Gönderen Konu: Toyota Yaris, Auris, Corolla Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı  (Okunma sayısı 189922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Servislerden mi temin edeceğiz acaba. Kodu vs bulabilirmiyiz ki?

Evet servisten ancak bulabilirsiniz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
@Ahmet Güve (8047)  abi bu cc kollarının hepsi standart mı. Yani corolla auris yaris için aynı kol mu oluyor . Ürünler de oem numarası yazıyor dikkat edeceğim bi nokta var mı.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
@Ahmet Güve (8047)  abi bu cc kollarının hepsi standart mı. Yani corolla auris yaris için aynı kol mu oluyor . Ürünler de oem numarası yazıyor dikkat edeceğim bi nokta var mı.

2007 den sonra kollar hep aynı.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Satıcının bana gönderdiği mesaja göre elinde 17.45'lik (Good Quality) kol kalmamış bu yüzden gönderemeyeceğini söyleyerek siparişi iptal etmemi istemişti.
Şu an fiyat artmış ve (High Quality) ürün satışta. Good Quality olan ürün Mart ayında satışta olacakmış.

Başka satıcıdan pazarlıkla (High Quality) kol siparişi verdim.
http://www.aliexpress.com/snapshot/6458088389.html?orderId=65489228456863

Ahmet Bey aldığınız vidaların adı, kodu, ebatı var mı? Vida yerleri Avensis ile aynıdır diye düşünüyorum.

ben öyle bi isimle gitmedim araç zaten snayide idi  bende olmayan anahtar lazım olur diye, sanayi içerisinde bir vida satan yere kolu aldım gittim resimdeki çok uzun olmayan vidayı aldım dedim deneyim uyarsa bi tane daha alacam öle aldım, deneme yanılma gibi de vidayı almadan elimdeki cc ye baktım deliğe aşşa yukarı uyuypordu aldım

birde ufak bir ekleme yapayım çin siteleridnen alışveriş yapmadan bi arkadaşım sölemişti bende o şekilde yapıyorum alışverişleri şu ana kadar Allaha Şükür bi sıkıntı çıkmadı, alacağınız ürünle ilgili zaten satıcı üçkağıtçı değilse profil ve ürün geribildirimini yüksek tutmaya çalışıyor, neticede ürün dünyanın heryerine gidiyor ve bende ona bakarak almaya çalışıyorum, cc kolu belki emsallerine göre ucuz görünüyordu ama alıpta geri bildirim yapan 28 kişiden 27 tanesi 5 yıldız 1 tanesi 4 yıldız vermiş, google translate den rusca ingilizce geribildirimleri çevirip baktım ne yazmışlar, alanlar memnunmuş bende verdim siparişi, satıcı geri dönüş yapıp yardımcı da oluyor, çinden sipariş alacak arkadaşlar o yüzden önce geri bildirimlere baksın ürün hakkında neler yazılmış, satıcı profili nasıl diye
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Arif bey öncelikle hayırlı olsun, ellerindeki orjinal parça çıkma filan mı acaba? Çıkmacılarda bulunur mu? Bende istiyorum ama servis pek yanaşmıyor..

Bende 2012 yaris 1,33 için aldım bu hafta sonu takmayı denicem airbag nasıl söktünüz

videolarda 2011 model için var sanırım 2012 değişik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti

Bende 2012 yaris 1,33 için aldım bu hafta sonu takmayı denicem airbag nasıl söktünüz

videolarda 2011 model için var sanırım 2012 değişik
Ali bey bende almayı düşünüyorum siz ürünü nerden aldınız acaba.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Ali bey bende almayı düşünüyorum siz ürünü nerden aldınız acaba.

http://www.aliexpress.com/snapshot/6399842227.html?orderId=65020142341011   

Ben burdan aldım daha ucuzları var  40 gün falan sürdü gelmesi tabi noel tatili falanda girdi araya
Bire bir orjinal ürün değil yan sanayi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ben şuradaki ürünü aldım. Ürün bugün elime ulaştı. 28 aralık sipariş vermiştim 23 günde ulaştı. Ürünün materyal kalitesi gayet güzel. Tavsiye ederim...

