Gönderen Konu: notebooktan anlayan arkadaşlar bi bakıverin!  (Okunma sayısı 3149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
notebooktan anlayan arkadaşlar bi bakıverin!
« : Mart 25, 2014, 13:49:39 »
arkadaşlar merhaba,

işim düştü foruma gireyim dedim :)

bugünlerde notebook / ultrabook tarzı birşey almak istiyorum. şimdiye kadar hep fazla fazla ödeyip toshiba kullandım ama bacaklarımda hissettiğim sıcaklığı dışında ekstra özelliğini göremedim :)

aşağıdaki 2 ürün arasında kaldım, fikir verirseniz sevinirim.

http://www.gold.com.tr/samsung-ativ-book-np915s3g-k01tr-notebook_u

http://www.gold.com.tr/lenovo-flex-59-390004-tablet-ultrabook_u

aslında lenovo flex in 14" i5 işlemcili modeli var ama bulamıyorum.

bu fiyatlar civarında önerilerinize açığım.
uzun zamandır oyun oynamıyorum. facebook, twitter (ay o kapalıydı!) internet ofis vs uygulamalar için kullanacağım. ekran boyutu max 14" tercihimdir. dokunmatik ekran ayrıca havalı oluyo :)

benim fikrim lenovo özellik olarak samsung tan daha iyi gibi ancak samsung un da görüntüsü daha kaliteli ve şık.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

notebooktan anlayan arkadaşlar bi bakıverin!
« : Mart 25, 2014, 13:49:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: notebooktan anlayan arkadaşlar bi bakıverin!
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2014, 13:52:44 »
samsung kullanmışlığım ve lenova da kullanan arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre samsung daha uzun vadeli kullanabilirsin lenova performans açısından iyi görünebilir ama uzun ömürlü olmayıp ileride sana problem çıkarabilir samsung tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2014, 13:54:45 »
samsung kullanmışlığım ve lenova da kullanan arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre samsung daha uzun vadeli kullanabilirsin lenova performans açısından iyi görünebilir ama uzun ömürlü olmayıp ileride sana problem çıkarabilir samsung tavsiye ederim

lenovo bildiğim kadarıyla eski IBM, ancak samsung unda artık yaptığı işler ve kalitesi belli tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2014, 13:59:01 »
yinede tercih meselesi bana sorarsan samsung hatta bunların dışında asus' u öneririm ve senin yerinde olsam gold dan bakmam madem kocaeli de oturuyorsun vatan'da haftasonu indirimleri yakalayıp daha iyi bir şeyler alabilirsin.Ayrıca ısınma sorunu dersen her bilgisayar ısınır ama lenova gibi ısınıp donma yapmaz yada çalışırken kendini kapatmaz bu gibi sorunlarla da karşılaşabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2014, 14:14:12 »
yinede tercih meselesi bana sorarsan samsung hatta bunların dışında asus' u öneririm ve senin yerinde olsam gold dan bakmam madem kocaeli de oturuyorsun vatan'da haftasonu indirimleri yakalayıp daha iyi bir şeyler alabilirsin.Ayrıca ısınma sorunu dersen her bilgisayar ısınır ama lenova gibi ısınıp donma yapmaz yada çalışırken kendini kapatmaz bu gibi sorunlarla da karşılaşabilirsin.

asus zaten marka olarak belli ama benim gönlümü fetheden ürünler zen ve vivo book lar onlarda 3000 + falan o kadar para vermek istemiyorum gerek yok. ama attığın linkteki ürüne bakacağım.
gold dan neden bakmayayım, özellikle bir sorun mu var? piyasadaki en ucuz fiyat. lenovo vatanda 1715TL %30 ind fiyat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2014, 14:19:53 »
garanti açısından sıkıntı olabiliyor servisi yeterli olmadığı için tavsiye etmem ama yinede tercih sizin tabi biraz daha araştırırsan iyi olur:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2014, 14:27:47 »
Bilişim sektöründe çalışıyorum şu kadarını deyim marka ve dayanıklılık sıralayacak olursak ASUS - LENOVO -  DELL sıralama bu şekilde gider piyasada

ASUS hem malzeme kalitesi hem de birçok büyük şehirde servis noktasının olması sebebiyle bence en iyi notebook
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2014, 14:32:43 »
İş yerinde bana sıfır alınan Asus laptopun 3 ay içinde ekranı bozuldu.

