0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok geçmiş olsun bizim memlekette bunlar fazlasıyla oluyor iyice araştırmak lazım.Geçen günlerde serviste birisiyle tanıştım 2006 Model diye 2004 Corollayı 33 Bin tl ye almış adam dolandırılmış.
Polis ne diye aradı ? onu merak ettim
geçmiş olsun insanın agzının tadını kaçırıyor gerçekten.insan arabayı nasıl satıcagını karıştırıyor.
illaki yakalanır zaten de adamın agzının tadını kaçırıyolar.plakanı saklıyorsun niye sakladı oluyor saklamıyorsun bu seferde.iyice şaşırdı insanlar gerçekten dolandırıcıkla gittikçe üst seviyelere çıkıyoruz
Benimde basima xenon aldiktan sonra geldi. Kargo geldi tek bir kutu icinde bekliyorum klasik xenon kutusu olarak degildi parca parca kucuk kutularda duzenlenmis bir fatura yok taktim 1 gun calisti 1 gun dedigimde toplamda tas catlasin 2 saattir soneaki gun gitti biri aonra digeri neyse adami aradim ilanda 2 sene garantisi vardir diye geciyordu ona guvenerek aradim yok dedi iste arabadan kaynakli benim malim saglam virt zirt dedi baya cebellestim adamla en son degistiriyor musun degistirmiyor musub dedim olmaz dedi baya kalaylayip lanet edip kapattim haram zikkim olsun diyorum baska birsey degil.
Aslında birazda araca talip olan vatandaşta suç. Aracı görmeden kapora verilmez.
Yakalanma ihtimali sıfıra yakın...savcılığa başvurduğunuzda hukukumuza göre ticari ihtilafa giriyor bu durum deniliyor üst merciye itiraz ettiğinizde ise basit düzeyde yalan söylenerek dolandırıldığınız için yapacak bir şey yok deniliyor...Yani tek yol güya ticari iş olduğundan icraya vermek tabi adamı bul bulabilirsen ve icra yoluyla al alabilirsen...Ha unutmadan bu işleri yapanlarda bunu bildikleri için ya farklı kişilerin adına parayı alırlar yada hesaplar çoğu zaman icralık olduğundan kendi hesaplarına bankaya para yatırmazlar....
ilk olarak olaydan bahsetmeden önce sorular sordu yani anlamaya çalıştı dolandırıcı olan bizmiyiz diye. Böyle böyle bir aracınız varmı, aracınız kazalımı satılığa çıkardınızmı xxxx isimli şahsı tanıyormusunuz yakınınızmı vs diye. biz yanıtladıktan sonra durumu anlattı. Telefonla polise bilgi vermek biraz garip geldi bana biliyorsunuz bu yöntemle de dolandırıcılık yapılıyor dikkatli olmak lazımMesaj Birleştirildi: Mart 24, 2014, 23:07:25Çok şükür bizim başımız belaya girmedi. banka hesabı adı falan belli elbet yakalanır.
tamamiyle kendi düşncemi sölüyorum sadece tüketici mahkemelerine giderlerse peşini bırakmazlar diye düşünüyorum.son zamanlarda bayaga popüler oldu ve işe yaradı diye biliyorum