0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhabalar corolla aracım p0420 arıza kodu verip duruyor benzinde vermiyor lpg de veriyor.katalitik arızalı mı diye eksozcuya gittim söktü baktı katalitikte sorun yok dedi ama lpg de yapıyor.yardımcı olursanız sevinirim.ayrıca katalitiği değiştirince gene yapar dedi eksozcu...
arkadaşlar hafat sonu egzozcuya katalitik konvektörü söktürdüm ve kamera ile baktık .katalitikte herhangibir kırık erime falan yoktu. ancak sökünce içerisinden kurum gibi birsey döküldü ekozozcu katalitiğin dökülmeye başladıgını söyledi ama ne kırık var ne erime var sadece dökülen kurumdu. elimi sürtügümde bildiğimiz kurum gibiydi.telefonda görüştügüm başka bir egzozcu ise katalitikte kırık erime falan yoksa zaglamdır sakın değiştirme dedi.oksikjen sensörüde de aynı p0420 arıza kodunu mu verir?yani oksijen sensörüm arızalı olabilir mi?
@özgür şahin (27691) Değerler güzel görünüyor, oksijen sensör veya katalizör arızası olsa kendini belli eder, motor ikaz ışığı yakardı.
motor arıza ışığı yakıyor p0420 arıza kodu veriyor ama arızanın oksijen sesöründen möi? katalitikten mi onu bulmaya çalışıyorum? ustalara güvenmyiroum çünkü herbiri farklı birsey söylüyor...
Katalitik konvertörün pahalı bir parça olduğunu biliyorum, önce oksijen sensörüne baktırın bence gerekirse değiştirirsiniz bakalım daha sonra arıza kodu yanmaya devam edecek mi?
doksijen sensörünü eğiştirmeden arızalı olup olmadığı anlasılabilir mi? ağer arızalı değil ise boşuna sensör değişmiş olacak..
Sökülüp test edilebilir.