0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Almanya'dan falan araç ile geliyorlardı(İtalya Tire limanından) özellikle balkanlardaki karışıklıklardan sonra. Onlar nasıl bir yol izliyor ve gemi dışı ücretleri nasıldı acaba? Bu arada bazı adalara(Ege, Akdeniz) buradan gidiş ile geliş arasında fiyat farkları olabilir. Ters direksiyonun olası sakıncaları da düşünüldüğünde burada, gerektiğinde araç kiralamak daha mantıklı gibi. Bu arada bilgiler için teşekkürler.
bilgi için teşekkürler.verdiğiniz bilgiler doğrultusunda normal uçak ya da gemiyle gidip orada araç kiralamak daha mantıklı görünüyor
gümrükten geçecek alkol miktarında bir değişiklik olmuyorsa ben de uçağı tercih ederim
Motorsiklet olsa durum farklı olur. Senin araçla da aynı sıkıntı buradaki trafikte olacak ve yolun ortasında gibi hissedeceksin. Özellikle sağ koltukta oturan kişi, gidiş-geliş yollardaki sollamalarda oldukça eğlenecektir. Körfez çizgisine girince gemide sorun yok da Akdeniz açıklarında yandan, önden bir denizin dibini, bir gök yüzünü görmek çok olası. (Daha anlatırken ile tuttu )
Abi sağ koltukta oturan ben olacam ben her halukarda eğleniyorum araba sürerken yaza kışa bakmıyor gemi. sallarsa sallar. ondan sonra da benim gibi töbeye gelirsin
Teşekkür ederim yeşim hanım.Bu bilgilerden sonra kesinlikle arabam ile gelmem.Orada araç kiralamak daha mantıklı.Benimde Kıbrısta sagdan direksiyon maceram çok ilginç idi.İlk kullanırken 120 Km hızda vites düşmem gerekmişti.Refleks ile vites degiştiriyorum diye sag elimle kapıyı açmıştım.Alışmak zor oluyor ama sonrasında 3 ayda 15000 Km yol yapmıştım o araba ile.
Geçen yıl tatil için benzer bir plan yapmıştım Buradan Taşucuna oradan gemi ile Kıbrıs'a geçip 1 hafta gezmeyi planlamıştım sonra uçakla gitmenin hem daha ekonomik hemde Kıbrıs'da arabaya çok ihtiyacım olmayacağı için (otel tatili 1 -2 akşam dışında dışarı çıkmıyorsun) vazgeçmiştim.Tatilden sonra hanım iş değişikliği yaptı ve çalıştığı firmanın KKTC'de devam eden projesinde çalışmaya başladı. Yaz dönemi 1 hafta burada 1 hafta orada çalıştı, böyle olunca bende sürekli gidip gelmek zorunda kaldım. Hanımın çalıştığı şirketin araç kiraladığı arkadaşlar bize de şirket fiyatlarından (günlük 60 TL) araba kiraladıkları için son gidişimde cesaret edip otomatik vites sağdan direksiyonlu bir araba kiraladım. 2 gün içinde 450 km yol yaparak Lefkoşa, Girne, Magosa, Yeşilyurt, Karpaz derken tüm KKTC'yi dolaştım Tüm yolculuk boyunca trafik kurallarına riayet etmeme rağmen yön farkından dolayı 2 kez karşı şerite geçmiştim, hatta birinde karşılan gelen arkadaşa fırça bile attım "benim yolumdan gidiyorsun" diye Kıbrıs halkı kiralık araçlarda bu durumla sık karşılaştıkları için gayet sakinler, karşıdaki sürücü "abi burası Kıbrıs trafik size göre tersten akıyor" dediğinde çok utanmıştım Sonuçta kazasız belasız teslim ettik aracı Bu aralar pek gidip gelmiyor ama yakında çalışmaları yoğunlaşınca yine gidip gelmelerimiz başlar
2 günde memleketin her yeri gezilmiş baştan başa. affınıza sığınarak sormak isderim eşiniz ne işle uğraşıyor ki? merak ettim.
Abi ofisde sesli güldüm yaa tüm gözler üsdüme çevrildi geleceğinde haberim olursa sana kiralık araç fiyatlarını güncel olarak bildiririm yine
Euro truck simulatörde yapamıyorum gerçekte hiç yapamam.
Bin uçağa Atatürk'te in alırım ben seni yahu.. Boşver Mersin'i falan 600 pahalıymış cidden.. Uçak firmaları sürekli kampanya düzenliyorlar Kıbrıs'a misal gelen maillerime baktım Pegasus 64 liradan başlıyormuş. İlla deniz diyorsan, deniz otobüsü var feribot var, vapur var, motor var hepsine bindiririm ben seni