0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dizeller o km'lere ulaşabilir. bahsi geçen 3 ayaklı araç benzinle gider deniliyor.
Bu arada Octavia kendisi 55 litre yedek depo 7 litre aldığım benzin 60 litre idi 60/1120 ortalama 5,3 litre/100km yapar
3 ayaklıdan daha iyiymiş. Ama işte 3 ayaklının deposu kaç litre bilmek lazım. Örneğin 30 litre ile 1080 km gidecekse o zaman dikkate değer.
TDİ da mevcut mu bilmiyorum ama TSİlarda belli ve sabit hızlarda giderken araç kam milinde parçaları kaydırıp 2 pistonu devre dışı bırakıyordu yüklendiğinizde tekrar 4 piston devreye girerek yardırıp gidiyordu ciddi mükemmel bir teknoloji diye düşünüyorum.
megane 2 1.5 dci 1 depo ile 1.300 km ve üstü gidebiliyor. Kullanıma bağlı olarak. Yol bilgisayarında 1400 lere yakın değer gösteriyor. o kadar yapmaz heralde. 3 tekerlekli arabaya binmeye değmez yani
Bu eskiden bazı Amerikan V8 motorlu araçlarda vardı, muhtemelen hala vardır, araştırmak lazım. Düşük güç gereksinmelerinde 4 silindir devre dışı kalıyordu.
Bu eskiden bazı Amerikan V8 motorlu araçlarda vardı, muhtemelen hala vardır, araştırmak lazım. Düşük güç gereksinmelerinde 4 silindir devre dışı kalıyordu. 350Km.=12,25Lt. desek ve 60Lt. depo kapasitesi ile çok daha fazlasını yapıyor bu araçlar. Benim araç, yaklaşık 4.000Km. de (0) litre yakıt tüketti, var mı dahası? Hatta bizim Alper Binbir iyi bilebilir bence nasıl olduğunu.
Demek istediğinizi anlamadım fakat, megane 2 1.5 dci 82 hp Şehir dışı 100 / 3.2 lt. şehir içi 3.5 - 3.7 lt arası yaz değerleri. kışında 4 lt yakıyor şehir içi. Yol bilgisayarında 1.400 km gördüğümüzde oldu fakat o kadar yapmaz diye tahmin ediyorum.
350Km. ve 12,25Lt tüketim, ortalamada 3,5Lt. değerini gösteriyor, yani değerler sizin de yazdığınız gibi. Depo da 60 litre ise; 1.700km. civarları bir menzil ortaya çıkıyor şehir dışı sabit hız kullanımlarında. Şehir içini hesaba katmak çok mantıklı değil, İstanbul, tepe saatlerdeki trafik ile, küçük bir şehirdeki, genel bir trafik arasında önemli farklılıklar oluşur. İstanbul vb. yerlerde, 15km yol 15 dakikada rahat rahat alınabileceği gibi, 2 saat de sürebiliyor aynı yol.
Bursa merkezde yaşıyorum trafik burdada en az istanbul kadar var. bursa - yalova / bursa - izmir / bursa - ankara şehir içi yollarını kullanıyorum en yoğun yollar yani. bahsettiğim 3.7 ler yoğun trafik değerleri. Tam kitlenirse maximum 4 litreye çıkıyor oda normaldir