Gönderen Konu: Bilgilendirme amaçlıdır arkadaşlar -Kıbrısa araçla gelmek için-  (Okunma sayısı 6098 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 149500
  • Model Yılı: '98
  • 8 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
Bu yaz haziranda aracımla Mersine gelmek istiyorum. masraf-prosedür nedir diye benimde merak ettiğim ve birkaç arkadaşımızın da sormasından ötürü ufak bi araştırma yaptım. burdan türkiyeye araçla gelmek için Magosa limanından Mersin limanına gelebilmek için 1 ay öncesinden rezervasyon yaptırmak lazımmış tek yön gidiş 300TL olarak söylendi. Magosa limanı devlet dairesi olduğu için yeterli bilgi alamadım :/  extra bir harç falan varsa bilemiyorum ama gidiş+dönüş 600TL ilave olarak varsa harçlar falan artacak miktar. Girne - Taşucu arası sorduğumda daha net bilgiler aldım. aracın bankaya bağlı olmaması ve araç sahibinin passportunun olması şartları var. maliyeye yatırılacak harç, vergiler, muhtardan alınacak pul, liman vergisi araca ait bilet, araç sahibinin bileti (unuttuğun varsa onlar da dahil) 777 lira gibi bir miktar çıkıyor. Türkiyeden buraya gelmek isteyenler için de fiyatın aynı olup olmadığını sordum aşağı yukarı aynı olduğunu söyledi. Taşucundan yapılan sefer için aşağıda da ofis numaraları var. Her ikisi de Fergün denizciliğe ait. Daha detaylı bilgi almak isteyen olursa yardımım olsun
Fergün denizcilik Mersin için 324 2382881
Fergün denizcilik Taşucu için 324 7412323 - 7413711

Magosa-Mersin seferi için telefon numarası  324 241 29 00
...varsa yoksa Toyota...
''trafikde saygı yaşla değil kurallara uymayla doğru orantılıdır'' y.M

KKTC!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Almanya'dan falan araç ile geliyorlardı(İtalya Tire limanından) özellikle balkanlardaki karışıklıklardan sonra. Onlar nasıl bir yol izliyor ve gemi dışı ücretleri nasıldı acaba?
 Bu arada bazı adalara(Ege, Akdeniz) buradan gidiş ile geliş arasında fiyat farkları olabilir.

Ters direksiyonun olası sakıncaları da düşünüldüğünde burada, gerektiğinde araç kiralamak daha mantıklı gibi.

Bu arada bilgiler için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
bilgi için teşekkürler.

verdiğiniz bilgiler doğrultusunda normal uçak ya da gemiyle gidip orada araç kiralamak daha mantıklı görünüyor  :)
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
gümrükten geçecek alkol miktarında bir değişiklik olmuyorsa ben de uçağı tercih ederim :P
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  Almanya'dan falan araç ile geliyorlardı(İtalya Tire limanından) özellikle balkanlardaki karışıklıklardan sonra. Onlar nasıl bir yol izliyor ve gemi dışı ücretleri nasıldı acaba?
 Bu arada bazı adalara(Ege, Akdeniz) buradan gidiş ile geliş arasında fiyat farkları olabilir.

Ters direksiyonun olası sakıncaları da düşünüldüğünde burada, gerektiğinde araç kiralamak daha mantıklı gibi.

Bu arada bilgiler için teşekkürler.

Abi geçen nişanlımın arabasını sürdüm ilk sol direksiyon imtihanım oldu o. kendimi yolun ortasında sürermiş gibi, şeridimi tutturamamış gibi hissettim :d sol direksiyonla biraz zor benim Türkiye trafiğine girmem gibi gelir bana. onun için en güvenlisi kendi aracım olur diye düşündüm. zaten o saydığım birsürü masrafların içinde sigorta da var.
ama arabayı gemiye bırakıp benim uçakla gidip mersinde limandan çekebilme şansım yokmuş, araç sahibinin de olması şartmış ve ben gemi yolculuğuna en son töbe ettim 7-8 sene önce.

Mesaj Birleştirildi: Mart 17, 2014, 14:11:22
bilgi için teşekkürler.

verdiğiniz bilgiler doğrultusunda normal uçak ya da gemiyle gidip orada araç kiralamak daha mantıklı görünüyor  :)

rica ederim
işte benim sorunum sol direksiyonla :D yoksa araba sürmekden korkmuyorum. connect, transit bile sürüyorum  ::)

gümrükten geçecek alkol miktarında bir değişiklik olmuyorsa ben de uçağı tercih ederim :P

Hande apla uçakda 2 hakkın var kişi başı ama gemiye töbe ettiğimden beri ilk defa bugün bilgi almak için aradım limanı :d
...varsa yoksa Toyota...

