Gönderen Konu: p0420 arıza kodundan nasıl kurtulurum  (Okunma sayısı 17589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: p0420 arıza kodundan nasıl kurtulurum
« Yanıtla #20 : Mart 03, 2015, 15:03:03 »
telefonla yetkili servis görüştüm p0420 arıza kodunu katalitikten verdiğini oksijen sensörü ile alakalı olmadığını söylediler...başka yerlerde araştırmamda ise ilk önce sensöre bakılması gerektiğini söylüyor..
bu konuı hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 03, 2015, 15:03:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 03, 2015, 15:06:22 »
P0420 arıza kodunda önce aracın LPG sistemi ve ayarları kotrol edilmeli. Yapılan kontrolde hata olmadığı görülmesine rağmen ayni hata alınmaya devam ediliyor ise Konvektörün verimsiz çalışmasına yol açabilecek ( Buji, bobin, Sekman, piston,supap, oksijen sensorleri) gibi donanımların kontrol edilmesi gerekiyor. Buralarda da sorun olmadığı halde ayni hata alınmaya devam edilir ise konvektörün kontrol edilmesi gerekiyor. Bilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 03, 2015, 15:07:52 »
telefonla yetkili servis görüştüm p0420 arıza kodunu katalitikten verdiğini oksijen sensörü ile alakalı olmadığını söylediler...başka yerlerde araştırmamda ise ilk önce sensöre bakılması gerektiğini söylüyor..
bu konuı hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

@özgür şahin (27691)  Bey, en iyisi servise gidin. Hem konvertör hem de lambda sensörü test edilir gereken ne ise yapılır. Deneme yanılma yöntemine gidilerek gereksiz parça değişimi ve para harcama riskinin alınması mantıklı değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 03, 2015, 15:57:43 »
P0420 arıza kodunda önce aracın LPG sistemi ve ayarları kotrol edilmeli. Yapılan kontrolde hata olmadığı görülmesine rağmen ayni hata alınmaya devam ediliyor ise Konvektörün verimsiz çalışmasına yol açabilecek ( Buji, bobin, Sekman, piston,supap, oksijen sensorleri) gibi donanımların kontrol edilmesi gerekiyor. Buralarda da sorun olmadığı halde ayni hata alınmaya devam edilir ise konvektörün kontrol edilmesi gerekiyor. Bilginize

servisi aradım telefonda arıza kodu söyledim bana oksijen sensörleriyle alakası olmadıgını katalitikten oldugunu söylediler. yani, direk kodu söyleyince bunu dediler.
ama çogu kişide önce oksijen sensörü sonra katalitik diyor.
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 03, 2015, 16:57:12 »
Bugün biraz bu koda baktım.
Hiç kimse direkt arıza şurası diyemez.
Arıza oksijen sensörlerinden birisinde veya konvertörde.
Bu 3 parçanın kontrol prosedürü var. O prosedüre göre incelenmesi lazım.

inceleme ve okumayı iyi bilen birisi lazım. Birde LPG etkeni var oda göz ardı edilmemeli.

[attach=1]

[attach=2]

[attach=3]

Mesaj Birleştirildi: Mart 03, 2015, 17:22:12
Sizin kendinizin yapabilecegi birşey var aslında.
Arızayı sildirirsiniz.
Sonrada LPG nin sigortasını söküp biraz benzinde kullanırsınız.
Bu arızayı vermez ise LPG yönelirsiniz.

LPG de iken oksijen ve yakıt karışım değerleriniz payaşmanız mümkün  mü?

Bu bilgilere ihtiyaç var.;
[attach=1]

Veya arıza sırasında mutlaka freze frame data hafızaya atar. Bunu bana yollarsanız oradanda mantık yürütülebilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 04, 2015, 10:22:11 »
Bugün biraz bu koda baktım.
Hiç kimse direkt arıza şurası diyemez.
Arıza oksijen sensörlerinden birisinde veya konvertörde.
Bu 3 parçanın kontrol prosedürü var. O prosedüre göre incelenmesi lazım.

inceleme ve okumayı iyi bilen birisi lazım. Birde LPG etkeni var oda göz ardı edilmemeli.