http://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html?recommendVersion=1
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Sökmesi kolay airbagin, direksiyonu çevirin ve altındaki küçük deliği bulun. konu içindeki mesajımda anlatmış olmam lazım. 2011 sonrası yeni kasa Yarislerin hep aynıdır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ben şuradaki ürünü aldım. Ürün bugün elime ulaştı. 28 aralık sipariş vermiştim 23 günde ulaştı. Ürünün materyal kalitesi gayet güzel. Tavsiye ederim...

http://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html?recommendVersion=1
Sizce CC yok muydu?  :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi

Arkadaşıma aldım demişti Burak hocam, hediye edecekmiş... Ne güzel arkadaşları var değil mi bazılarının :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
Arkadaşıma aldım demişti Burak hocam, hediye edecekmiş... Ne güzel arkadaşları var değil mi bazılarının :)
Ali beyin önceki mesajı dikkatimden kaçmış herhalde
Evet tabi ki çok güzel bir şey maşallah diyelim  :)
Birisi de çıkıp demiyor ki Burak gel senin cc'siz arabayı ben alıyım, benim cc'liyi de sen al  :lol: Değil mi Murat hocam?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Sökmesi kolay airbagin, direksiyonu çevirin ve altındaki küçük deliği bulun. konu içindeki mesajımda anlatmış olmam lazım. 2011 sonrası yeni kasa Yarislerin hep aynıdır.

Teşekkurler buldum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi

Hemşerim @Murat Köse (28015) cevaplamış ama izah getireyim. Sevdiğim bir abimin 2009 Corollası var. Sağolsun, üstat Ahmet Güve Bey sadece kol yeterli deyince, durumdan kendisine bahsettim, Çin'den alışveriş olayı kafasına yatmadı, olurmu ki felan gibisinden konuşunca, sessiz sedasız siparişi geçtim, dün de kendisine ürünü hediye ettim, hatta ver anahtarını montajını da ben hallederim dedim kabul etmedi, kapak alayım 2-3 güne taktırırım dedi.(Montaj için birilerine para verirse üzülürüm ama yapacak birşey yok)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2015, 10:30:30
Hemşerim, buradaki arkadaşlıklar da çok güzel, hiç tanımadığın birisine öylesine yardım ediyorsun. Bu açıdan bakarsan bir sürü arkadaşımız var.(Üye sayısı kaçsa artık)
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Ürünün siparişini verdim lakin gereken 2 adet vidayı nerden nasıl bulacağım aklıma takılmıyor değil. Montajı uygulayan arkadaşlar kullandıkları vidanın çap ve uzunluğunu bir köşeye not ettiler mi acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Evet  en sonunda hafta sonu geldi ve Airbag  konun başındaki anlatım gibi söktüm airbag gı cok basitmiş ayrıca kolu taktim düğmeye bastım hayal kırıklığına uğradım işik yanmadı şimdi benim  2012   1.33   manuel yarisimde      CC yokmu yoksa yoksa gelen kol mu sorunlu bunu nasıl anlarım 
 Şimdiden teşekkür ediyorum  cevap verceklere

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Garip bir durum,
Avometre var ise kol'un ON/OFF tuşuna basılı iken kaç ohm olduguna bakabilirmisiniz?
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Evet  en sonunda hafta sonu geldi ve Airbag  konun başındaki anlatım gibi söktüm airbag gı cok basitmiş ayrıca kolu taktim düğmeye bastım hayal kırıklığına uğradım işik yanmadı şimdi benim  2012   1.33   manuel yarisimde      CC yokmu yoksa yoksa gelen kol mu sorunlu bunu nasıl anlarım 
 Şimdiden teşekkür ediyorum  cevap verceklere

Benim de 2012 1.33 multidriver s aracıma check mode yapmadan kol sparişi verdim. İnşallah çalışır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Sanırım kazık yedim kol içini açtım içi boş gibi anlamadım

Mesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2015, 20:08:49
Garip bir durum,
Avometre var ise kol'un ON/OFF tuşuna basılı iken kaç ohm olduguna bakabilirmisiniz?
   ölçü aleti arkadaşım da buldum ama nasıl ölçülür bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi

ölçü aleti arkadaşım da buldum ama nasıl ölçülür bilmiyorum

Ali bey kolun ucundaki soketin içine avometrenin ince uçlarını sokarak ölçüm yapacaksınız.Avometre ohm konumunda olacak.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS