Gönderen Konu: Toyota Türkiye' ye Yakışmadı!!  (Okunma sayısı 2926 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Türkiye' ye Yakışmadı!!
« : Nisan 01, 2014, 20:53:40 »
Merhaba arkadaşlar,
10 Mart 2014  tarihinde Toyota Beykoz bayiinden Toyota Corolla aracım için  iyi fiyat verdiği için fiyatta anlaşıp EFT ile aracın bedelini gönderdim. Bayinin mali durumu kötüleşti ve Toyota Türkiye bayiinin bayiliğini düşürdü. Şu an bayi aracımı  teslim etmiyor. Ben bayiyi tanımam etmem, Toyota bayisi olmasa güvenmem ve adımımı bile atmam içeriye. Toyota Türkiye'yi ise tanıdığımı düşünüyordum. Toyota şu an ben bayiyi tanımam ben araçtan sorumlu değilim aracınızı bayiden isteyin diyor. Bu cevap karşısında başımdan kaynar sular döküldü ne yapacağımı şaşırdım. Toyota kalitesi diye övünen bir firmanın bu durumda aldığı aksiyona hala anlam veremiyorum.
Bu olay karşısında durup düşününce dünyada 1 numara olan Toyotanın aynı muhteşem araçlarla neden Türkiyede 8. yada 9. marka olduğunu anladım.
Arkadaşlar Toyota Türkiyeye sorumluluklarını ve Toyota olmanın anlamını hatırlatmalıyız ve bu kaliteyi talep etmeliyiz diye düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Toyota Türkiye' ye Yakışmadı!!
« : Nisan 01, 2014, 20:53:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Türkiye' ye Yakışmadı!!
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2014, 21:04:05 »
Geçmiş olsun hakikatten kötü bir durum. Sizin muhattabınız eskiden bayii olan firma, Toyota Türkiye bu işe el atarmı bilmiyorum. Bir an evvel hukuki yollara girseniz iyi olur.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2014, 21:08:41 »
Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür,gerçektende zor bir durum.Bayiden araç alımı için sözleşme vs yaptınızmı ?en azından elinizde dekont vs vardır bunlarla hakkınızı arayabilirsiniz.Ancak anlayamadığım nokta siz parayı eft yaptığınız gün bayinin hakları iptal edilmişmiydi?Eğer siz parayı gönderdiğiniz gün bayiliği düşmemişse toyotanın bunu karşılaması gerekir diye düşünüyorum en azından prestijini kurtarmak adına.Karmaşık bir durum ama forumda avukat arkadaşlar varsa detaylı cevap yazacaklarıdr umarım.Bir arkadaş tüketici hakem heyetinde idi sanırım oda fikir verebilir size.
tekrar geçmiş olsun umarım en kısa zamanda aracınıza kavuşursunuz.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2014, 21:31:25 »
Çağlar bey geçmiş olsun . Çok moral bozucu bir durum . Toyota'nın ise sizi başından savması toyotanın büyük ayıbı . Bayinin bayiliğini neden iptal etmiş bilemeyiz ama bunu yaparken müşterilerini mağdur etmesi böyle bir firmaya yakışmaz . Gerçi bana yaşattıklarından sonra açıkçası yakışabilir de ama olan sizin benim gibi masum tüketicilere oluyor . :(

Benimde tavsiyem hiç gecikmeden gerekli yerlere şikayetlerinizi yapmanız . Tekrardan geçmiş olsun umarım en kısa zamanda aracınızı veya paranızı alırsınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2014, 22:23:59 »
toyota türkiye'nin bence de sorumluluğunda değil, bu durum tamamen bir zamanlar yetkili olan bayii ile sizin aranızda çözülecek bir durumdur. bayiiler sadece markaların araçlarını belirli bir fiyata alıp üstüne kâr ekleyerek satarlar, yetkili bayiide durum biraz daha avantajlıdır; bu yüzden belirli bir ücret talep edilir yetkili bayii olmak için. toyota marka aracınızda bir sorun çıksa ve buna çözüm bulunulmasa o zaman toyota türkiye sorumludur çünkü aracınızın garantisi vardır. bilmem anlatabildim mi ?

