Gönderen Konu: Facebook'a da erişim engelleniyor  (Okunma sayısı 3328 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Facebook'a da erişim engelleniyor
« Yanıtla #40 : Mart 28, 2014, 17:00:18 »
  Selam, gerçekten işin ciddiyetinde olan ve acıyı hisseden arkadaşların olduğunu görmek güzel. Şu anda herhalde hemen herkesin konuştuğu konu bunlardır. Geçen akşam bir arkadaş ile konusu geçti, Çanakkale'de, Kurtuluş savaşında, şehit ve gazi olmuş ecdadımızın haklarını ödeyemeyiz. Onların tek beklentisi bu vatandı. Bedelleri hayattı ve hiç korkmadan üzerilerine düşeni yaptılar. Şimdi kişisel beklentiler ile hareket etmek bu ecdadın torunlarına yakışmaz.

Ne yani, din din deyip, yapmadığı kalmayan herhangi bir insan yüzünden diğer herkes dini kötü mü görecek. Kusura bakmayın, insan inanırken bile bilerek inanacak, zaten bizden istenen de bu değil mi? ''Oku'' değil mi başlangıç, ondan sonra gelen ''Kalem'' değil mi? Bundan aklı olan herkes gerekli anlamı çıkarır zaten ki, bu bilinçtekileri gördükçe insan güç kazanır, ümit dolar gelecek adına.
 İnanırım ki, Laiklik; devleti dinden korumak değil, dini siyasilerden korumaktır!.

Devlet sırrı yeni değildir, Kozmik oda buna bir örnektir ve nedense o zaman kimsenin sesi çıkmadı... Devletin bilgilerini korumak yine devlet adamlarının görevi değil midir!? Bu bilgilerin dışarı çıkmasının suç olmasının yanında, bu bilgilerin içeriği de önemli değil midir? Samimiyet gerek.
 Sorun fesbık vs. değil...
 Bazı şeyleri zaten anlayan anlıyor artık ama herkesin gönül gözü açık olmayabiliyor Allah bu konuda uyarmış zaten. Görmeyene gördürmek, duymayana duyurmak çok kolay değil!. Bizlerin görevi ise; tepki göstermek değil, sabırla, usanmadan anlatmaya çalışmak olmalıdır. Neden korku ortamı yaratılmaya çalışıldığını anlamak zor olmasa gerek. Bu vatanı seviyor, değerlerine gerçekten bağlı isen ama korkarsan, kaybedersin.

Yollar, ekonomi ve sanayi konusunda da iyi analiz yapmak gerek. Örneğin Osmanlı zamanında da demiryolları vardı ama kimindi bir araştırın. Kendi toprağından çıkan madenler kimindi, araştırın. İstanbul'da işgal güçleri inzibatları kimi göz altına almıştı araştırın. Tabi ki de Atatürk'ü sevmeyenler olacak, çünkü bunları engelledi, düzeltti, hemen hemen kimsenin tekrar özgür olunabileceğine inanmadığı halde.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 28, 2014, 17:00:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 28, 2014, 17:07:09 »
dünya ülkelerinden en büyük farkımız neler görüpte ayakta kalmaktır.çok şükür hakan abi bunlarda gelip geçici sadece süresi biraz uzun sürdü biz onun gibilerini çok gördük onuda yıkar yolumuza devamederiz belki sancılı bir süreç olur ama TÜRKÜZ biz..doguştan taşıyoruz bu kanı biz.

asılsız sebeplerle hangi odalara girildi kimsenin bu zamana kadar girmeigi odalardı girilmez dendi girildi.suçsuz yere kimler içeri girdi kendine yediremeyen kaç kişi canına kıydı.elbet birgün bedelleri ödenir burda olmasa diger tarafta.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Facebook\'a da erişim engelleniyor
« Yanıtla #42 : Nisan 02, 2014, 13:12:20 »
https://www.facebook.com/photo.php?v=682193085153442&set=vb.588748917831193&type=2&theater

Mesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2014, 13:12:37
linke bir göz atın derim...
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 02, 2014, 14:42:32 »
https://www.facebook.com/photo.php?v=682193085153442&set=vb.588748917831193&type=2&theater

Mesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2014, 13:12:37
linke bir göz atın derim...

