Gönderen Konu: Polis Haftası  (Okunma sayısı 3981 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Polis olmak
« Yanıtla #40 : Nisan 08, 2014, 13:47:17 »
Arkadaşlar fikirlerinizi beyan ederken konu ile ilgili hassasiyeti olan diğer arkadaşları da düşünmelisiniz. Siyaset konuşmanın ya da fikir alışverişinde bulunmanın, görüşünüzü söylemenizin hiçbir sakıncası yok lakin edep sınırları içerisinde ve karşınızdaki insanında fikrine saygı duyarak yapmalısınız.

Not: Zaman zaman konu içerisinde forum kurallarına uygun olmayan ve konu bütünlüğünün bozulmasına sebep olan mesajları temizliyoruz, herkes kendi kendinin polisi olursa bize de iş kalmamış olur :)

Şimdilik konuyu kilitlemeye gerek yok ama bu şekilde devam ederse kilitlemek zorunda kalacağımızı da bilmenizi isterim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 08, 2014, 13:47:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 08, 2014, 13:50:34 »
meslegini düzgün yapmayan diger meslek guruplarıylada ilgili konu açılsın onlarında ahlaksızını görevini düzgün yapmıyanını vs hemen eleştirelim.ayrımcılık degil burda amaç.ama konuya vakıf oldugum için yazıyorum son durumunu gayette açık birşekilde biliyorum.içlerinde dünyalar iyisi olanları var buna hiçbir sözüm yok.ama son yapılanmasından kendileri bile şikayetçiyken yok yaaa aslanlar hala demekde dogru degil.olmsaydılar maşa.izinvermeseydiler..yapacak birşey yok
maşa olmakla emir kulu olmak arasında da fark var ama abi. siyasi olaylar yüzünden yarın birgün zor bir durumda ihtiyacımızın olacağı kuruma böyle tavır alınması beni üzdü açıkçası. eleştiriler her zaman olur haklı olan yanları da var kesinlikle ama bütün polislere yıkılmış durumda şuan benim gözlemlediğim o.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 08, 2014, 13:52:29 »
maşa olmakla emir kulu olmak arasında da fark var ama abi. siyasi olaylar yüzünden yarın birgün zor bir durumda ihtiyacımızın olacağı kuruma böyle tavır alınması beni üzdü açıkçası. eleştiriler her zaman olur haklı olan yanları da var kesinlikle ama bütün polislere yıkılmış durumda şuan benim gözlemlediğim o.

Katılıyorum ,  tüm polislere yıkılmaması gerekir. Tabi ki çürükler var bunlarıda temizlemeli polis teşkilatından.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 08, 2014, 14:13:03 »
Arkadaşlar konuyu baştan sona tekrar okudum ve bir yerden sonra hatta sıkıldım. Ali yöneticim o arada gerekli uyarıyı zaten yapmış. Bu eklenecek çok bir şey yok.

Herkesin hemfikir olduğunu düşündüğüm konu şu: Polis yaşam merkezlerinde asayişi ve düzeni koruyan silahlı birimdir. Askerden farkı; asker sadece savaşçıdır ve görevi ölmek pahasına savunmadır. Polisin ise toplumsal çok daha farklı görevleri vardır. Bu nedenle polis kurumu çok ciddi bir kurumdur ve her zaman siyaset üstü olmalıdır. Polislerin birimlerine göre eğitimleri çok farklıdır. Bazı birimlerde polis memuru bir psikolog kadar bilgi almalıdır. Silah polisin ilk çaresi değil son çaresidir. Asla çocuk şubedeki polis ile narkotik teki polis aynı olamaz, olmamalı. Memur trafik şubeden terörle mücadele birimine alınamaz, alınmamalı. Alınırsa ne olur? İşte böyle kaos olur....