bu yüzden toyota türkiye ile uğraşmak sizin için sadece zaman kaybına yol açar. elinizde ne kadar resmi evrak varsa (eft dekontu tek başına yeterli olmayabilir) bir an önce toparlayıp gerekli başvuruları yapmanızda fayda var. tüketici haklarınıza sahip çıkın. umarım satış sözleşmesinin nüshası vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2014, 08:25:34 »
Günaydın,
Toyota Türkiye'yi sorumlu bulmayan arkadaşlar var sanırım. Şöyle düşünelim; Toyota resmi sitesinde - Sayın Toyota almaya istekli vatandaş, benim Beykozda bir bayim var adresi/telefonu/emaili şu diyor, ben burayı araç satışı için yetkili kıldım, güvenle paranızı verin aracınızı alın diyor. Bende Toyotaya güvenerek paramı veriyorum. Dediğim gibi bayinin yanında 5000 TL daha ucuza Toyota bayi olmayan bir şahıs satsa şahsen ben zaten ordan içeriye adımımı atmam.  Var mı aranızda 0 Toyota almak için bayi dışında bir yere giden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2014, 09:36:45 »
Olay gayet üzücü geçmiş olsun öncelikle .Peki bayi size ben aracınızı veya paranızı vermem mi diyor genel olarak size ne söylüyor .Tamam yetkili satıcı ünvanı elinden alınmış olabilir. Ama bu size aracı vermeyeceği anlamına gelmemeli bence.Veya veremiyorsa teslim edemiyoruz diyorsa o zaman paranızı iade etsin .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2014, 09:39:52 »
Çağlar Bey büyük geçmiş olsun. Umarım EFT yi satış sözleşmesi ya da en azından herhangi bir yazılı evrak üzerinde anlaşmaya vardıktan sonra tarafların imzalarının bulunduğu bir evrak üzerine yapmışsızınızdır. En nihayetinde elinizde banka dekontu var. Her şekilde zaten hakkınızı arayabilirsiniz. Öncelikle bayi yetkilileri ile görüşmeniz ve tatlılıkla ödemiş olduğunuz parayı almaya çalışmanızı tavsiye ederim. Önceliğiniz paranızı kurtarmak.

Yukarıda Toyota Türkiye'nin sorumluluğu olmadığını beyan eden arkadaşlar. Eğer bir bayinizi kapatacaksanız bu işlem mevcut toyota satış işlemleri devam eden müşterilerinizi mağdur etmeden yapılmalıdır. Ticari ahlak bunu gerektirir. Dün o plaza senin bayiindi ve seni temsil ettiğinden vatandaş araç almak için girişimde bulundu. Bugün ise orası benim değil demek çok büyük bir ticari hatadır. Nedense bu tip ticari hatalar hep ülkemize yapılıyor. Bir corollanın davlumbazının bile olmayışı bu konu içerisinde değerlendirilebilir.

Sen bir tüketici olarak bir Toyota Türkiye Operasyon Sorumlusu değilsinki nerden bilebilirsin bayinin kapatılacağını? Toyota'nın mevcut bir bayisine girmişsin ve masum bir şekilde beğendiğin araç için anlaşmaya varmışsın. Müşterinin suçu bu bağlamda olamaz. Müşteriye düşen ise tabiki yatırdığınız parayı bir anlaşma üzerinden yaparak ödediği parayı mümkün mertebe güvence altına almasıdır.

Bu arada bu tip olayların sadece ülkemize has bir durum olabileceğini düşünüyorum. Şu olay bir amerikada olsa mağdur her koşulda dava açar ve inanın kazanır. Bir kimseyi mağdur etmeye hiç bir markanın, şirketin hakkı yoktur.

Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2014, 09:40:48 »
En sonunda bayilikten atmışlar mı belliydi zaten maddi olanaktan dolayı araba koyamıyorlardı içeriye.Bende sorun yaşamıştım o bayi ile
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2014, 10:04:44 »
Bence bir an önce savcılığa başvurun noterden ihtar çekin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 02, 2014, 10:10:31 »
  Geçmiş olsun. Bence sorununuz kısa zamanda çözülecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 02, 2014, 10:32:36 »
geçmiş olsun ama durum bence kısa zamanda çözüme kavuşur kimse kimsenin parasının üstüne yatamaz hak var hukuk var.
ayrıca bakıma gitmeden randevu almak için Beykoz servisi aradığınızda elimizde yedek parça var mı diye bakalım diyorlardı 2 ay öncesine kadar ona göre servis randevusu veriyorlardı, durumları gerçekten kötüydü k.k. ile başka bayilerden nataş alj çkmky parça alıyorlardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 02, 2014, 11:08:24 »
Geçmiş olsun, hiç beklemeden yasal yollara başvurduğunuzu düşünüyorum, sesinizi yasal yollarla ne kadar çok duyurabilirseniz o kadar kısa zamanda çözüm bulabilirsiniz bence.

Çözümleneceğini düşünüyorum  ;)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 02, 2014, 11:33:21 »
Olayda eksik anlatilan bolumler var sanirim.  konu cok mantikli gelmedi.
Sadece vw  para pesin arac sonra seklinde satis yapiyor.
Toyotanin bu sekilde satisi yok diye biliyorum.
Ayrica banka bu tip islemlerde arac kaydinin musteri uzerine gecmesi anina kafar para onayi vermiyor.