Bu linkten yola çıkarak günlerdir kafamın içinde dönüp dolaşan fakat bir türlü kelimelere dökemediğim düşünceleri size aktarmaya çalışayım...

Bu sadece mesleki bir gözlem yani kimseyi eleştirmek ya da hatalı görmek gibi bir durum söz konusu değil....

Son 5 yıldır biliyorsunuz Sağlık ocağındayım son 3,5 yıldır da Aile hekimliği yapıyorum yani standart türk ailelerinin sağlık problemleriyle haşır neşir durumdayım....

Aslında konu "Türkiye'de Dünyanın diğer ülkelerine oranla yüksek poliklinik sayısı" olduğundan yola çıkılarak bakıldığında bizi pek çok sorunun yanıtına götürüyor....

Hastalık sürecini hala kabul edemeyen insanların sayısında ki yoğunluk beni şaşırtıyor ve bu zamanla azalması gereken bir davranış şekliyken tam tersi artış gösteriyor....

Örneğin grip tanısı koyduğum hastanın "peki neden bu kadar kötü hissediyorum?" diye sorması....

Hastalığın yarattığı bulgulara tahammülsüzlük, insanların sorumluluk almadan, zora girmeden, engel görmeden yaşama isteğini dile getiriyor...

yine örnek veriyorum....

çocuğunun dondurma yedikten sonra hasta olması sebebiyle gelen annenin sözü:
"şuna iğne yapında dondurma yemesin bir daha"
Oysa doğru davranış; çocuğa dondurmayı doğru zamanda yemesini öğretmek...

Yine çok şeker ve çikolata tüketen çocuğun annesi:
"çok şeker yiyor bakın dişlerine.... Buna şekeri yasaklayın"
Doğru davranış; diş bakımı ve temizliği konusunda eğitim vermek ve sağlıklı beslenme kurallarını uygulamak...

Üst solunum yolu enfeksiyonu yeryüzünde yaşayan büyük küçük herkesin yakalanabileceği en kolay hastalık öyle değil mi?
"-dün öksürdü ateşi çıktı ilaç verin düzelsin"
Öksürüğün ve ateşin ancak günler içinde düzelebileceği söylendiğinde geceleri uyuyamadığını belirten ebeveynin hayalinde, daima gülüp oynayan hiç ateşi çıkmayan geceleri sorunsuz uykuya dalan bir evlat olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz... Yani şikayet eden hasta değil çocuğuyla ilgilenme sorumluluğu artan ebeveyndir.
Doğru davranış; hastalıktan korunma yöntemleri benimsenmesi yanısıra hastalıkla doğru mücadele....

Kronik kabızlık sorunu çeken hasta;
"bi ilaç ver de kolay yapayım"
Doğru davranış; düzenli beslenme egzersiz bol sıvı ve tuvalet alışkanlığıdır oysa....

Sık idrara çıktığını belirten hasta sorgulandığında aldığı çıkardığı sıvı miktarı dengelidir ama ilaç ister sebebini şu cümleden anlarsınız...
"namaz abdesti almak zorunda kalıyorum bi ilaç ver de idrara çıkmayayım"
Doğru davranış; bol su tüketip idrara çıkmak ve her namaz öncesi temizlenmek....

"Bunları niye yazdı ki şimdi ??" diye düşünenler sonuca geliyorum...

İnsan... yaşam.... toplum....
Daima kolay olana yönlenme....

Sadece ebeveyn boyutunda sonuç:
(Birey boyutunu yazmama gerek yok aynı mantıkla benzer sonuca ulaşabilirsiniz)

Çocuğumu yetiştiriyorum.....
Kötü alışkanlıkları olsun istemiyorum....
Ahlaki değerleri yüksek olsun istiyorum....
Herşeye sahip olmasını istiyorum.....
(arzularınızı artırabilirsiniz)

Kötü alışkanlıklar......Yasaklansın hiçbir kötü alışkanlığı olmasın, alkol yasak olsun sigara yasak olsun internet yasak olsun....
Doğru davranış; ben çocuğuma doğru bir eğitim vererek neyi ne zaman nerde ne şekilde kullanabileceğini öğretmeliyim...

