merhabalar corolla aracım p0420 arıza kodu verip duruyor benzinde vermiyor lpg de veriyor.katalitik arızalı mı diye eksozcuya gittim söktü baktı katalitikte sorun yok dedi ama lpg de yapıyor.yardımcı olursanız sevinirim.ayrıca katalitiği değiştirince gene yapar dedi eksozcu...
merhabalar corolla aracım p0420 arıza kodu verip duruyor benzinde vermiyor lpg de veriyor.katalitik arızalı mı diye eksozcuya gittim söktü baktı katalitikte sorun yok dedi ama lpg de yapıyor.yardımcı olursanız sevinirim.ayrıca katalitiği değiştirince gene yapar dedi eksozcu...
Oksijen (lambda) sensörüne de baktırdınız mı?
Ekzost sisteminde kaçak var mı?
Oksijen sensörü motor ısındıgında olması gereken voltajda dalgalanıyormu?
Bu soruların cevaplarını buldugunuzda zaten sorunuda çözeceksiniz.
aracın orijinal yakıt sistemi bozulmuş her kod verebilir.lpg li Toyota lı taksiler çok motor yaptırdılar bu yüzden...
http://www.obd-codes.com/p0420•Leaded fuel was used where unleaded was called for
•A damaged or failed oxygen sensor (HO2S)
•Downstream oxygen sensor (HO2S) wiring damaged or connected improperly
•The engine coolant temperature sensor is not working properly
•Damaged or leaking exhaust manifold / catalytic converter / muffler / exhaust pipe
•Retarded spark timing
•The oxygen sensors in front and behind the converter are reporting too similar of readings
•Leaking fuel injector or high fuel pressure
•Cylinder misfire
•Oil contamination
Mesaj Birleştirildi: 01 Haz, 2014 10:27
GÜNCEL
P0420 dtc çözümünü verdim
Yaa bir kerede bir arızada lpg geçmesin ne olur.
arkadaşlar hafat sonu egzozcuya katalitik konvektörü söktürdüm ve kamera ile baktık .katalitikte herhangibir kırık erime falan yoktu. ancak sökünce içerisinden kurum gibi birsey döküldü ekozozcu katalitiğin dökülmeye başladıgını söyledi ama ne kırık var ne erime var sadece dökülen kurumdu. elimi sürtügümde bildiğimiz kurum gibiydi.
telefonda görüştügüm başka bir egzozcu ise katalitikte kırık erime falan yoksa zaglamdır sakın değiştirme dedi.
oksikjen sensörüde de aynı p0420 arıza kodunu mu verir?
yani oksijen sensörüm arızalı olabilir mi?
ekzoz emisyon değerlerine göre benim aracımın oksijen veya katalitik arızalı mı?
Niye böyle bir hisse kapıldınız? Oldukça ideal değerler, ben mi birşey göremiyorum?
Hiç.bir sorun yok, aracınız çok güzel çalışıyor.
@özgür şahin (27691) Değerler güzel görünüyor, oksijen sensör veya katalizör arızası olsa kendini belli eder, motor ikaz ışığı yakardı.
arkadaşlar hafat sonu egzozcuya katalitik konvektörü söktürdüm ve kamera ile baktık .katalitikte herhangibir kırık erime falan yoktu. ancak sökünce içerisinden kurum gibi birsey döküldü ekozozcu katalitiğin dökülmeye başladıgını söyledi ama ne kırık var ne erime var sadece dökülen kurumdu. elimi sürtügümde bildiğimiz kurum gibiydi.
telefonda görüştügüm başka bir egzozcu ise katalitikte kırık erime falan yoksa zaglamdır sakın değiştirme dedi.
oksikjen sensörüde de aynı p0420 arıza kodunu mu verir?
yani oksijen sensörüm arızalı olabilir mi?
Bildiğim kadarı ile oksijen sensör arızası da bu kodu veriyor, arızalanmış olabilir baktaırmak lazım.
@özgür şahin (27691) Değerler güzel görünüyor, oksijen sensör veya katalizör arızası olsa kendini belli eder, motor ikaz ışığı yakardı.
motor arıza ışığı yakıyor p0420 arıza kodu veriyor ama arızanın oksijen sesöründen möi? katalitikten mi onu bulmaya çalışıyorum? ustalara güvenmyiroum çünkü herbiri farklı birsey söylüyor...
motor arıza ışığı yakıyor p0420 arıza kodu veriyor ama arızanın oksijen sesöründen möi? katalitikten mi onu bulmaya çalışıyorum? ustalara güvenmyiroum çünkü herbiri farklı birsey söylüyor...
Katalitik konvertörün pahalı bir parça olduğunu biliyorum, önce oksijen sensörüne baktırın bence gerekirse değiştirirsiniz bakalım daha sonra arıza kodu yanmaya devam edecek mi?
Katalitik konvertörün pahalı bir parça olduğunu biliyorum, önce oksijen sensörüne baktırın bence gerekirse değiştirirsiniz bakalım daha sonra arıza kodu yanmaya devam edecek mi?
doksijen sensörünü eğiştirmeden arızalı olup olmadığı anlasılabilir mi? ağer arızalı değil ise boşuna sensör değişmiş olacak..
Sökülüp test edilebilir.
o zaman en güzeli yetkili servise gidip göstermek...
2004 corollamda oksijen sensoru yüzünden motor arıza ışığı yanıyordu. Hem egzos öncesi hem egzos sonrası oksijen sensoru için arıza kodu vardı. Ön ve arka oksijen sensörleri. Serviste tanesi 400/500 tl aralığında diye biliyorum. Aracım lpgli olduğu için usta yakıt tüketimine etkisi olmaz demişti bende bir etkisini görmüyordum lpgde ama bozuk oksijen sensoru yakıt tüketimini artırıyor olması lazım. Bende en son egsoz muayenesi için belirlenen değerleri tutturamamistim. Sonra lpg ayar filan yapıldı geçti muayeneden bir şekilde.