0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel bir değerlendirme olmuş, teşekkürler...yalnız şanzıman kısmına pek katılamayacağım...Bence dsg vites geçişleri ve yavaş hızlanma konusunda oldukça iyi, siz kendi aracınıza daha alışık olduğunuz için o şekilde hissetmiş olabilirsiniz gibime geliyor...Buarada 1.33 motorun torku 160 değil sanırım...
güzel ve ayrıntılı değerlendirme için teşekkürler. iç mekan genişliği malesef polonun başlıca sorunu, diğeri ise dizel seçeneğinde chrome edition gibi bir donanım olmaması. otomatik severler için dsg fiyat farkı göz önüne alındığında yaris mantıklı gibi duruyor fakat benim gibi manuel kullanan biri için durup düşünmek gerekebilir çünkü beklentiler tercihte önemli bir rol oynar. örneğin ben yaris'in malzeme kalitesini hiç beğenmiyorum. tasarımına bir nebze olsun katlanabilirim fakat kullanılan plastikler ucuz hissi yaratıyor. polo'nun yol tutuşu ve sürüş konforu kesinlikle yaris'ten önde. benzinli versiyonları kıyaslayacak olursak motor gücü ve şanzıman olarak bence toyota önde gözüküyor (hem manuel hem otomatik). vw'nin ülkemizde bu kadar çok satılmasının sebebi, aracın içine oturduğunuzda yaratılan hissiyat. sanki kaliteli bir şeye bindim havası hemen geçiyor. polo'nun benzinli dsg modelinde motor şanzımana göre güçsüz kaldığından eğimli noktalarda aracı özellikle geriye doğru istenilen mesafede hareket ettirmek için ciddi bir tecrübe edinmek gerekiyor. zaten fren pedalını bıraktığınızda aracın düz yolda ilerlemeyişi ilk başta size bu fikri veriyor. iki aracı da kullandığımdan yorumlarımı açıkça dile getirdim. bu arada makyajlı polo'nun iç tasarımı ve donanım paketleri değişecek. bir de 1.4 tdi büyük ihtimâlle daha ekonomik olacaktır. iç mekân genişliğine kasa değişmeden yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor. bir sonraki polo'da belki müşteri izlenimlerini göz önüne alıp iç hacmi genişletirler.
Sonuç olarak, 2013 model iki aracı olabildiğince objektif değerlendirmeye çalıştım. Tercihimi Yaris den yana kullandığım için memnunum, bu donanım seviyesi ve iç hacmiyle polo başka bir markaya ait olsaydı bu kadar satabilir miydi bilmiyorum...
Alırken ciddi rakamlar ödüyoruz ve ben aracın içinde olan ferahlığa çok önem veririm.Auristen sonra yarise binince kesinlikle bi fark hissetmedim.Ama polo ya bindiğimde tavan mesafesi olarak boğucu buldum.
Daha once polo kullandim 2 yil kesinlikle pol diyorum.
Onur bey degerlendirmeleriniz ve paylasiminiz icin tesekkur ederim. Bende uzun bir arastirmadan sonra b segmentte digerlerini eledikten sonra yaris-polo arasi kalmistim. Tercihim Yaris oldu. Bence onemli olan beklentilerin karsilanabiliyor olabilmesi ve aracla mutlu olabilmek. Yoksa sorunsuz/eksiksiz aracta bulabilmek zaten mumkun degil. Degerlendirmenize donucek olursak her konudaki fikrinize birebir katiliyorum.[/quoteEmre bey teşekkürler, elimden geldiği kadar yazmaya çalıştım. Gerçekten yaris benim gözümde bikaç adım önde.
Bu sinifta kiyaslanacaksa honda jazz la kiyas lazim. sinifinin en genis 2 araci.Tip olarak fiesta ve polo derim. iyiki yaris almisim. keske style paket alsaydim.
Jazz ı acikcasi bende dusunmustum ama bayiye gittigimde (aralik/2013) sifirinin olmadigini gormustum. Ayrica internet sitesindede yoktu. Uretilmiyor mu artik?