Ahlaki değerler...... Kadın erkek ilişkisi yasak olmalı oğlum ya da kızım tasvip etmediğim ilişkiler içinde olmamalı yasaklansın hepsi diziler de filmlerde görmesin sokakta görmesin bana sormasın... yasak olursa ahlaklı olur....
Doğru davranış; çocuğum zamanı geldiğinde herşeyi bilmeli öğrenmeli kendi tercihlerini kendisi sağlıklı olarak yapmalı....

Herşeye sahip olsun..... Lüks sayılsın ya da sayılmasın hayatını kolaylaştıracak ve zevk katacak herşeye sahip olsun bunları kolaylıkla elde edebileceksem harika !!
Doğru davranış; Çalışmak üretmek emek vermek görevdir çocuğuma bunu öğreteyim eşit ve adil bir düzen içinde hakettiklerine kavuşsun....

Özet;

Yasaklamacı bir yapı insan gelişimine katkı sağlamaz aksine algısı kapalı mantığıyla değil sadece ezberleriyle yaşayan, sağlıksız, farklı fikirlere kapalı,özgürlüklerinin farkında olmayan,korku üzerine kurulu yaşamlar oluşturur...

Not: Bu yazı,şahsi kanaatim, şahsi tecrübelerim, şahsi bakış açımdır :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 02, 2014, 15:16:29 »
Doğrularımızın arkasında durabiliyorsak, yanlışlarımızın da arkasında durmayı öğrenmeliyiz (aslında işimize gelmiyor. bilip de yapmamak!!) ve öğretmeliyiz. Yoksa riyakar nesiller neler getirir neler..
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 02, 2014, 15:46:37 »
hande hanım
dediklerinize aynen katılıyorum. bir çok doktor arkadaşım var. aynı sorunlardan onlarda çok yakınıyor.
veteriner hekimim bizde de durum çok farklı değil ( gerek hayvan sahipleri gerekse diğer meslektaşlarım )
herkes ilk önce kendini düzeltmeli sonra ailesini daha sonra çevresini......liste böyle uzar gider
ne yazık ki katetmemiz gereken çok yol var. birileri bir yerlerden başlamalı yoksa işimiz çok zor.

kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 02, 2014, 15:57:27 »
Bu linkten yola çıkarak günlerdir kafamın içinde dönüp dolaşan fakat bir türlü kelimelere dökemediğim düşünceleri size aktarmaya çalışayım...

Bu sadece mesleki bir gözlem yani kimseyi eleştirmek ya da hatalı görmek gibi bir durum söz konusu değil....

Son 5 yıldır biliyorsunuz Sağlık ocağındayım son 3,5 yıldır da Aile hekimliği yapıyorum yani standart türk ailelerinin sağlık problemleriyle haşır neşir durumdayım....

Aslında konu "Türkiye'de Dünyanın diğer ülkelerine oranla yüksek poliklinik sayısı" olduğundan yola çıkılarak bakıldığında bizi pek çok sorunun yanıtına götürüyor....

Hastalık sürecini hala kabul edemeyen insanların sayısında ki yoğunluk beni şaşırtıyor ve bu zamanla azalması gereken bir davranış şekliyken tam tersi artış gösteriyor....

Örneğin grip tanısı koyduğum hastanın "peki neden bu kadar kötü hissediyorum?" diye sorması....

Hastalığın yarattığı bulgulara tahammülsüzlük, insanların sorumluluk almadan, zora girmeden, engel görmeden yaşama isteğini dile getiriyor...

yine örnek veriyorum....

çocuğunun dondurma yedikten sonra hasta olması sebebiyle gelen annenin sözü:
"şuna iğne yapında dondurma yemesin bir daha"
Oysa doğru davranış; çocuğa dondurmayı doğru zamanda yemesini öğretmek...

Yine çok şeker ve çikolata tüketen çocuğun annesi:
"çok şeker yiyor bakın dişlerine.... Buna şekeri yasaklayın"
Doğru davranış; diş bakımı ve temizliği konusunda eğitim vermek ve sağlıklı beslenme kurallarını uygulamak...

