Gönderen Konu: Toyota Yaris, Auris, Corolla Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı  (Okunma sayısı 183979 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • SUSHI
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 39000
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Merhabalar Ustalarım;

benım aracada uygun olursa benım ısıme cok yarayacak. Musaıt vakıt bulabılsem Ufuk Abinin ziyarteıne gıdecegım ama halen gıdemedım.
Aracım 2007 hb corolla 1.6 otomatık sanzuman. bende aracıma CC taktırmak ıstıyorum aracım ozellık olarak full cunku Dijital klima vb hersey takılmıs ama CC yok buda ılgıncdır.

Ne yapmamı onerırsınız ustalarım.
https://www.imageshack.us/my/images

Sizin model aynı diye düşünüyorum.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44167.0

Ayrıca
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58216.280

Ynt: Toyota Yaris, Auris, Corolla Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı
« Yanıtla #296 : Nisan 10, 2015, 22:05:14 » itibaren okuyun derim..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Güle güle kullan datışı biz başımıza

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Merhabalar Ustalarım;

benım aracada uygun olursa benım ısıme cok yarayacak. Musaıt vakıt bulabılsem Ufuk Abinin ziyarteıne gıdecegım ama halen gıdemedım.
Aracım 2007 hb corolla 1.6 otomatık sanzuman. bende aracıma CC taktırmak ıstıyorum aracım ozellık olarak full cunku Dijital klima vb hersey takılmıs ama CC yok buda ılgıncdır.

Ne yapmamı onerırsınız ustalarım.
https://www.imageshack.us/my/images

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=77680.0

2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür edildi
merhaba, konuya bağlı olarak 2015 Auris aracım için Ali express den CC kolu aldım, kendim takarım dedim ama bir türlü işten vakit bulup salim kafayla uğraşamıyorum. Eskişehir'de kolu taktırabileceğim (yetkili servis hariç. şansımı denedim takmamak için ellerinden geleni yaptılar :)) oto elektrikçi tavsiyesi olan var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

Kendi mesajıma cevap yazmakda varmış kader de  :D

Arkadaşlar, malesef Eskişehir'de cc kolunu takacak bir elektrikçi bulamadım. İyi diye tavsiye edilenler ya çok para istediler ya da para isteyemeyecekleri için yanaşmadılar. Çünkü gerçekten çok basit bir işlemmiş. Eğer para verseydim çok acırdım :)
Anlayacağınız kendim bağladım (youtube yardımıyla). Eğer airbag sökme süresini hesaba katmazsanız 1 dakikada bitiyor. Aşamaları şöyle:

*Önce kornanın soketini sökün. Çünkü airbagi çıkartırken sürekli çalıyor.  (ben kutup başını sökmedim. Ama risk almak istemeyenler mutlaka söksün)

*Sonra tornavidayı direksiyonun iki yanındaki ve altındaki deliklerden sokarak tırnakları attırıp, airbagin bulunduğu direksiyon göbeğini çıkardım. (daha önce yapmadıysanız, dar alanda deliklerin içini göremediğinizden, tornavidayı tırnaklara denk getirmek zor. bu yüzden bu aşama yaklaşık 30 dk sürdü  :wacko:

*Göbeği çıkarttıktan sonra, direksiyonun yanında bulunan, cc kolunun çıkacağı, kapağı çıakrıyorsunuz.

*Airbagi çıkardıktan sonra zaten elinizdeki kolu takacağınız yere iki vida ile sabitleyip, soketini taktım. (kolu yanlış yere bağlama veya soketi yanlış takma şansınız yok zaten. Kolun oturması için direksiyon üzerinde yuva mevcut, soket için ise takacağınız yer dışında bir boşluk yok.)

*Daha sonra airbagi yerine oturtup, cc kapağını taktım. (bu arada kol için delikli kapak bulamadığımdan mevcut kapakta kendim matkapla delik açtım.)

*Son olarak kornanın soketini taktım.

Test sürüşünüde yaptım. Zaten Auris'lerde tesisat kurulu, ışıktan şüpheliydim ama o da çalıştı. Hız sabitleyici açtığınızda göstergede ışığı yanıyor, devreye aldığınızda da cc ışığının üzerinde "set" yazısı yanıyor.
Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, uzun yolda yaptım. Gayet sağlıklı çalışıyor. Şidiye kadar herhangi bir arıza ışığı yanmadı ve kolla ilgili bir sıkıntı yaşamadım.

Not olarak şunu da belirteyim. Hız sabitleme sistemi, manuel vites araçlarda, özellikle rampa çıkarken devir düştüğünde sisten otomatik olarak devreden çıkıyor. Ayrıca çok dik rampalarda inişlerde de devreden çıkıyor (belli bir açısı vardı ama yanlış bilgi vermeyeyim şimdi.). Bunların hepsinin sistemin güvenlik önlemleri olduğunu öğrendim.

Sonradan takan arkadaşlar bu durumlarla karşılaşabilrler, ek bilgi olarak kulağınızda bulunsun.

Faydalı olmuştur umarım.

Teşekkürler.

