Gönderen Konu: Polo vs Yaris  (Okunma sayısı 8261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Polo vs Yaris
« : Mart 21, 2014, 12:01:32 »
Yaklaşık 1 haftadır evimin önünde hem polo tdi dsg var hemde kendi arabam olan yaris 1.33 cool multidrive s var. Yaris i zaten a dan z ye biliyorum, Poloyu da detaylı inceleme fırsatım oldu ve ufak bi karşılaştırma yapmak istedim. Çeşitli kriterlerde yazmaya çalışacağım:

1. İç hacim: Polo yaris e göre bariz bir şekilde küçük sıkış tepiş bir otomobil, boyum 1,67 olmasına rağmen rahat edmedim. 1,90 boyundaki arkadaşım ön koltuğu kendisine göre ayarlayınca arka koltukta dizlerim ön koltuğa değdi, yaris de ise 4-5 parmak mesafe kaldı. Bagaj olarak yaris 5lt kadar daha büyük, polo daha büyük görünüyor fakat yükleme ağzı dar yani derinlik var fakat genişlikten kaybediyor. Polo nun torpido gözü Yaris den daha geniş.

2. Donanım: Polo confortline yaris ise cool donanımında yani ikisi de full denebilecek donanımda. Bu konu zaten malum polo nun yaris den fazla bişeyi yok, yaris in touch ekrarnında geri görüş kamerası, bluetooth, direksiyondan kumandalı telefon sistemi, çift bölgeli dijital klima gibi artıları var.

3. Konfor: Bu konuda polo nun hakkını yememek lazım, yumuşak süspansiyonları darbeleri yaris e göre daha az hissettiriyor, lastikler ise yaris de bridgestone, polo da michelin var, birazda lastiklerle alaklı diye düşünüyorum. Gürültü olarak polo yol sesini çok almasada dizel motor gerçekten sesli çalışıyor, d4d yi uzun yıllar kullanmış birisi olarak tdi motor gerçekten gürültülü diyebilirim. Her iki araçta da koltuklar rahat ayarlanıyor. Polo nun arka cam rezistans düğmesini çok aradım, klima grubunun olduğu yerde toplamak yerine yukarıya dörtlü flaşör ün yanına konmuş, bu garibime gitti.

4. Sürüş-performans: Polo nun hidrolik direksiyonu yaris in elektro hidrolik direksiyonuna göre daha ağır, dönüş çapı ise daha geniş, yarisle dönebildiğim dar alanlardan polo ile dönemiyorum. Polo yol tutuşu olarak yaris den biraz daha iyi gibi fakat sert girdiğim bi virajda hemen kayma eğilimi gösterdi yani bu sınıftaki araçlardan yol tutuşu konusunda mucize beklememek gerekir. Araçlardan biri dizel birisi benzinli olduğu için motor karşılaştırması ne derece doğru bilmiyorum ama iki aracıda düz yolda boş halde test ettim, 0-100 performansı yaris in fabrika verileri 12 saniye olmasına rağmen ben 10,5 olarak ölçtüm, polo ise fabrika verisi 11,5 saniye ben 11 saniye olarak ölçtüm, iki araç da sport modda test edildi. Polo 1,6 dizel 90hp motordan 230nm tork üretiyor, yaris 1,33 benzinli 99hp motordan 125nm tork üretiyor. Her iki araç da birbirine yakın olmasına rağmen tork avantajıyla polo yüklü halde daha rahat yol alır.

5. Kalite: Polo nun iç mekanında daha çok yumuşak plastiğe yer verilmiş, yaris de biraz daha sert malzeme var fakat her iki otomobilde de binerken inerken dikkat etmek gerekiyor, torpido kapakları ve kapı içleri kolay çizilebilir. İki otomobilde de kolay yıpranabilecek direksiyon vites ve el freni deri kaplanmış, böylece aşınma engellenmiş. Polo nun DSG vites topuzu yaris in multidrive ına karşı çok daha şık duruyor, toyota mühendisleri bu konuda biraz daha çalışmalı. Buna karşılık yaris in çift renkli ön bölmesi benim hoşuma gidiyor, polonun siyahı ise zaten dar olan bi araçta iç karartıyor.

6. Güvenlik: Polo da 2 havayastığı ve abs , yarisde ise ebd ile desteklenmiş abs fren sitemi, ani fren sistemi ba ve dört havayastığı mevcut, her iki araç da euro ncap testlerinden 5 yıldız almış.

7.Şanzıman: DSG şanzıman ve CVT şanzıman tamamen farklı karakterlerde şanzımanlar, cvt daha yumuşak kullanıma müsade ediyor, ışıkta durduğunuz zaman önünüzdekine yavaşça yaklaşabiliyorsunuz, dsg de ise ayağınızı frenden çekince hemen ileri atılmak istiyor bu belki düşük devirde tork veren tdi motorla alakalıdır ama yinede rahatsız edici. Ani hızlanmalarda dsg önce yığılma yapıyor sonra hızlanıyor, cvt nin ise ara hızlanmaları kesinlikle çok çok iyi. Konfor anlamında cvt oransız bi şanzıman olduğu için sadece yolda süzülüyorsunuz dolayısıyla bi tık önde fakat dsg de çift kavraması sayesinde çok hızlı vites değiştiriyor ve rahatsızlık vermiyor yinede ara sıra vites geçişlerini hissediyorsunuz. dsg kuru kavramalı bi sistem olduğu için yokuşlarda kaydırma eğilimi var, cvt de ise yokuş destek sistemi olmamasına rağmen frenle gaz arasında geçen sürede sizi 1- 1,5 saniye kadar oyalıyor ve aracı geri kaçırmanızı engelliyor.

8.Tüketim: Eşim işe giderken aracı tam ısıtmadan yola çıkar araç 3 km yol alır ve tam ısındığı sırada kontak kapanır, hal böyle olunca yaris in tüketim ortalaması 7,5-8 litre arasında gidip geliyor, aynı yolda polo 7,1 litre gösteriyor. Fakat şehiriçi 10-15km lik kullanımda polo 4,3 litreye kadar düşerken yaris 6- 6,5 litre civarında geziyor. Neden dizel motorla benzinliyi kıyasladığımı soracak olursanız, ayda benzine 100tl fark ödediğimi düşünürsek yılda 1200tl yapar, polo nun satış fiyatı ben aracımı alırken 48bin tl idi, ben indirimli olarak 38,5bin tl ye aldım yani aradaki fark 10bin tl kadar. Yani benim benzinden zarar etmeye başlamam için 8yıl kadar geçmesi gerekiyor. Buna vw bakım masrafları ve dsg nin sorun çıkarma ihtimalide eklenirse...

Sonuç olarak, 2013 model iki aracı olabildiğince objektif değerlendirmeye çalıştım. Tercihimi Yaris den yana kullandığım için memnunum, bu donanım seviyesi ve iç hacmiyle polo başka bir markaya ait olsaydı bu kadar satabilir miydi bilmiyorum...

Toyota Club Türkiye

Polo vs Yaris
« : Mart 21, 2014, 12:01:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Polo vs Yaris
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2014, 12:35:51 »
Daha once polo kullandim 2 yil kesinlikle pol diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2014, 12:53:06 »
güzel ve ayrıntılı değerlendirme için teşekkürler. iç mekan genişliği malesef polonun başlıca sorunu, diğeri ise dizel seçeneğinde chrome edition gibi bir donanım olmaması. otomatik severler için dsg fiyat farkı göz önüne alındığında yaris mantıklı gibi duruyor fakat benim gibi manuel kullanan biri için durup düşünmek gerekebilir çünkü beklentiler tercihte önemli bir rol oynar. örneğin ben yaris'in malzeme kalitesini hiç beğenmiyorum. tasarımına bir nebze olsun katlanabilirim fakat kullanılan plastikler ucuz hissi yaratıyor. polo'nun yol tutuşu ve sürüş konforu kesinlikle yaris'ten önde. benzinli versiyonları kıyaslayacak olursak motor gücü ve şanzıman olarak bence toyota önde gözüküyor (hem manuel hem otomatik). vw'nin ülkemizde bu kadar çok satılmasının sebebi, aracın içine oturduğunuzda yaratılan hissiyat. sanki kaliteli bir şeye bindim havası hemen geçiyor. polo'nun benzinli dsg modelinde motor şanzımana göre güçsüz kaldığından eğimli noktalarda aracı özellikle geriye doğru istenilen mesafede hareket ettirmek için ciddi bir tecrübe edinmek gerekiyor. zaten fren pedalını bıraktığınızda aracın düz yolda ilerlemeyişi ilk başta size bu fikri veriyor.

iki aracı da kullandığımdan yorumlarımı açıkça dile getirdim.

bu arada makyajlı polo'nun iç tasarımı ve donanım paketleri değişecek. bir de 1.4 tdi büyük ihtimâlle daha ekonomik olacaktır. iç mekân genişliğine kasa değişmeden yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor. bir sonraki polo'da belki müşteri izlenimlerini göz önüne alıp iç hacmi genişletirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2014, 12:54:03 »
Güzel bir değerlendirme olmuş, teşekkürler...yalnız şanzıman kısmına pek katılamayacağım...
Bence dsg vites geçişleri ve yavaş hızlanma konusunda oldukça iyi, siz kendi aracınıza daha alışık olduğunuz için o şekilde hissetmiş olabilirsiniz gibime geliyor...
Buarada 1.33 motorun torku 160 değil sanırım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2014, 12:59:57 »
Güzel bir değerlendirme olmuş, teşekkürler...yalnız şanzıman kısmına pek katılamayacağım...
Bence dsg vites geçişleri ve yavaş hızlanma konusunda oldukça iyi, siz kendi aracınıza daha alışık olduğunuz için o şekilde hissetmiş olabilirsiniz gibime geliyor...
Buarada 1.33 motorun torku 160 değil sanırım...

Doğrudur tork 125nm olacak, yanlış yazmışım düzeltiyorum. Dsg vites geçişleri diğer otomatiklere göre tabiki çok çok iyi fakat cvt de dişli olmadığı için daha konforlu. Tabi zevk meselesi..

Mesaj Birleştirildi: Mart 21, 2014, 13:04:24
güzel ve ayrıntılı değerlendirme için teşekkürler. iç mekan genişliği malesef polonun başlıca sorunu, diğeri ise dizel seçeneğinde chrome edition gibi bir donanım olmaması. otomatik severler için dsg fiyat farkı göz önüne alındığında yaris mantıklı gibi duruyor fakat benim gibi manuel kullanan biri için durup düşünmek gerekebilir çünkü beklentiler tercihte önemli bir rol oynar. örneğin ben yaris'in malzeme kalitesini hiç beğenmiyorum. tasarımına bir nebze olsun katlanabilirim fakat kullanılan plastikler ucuz hissi yaratıyor. polo'nun yol tutuşu ve sürüş konforu kesinlikle yaris'ten önde. benzinli versiyonları kıyaslayacak olursak motor gücü ve şanzıman olarak bence toyota önde gözüküyor (hem manuel hem otomatik). vw'nin ülkemizde bu kadar çok satılmasının sebebi, aracın içine oturduğunuzda yaratılan hissiyat. sanki kaliteli bir şeye bindim havası hemen geçiyor. polo'nun benzinli dsg modelinde motor şanzımana göre güçsüz kaldığından eğimli noktalarda aracı özellikle geriye doğru istenilen mesafede hareket ettirmek için ciddi bir tecrübe edinmek gerekiyor. zaten fren pedalını bıraktığınızda aracın düz yolda ilerlemeyişi ilk başta size bu fikri veriyor.

iki aracı da kullandığımdan yorumlarımı açıkça dile getirdim.

bu arada makyajlı polo'nun iç tasarımı ve donanım paketleri değişecek. bir de 1.4 tdi büyük ihtimâlle daha ekonomik olacaktır. iç mekân genişliğine kasa değişmeden yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor. bir sonraki polo'da belki müşteri izlenimlerini göz önüne alıp iç hacmi genişletirler.

Yenilenecek polo nun 3 silindirli motoraları kağıt üstünde performans ve tüketim olarak gerçekten güzel görünüyor, dış tasarım anlamında köklü bir değişikliğe gidilmemiş olsa da donanım biraz daha zenginleştirilmiş, tabi bluetooth yine opsiyon listesinde... Makul bi fiyatla (en azından şu anki fiyatıyla) satılırsa çok satar diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2014, 13:55:08 »
Alırken ciddi rakamlar ödüyoruz ve ben aracın içinde olan ferahlığa çok önem veririm.Auristen sonra yarise binince kesinlikle bi fark hissetmedim.Ama polo ya bindiğimde tavan mesafesi olarak boğucu buldum.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2014, 14:26:40 »

Sonuç olarak, 2013 model iki aracı olabildiğince objektif değerlendirmeye çalıştım. Tercihimi Yaris den yana kullandığım için memnunum, bu donanım seviyesi ve iç hacmiyle polo başka bir markaya ait olsaydı bu kadar satabilir miydi bilmiyorum...
tamamen doğuş otonun satış felsefesi. başka bir marka olsa yarısı kadar satabileceğini düşünmüyorum
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2014, 16:05:51 »
Alırken ciddi rakamlar ödüyoruz ve ben aracın içinde olan ferahlığa çok önem veririm.Auristen sonra yarise binince kesinlikle bi fark hissetmedim.Ama polo ya bindiğimde tavan mesafesi olarak boğucu buldum.

Bende Corolladan yarise geçtim, polo alacaktım ancak Poloya oturunca araçta boğuldum resmen 1.78 boyundayım ve koltuğu kendime göre ayarladığımda eşim arkadaki kalan boşluğa oturamadı dizleri benim sırtıma çarpıyordu,  eeee 2 yaşında çocuğumda olunca büyük olması tercihimdi bu nedenle yarisi tercih ettim, corolladan inip yarise binince hiç sıkışma hissetmedim , eşim arkaya çocukla beraber çok rahat oturuyor :)

bu arada
Daha once polo kullandim 2 yil kesinlikle pol diyorum.

Poloda tipinden başka hiçbir artısı yok yarise göre ;)  ayrıca 2 yılda yaris kullanıp ona göre yorum yazmak doğru olurdu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2014, 16:10:35 »
Şu soruya cevap bulmak lazım malzeme kalitesi mi yoksa donanım mı? Sürüş olarak yaris in direksiyonu kesinlikle daha rahat...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2014, 18:06:14 »
Merak etmeyin mesut bey suan 2013 yariste kullaniyorum herkez kendi dusuncrsini soylemekte ozgurdur bu forumda siz yaris kullanuyorsun diye sevmek veya burasi toyotaclubtr diye de toyotoyotayi savuncak degilim ben kendi gorusumu belirttim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2014, 22:14:21 »
Onur bey degerlendirmeleriniz ve paylasiminiz icin tesekkur ederim. Bende uzun bir arastirmadan sonra b segmentte digerlerini eledikten sonra yaris-polo arasi kalmistim. Tercihim Yaris oldu. Bence onemli olan beklentilerin karsilanabiliyor olabilmesi ve aracla mutlu olabilmek. Yoksa sorunsuz/eksiksiz aracta bulabilmek zaten mumkun degil. Degerlendirmenize donucek olursak her konudaki fikrinize birebir katiliyorum.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2014, 22:36:25 »
Onur bey degerlendirmeleriniz ve paylasiminiz icin tesekkur ederim. Bende uzun bir arastirmadan sonra b segmentte digerlerini eledikten sonra yaris-polo arasi kalmistim. Tercihim Yaris oldu. Bence onemli olan beklentilerin karsilanabiliyor olabilmesi ve aracla mutlu olabilmek. Yoksa sorunsuz/eksiksiz aracta bulabilmek zaten mumkun degil. Degerlendirmenize donucek olursak her konudaki fikrinize birebir katiliyorum.
[/quote

Emre bey teşekkürler, elimden geldiği kadar yazmaya çalıştım. Gerçekten yaris benim gözümde bikaç adım önde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 21, 2014, 22:50:19 »
Ayrıntılı ve açık karşılaştırmanız için teşekkür ederim.Bu tip kıyaslamalar forumların vazgeçilmez unsurları.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 21, 2014, 22:59:57 »
Bu sinifta kiyaslanacaksa honda jazz la kiyas lazim. sinifinin en genis 2 araci.
Tip olarak fiesta ve polo derim.
  iyiki yaris almisim. keske style paket alsaydim. >:(
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 22, 2014, 08:49:59 »
Bu sinifta kiyaslanacaksa honda jazz la kiyas lazim. sinifinin en genis 2 araci.
Tip olarak fiesta ve polo derim.
  iyiki yaris almisim. keske style paket alsaydim. >:(

Jazz kullanmadığım için yorum yapamıyorum ama bagaj konusunda jazz ın lider olduğunu biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 22, 2014, 11:53:54 »
Jazz ı acikcasi bende dusunmustum ama bayiye gittigimde (aralik/2013) sifirinin olmadigini gormustum. Ayrica internet sitesindede yoktu. Uretilmiyor mu artik?
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 22, 2014, 12:08:12 »
Jazz ı acikcasi bende dusunmustum ama bayiye gittigimde (aralik/2013) sifirinin olmadigini gormustum. Ayrica internet sitesindede yoktu. Uretilmiyor mu artik?
Önümüzdeki yıl yeni kasa gelecek.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 22, 2014, 16:18:47 »
guzel kiyaslama olmus yorumlarda guzel daha ne olsun
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2014, 12:50:59 »
Kıyaslama son derece mantıklı olmuş. 8. maddeye imzamı atarım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 23, 2014, 13:07:27 »
Çok başarılı bir paylaşım olmuş :) Toyo toyota :)