[attach=1]

[attach=2]

[attach=3]

Mesaj Birleştirildi: Mart 03, 2015, 17:22:12
Sizin kendinizin yapabilecegi birşey var aslında.
Arızayı sildirirsiniz.
Sonrada LPG nin sigortasını söküp biraz benzinde kullanırsınız.
Bu arızayı vermez ise LPG yönelirsiniz.

LPG de iken oksijen ve yakıt karışım değerleriniz payaşmanız mümkün  mü?

Bu bilgilere ihtiyaç var.;
[attach=1]

Veya arıza sırasında mutlaka freze frame data hafızaya atar. Bunu bana yollarsanız oradanda mantık yürütülebilir.

teşekkürler Ahmet bey ilginiz için, aracı daha önce benzinde kullandım yalnız lpg sigortasını sökmeden direk benzine aldım ve 800 km kadar kullandım arıza ışığı yanmadı. Üzerinde Lovato obd II kiti takılı ve lovato Türkiye distributorüne gittim orada trafikte araç kullanırken ayar yaptılar. sonra ayarının iyi olduğunu arızayı tekrar vermeyecegini söylediler. arızayı 200 km falan gittikten sonra gene verdi. aradım bana lpg ayarlarının iyi oldugunu aracta sorun olabilecegini söylediler.

benzinde yapmıyor ama lpg de yapıyor. tek sovunmalarıda benzin ile lpgnin yanma derecelerinin farklı oldugu benzinde gec yakabileceği lpg de ise erken yakacagı gibi çelişkili ve baştan sağma cevaplar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 77000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 04, 2015, 11:13:27 »
@özgür şahin (27691)

benzinde yapmıyor ama lpg de yapıyor. tek sovunmalarıda benzin ile lpgnin yanma derecelerinin farklı oldugu benzinde gec yakabileceği lpg de ise erken yakacagı gibi çelişkili ve baştan sağma cevaplar...
[/quote]

Merhaba,
Öncelikle derdinizi iyi anlayan biri olarak canınızı sıkmamanızı tavisye ederim.
Ben 2 yıldır bu sorunla başım dertteydi.P0171 ve  p0420 kod hatası yüzünden araba gözümden cıkmıştı.
Sorun lpg de buna emin olun.Bütün lpg servislerine gittim dedikleri tek şey lpg de bu sorun normalmiş.İnsanı arabasından soğutuyor bunlar.
Velhasıl araba teklemeye başladı bu sefer tanımadıgım bir ustaya gittim dedi ayar cok bozuk lpg nin dedi.Adam bir ayar yaptı bir ay oldu hiç bir şekilde hata vermedi kurtuldum bu kod hatalarından teklemeside geçti.
Demek istediğim sorun ustanızda,ne arabanızda neden lpg kitinizde.Umarım bu işin ustasına düşersiniz..
2008 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 04, 2015, 12:10:03 »
teşekkürler Ahmet bey ilginiz için, aracı daha önce benzinde kullandım yalnız lpg sigortasını sökmeden direk benzine aldım ve 800 km kadar kullandım arıza ışığı yanmadı. Üzerinde Lovato obd II kiti takılı ve lovato Türkiye distributorüne gittim orada trafikte araç kullanırken ayar yaptılar. sonra ayarının iyi olduğunu arızayı tekrar vermeyecegini söylediler. arızayı 200 km falan gittikten sonra gene verdi. aradım bana lpg ayarlarının iyi oldugunu aracta sorun olabilecegini söylediler.

sevgili hemşerim :) ( Tokat'lı olduğu düşünüyorum :D ) istersen fikir almak amacıyla bir de Toyotronic Mithat Usta'yı arayıp bir sor. bakalım o ne diyecek? :)
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK