.000 liralık civic tercih edildi. Böyle birşeyi düşünmüş olamazlar. Eğer bu nedenden dolayı sunroof koymuyorlarsa büyük hata yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #25 : Nisan 14, 2014, 17:23:52 »
Ama Aytaç Bey sunroof olmadığından corollaya yaklaşık 70.000 liralık civic tercih edildi. Böyle birşeyi düşünmüş olamazlar. Eğer bu nedenden dolayı sunroof koymuyorlarsa büyük hata yapıyorlar.

Satış hedeflerini tuttururlarsa çok umurlarında olmaz. Sizin verdiğiniz örnek ekstra bir örnek. Toyota'nın dikkate alması için sunroof yok diye başka marka araca yönelenlerin sayısının ciddi boyutlara ulaşması gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 14, 2014, 18:00:26 »
Yukarıda fotoğrafı görülen Corolla sonradan sunroof takılan bir araç olabileceği gibi (sanırım Rus plakalı) , uzakdoğuda satılan Corolla Altis de olabilir.

Altis'in üst donanım seviyesine sahip modellerinde elektrikli ayarlanabilen koltuklar, mercekli farlar, Led stoplar, Sunroof gibi pek çok ilave özellik var.

Aşağıdaki fotoğrafta Altis'in sunroof'unun araç içerisinden nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

http://s4.paultan.org/image/2013/11/corolla-altis-taiwan-interior-1-850x424.jpg

ekleme:
İllaki Altis modeli olmasına gerek yokmuş, biraz önce Birleşik Arap Emirliklerine satılan modellerde de sunroof ve mercekli far gördüm :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 14, 2014, 18:03:57 »
bu otomatik açılıp kapanan camı bir tek sevmeyen ben varım heralde, yapabilsem bu özelliği iptal bile ederim. camı az açmaya çalışırken yaşanılan stressi hiç sevmiyorum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '13
  • 63 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 15, 2014, 00:47:19 »
bu otomatik açılıp kapanan camı bir tek sevmeyen ben varım heralde, yapabilsem bu özelliği iptal bile ederim. camı az açmaya çalışırken yaşanılan stressi hiç sevmiyorum.
O da doğru  :)
Yeni Toyota Corolla 2013 Premium Benzin + LPG  Manuel.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 15, 2014, 08:26:09 »
Yukarıda fotoğrafı görülen Corolla sonradan sunroof takılan bir araç olabileceği gibi (sanırım Rus plakalı) , uzakdoğuda satılan Corolla Altis de olabilir.

Altis'in üst donanım seviyesine sahip modellerinde elektrikli ayarlanabilen koltuklar, mercekli farlar, Led stoplar, Sunroof gibi pek çok ilave özellik var.

Aşağıdaki fotoğrafta Altis'in sunroof'unun araç içerisinden nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

http://s4.paultan.org/image/2013/11/corolla-altis-taiwan-interior-1-850x424.jpg

ekleme:
İllaki Altis modeli olmasına gerek yokmuş, biraz önce Birleşik Arap Emirliklerine satılan modellerde de sunroof ve mercekli far gördüm :/
Bir araplar kadar değer verilmiyor o zaman ülkemize. Bu bilgilerden sonra ortaya çıkan sonuç, hepsi pazarlama stratejisi. -Bu ülkeye nasıl olsa  bu model sunroofsızda sokulur ve amerikanın iki katı fiyatına kuru kuru Türkiye pazarında satış rekorları kırılır- diye bir düşünce olabilir. Çuvalla para ver 2013-2014 model araçta bir tane cam açma otomatiği olsun, sunroof olmasın, vs. vs. Eğer böyleyse yazık, inanılır gibi değil. 

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2014, 08:33:39
Konu dışı belki ama Toyota'nın servis avantajlarını sadece Forever karta yapmasını da çok yanlış olarak görüyorum. Bir çok marka eski model araçlarına servis bakımlarında işçilik vb. kalemlerde de indirim sağlarken burada sadece puana göre bir indirim söz konusu.

Toyota markası iyice elitleşmeye doğru mu gidiyor, bana mı öyle geliyor. Kendine fazla güven hata getirebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 15, 2014, 14:14:14 »
açıklamaya bak ya güvenlikmiş.
size 3. dünya ülkesi muamelesi yapıyoruz diyemiyorlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 19, 2014, 11:52:46 »
2003 opel merivam vardı arasında hiçbir fark yok. 2013 model bir araba olarak içinde hayatı kolaylaştıran hiçbirşey yok. torpidoyu açtığında bir ışıklandırma dahi koymamışlar. zaten yenilikçi hiçbirşey eklememişler ne tasarım ne de başka birşey insan atıyorum vites topuzuna el frenine bir dizayn yapar. gösterge ışıklandırması göstergeler yıllardır süregelen tasarımlar. hele dijital saat saat tam bir rezalet. yeni kasa corolla dış tasarım hariç bence beklentilerin üzerine çıkamadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • d-4d advance
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 7700
  • Model Yılı: '14
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 20, 2014, 21:24:32 »
ne saçma bir olay bu düşük model araçlarda bile var
 >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 20, 2014, 21:31:13 »
98 model opel astra g gl aracım vardı dört camda auto idi kumandadan sonradan ayarlamayla kapıları kitledigimde camların dördüde kapanıyordu.sorunsuzluk adına bir çok şeyden vazgeçilmiş yada maliyet demek dahamı dogru olur. :wacko:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 20, 2014, 21:41:36 »
şu sunroof olayı bence toyota önemsemiyor bu işi yoksa yurt dışında satılan corollada bırakın sunroofu mercekli bi xenon dahi varken benim bir araçta okadar para verirken dikkat ettiğim önemli şeylerden biri sunroof auriste varda noluyor açılıyor mu cam tava üstü kelime oyunu yapıyorlar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE