Gönderen Konu: Araç Alım - Satımında Dikkat! Dolandırıcılar VAR!!!  (Okunma sayısı 2327 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Megane 2 aracımızın sahibinden de satılık ilanı var. Sorgulama yapılabilmesi için plakayı açık bıraktık. Araç boyasız. kazasız. Hiçbir hasarı yok.

Geçen gün polis aradı. Vatandaşın biri bizim araca benzer bir aracı sahibindende görüyor. Talip oluyor.

Yalnız gördüğü o araç  hasarlı toplanmamış. Soran vatandaşa bizim plakayı veriyor.

Vatandaşta hee bu araç temiz öncesinde kazası yok diye 500 tl kapora gönderiyor. ( alıcı -  sahtekar farklı illerde )

Sahtekar şerefsizde ( başka şeyler söylerdimde....)  kapora alıp ortadan kayboluyor.

Bizim aracımıza asıl İlan açtığımız hesap benim üstüme. Araç ağabeyimin üstüne. Kapora gönderen vatandaş biraz dikkatli olsaymış dolandırılmayacakmış.

Çünki başka isimle ilan açıp kandırmış. Haliyle banka havalesindede başka isime yatırdı parayı.

Siz siz olun iyice araştırmadan araç almayın. Aracı görmeden kapora göndermeyin. Körü körüne kimseye güvenmeyin !

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Ynt: Aman dikkat ! Sahibindenden insanları dolandırıyorlar.
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2014, 20:40:24 »
Çok geçmiş olsun bizim memlekette bunlar fazlasıyla oluyor iyice araştırmak lazım.Geçen günlerde serviste birisiyle tanıştım 2006 Model diye 2004 Corollayı 33 Bin tl ye almış adam dolandırılmış.
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
Ynt: Aman dikkat ! Sahibindenden insanları dolandırıyorlar.
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2014, 20:45:39 »
Çok geçmiş olsun bizim memlekette bunlar fazlasıyla oluyor iyice araştırmak lazım.Geçen günlerde serviste birisiyle tanıştım 2006 Model diye 2004 Corollayı 33 Bin tl ye almış adam dolandırılmış.

Allahtan bizim başımıza bişey gelmedide, dolandırılan insanlara yazık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Ynt: Aman dikkat ! Sahibindende insanları dolandırıyorlar.
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2014, 20:46:39 »
İlan verirken plakayı kapatmakta ve motor, şasi nosu gibi bilgileri vermemekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2014, 21:51:36 »
Geçmiş olsun. Bunların soyuna ben ...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2014, 22:02:30 »
Buda yeni yöntem galiba ?
Bir şey daha öğrenmiş olduk bakalım daha neler öğreneceğiz bu sahtekarlardan.
Geçmiş olsun.
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2014, 22:13:19 »
Arkadaşlar kesinlikle sahibinden.com da get dışında alışveriş yapmayın eğer beğendiğiniz ürün varsa ve get açılmamışsa adama get kesintisini ben ödeyeceğim yeterki siz get açın deyin işte o zaman dürüst satıcı mı dolandırıcı mı ortaya çıkıyor....beğendiğim bir telefon için adamlara get aç alayım dedim en az 6-7 tanesi arkasına bakmadan kaçtı sadece bir tanesi get açtı ve telefonu aldım....7 de 1 gerisini siz düşünün dürüstlük seviyesini...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 24, 2014, 22:35:20 »
Polis ne diye aradı ? onu merak ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 24, 2014, 22:42:29 »
geçmiş olsun insanın agzının tadını kaçırıyor gerçekten.insan arabayı nasıl satıcagını karıştırıyor.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2014, 23:02:13 »
ilk olarak olaydan bahsetmeden önce  sorular sordu yani anlamaya çalıştı dolandırıcı olan bizmiyiz diye. Böyle böyle bir aracınız varmı, aracınız kazalımı satılığa çıkardınızmı  xxxx isimli şahsı tanıyormusunuz yakınınızmı vs diye.  biz yanıtladıktan sonra durumu anlattı.

Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2014, 23:07:25
geçmiş olsun insanın agzının tadını kaçırıyor gerçekten.insan arabayı nasıl satıcagını karıştırıyor.

Çok şükür bizim başımız belaya girmedi.  banka hesabı adı falan belli elbet yakalanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2014, 23:11:09 »
Benimde basima xenon aldiktan sonra geldi. Kargo geldi tek bir kutu icinde bekliyorum klasik xenon kutusu olarak degildi parca parca kucuk kutularda duzenlenmis bir fatura yok taktim 1 gun calisti 1 gun dedigimde toplamda tas catlasin 2 saattir soneaki gun gitti biri aonra digeri neyse adami aradim ilanda 2 sene garantisi vardir diye geciyordu ona guvenerek aradim yok dedi iste arabadan kaynakli benim malim saglam virt zirt dedi baya cebellestim adamla en son degistiriyor musun degistirmiyor musub dedim olmaz dedi baya kalaylayip lanet edip kapattim haram zikkim olsun diyorum baska birsey degil.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 24, 2014, 23:12:25 »
illaki yakalanır zaten de adamın agzının tadını kaçırıyolar.plakanı saklıyorsun niye sakladı oluyor saklamıyorsun bu seferde.iyice şaşırdı insanlar gerçekten dolandırıcıkla gittikçe üst seviyelere çıkıyoruz
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 24, 2014, 23:14:11 »
illaki yakalanır zaten de adamın agzının tadını kaçırıyolar.plakanı saklıyorsun niye sakladı oluyor saklamıyorsun bu seferde.iyice şaşırdı insanlar gerçekten dolandırıcıkla gittikçe üst seviyelere çıkıyoruz

Aslında birazda araca talip olan vatandaşta suç. Aracı görmeden kapora verilmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 24, 2014, 23:15:12 »
Benimde basima xenon aldiktan sonra geldi. Kargo geldi tek bir kutu icinde bekliyorum klasik xenon kutusu olarak degildi parca parca kucuk kutularda duzenlenmis bir fatura yok taktim 1 gun calisti 1 gun dedigimde toplamda tas catlasin 2 saattir soneaki gun gitti biri aonra digeri neyse adami aradim ilanda 2 sene garantisi vardir diye geciyordu ona guvenerek aradim yok dedi iste arabadan kaynakli benim malim saglam virt zirt dedi baya cebellestim adamla en son degistiriyor musun degistirmiyor musub dedim olmaz dedi baya kalaylayip lanet edip kapattim haram zikkim olsun diyorum baska birsey degil.

herşey ürünü alana kadar işte.bende vitesi degiştirmiştim biliyorsu ercüment.taktım kullandım ürünü bisüre sonra aradım bizzat adamı şahsi telefonundan hakiki deri oldugu için körük çok zor oturdu epey cebelleştik dedim.bu konuda yüzünden herhangi bir sıkıntı olursa direk arayın ve gönderin ürünü bize yenisini daha genişini ayarlayıp gönderelim dedi.bu da satıcı işte ve şikayet dilekçesi oluşturdu

Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2014, 23:17:11
Aslında birazda araca talip olan vatandaşta suç. Aracı görmeden kapora verilmez.

ona çok birşey diyemiyorum yaaa yani çok heveslenip basireti baglanıp aman araç satılmasın diye yapan var yani bi hayli sayıda.ama böleleri var diyede bu iş yapılmaz yani.suçsuz demiyorum ben onlara birşey diyemiyorum sadece..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 24, 2014, 23:49:51 »