Kötü yönetilen her kurum çürür. Yazık ki öteden beri Asker halktan yana polis ise haklın karşındaymış gibi bir izlenime sebebiyet verilmiştir. Oysa asker ne kadar vatan evladı ise poliste o kadar vatan evladıdır. Âmâ askerin eğitim yıllar alırken polisin eğitimi akademi mezunları hariç 6 aydır. Saçma sapan atamalar yazık ki sadece bu kurumda vardır.
Sonuç olarak kötü yönetilen kurumda çalışan her birey kötü değildir ama iyiler azınlıktadır.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 08, 2014, 14:13:10 »
Arkadaşlar fikirlerinizi beyan ederken konu ile ilgili hassasiyeti olan diğer arkadaşları da düşünmelisiniz. Siyaset konuşmanın ya da fikir alışverişinde bulunmanın, görüşünüzü söylemenizin hiçbir sakıncası yok lakin edep sınırları içerisinde ve karşınızdaki insanında fikrine saygı duyarak yapmalısınız.

Not: Zaman zaman konu içerisinde forum kurallarına uygun olmayan ve konu bütünlüğünün bozulmasına sebep olan mesajları temizliyoruz, herkes kendi kendinin polisi olursa bize de iş kalmamış olur :)

Şimdilik konuyu kilitlemeye gerek yok ama bu şekilde devam ederse kilitlemek zorunda kalacağımızı da bilmenizi isterim.

Kesinlikle katılıyorum. Olay çok kolay bir şekilde artık bir kamu kurumunu yıpratmak halini aldı. Kamu kurumuna dille bile olsa zarar vermek demek doğal olarak "Kamu"nun vicdanını zedelemek anlamına gelir. Edebli ve kimseyi incitmeden eleştiriye kimsenin bir şey diyeceğini zannetmiyorum. Ancak bazı kişilerin kin ve nefretlerini kusarcasına buradan paylaşmaları hiç hoş bir durum değildir. Bir kamu kurumuna polislerin bayramı konusu altında bu denli zarar verecek boyutlara gelmek akılla, fikirle örtüşmemektedir ve bu konu başlığı altında böyle şeylerin bahsinin geçmesini bile büyük bir ayıp olarak görmekteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 08, 2014, 14:41:18 »
Ali abi diyorsa vardır bi bildigi zaten  :) yanlız şunuda hatırlatıyım büyük harf yasak.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2014, 14:42:04
Arkadaşlar konuyu baştan sona tekrar okudum ve bir yerden sonra hatta sıkıldım. Ali yöneticim o arada gerekli uyarıyı zaten yapmış. Bu eklenecek çok bir şey yok.

Herkesin hemfikir olduğunu düşündüğüm konu şu: Polis yaşam merkezlerinde asayişi ve düzeni koruyan silahlı birimdir. Askerden farkı; asker sadece savaşçıdır ve görevi ölmek pahasına savunmadır. Polisin ise toplumsal çok daha farklı görevleri vardır. Bu nedenle polis kurumu çok ciddi bir kurumdur ve her zaman siyaset üstü olmalıdır. Polislerin birimlerine göre eğitimleri çok farklıdır. Bazı birimlerde polis memuru bir psikolog kadar bilgi almalıdır. Silah polisin ilk çaresi değil son çaresidir. Asla çocuk şubedeki polis ile narkotik teki polis aynı olamaz, olmamalı. Memur trafik şubeden terörle mücadele birimine alınamaz, alınmamalı. Alınırsa ne olur? İşte böyle kaos olur....

Kötü yönetilen her kurum çürür. Yazık ki öteden beri Asker halktan yana polis ise haklın karşındaymış gibi bir izlenime sebebiyet verilmiştir. Oysa asker ne kadar vatan evladı ise poliste o kadar vatan evladıdır. Âmâ askerin eğitim yıllar alırken polisin eğitimi akademi mezunları hariç 6 aydır. Saçma sapan atamalar yazık ki sadece bu kurumda vardır.
Sonuç olarak kötü yönetilen kurumda çalışan her birey kötü değildir ama iyiler azınlıktadır.

