Gönderen Konu: Toyota Yaris, Auris, Corolla Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı  (Okunma sayısı 189914 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
Ahmet bey merhaba;
Aracım; 2014 makyajlı kasa yaris hybrid cool .Cruise control takılabilirmi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ahmet bey merhaba;
Aracım; 2014 makyajlı kasa yaris hybrid cool .Cruise control takılabilirmi?

Vuuu ütopik bir durum hiç karşılaşmadım.

Orjinal sistemin olmama ihtimali yüksek, incelemem lazım. Yanlış hatırlamıyor isem hybridlerde harici cruise ECUsu var. Onunda maliyeti epey yüksek.

Dedigim gibi önce incelemeliyim ama harici sistem kesin olur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
Teşekkürler,sadece kol olsa iyi olurdu.Servis kolu takarız çalışıp çalışmayacağına garanti veremeyiz diyor.Birde yan aynaları katlanır yapabilirmiyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Teşekkürler,sadece kol olsa iyi olurdu.Servis kolu takarız çalışıp çalışmayacağına garanti veremeyiz diyor.Birde yan aynaları katlanır yapabilirmiyiz?

Aynalar ile çok ugraşmak lazım artık ugraşmak istemiyorum.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
öncelikle merhaba buradan toyotacluptr ailesine selamlarımı iletiyorum, sizin sayenizde 2010 corolla comfort manuel aracım artık cruise control lü  :D, buradan aldığım bilgiler ve izlediğim videolar ışığında hepsini kendim yaptım, sistem sorunsuz çalışıyor ayrıca her soruma cevap veren arkadaşlara ve Ahmet GÜVE ye teşekkür ederim, cc kolum bugün postaneden daha fazla bana gelmesini beklemeyerek ben gidip aldım, size parça parça atacağım, birde en son mini bir test videosu yaptım ekleyebilirsem onuda atacam

ilk önce çinden gelen cc kolumu aldım , ürün kalitesi gayet iyi bana kol 41 liraya mal oldu, şimdi onay verdim satıcı fiyatı yukarıya çekmiş, nakliye dahil 10-15 lira artmış fiyatı

hemen akabinden yetkili corolla servisine sipariş verdiğim cc kol kapağını giderek aldım buda bana 10 liraya mal oldu

sonra ne alet lazım olur diye düşündüm , belki bende olmayan başka bişe lazım olur diye gittim sanayide arkadaşın dükkanına aletlerini aldım başladım kendimce bişeler yapmaya, ilk önce videoda gördüğüm akü (-) kutup başını söktüm daha sonra araç içerisine geçtim ve direksiyonun her iki yanında bulunan kapakları açtım, içlerinde resimdeki gibi alyans anahtarlı vidalar vardı

arkadaştan uygun alet aldım ve her iki tarafını söktüm sonrasında hava yastığını yerinden zorlanmadan çıkardım, gelen üründe vida yoktu hemen gittim resimdeki vidaları alarak zaten yeri hazır olan kolu yerine sabitledim

sonrasında boş olan sokete sabitlediğim kolun boştaki soket ucunu taktım, tek şekilde takılıyor sıkıntı yaşamazsınız

sonrasında  söktüğüm gibi sondan başlayarak cc kol kapağınıda takarak geri topladım ve kontağı açarak sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol ettim, bende ibreye benzer şekilde değil Cruise yazısı yanıyor sistem açıkken

daha sonra akü kutup başını da taktıktan sonra araç saatinin sıfırlandığını ve radyo kanallarının gittiğini fark ettim, teyp açılırken kod vs istemedi ve sonrasında ise Trabzon sahil yolunda akşam trafiğinde uzun süre olmasada bir test sürüşü, teşekkürler arkadaşlar    :tamam:

http://www.youtube.com/watch?v=Fw6yEd5xuf4#ws
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Güle güle kullanın.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ahmet Bey,

Güle güle kullanın @Ahmet Güve (8047) Abi bizim efsanelere de takılabilir mi? :D :D :D :D
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Ahmet Bey,

Güle güle kullanın @Ahmet Güve (8047) Abi bizim efsanelere de takılabilir mi? :D :D :D :D

Neden olmasın desem?   :D
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bende aracıma cc alıp kendim takmak istiyorum. Daha önce yurt dışı sitelerden alış veriş yapmadığım için ve yabancı dil probleminden ötürü sizin alış veriş yapmış olduğunuz güvenilir olduğunu varsaydığınız satıcı ya ait güncel cc ürün linkini benimle paylaşırmısınız.Bazı arkadaşlar paylaşmış ancak örnek olarak mı yok sa oldukları satıcıya ait linkmi tam emin  olamadığımdan soruyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Neden olmasın desem?   :D
Yoook  artık desek ahmet abi:-)
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi

Arkadaşlar bende aracıma cc alıp kendim takmak istiyorum. Daha önce yurt dışı sitelerden alış veriş yapmadığım için ve yabancı dil probleminden ötürü sizin alış veriş yapmış olduğunuz güvenilir olduğunu varsaydığınız satıcı ya ait güncel cc ürün linkini benimle paylaşırmısınız.Bazı arkadaşlar paylaşmış ancak örnek olarak mı yok sa oldukları satıcıya ait linkmi tam emin  olamadığımdan soruyorum.