Yakalanma ihtimali sıfıra yakın...savcılığa başvurduğunuzda hukukumuza göre ticari ihtilafa giriyor bu durum deniliyor üst merciye itiraz ettiğinizde ise basit düzeyde yalan söylenerek dolandırıldığınız için yapacak bir şey yok deniliyor...Yani tek yol güya ticari iş olduğundan icraya vermek tabi adamı bul bulabilirsen ve icra yoluyla al alabilirsen...Ha unutmadan bu işleri yapanlarda bunu bildikleri için ya farklı kişilerin adına parayı alırlar yada hesaplar çoğu zaman icralık olduğundan kendi hesaplarına bankaya para yatırmazlar....
97 1.6 gli corolla    benzin/lpg  km:250.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 24, 2014, 23:52:55 »
Yakalanma ihtimali sıfıra yakın...savcılığa başvurduğunuzda hukukumuza göre ticari ihtilafa giriyor bu durum deniliyor üst merciye itiraz ettiğinizde ise basit düzeyde yalan söylenerek dolandırıldığınız için yapacak bir şey yok deniliyor...Yani tek yol güya ticari iş olduğundan icraya vermek tabi adamı bul bulabilirsen ve icra yoluyla al alabilirsen...Ha unutmadan bu işleri yapanlarda bunu bildikleri için ya farklı kişilerin adına parayı alırlar yada hesaplar çoğu zaman icralık olduğundan kendi hesaplarına bankaya para yatırmazlar....

tamamiyle kendi düşncemi sölüyorum sadece tüketici mahkemelerine giderlerse peşini bırakmazlar diye düşünüyorum.son zamanlarda bayaga popüler oldu ve işe yaradı diye biliyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 25, 2014, 07:41:22 »
ilk olarak olaydan bahsetmeden önce  sorular sordu yani anlamaya çalıştı dolandırıcı olan bizmiyiz diye. Böyle böyle bir aracınız varmı, aracınız kazalımı satılığa çıkardınızmı  xxxx isimli şahsı tanıyormusunuz yakınınızmı vs diye.  biz yanıtladıktan sonra durumu anlattı. Telefonla polise bilgi vermek biraz garip geldi bana biliyorsunuz bu yöntemle de dolandırıcılık yapılıyor dikkatli olmak lazım

Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2014, 23:07:25
Çok şükür bizim başımız belaya girmedi.  banka hesabı adı falan belli elbet yakalanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 25, 2014, 09:07:34 »
tamamiyle kendi düşncemi sölüyorum sadece tüketici mahkemelerine giderlerse peşini bırakmazlar diye düşünüyorum.son zamanlarda bayaga popüler oldu ve işe yaradı diye biliyorum

Tüketici mahkemesine şirket veya dükkan  tanımına giren kurumlardan yapılan alışverişlerde başvurulur.Şahıslarla yapılan alışverişlerde tüketici mahkemesine başvurulamaz...Dediğim gibi şu durumda yapılacak pek bişey yok maalesef...
97 1.6 gli corolla    benzin/lpg  km:250.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 25, 2014, 09:15:00 »
Artık ucuz olan üründen şüphelenir olduk maalesef, kimseye ne olursa olsun kapora göndermemek lazım orası kesin.

Sahibinden.com dan bireysel olarak yüzlerce satış yapmış ve sadece GET ile 200 e yakın ürün satmış  birisi olarak yazıyorum:

Küçük çaplı alışverişlerde GET i tercih edin ve ürün elinize gelip sağlam - çalışır - eksiksiz durumda olduğundan emin olmadıkça onay vermeyin.

Siz onay vermezseniz, gönderici kargo bilgilerini girdikten sonra 3 gün içerisinde sistem otomatik onay verir, siz kargo elime ulaşmadı derseniz otomatik onay verilmez.

Yorum yapma kısmını sonraya bırakın 1 ay içerisinde yorum yapabilirsiniz, üründen memnun kalmazsanız 160 karakterle sınırlı yorum alanına gereken birçok şeyi yazabilirsiniz, birçok dürüst satıcı olumsuz yorumu göze alamaz.

Satıcıların GET ile göndermek istemeyişinin bir sebebi de maliye - vergi sıkıntısına düşmemektir, ama sadece bu sebeple hareket edenleri nereden bulacaksınız...
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Başlığa hukuki sebeplerden ufak bir el attım.
Olay için geçmiş olsun.

Get açmak nedir?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...