Gönderen Konu: toyota yaris 2005 triptronic debriyaj problemi  (Okunma sayısı 1969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
toyota yaris 2005 triptronic debriyaj problemi
« : Mart 30, 2014, 00:40:31 »
debriyaj balatası değiştirmem gerekiyor  servis 1650 tl istiyor sanayideki usta 1200 tl diyor, değişim+şanzıman yağı+işçilik. ben de ne yapacağımı bilemedim ikiside bana pahalı geliyor debriyaj setinin orjinalini kendim alsm diyorum ama orjinal olduğuna nasıl güveneceğimi bilmiyorum, triptronic olduğu için kalibrasyon gerekli biliyorum götürdüğüm usta da serviste yaptırıyormuş zaten kalibrasyonu, ama fiyat konusunda ve parçayı yedek parçacıdan kendim almak konusunda kararsızım bilgisi deneyim olan arkadaşlardan cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ederim şişi de oturuyorum ..

Toyota Club Türkiye

toyota yaris 2005 triptronic debriyaj problemi
« : Mart 30, 2014, 00:40:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota yaris 2005 triptronic debriyaj problemi
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2014, 14:14:06 »
debriyaj balatası değiştirmem gerekiyor  servis 1650 tl istiyor sanayideki usta 1200 tl diyor, değişim+şanzıman yağı+işçilik. ben de ne yapacağımı bilemedim ikiside bana pahalı geliyor debriyaj setinin orjinalini kendim alsm diyorum ama orjinal olduğuna nasıl güveneceğimi bilmiyorum, triptronic olduğu için kalibrasyon gerekli biliyorum götürdüğüm usta da serviste yaptırıyormuş zaten kalibrasyonu, ama fiyat konusunda ve parçayı yedek parçacıdan kendim almak konusunda kararsızım bilgisi deneyim olan arkadaşlardan cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ederim şişi de oturuyorum ..

Fiyatlar bana biraz yüksek geldi ama son zamanlarda artmıştı zaten. Orjinalini öğrenip kendiniz alabilirsiniz, Aisin, bosch veya valeo olabilir. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama Tem oto dan Ufuk Sönmez beye de sorup fiyat alabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2014, 19:17:17 »
bana da yüksek geliyor ama dışarıdan orijinal parça aldığıma nasıl emin olabilirim bilmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2014, 20:06:34 »
dostum vitesi bosa kac km gittiginde atiyor. arabani yaptirana kadar e modunda git. ozamana kadar seni idare eder. surekli manuelde kullanirsan daha cabuk isiniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2014, 22:10:21 »
geri geri yokuşa parkederken, trafik durkalk yapınca, artık normal hızlanmıyor yokuş çıkarken devirden düşüyor vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • ...
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2014, 09:56:28 »
bende de 2006 yaris var birinci ve ikinci vitesde araç vuruyordu dün götürdüm ustaya 1400 gibi bir fiyat çıkardı orjinalini takacaklarını söylediler bir kaç yere daha göstereceğim ama galiba ortalama fiyat bu Ankara'da güvenilir bir yer önerirmisiniz.
sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2014, 10:11:00 »
bende de 2006 yaris var birinci ve ikinci vitesde araç vuruyordu dün götürdüm ustaya 1400 gibi bir fiyat çıkardı orjinalini takacaklarını söylediler bir kaç yere daha göstereceğim ama galiba ortalama fiyat bu Ankara'da güvenilir bir yer önerirmisiniz.

Foruma kote olan dörtnal ile irtibata geçebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58012.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • ...
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2014, 12:13:13 »
Batu Demir
hocam özel mesaj yollayamıyorum
araç 1.4. dizel triptonik
boşa atma olmuyordu
birinci ve ikinci viteste şanzıman vuruyordu
şanzıman değişeceğini söylediler orijinal parça kullanacaklar 1300-1400 arası dediler
geçici olarak program attılar sorun kısa süreliğine çözüldü bir kaç ay sonra yaptıracağım
dostum vitesi bosa kac km gittiginde atiyor. arabani yaptirana kadar e modunda git. ozamana kadar seni idare eder. surekli manuelde kullanirsan daha cabuk isiniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • ...
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2014, 09:10:42 »

dostum selam. debriyaja yazılım attırdığından beri kaç km geçti bir problem varmı oldumu? mesajı geç de görsen yazarsan sevinirim.

hocam ben hala özelden mesaj yollayamıyorum
aradan nerden baksan 10000 km geçti hala aynı şekilde biniyorum eskisinden iyi valla
Dörtnal  değişmesi gerekiyor dedi hata kaydını sildi bir iki haftaya yolda bırakır o zaman gel demişti 
Ataman hata kaydı silindiği için göremeyiz dedi bir hafta sonra yeniden gittim atamana gayet iyi durumda dedi aradan 10000 geçti sıkıntı çıkmadı bu hafta sonu bakıma gideceğim yeniden baktıracağım haber veririm