Üst sayfalara bakarsanız Ahmet Coşgun beyin aldığı ürünün linki var hatta buyrun

http://www.aliexpress.com/snapshot/6417328139.html?orderId=65174978087317&aff_platform=aaf&sk=bm2aeAra%3AzNv3JiyvB&cpt=1421732424799&af=6158608&cn=002&cv=11032041&dp=1c17s1sc30a8q&dl_target_url=http%3A%2F%2Fwww.aliexpress.com%2Fsnapshot%2F6417328139.html%3ForderId%3D65174978087317&PID=6158608&URL=http%3A%2F%2Fwww.aliexpress.com%2Fsnapshot%2F6417328139.html%3ForderId%3D65174978087317
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
@Kaan Kara Daha önce bu şekil power bank aldırdım arkadaşa bozuk çıktı akıllanmadık başka siperis verdik. Sanırsam free kargoymuş. 1 sene olacak piyasada yok. Gümrükte gözüküyor ancak gümrük bize gelmedi diyor. O nedenle alan arkadaşlardan daha önce güvenle problem yaşamadan alışveriş yaptıkları cc satıcı bilgisi istemiştim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris 1.6 Valvematic 132hp
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 87 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Elinize sağlık sayenizde eski montajımı hatırladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi

@Kaan Kara Daha önce bu şekil power bank aldırdım arkadaşa bozuk çıktı akıllanmadık başka siperis verdik. Sanırsam free kargoymuş. 1 sene olacak piyasada yok. Gümrükte gözüküyor ancak gümrük bize gelmedi diyor. O nedenle alan arkadaşlardan daha önce güvenle problem yaşamadan alışveriş yaptıkları cc satıcı bilgisi istemiştim.

Özellikle alıntı yaparak paylaşayım bu sefer :)

yahu  sipariş olarak şunu verdim http://www.aliexpress.com/snapshot/6417328139.html?orderId=65174978087317 de cc kolunun kapağını bi bulamadım, sipariş verebileceğim bi yer varmı ülke içinden yada dışardan ?

Yukarıdaki montajı yapan Ahmet Coşkun  abimizin paylaşımı. Onun için size direkt linki yazdım :) bu tarz durumlarda satıcıyla iletişime geçmek lazım aslında
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris 1.6 Valvematic 132hp
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 87 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Özellikle alıntı yaparak paylaşayım bu sefer :)

Yukarıdaki montajı yapan Ahmet Coşkun  abimizin paylaşımı. Onun için size direkt linki yazdım :) bu tarz durumlarda satıcıyla iletişime geçmek lazım aslında
Benimde cc kolu aldığım satıcısı linkteki ile ayni tavsiye ederim ortalama 20 günde elime ulaştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
@Ahmet Güve (8047) Sizin gibi bir araç konusunda bilgili bir insanın forumda aktif olması burası için nimet teşekkür ederim öncelikle.  :) :) Benimde size bi sorum olacak. Benim aracım 2012 Benzinli otomatik cc takmak yada taktırmak istiyorum. Yanlız benim direksiyonda kapaklı olan yer yok yani kapalı. Keserek yapan bir iki arkadaş gördüm forumda yada nette çok hoşuma gitmedi açıkçası bu kapaklı olan kasa ayrı olarak bulunabilir mi bulunursa takılabilir mi acaba. Yada daha orjinal nasıl yapılabilir. Teşekkürler şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Düzgün kesilirse belli olmuyor.
İsterseniz alt kapatta delikli olarak satılıyor diye hatırlıyorum.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
Satıcının bana gönderdiği mesaja göre elinde 17.45'lik (Good Quality) kol kalmamış bu yüzden gönderemeyeceğini söyleyerek siparişi iptal etmemi istemişti.
Şu an fiyat artmış ve (High Quality) ürün satışta. Good Quality olan ürün Mart ayında satışta olacakmış.

Başka satıcıdan pazarlıkla (High Quality) kol siparişi verdim.
http://www.aliexpress.com/snapshot/6458088389.html?orderId=65489228456863

Ahmet Bey aldığınız vidaların adı, kodu, ebatı var mı? Vida yerleri Avensis ile aynıdır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Düzgün kesilirse belli olmuyor.
İsterseniz alt kapatta delikli olarak satılıyor diye hatırlıyorum.
Servislerden mi temin edeceğiz acaba. Kodu vs bulabilirmiyiz ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Krom kapı düğmelerinde olduğu gibi, İsteyen 3-5 kişi toplanıp tek elden kol siparişi verilebilir arkadaşlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.