Üst solunum yolu enfeksiyonu yeryüzünde yaşayan büyük küçük herkesin yakalanabileceği en kolay hastalık öyle değil mi?
"-dün öksürdü ateşi çıktı ilaç verin düzelsin"
Öksürüğün ve ateşin ancak günler içinde düzelebileceği söylendiğinde geceleri uyuyamadığını belirten ebeveynin hayalinde, daima gülüp oynayan hiç ateşi çıkmayan geceleri sorunsuz uykuya dalan bir evlat olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz... Yani şikayet eden hasta değil çocuğuyla ilgilenme sorumluluğu artan ebeveyndir.
Doğru davranış; hastalıktan korunma yöntemleri benimsenmesi yanısıra hastalıkla doğru mücadele....

Kronik kabızlık sorunu çeken hasta;
"bi ilaç ver de kolay yapayım"
Doğru davranış; düzenli beslenme egzersiz bol sıvı ve tuvalet alışkanlığıdır oysa....

Sık idrara çıktığını belirten hasta sorgulandığında aldığı çıkardığı sıvı miktarı dengelidir ama ilaç ister sebebini şu cümleden anlarsınız...
"namaz abdesti almak zorunda kalıyorum bi ilaç ver de idrara çıkmayayım"
Doğru davranış; bol su tüketip idrara çıkmak ve her namaz öncesi temizlenmek....

"Bunları niye yazdı ki şimdi ??" diye düşünenler sonuca geliyorum...

İnsan... yaşam.... toplum....
Daima kolay olana yönlenme....

Sadece ebeveyn boyutunda sonuç:
(Birey boyutunu yazmama gerek yok aynı mantıkla benzer sonuca ulaşabilirsiniz)

Çocuğumu yetiştiriyorum.....
Kötü alışkanlıkları olsun istemiyorum....
Ahlaki değerleri yüksek olsun istiyorum....
Herşeye sahip olmasını istiyorum.....
(arzularınızı artırabilirsiniz)

Kötü alışkanlıklar......Yasaklansın hiçbir kötü alışkanlığı olmasın, alkol yasak olsun sigara yasak olsun internet yasak olsun....
Doğru davranış; ben çocuğuma doğru bir eğitim vererek neyi ne zaman nerde ne şekilde kullanabileceğini öğretmeliyim...

Ahlaki değerler...... Kadın erkek ilişkisi yasak olmalı oğlum ya da kızım tasvip etmediğim ilişkiler içinde olmamalı yasaklansın hepsi diziler de filmlerde görmesin sokakta görmesin bana sormasın... yasak olursa ahlaklı olur....
Doğru davranış; çocuğum zamanı geldiğinde herşeyi bilmeli öğrenmeli kendi tercihlerini kendisi sağlıklı olarak yapmalı....

Herşeye sahip olsun..... Lüks sayılsın ya da sayılmasın hayatını kolaylaştıracak ve zevk katacak herşeye sahip olsun bunları kolaylıkla elde edebileceksem harika !!
Doğru davranış; Çalışmak üretmek emek vermek görevdir çocuğuma bunu öğreteyim eşit ve adil bir düzen içinde hakettiklerine kavuşsun....

Özet;

Yasaklamacı bir yapı insan gelişimine katkı sağlamaz aksine algısı kapalı mantığıyla değil sadece ezberleriyle yaşayan, sağlıksız, farklı fikirlere kapalı,özgürlüklerinin farkında olmayan,korku üzerine kurulu yaşamlar oluşturur...