Yavaş ve serinnnn... ;-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
Arkadaslar 2016 Advance Makyajlı kasa dizel MMT icin CC sonradan takılabiliyor mu? EFE Ankara servis olmaz dedi ama ben pek tatmin olmadım bu cevaptan.  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
İlave donanim ile 1800-2000 TL civarinda takilyor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
bilgi icin tesekkurler. sanirim bir modul takilmasi gerekiyor. bunu ankara'da yapan bir yer biliyor musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar, konuyu baştan sona okudum ama kendi aracıma cc takılması ile ilgili bir fikir edinemedim. Aracım 2013 model Auris 1.6 Active Manuel benzinli. Bu araçlara cc takılabiliyor mu? Bazı arkadaşlar takılabildiğini ve çalıştığını belirtirken bazı arkadaşlar da çalışmadığını, bazıları ise çalışabileceğini fakat ışığın yanmayabileceğini belirtmiş. Bu modellerde bu sistemin çalışıp çalışmayacağı tamamen şansa mı kalıyor? Kafam karıştı doğrusu. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
2013 Auris 1.6 Active Manuel Karbeyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar bugün aracıma bakım yaptırdım c.c kolu takan ustalar benim aracıma olmadığını söylediler ve yine hüsran 😪😪

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 69000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bende cc takmak için uğraşıyorum da, bu debriyaj swicini bulamadım. Selçuk usta numara verdi fakat sevis yurt dışından getirecez diyor ancak fiyatta 80tl diyor. Debriyaj switchi için tavsiyesi olan var mı nasıl yapayım. Birde baktım mpntaj yapacak yerde gözükmüyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2017, 11:44:10
Birde bu ecu bağlantısı yapılacak, bu ecu aracın neresinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
Merhabalar, konuyu okudum ancak kendi aracımla ilgili bilgi bulamadım tam olarak. Acaba 2011 auris 1.33 comfort a takılabiliyor mu cc ? Bir de AliExpress de birden fazla ürün var, 7 dolara da gördüm 50 dolara da acaba hangisi olacak? İnşallah daha önce cevaplanmamıştır bu sorular mahcup olmak istemem :-)
toyota auris 1.33 comfort 2011 benzin+ lpg 2017-...
Vw Polo 1.4 primline 2002 benzin+lpg 2015-2017

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba Arkadaşlar,

Forumda takip ettiğim kadarıyla yeni kasa corolla sahibi arkadaşlar Aliexpress aracılığıyla cruise control kolunu sipariş etmiş. Ben de araştırdım fakat Aliexpress'ten satış yapan arkadaşlara mesajla 2016 Corolla 1.33 Life olan aracıma uyup uymadığımı sorunca "uymaz" cevabını alıyorum. Acaba doğru mudur? Örnek olarak baktığım bir ürünü aşağıda verdim.

https://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Şu anda paylaşacağım kişisel bir iletim bulunmuyor
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Merhaba,
Gönderdiğiniz linkin en altında Corolla 2010-2014 için yazıyor, tavsiye edilen bir ürün almanızı tavsiye ederim, elinizde kalmasın.
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
Merhaba Arkadaşlar,

Forumda takip ettiğim kadarıyla yeni kasa corolla sahibi arkadaşlar Aliexpress aracılığıyla cruise control kolunu sipariş etmiş. Ben de araştırdım fakat Aliexpress'ten satış yapan arkadaşlara mesajla 2016 Corolla 1.33 Life olan aracıma uyup uymadığımı sorunca "uymaz" cevabını alıyorum. Acaba doğru mudur? Örnek olarak baktığım bir ürünü aşağıda verdim.

https://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html

Ben aldım kendim taktım 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum. 2016 Corolla 1.33 life (linkteki ürün)
https://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html?spm=2114.13010608.0.0.kY82Yz

Merhabalar, konuyu okudum ancak kendi aracımla ilgili bilgi bulamadım tam olarak. Acaba 2011 auris 1.33 comfort a takılabiliyor mu cc ? Bir de AliExpress de birden fazla ürün var, 7 dolara da gördüm 50 dolara da acaba hangisi olacak? İnşallah daha önce cevaplanmamıştır bu sorular mahcup olmak istemem :-)
2011 kasa Auris en sorunsuz olan modeller ışık da yanıyor kol da sorunsuz çalışıyor.. aynı linkteki ürün sizin araca da uygun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi

Aracınızda cruise alt yapısı yok,
Bu nedenlede maalesef çalışmıyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2013 model Auris Active 1.6 benzinli manuel vites araçta cruse control kolu deneyen olmadı mı hiç aranızda? Bu araçlar cc uyumlu mudur? Altyapısı var mıdır?  Bu kolu alıp taksam sağlıklı çalışır mı ve ışık yanar mı? Yoksa çalışıp çalışmayacağı tamamen şansa mı kalıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Forumdaki uygulamaları okuyunca bende çok heveslendim..
Aracim 2004 model Corolla sol Famly. Acaba bu aracta..

*Cruise Control alt yapısı varmı ?
*Aracim içi uygun Cruise Control ürün tavsiyesi varmı ?

2004 Toyota Coralla Family 1,6 Sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2013 model Auris Active 1.6 benzinli manuel vites araçta cruse control kolu deneyen olmadı mı hiç aranızda? Bu araçlar cc uyumlu mudur? Altyapısı var mıdır?  Bu kolu alıp taksam sağlıklı çalışır mı ve ışık yanar mı? Yoksa çalışıp çalışmayacağı tamamen şansa mı kalıyor?

Sorunsuz çalışır,

Forumdaki uygulamaları okuyunca bende çok heveslendim..
Aracim 2004 model Corolla sol Famly. Acaba bu aracta..

*Cruise Control alt yapısı varmı ?
*Aracim içi uygun Cruise Control ürün tavsiyesi varmı ?

Maalesef imkansız,
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Sorunsuz çalışır,

Ahmet Bey bu benim için çok güzel bir haber. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. En kısa zamanda ben de cc kolu temin ve montaj işlemine başlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
Aracınızda cruise alt yapısı yok,
Bu nedenlede maalesef çalışmıyor.

Ahmet bey, bugün direksiyonda airbag ı kaldırıp baktım. Orada yine vida yerleri ve yukarıda soket var. Yine de olmuyor mu acaba :-)
toyota auris 1.33 comfort 2011 benzin+ lpg 2017-...
Vw Polo 1.4 primline 2002 benzin+lpg 2015-2017