Gönderen Konu: Araç Alım - Satımında Dikkat! Dolandırıcılar VAR!!!  (Okunma sayısı 2326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Başlığa hukuki sebeplerden ufak bir el attım.
Olay için geçmiş olsun.

Get açmak nedir?

GET açmak Güvenilir Elektronik Ticaret  ile alışveriş yapmaktır.

Yani alıcı ürünü beğenir, parayı kredi kartı ile malum internet sitesinin havuzuna öder, alıcının bilgileri satıcıya ulaşır ve satıcı ürünü kargolar, alıcı teslim alır ve istediği özelliklerde ise onay verir, malum internet sitesi ise havuzundaki paradan komisyonunu alır ve satıcıya ödemesini yapar :)
ZZE111 Terra A.C.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Aman dikkat ! Sahibindende insanları dolandırıyorlar.
« Yanıtla #21 : Mart 25, 2014, 14:26:54 »

Bizim aracın asıl ilanında sadece benim cep telefon numaram var. Araç ağabeyimin üstüne. Polis önce bizi ev telefonundan aramış görmemişiz.

Sonra plakanın kayıtlı olduğu cep telefonundan aramış ( ağabeyimin cebinden) . 

Yani dolandırıcı olsa direk ilandaki benim telefonumu arardı.  Ayrıca önemli bilgilerde vermedik. Bahsettiğim konular sadece. şase no falan istenmedi yada başka herhangi bir bilgi istenmedi.

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2014, 14:29:01
Başlığa hukuki sebeplerden ufak bir el attım.
Olay için geçmiş olsun.

Get açmak nedir?

Abi böyle bir başlıkla sahibinden üzerinden araç alım satımı yapanlara yardımcı olamayız. Dikkatlerini çekmez çünki. En azından araç alım satım yapanların dikkatine tarzı bir başlık olursa daha uygun olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2014, 14:31:04
GET açmak Güvenilir Elektronik Ticaret  ile alışveriş yapmaktır.

Yani alıcı ürünü beğenir, parayı kredi kartı ile malum internet sitesinin havuzuna öder, alıcının bilgileri satıcıya ulaşır ve satıcı ürünü kargolar, alıcı teslim alır ve istediği özelliklerde ise onay verir, malum internet sitesi ise havuzundaki paradan komisyonunu alır ve satıcıya ödemesini yapar :)

Bu arada get ilan sadece alıcı için güvenli. Yani satıcı iyi niyetli alıcı kötü niyetli olursa satıcı da zarar görür. Mesela cep telefonu sattınız. alıcı imei kopyalar yada kendi telefonun bozuk parçasını sağlamı ile değiştirip ben bunu beğenmedim diyerek iade hakkına sahip.   Böyle bir durumda site sorumluluğu kabul etmiyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2014, 14:35:54
Geçmiş olsun. Bunların soyuna ben ...

Valla belkide bir kaç kişiyi dolandırdı adam böyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Direkt olarak firma ismi (web siteler de şirket statüsündedir. Zira vergi mükellefidir.) geçerse elinizde bir mahkeme kararı yada kesin delil yok ise site sahibi bu defa size dava açma hakkına sahip olur. Burada zaten internetten yapılan alış verişlerde güvenliğin önemi çoktur ve bu güvenliğe dikkat çekilmektedir.

Bu arada bazı kavramları bazen bilsek te sorarız.Bilmeyip bunu dile getiremeyen insanlar çoktur.Yazık ki en çok bu insanlar tuzaklara düşerler ve onları korumak adına açıklamalar yapılır.

Yaşam karşıtlar üzerine kuruludur. Bu karşıtlığı en genel manada tanımlayan İyi ile Kötü nin savaşıdır. Asla biri diğerine galip gelemez; ancak biri kısmen bir süre için öne geçer o kadar. İnsanlar bilinçlenip toplumsal normlar ve hukuk düzeni geliştikçe kötüler de bu yeni gelişmeleri kullanarak emellerine ulaşırlar. Tek yol vardır o da yaşadığımız tecrübeleri aktarmak ve bu tarz tuzaklara karşı diğerlerini uyandırmaktır.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...