Not: Bu yazı,şahsi kanaatim, şahsi tecrübelerim, şahsi bakış açımdır :)

baskılanmış duygular ve eğitimsizlik ne yazık ki ülkenin en büyük düşmanlarından bazıları. en basitinden islamiyet'i bir korku, öcü din ya da inanış olarak algılayan bir insan topluluğundan çok fazla beklenti içine girmemek gerek. bilinçli herkes her fırsatta çevresindekilere doğruları anlatmaya çalışsa bile yine de yetişemeyiz. insanların çoğunun algısı kapalı ve hassas noktaları üzerinden sömürülmüş, uyutulmuş durumdalar. söylediklerinizin çoğunu sadece iki kulağı arasındaki mesafede dinliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Nisan 04, 2014, 17:50:24 »
Çok dindarım müslümanım dediler.Camiiyi yıktırıp park yaptılar.
Gezi parkı olaylarında %50 si ni evde zor tutyorum dedi.Kendi halkına ayrım yaptı.
En Kral sigara 5 TL iken 10 TL yaptı. Alkol 3 TL iken 5 TL yaptı.Benzin 3.50 TL iken 5 TL Gaz 2.10 TL iken 2.98 yaptı.
Ses kayıtlarına montaj dedi.Ama Tubitakta ses kontrolü yaptırmadı.Aksine 3 kişiyi görevden aldı.
Seçimlerde benim halkım kendini gösterdi diğerleride osmanlı tokatı yedi dedi.Halkını gene ayırdı.
Bunlar yetmedi Birde Futbol takımlarına bulaştı.
Kızı 2012 senesinde 52.000 TL maaş alıyordu.
Herkese 4 çocuk yapın dedi.Çocuk başına 15 TL para verdi.

Say say say bitmez...
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 04, 2014, 18:39:20 »
"Teşekkür Et" düğmesi olmadığından,
Hande Hanım'a şahsi kanaati, şahsi tecrübeleri ve şahsi bakış açısından ötürü Teşekkür Ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #49 : Nisan 05, 2014, 01:30:37 »
Soruyorum; yolsuzluk yapsın ama çalışsın ne demek ? Yolsuzluk yapmayacak ama çalışacak. Atatürk ün izinden giden birinden kime zarar gelmiş? Atatürk ün neyi yanlış ki izinden gidenlerden zarar gelsin? Sosyal medya engelledi diye nasıl bizden çekiniyorlar diye düşünüyorsunuz ? Çekinmeyi bırakın alaycı gözle bakılır buna. Hangi çağda yaşıyoruz? Diğerleri başa geçerse ne yapacak denilmiş; yolsuzluk yapılmasın da çalısmamasına da razıyım. Herşey alenen ortada hala millet tercih ediyor, nasıl bir kafa yapısıdır bu? Seçim oluyor üstüne millet oyunu korumaya gidiyor, nasıl bir seçim bu ? Niye buna ihtiyaç duyuluyor ? Demekki kuralında olmayan bi durum var ki millet oyunun peşine düşüyor. Daha bu kadar oy, şu kadar yüzde. Bazı şeylerin farkına varılması lazım, farkında olanlarında göz yumaması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 05, 2014, 08:55:25 »
Soruyorum; yolsuzluk yapsın ama çalışsın ne demek ? Yolsuzluk yapmayacak ama çalışacak. Atatürk ün izinden giden birinden kime zarar gelmiş? Atatürk ün neyi yanlış ki izinden gidenlerden zarar gelsin? Sosyal medya engelledi diye nasıl bizden çekiniyorlar diye düşünüyorsunuz ? Çekinmeyi bırakın alaycı gözle bakılır buna. Hangi çağda yaşıyoruz? Diğerleri başa geçerse ne yapacak denilmiş; yolsuzluk yapılmasın da çalısmamasına da razıyım. Herşey alenen ortada hala millet tercih ediyor, nasıl bir kafa yapısıdır bu? Seçim oluyor üstüne millet oyunu korumaya gidiyor, nasıl bir seçim bu ? Niye buna ihtiyaç duyuluyor ? Demekki kuralında olmayan bi durum var ki millet oyunun peşine düşüyor. Daha bu kadar oy, şu kadar yüzde. Bazı şeylerin farkına varılması lazım, farkında olanlarında göz yumaması.

Katılıyorum.Hile hurda hırsızlıkla kazanıyor.Birde utanmadan benim halkım beni seçti diye bağırması yokmu....Zaten Atatürk'ü sevmeyen bir insan bu ülkenin insanı değildir!. Atatürk olmasaydı hiiç birimiz olmazdık..
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango