0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Park ettiğimiz pozisyona göre sol yada sağ lastiği yerinde bulamayız gibime geliyor Türkiyede
bir ara passat la ilgili konu açıldı forumda 1 depo ile 1600km falan gidiyor diye, depo 80 litremiydi neydi benim araba 42 litre ile 850km yapıyor yani 80 litre ile 1600km yapıyorum buda ona benzemesin
senin arabayla passat aynımı yakıyor abi? , yaris ten korktum şimdi
şehir içi 4.3lt yakıyor şehir dışı 3.9 lara kadar düşüyor neyinden korktun anlamadım Alper 180 185 kuruş yakıyor daha ne olacaktı
passat aynı yakıyor ise, iyiymiş abi ya, d segmenti sonuçta, hani passat olmazda, dizel bir c serisi fln alınır(coming soon), ufak arabanın bir hükmü kalmıyor, ondan şaşırdım, bana yaris, c ve d segmentine göre çok daha az yakar gibi geliyordu, dizelde durum farklı demekki
passat'ın az yakmasında etkili olan yardımcı sistemleri mevcut. örneğin; fren enerjisi geri kazanım sistemi, start-stop gibi. bu arada 1600 km haberi bir rekor denemesine ait. günlük kullanımla yakalanabilecek bir ölçü değil. 2.0 lt tdi passat ile amerika'da yakalanmıştı. yanlış hatırlamıyorsam yakıt deposu hacmi 70 lt.
TDİ da mevcut mu bilmiyorum ama TSİlarda belli ve sabit hızlarda giderken araç kam milinde parçaları kaydırıp 2 pistonu devre dışı bırakıyordu yüklendiğinizde tekrar 4 piston devreye girerek yardırıp gidiyordu ciddi mükemmel bir teknoloji diye düşünüyorum.
megane 2 1.5 dci 1 depo ile 1.300 km ve üstü gidebiliyor. Kullanıma bağlı olarak. Yol bilgisayarında 1400 lere yakın değer gösteriyor. o kadar yapmaz heralde. 3 tekerlekli arabaya binmeye değmez yani