+1...buluşma geliyor abi az kaldı çalışıyoruz üstünde  :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 08, 2014, 15:08:09 »
mehmet ali abim, çok güzel noktaların üzerine basmış, kutluyorum kendisini. Şu anda tam rakamlar aklımda olmasa da, son 10 yılda işe alınan polis sayısının ciddi oranda arttırılması, ama buna nazaran asayiş , toplum huzuru konusunda da ciddi bir düşüş mevcut. Poliste tabiki bu vatanın evladıdır, benimde polis teşkilatında, çok sevdiğim abilerim , kardeşlerim var. Ama içlerindeki şehir eşkiyalarını cezalandırmadıkları sürece, toplumun bu kuruma hiçbir zaman güveni kalmayacaktır.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Nisan 08, 2014, 15:13:24 »
mehmet ali abim, çok güzel noktaların üzerine basmış, kutluyorum kendisini. Şu anda tam rakamlar aklımda olmasa da, son 10 yılda işe alınan polis sayısının ciddi oranda arttırılması, ama buna nazaran asayiş , toplum huzuru konusunda da ciddi bir düşüş mevcut. Poliste tabiki bu vatanın evladıdır, benimde polis teşkilatında, çok sevdiğim abilerim , kardeşlerim var. Ama içlerindeki şehir eşkiyalarını cezalandırmadıkları sürece, toplumun bu kuruma hiçbir zaman güveni kalmayacaktır.

mehmet ali abiyle birlikte sende çok güzel açıkladın alper.anlatılmak istenenler çok güzel birşekilde sayenizde özetlenmiş oldu teşekkürederim kendi adıma
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6000
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Polis Haftası
« Yanıtla #48 : Nisan 08, 2014, 15:29:30 »
ilk önce polis haftasını kutlar şehitlerimize Allah tan rahmet yakınlarına sabır dilerim.
arkadaşlar ister sevin ister sevmeyin polisi, siz sevmiyorsunuz diye çok üzülmezler seviyorsunuz diye de havalara uçmazlar kusura bakmayın.
haa polisin davranışlarda çok ileri gittiğini düşünenlere sözüm, çok hayran olduğunuz avrupa ve amerika polislerine bakın ilk önce derim  :D
son sözüm polisten çok nefret edenlere umarım başınıza  'imdat polis' diye çığlık çığlağa bağıracağınız bir olay gelmez, haa gelirse de siz yinede polisi çağırın Allah izin verdiği sürece siz ne olursanız olun o size yardım edecektir.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 08, 2014, 15:48:17 »
Arkadaslar kanunlarda polid hukumetin emrine verilmistir. bu gecmistede boyleydi.  yarin hic ummadiginiz bir siyasi parti basa gecse bu seferde ........ polis diye yafta yiyecektir. ilk yazi iyi okunmuyor zannimca. polisin saglikli olmadigi zaten belirtilmis. sirf siyasi kinini kusmak icin birde ben vuruyum diyenler direk  cevik ve trafik islerinden dem vuruyor. hirsizi yakalayan polis ama serbest birakan sistemin kendisi. silah bicak vs ile adam oldurmenin yatari 5-6 yil. adam yaralamanin yatari 1-2 ay. hirsizligin yatari bile yok.  bunlar hic sorgulanmiyor malesef.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Nisan 08, 2014, 16:25:19 »
tartışmayı bazı arkadaşlar kutuplaşmaya götürmeye çalışıyor ama çok şükür o duruma gelmicek bilinçdeyiz..alper bey ile mehmet ali abi gayet güzel bir şekilde durumu açıklamış ve ortaya koymuşlar.şahsi olarak benim demek istediklerimi gayet güzel bir şekilde toplamışlar.üstüne daha sölencek birşey yok diye düşünüyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 08, 2014, 16:32:00 »
Arkadaslar kanunlarda polid hukumetin emrine verilmistir. bu gecmistede boyleydi.  yarin hic ummadiginiz bir siyasi parti basa gecse bu seferde ........ polis diye yafta yiyecektir. ilk yazi iyi okunmuyor zannimca. polisin saglikli olmadigi zaten belirtilmis. sirf siyasi kinini kusmak icin birde ben vuruyum diyenler direk  cevik ve trafik islerinden dem vuruyor. hirsizi yakalayan polis ama serbest birakan sistemin kendisi. silah bicak vs ile adam oldurmenin yatari 5-6 yil. adam yaralamanin yatari 1-2 ay. hirsizligin yatari bile yok.  bunlar hic sorgulanmiyor malesef.

