0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
meslegini düzgün yapmayan diger meslek guruplarıylada ilgili konu açılsın onlarında ahlaksızını görevini düzgün yapmıyanını vs hemen eleştirelim.ayrımcılık degil burda amaç.ama konuya vakıf oldugum için yazıyorum son durumunu gayette açık birşekilde biliyorum.içlerinde dünyalar iyisi olanları var buna hiçbir sözüm yok.ama son yapılanmasından kendileri bile şikayetçiyken yok yaaa aslanlar hala demekde dogru degil.olmsaydılar maşa.izinvermeseydiler..yapacak birşey yok
maşa olmakla emir kulu olmak arasında da fark var ama abi. siyasi olaylar yüzünden yarın birgün zor bir durumda ihtiyacımızın olacağı kuruma böyle tavır alınması beni üzdü açıkçası. eleştiriler her zaman olur haklı olan yanları da var kesinlikle ama bütün polislere yıkılmış durumda şuan benim gözlemlediğim o.
Arkadaşlar fikirlerinizi beyan ederken konu ile ilgili hassasiyeti olan diğer arkadaşları da düşünmelisiniz. Siyaset konuşmanın ya da fikir alışverişinde bulunmanın, görüşünüzü söylemenizin hiçbir sakıncası yok lakin edep sınırları içerisinde ve karşınızdaki insanında fikrine saygı duyarak yapmalısınız. Not: Zaman zaman konu içerisinde forum kurallarına uygun olmayan ve konu bütünlüğünün bozulmasına sebep olan mesajları temizliyoruz, herkes kendi kendinin polisi olursa bize de iş kalmamış olur Şimdilik konuyu kilitlemeye gerek yok ama bu şekilde devam ederse kilitlemek zorunda kalacağımızı da bilmenizi isterim.
Arkadaşlar konuyu baştan sona tekrar okudum ve bir yerden sonra hatta sıkıldım. Ali yöneticim o arada gerekli uyarıyı zaten yapmış. Bu eklenecek çok bir şey yok.Herkesin hemfikir olduğunu düşündüğüm konu şu: Polis yaşam merkezlerinde asayişi ve düzeni koruyan silahlı birimdir. Askerden farkı; asker sadece savaşçıdır ve görevi ölmek pahasına savunmadır. Polisin ise toplumsal çok daha farklı görevleri vardır. Bu nedenle polis kurumu çok ciddi bir kurumdur ve her zaman siyaset üstü olmalıdır. Polislerin birimlerine göre eğitimleri çok farklıdır. Bazı birimlerde polis memuru bir psikolog kadar bilgi almalıdır. Silah polisin ilk çaresi değil son çaresidir. Asla çocuk şubedeki polis ile narkotik teki polis aynı olamaz, olmamalı. Memur trafik şubeden terörle mücadele birimine alınamaz, alınmamalı. Alınırsa ne olur? İşte böyle kaos olur....Kötü yönetilen her kurum çürür. Yazık ki öteden beri Asker halktan yana polis ise haklın karşındaymış gibi bir izlenime sebebiyet verilmiştir. Oysa asker ne kadar vatan evladı ise poliste o kadar vatan evladıdır. Âmâ askerin eğitim yıllar alırken polisin eğitimi akademi mezunları hariç 6 aydır. Saçma sapan atamalar yazık ki sadece bu kurumda vardır.Sonuç olarak kötü yönetilen kurumda çalışan her birey kötü değildir ama iyiler azınlıktadır.
mehmet ali abim, çok güzel noktaların üzerine basmış, kutluyorum kendisini. Şu anda tam rakamlar aklımda olmasa da, son 10 yılda işe alınan polis sayısının ciddi oranda arttırılması, ama buna nazaran asayiş , toplum huzuru konusunda da ciddi bir düşüş mevcut. Poliste tabiki bu vatanın evladıdır, benimde polis teşkilatında, çok sevdiğim abilerim , kardeşlerim var. Ama içlerindeki şehir eşkiyalarını cezalandırmadıkları sürece, toplumun bu kuruma hiçbir zaman güveni kalmayacaktır.
Arkadaslar kanunlarda polid hukumetin emrine verilmistir. bu gecmistede boyleydi. yarin hic ummadiginiz bir siyasi parti basa gecse bu seferde ........ polis diye yafta yiyecektir. ilk yazi iyi okunmuyor zannimca. polisin saglikli olmadigi zaten belirtilmis. sirf siyasi kinini kusmak icin birde ben vuruyum diyenler direk cevik ve trafik islerinden dem vuruyor. hirsizi yakalayan polis ama serbest birakan sistemin kendisi. silah bicak vs ile adam oldurmenin yatari 5-6 yil. adam yaralamanin yatari 1-2 ay. hirsizligin yatari bile yok. bunlar hic sorgulanmiyor malesef.
ilk önce polis haftasını kutlar şehitlerimize Allah tan rahmet yakınlarına sabır dilerim.arkadaşlar ister sevin ister sevmeyin polisi, siz sevmiyorsunuz diye çok üzülmezler seviyorsunuz diye de havalara uçmazlar kusura bakmayın.haa polisin davranışlarda çok ileri gittiğini düşünenlere sözüm, çok hayran olduğunuz avrupa ve amerika polislerine bakın ilk önce derim son sözüm polisten çok nefret edenlere umarım başınıza 'imdat polis' diye çığlık çığlağa bağıracağınız bir olay gelmez, haa gelirse de siz yinede polisi çağırın Allah izin verdiği sürece siz ne olursanız olun o size yardım edecektir.