Sonra gittiler başka bir Asus laptop aldılar :D

Serin çalışıyor gerçi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2014, 14:41:12 »
Aslında olaya başka bir taraftan bakarsak sonuçta bu elektronik bir ürün hangi marka alırsanız alın bozulacak ise mutlaka bozulur:) birazda şans lazım sanırım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2014, 14:49:23 »
Asustan uzak durun aman diyim. İlk çıktığında o dönem asusun en iyisiydi. i7 N61JQ Aldım 1 ay sonra ekranı gidip geliyordu. 3 kez servise gitti yapmadılar. Sorun yok deyip geri gönderdiler. 4. gönderiişimde onarıldı videolu anlatım yaptım resmen adamlara düşünün...  Sonrasında hdd sorunu çıktı en sonunda değişim yada para iade talebi ilettiler bana. Bende paramı iade alıp.

i7 Lenovo  z570 aldım çok memnunum. Gerçekten piyasadaki çoğu markayı ezer. ısınma sıfır. ısı sarfiyat modu var yoğun kullanımda çalıştırıyorsunuz fan hızı ayarlanarak ısıyı çabuk dışarı atıyor. Toz giderme modu var aktif edince laptop fanı ileri geri dönerek tozu atıyor.

Soğutucu olarak confydesk çift fan (plus) modelini öneririm. Çok iyi soğutucu piyasanın en iyisi. İster yatakta ister koltukta kullanın istersenizde sehpa gibi oluyor. Ömür boyu garantili 4 senede 2 kez bacağından tamire gitti hiçbir ücret ödemedim.  d&r, bimeks tarzı yerlerde bulunuyor. internettende sipariş var sanırım. Fiyatı biraz tuzlu ama emin olun değiyor. Kullanılan fanlarn bağlı olduğu kısım metal. Yani laptobu koyduğunuz kısım.  fanlar çalışmadan bile buz gibi. Fanlar çalıştığında gerisini siz düşünün :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2014, 14:57:13 »
Merhabalar ben bu ürünü aldım ve kullanıyorum şimdilik çok memnunum.Önceki laptopumda asus.tu ve günde sekiz saat full açık olarak altı sene kullandım.

http://www.indirimkenti.com/Products-24502-asus-k551lb-xx213d-i7-4500u-180-mhz-8gb-1tb24gb-ssd-156-hd-led-2gb-vga-dos-cam-blt-silver.html
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2014, 14:58:20 »
gökhun kardeşim savunmak gibi olmasın ama ben şuan asus n61jq i7 işlemciyi kullanıyorum hiçbir sıkıntısını görmedim vatandan almıştım 3 sene önce okul için almıştım 3 boyutlu haritalar ve çizimlerim için gayette memlunum ama dediğim gibi işte şans meselesi şansın olcak işte:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2014, 14:59:08 »
Merhabalar ben bu ürünü aldım ve kullanıyorum şimdilik çok memnunum

http://www.indirimkenti.com/Products-24502-asus-k551lb-xx213d-i7-4500u-180-mhz-8gb-1tb24gb-ssd-156-hd-led-2gb-vga-dos-cam-blt-silver.html
Güzel makina Cavit bey, ancak Oktay daha küçük ve taşınabilir birşey istiyor anladığım kadarıyla ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2014, 15:02:21 »
arkadaşlar merhaba,

işim düştü foruma gireyim dedim :)

bugünlerde notebook / ultrabook tarzı birşey almak istiyorum. şimdiye kadar hep fazla fazla ödeyip toshiba kullandım ama bacaklarımda hissettiğim sıcaklığı dışında ekstra özelliğini göremedim :)

aşağıdaki 2 ürün arasında kaldım, fikir verirseniz sevinirim.

http://www.gold.com.tr/samsung-ativ-book-np915s3g-k01tr-notebook_u

http://www.gold.com.tr/lenovo-flex-59-390004-tablet-ultrabook_u

aslında lenovo flex in 14" i5 işlemcili modeli var ama bulamıyorum.

bu fiyatlar civarında önerilerinize açığım.
uzun zamandır oyun oynamıyorum. facebook, twitter (ay o kapalıydı!) internet ofis vs uygulamalar için kullanacağım. ekran boyutu max 14" tercihimdir. dokunmatik ekran ayrıca havalı oluyo :)

benim fikrim lenovo özellik olarak samsung tan daha iyi gibi ancak samsung un da görüntüsü daha kaliteli ve şık.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sadece bu iki model arasında karar kıldıysanız samsungu alın derim.

ekran kartı harici. hemde ssd hdd var. Yani normal hddlerden 10 kat hızlı. lenovoda ssd+ normal hdd bütünleşik. samsungtaki kadar verim alamazsınız. sadece sistem kuruludur o 8 gb a.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2014, 15:18:37 »
arkadaşlar tavsiyeler için teşekkürler işin aslı tablet alma niyetim vardı, hatta samsung un yeni çıkan 12.2" pro serilerine, i pad air lere falan baktım ama işlev  kullandığım telefondan çok da fazla olmayınca ultrabook a döndüm. i7 işlemci falan bana çok da lazım değil. daha önce notebook alırken hep imkan çerçevesinde en üst seviyeyi aldım, aman abi şu çıktı bu uçuyo dediler onu aldım. ama COD veya MOH oynamak dışında çok yüklenmedim. bu sefer aynı şeyi tekrarlamayacağım / tekrarlamamalıyım :) yapmayın paraları saçtırmayın bana :D
bende toshibanın 13.3 ve 15.6 var. 13.3 e alışınca 15" gereksiz ağır geliyor.