Hocam bana göre bu yaklaşımda yanlış.

Tüm dünyada polis devleti olmak diye bilinen bir kavram vardır. Sebebi ise belinde silahı olan bir çalışma ekibinin siyasi otoritenin emrine bağlanmasıdır. Polis halkın güvenliği için görev yapar, elbette eylemlerde yapılan müdahaleler emir ile yapılmaktadır ve görev gereğidir. Polis sayısı az, göreve yetişemiyor, yakaladığını sistem bırakıyor diye kötü olamaz. Böyle olursa mesleğini ve insanlığını değersizleştirir. Müdahalenin görev boyutu olduğu kadar insani boyutu da vardır. Nasıl ki vatandaşın huzuru sırasında kötü bir müdahale ile karşılaşan polisi savunuyorsak kötü muameleye maruz kalmış vatandaşı da savunmalıyız. Yani kendinizi polisin yerine koyarken aynı zamanda kendinizi haksız yere polisten dayak yiyen vatandaşın yerine de koymalısınız.

Burada belirtilen sorunlardan dolayı bana göre üst düzey bir görev olan polisliği bu noktaya getiren yine polisin (yöneticilerin) kendisidir. Siyasi yönetimin yanlış uygulamalarına karşı dik duran polis arkadaşlarımın ya da abilerimin şuan anlamsız yerlerde ve anlamsız görevlerde olduklarını biliyorum. Bana göre mesleğini koltuğuna ya da rahatına tercih eden saygı değer insanların olduğu bir topluluk haline gelmediği sürece benzer eleştirileri almaya devam edecektir.

Bu arada mesleğinin şerefini ve kendi onurunu ayaklar altına aldırmayan, yaptığı görevin kutsiyetini bilen, insanlıktan ödün vermemiş Polis memurlarının polis haftasını kutlarım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Nisan 08, 2014, 16:33:31 »
ilk önce polis haftasını kutlar şehitlerimize Allah tan rahmet yakınlarına sabır dilerim.
arkadaşlar ister sevin ister sevmeyin polisi, siz sevmiyorsunuz diye çok üzülmezler seviyorsunuz diye de havalara uçmazlar kusura bakmayın.
haa polisin davranışlarda çok ileri gittiğini düşünenlere sözüm, çok hayran olduğunuz avrupa ve amerika polislerine bakın ilk önce derim  :D
son sözüm polisten çok nefret edenlere umarım başınıza  'imdat polis' diye çığlık çığlağa bağıracağınız bir olay gelmez, haa gelirse de siz yinede polisi çağırın Allah izin verdiği sürece siz ne olursanız olun o size yardım edecektir.   

+1
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 08, 2014, 16:39:58 »
Konser de vatandaş eğlenir, karşısına polis dikerler.
Maç seyreder karşısına polis dikerler.
Vatandaş yürür karşısına polis dikerler.
Cenaze töreni olur karşısına polis dikerler.
Mitinğ olur karşısına polis dikerler.
vs...... vs...... vs.......
........ herşeye polisi kullanırsan insanlarla polisi yüz göz edersen toplumsal bir tepkide toplaması normaldir.
Polisin imajına, saygınlığına, toplum nezdindeki itibarına verilen en büyük zarar siyasilerin Polisin her yaptığı işe burnunu sokmasından kaynaklanmaktadır.
Onun için devlet nezdinde, toplum nezdinde ve ekonomik anlamda hak ettiği değeri görmeyen tüm POLİSLERİN günü kutlu olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Nisan 09, 2014, 13:53:36 »
;)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Nisan 09, 2014, 19:18:12 »
O kadar serbestler ki  led lere sis diye ceza kesiyolar :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Nisan 10, 2014, 07:01:51 »
Ülkemizin asayişinde canını dişine takıp gece gündüz açlık tokluk uykusuzluk yorgunluk bilmeden hizmet eden adalet için birçok görevi üstlenen hizmet uğruna çoğu zaman hem candan hem canandan vazgeçen tüm POLİS teşkilatının haftası kutlu olsun. İyi ki varsınız ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)