Siz direk olarak parayi nakit eft ile bir hesaba yatirmissaniz bu benim alinin velinin mehmetin hesabida olabilir isiniz biraz zor. dolandirildiniz.
Tabi ben afaki konusuyorum konu tam olarak nasil oldu......
Asama asama anlatirsaniz daha uygun olacak.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 02, 2014, 20:47:26 »
Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.
Yücel Bey,
Bayi mali olarak bittim diyor. Zaten icralık olmuş durumda hesaplarıa tedbir konmuş. Bu sebeple parayıda veremiyor aracıda teslim edemiyor.
Arif Bey,
Anlaşma nakit üzerinden yapıldı, yani banka kredisi ve bankanın parayı vermesi yok. Ek bilgi: banka verseydi banka da müteselsil olarak sorumlu duruma düşüyormuş. Bayi ile fiyatta anlaşıldı, bayinin toyota.com.tr uzantılı mail adresiden gönderdiği talimata istinaden istenen hesaba para yatırıldı. Olay tam olarak bu şekilde gerçekleşti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 02, 2014, 21:01:48 »
Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.
Yücel Bey,
Bayi mali olarak bittim diyor. Zaten icralık olmuş durumda hesaplarıa tedbir konmuş. Bu sebeple parayıda veremiyor aracıda teslim edemiyor.
Arif Bey,
Anlaşma nakit üzerinden yapıldı, yani banka kredisi ve bankanın parayı vermesi yok. Ek bilgi: banka verseydi banka da müteselsil olarak sorumlu duruma düşüyormuş. Bayi ile fiyatta anlaşıldı, bayinin toyota.com.tr uzantılı mail adresiden gönderdiği talimata istinaden istenen hesaba para yatırıldı. Olay tam olarak bu şekilde gerçekleşti.

Çağlar bey daha öncede yazdığım gibi . Burada toyota merkezinde sorumluluğu var . Herhangi bir firmanın bir bayisinin bayiliğini iptal ederken tüketiciyi mağdur etme hakkı yok . Tüketiciler markalara güvendiği için bayilere güvenirler yoksa dediğiniz gibi toyota bayisi olmasa ve toyota sitesinde bilgileri olmasa niye güvenip hatırı sayılır bir miktarı hesaplarına gönderesiniz . Bende Adana otokoçtan 2 hafta önce sıfır bir ford connect aldım pazar günü fiyatta anlaştık pazartesi sabah parayı hesaplarına gönderdim ve pazartesi işim olduğundan dolayı trafiğe gidemediğimden salı aracı teslim aldım . Ben buraya aracın parasını otokoçun ford markası altında olduğu için güvenip gönderdim herhangi bir oto galericisi olsa ruhsatı ve aracın anahtarlarını almadan 500 bilemediniz 1000 tl den 1 krş fazla vermezdim .

Umarım paranızı en kısa sürede alırsınız tavsiyem yasal süreci hiç vakit kaybetmeden başlatmanız ne kadar para gönderdiniz bilmiyorum ama toyota nın en ucuz arabasının 35000 gibi biR meblağ olduğunu düşünürsek can sıkılmayacak gibi değil . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 03, 2014, 05:34:49 »
Geçmiş olsun. Bu kadar kötü bir durum olamaz. Toyota Türkiye nin yaptığı ise tam bir iğrençlik. Ne demek sorumlu ben değilim? Satış yapmaya gelince herşey tamam da sorun çıkınca neden hemen her konu da bu sonuç çıkıyor?
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 03, 2014, 08:57:44 »
toyotanın sorumlu ben değilim demesi çok gereksiz ve çok ayıp bir davranış.
müşteri memnuniyetine verdiği önem bu olmamalı bence.
müşterisinden kaynaklı bir problem bile olsa adı geçtiği ve sorumluluğu olduğu için sonuna kadar ilgilenmeli ( ülkemizde öyle olmuyor nedense ? )
sen almazsan ben almazsam acaba kime satacaklar arabalarını? bu kafayla aynen devam etsinler bakalım sonucu hep beraber görürüz işallah

kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 98000
  • Model Yılı: '01
« Yanıtla #18 : Nisan 03, 2014, 17:39:40 »
Buyuk geçmiş olsun.umarim en kisa surede sonuçlanır. Acaba aracın parasının tamamını yatirmistiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 03, 2014, 18:30:18 »
Geçmiş olsun hukuki yollardan hakkınızı sonuna kadar arayın.Avrupada olsa emdikleri sütü burunlarından getirirlerdi de neyse....
97 1.6 gli corolla    benzin/lpg  km:250.000