Sadece bu iki model arasında karar kıldıysanız samsungu alın derim.

ekran kartı harici. hemde ssd hdd var. Yani normal hddlerden 10 kat hızlı. lenovoda ssd+ normal hdd bütünleşik. samsungtaki kadar verim alamazsınız. sadece sistem kuruludur o 8 gb a.

aynen sadece işletim sistemi için hd. 128gb yetmezse (film, müzik vs için) 200 tl ye harici disk alırım. ben bu özelliklerde benzer ürün bulamadım. media maktte acer vardı bi tane i7 li falan 1800 e fiyat etiketi yanlışmış :D büyük yangın çıkardım :D

Güzel makina Cavit bey, ancak Oktay daha küçük ve taşınabilir birşey istiyor anladığım kadarıyla ;)

aynen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 25, 2014, 15:31:52 »
lenavo kullanıyorum, daha önce toshibam vardı aynı performansı bulamadım.lenavo dan çok çok memnunum ses , gürültü, patırtı veya buna benzer hiç bir şey yok uyuyyan kedi gibi. www.pcdepo.com  diye bir siteden almıştım 1.5 sene oldu hala da memnuniyetle kullanmaktayım.ama elektronik birazda şans işidir.iyi forumlar.
2013 COROLLA
1.6 Advance Navigation
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 25, 2014, 15:47:38 »
arkadaşlar tavsiyeler için teşekkürler işin aslı tablet alma niyetim vardı, hatta samsung un yeni çıkan 12.2" pro serilerine, i pad air lere falan baktım ama işlev  kullandığım telefondan çok da fazla olmayınca ultrabook a döndüm. i7 işlemci falan bana çok da lazım değil. daha önce notebook alırken hep imkan çerçevesinde en üst seviyeyi aldım, aman abi şu çıktı bu uçuyo dediler onu aldım. ama COD veya MOH oynamak dışında çok yüklenmedim. bu sefer aynı şeyi tekrarlamayacağım / tekrarlamamalıyım :) yapmayın paraları saçtırmayın bana :D
bende toshibanın 13.3 ve 15.6 var. 13.3 e alışınca 15" gereksiz ağır geliyor.

aynen sadece işletim sistemi için hd. 128gb yetmezse (film, müzik vs için) 200 tl ye harici disk alırım. ben bu özelliklerde benzer ürün bulamadım. media maktte acer vardı bi tane i7 li falan 1800 e fiyat etiketi yanlışmış :D büyük yangın çıkardım :D

aynen :D

harici almayada gerek yok dvdrw yerine takılan hdd yuvaları var. hem 128 gb ssd olur yanına bide normal hdd alırsınız 500 gb 7200 rpm falan mis... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 25, 2014, 19:03:12 »
teknoloji bir şans işidir şahsi görüşüm.ben biraz asusçuyum açıkcası ve samsung laptopları çok tavsiyeetmiyorum işi bu degil diye tamamen.ama lenovo olsun asus olsun packardbell olsun onları tavsiyeediyorum.laptop kullanım ve şans işi.ilk çıkan i3 kullanıyorum asus banamısın demedi hiç hala çatır çatır.ben çok sony olsun samsung olsun vs önermiyorum açıkcası
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 25, 2014, 19:23:39 »
teknoloji bir şans işidir şahsi görüşüm.ben biraz asusçuyum açıkcası ve samsung laptopları çok tavsiyeetmiyorum işi bu degil diye tamamen.ama lenovo olsun asus olsun packardbell olsun onları tavsiyeediyorum.laptop kullanım ve şans işi.ilk çıkan i3 kullanıyorum asus banamısın demedi hiç hala çatır çatır.ben çok sony olsun samsung olsun vs önermiyorum açıkcası

Seriden seriye değişiyor. Mesela benim aldığım seride aynı sorunu bir çok kişi yaşamıştı. Fakat 2 arkadaşımdada benimkinden vardı onlarda hiçbir sorun yoktu. Dediğin gibi şans işi. Yanlız aman ha asuslar arıza yapmasın. Servis çok kötü. ekranı 4. gönderişimde ancak yaptılar oda vatanbilgisayardaki teknisyene oturdum gösterdim direk servisle o bağlantıya geçti. Video falan çektim düşün. Bildiğin sorunun sunumunu yaptım asus servisine :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 25, 2014, 19:26:24 »
Oktay bey lütfen tanışma bölümünde kendinizi tanıtırmısınız :P