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  Motorsiklet olsa durum farklı olur. Senin araçla da aynı sıkıntı buradaki trafikte olacak ve yolun ortasında gibi hissedeceksin. Özellikle sağ koltukta oturan kişi, gidiş-geliş yollardaki sollamalarda oldukça eğlenecektir. :):):)
 Körfez çizgisine girince gemide sorun yok da Akdeniz açıklarında yandan, önden bir denizin dibini, bir gök yüzünü görmek çok olası.  :zombi: (Daha anlatırken ile tuttu :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  Motorsiklet olsa durum farklı olur. Senin araçla da aynı sıkıntı buradaki trafikte olacak ve yolun ortasında gibi hissedeceksin. Özellikle sağ koltukta oturan kişi, gidiş-geliş yollardaki sollamalarda oldukça eğlenecektir. :):):)
 Körfez çizgisine girince gemide sorun yok da Akdeniz açıklarında yandan, önden bir denizin dibini, bir gök yüzünü görmek çok olası.  :zombi: (Daha anlatırken ile tuttu :D )

Abi sağ koltukta oturan ben olacam :D ben her halukarda eğleniyorum araba sürerken  :islik:
yaza kışa bakmıyor gemi. sallarsa sallar. ondan sonra da benim gibi töbeye gelirsin  :rofl:
...varsa yoksa Toyota...

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Abi sağ koltukta oturan ben olacam :D ben her halukarda eğleniyorum araba sürerken  :islik:
yaza kışa bakmıyor gemi. sallarsa sallar. ondan sonra da benim gibi töbeye gelirsin  :rofl:
Doğru, senin araçla, burada sol koltukta oturan diyeyim o zaman. Şehirler arası, gidiş geliş yolda aracın burnunu çıkardığında düşünemiyorum. :) Hatta böyle bir video fenomen olabilir.
 Bir link vereyim; http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37531.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
benim için sıkıntı yok abi karşıdan gelenler yanımda duranlar düşünsün  :islik: zaten gelirsem mersinden öteye gitmem :D 1 depo benzinle gelip ordan benzin almamak gibi bir düşüncem var. onun için 500-550km limitim olacak. ama o videoyu gördükten sonra halım yaman  :argh: gerçi ara ara bende açıp youtube'da bu tür videoları nefesimi tutup izliyorum  :D paranoyakmıyım neyim bilemedim  :rofl:
...varsa yoksa Toyota...

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim yeşim hanım.

Bu bilgilerden sonra kesinlikle arabam ile gelmem.

Orada araç kiralamak daha mantıklı.

Benimde Kıbrısta sagdan direksiyon maceram çok ilginç idi.
İlk kullanırken 120 Km hızda vites düşmem gerekmişti.
Refleks ile vites degiştiriyorum diye  sag elimle kapıyı açmıştım.

Alışmak zor oluyor ama sonrasında 3 ayda 15000 Km yol yapmıştım o araba ile.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Teşekkür ederim yeşim hanım.

Bu bilgilerden sonra kesinlikle arabam ile gelmem.

Orada araç kiralamak daha mantıklı.

Benimde Kıbrısta sagdan direksiyon maceram çok ilginç idi.
İlk kullanırken 120 Km hızda vites düşmem gerekmişti.
Refleks ile vites degiştiriyorum diye  sag elimle kapıyı açmıştım.

Alışmak zor oluyor ama sonrasında 3 ayda 15000 Km yol yapmıştım o araba ile.

Abi ofisde sesli güldüm yaa tüm gözler üsdüme çevrildi  :rofl: :rofl:
geleceğinde haberim olursa sana kiralık araç fiyatlarını güncel olarak bildiririm yine
...varsa yoksa Toyota...

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Geçen yıl tatil için benzer bir plan yapmıştım :) Buradan Taşucuna oradan gemi ile Kıbrıs'a geçip 1 hafta gezmeyi planlamıştım sonra uçakla gitmenin hem daha ekonomik hemde Kıbrıs'da arabaya çok ihtiyacım olmayacağı için (otel tatili 1 -2 akşam dışında dışarı çıkmıyorsun) vazgeçmiştim.

Tatilden sonra hanım iş değişikliği yaptı ve çalıştığı firmanın KKTC'de devam eden projesinde çalışmaya başladı. Yaz dönemi 1 hafta burada 1 hafta orada çalıştı, böyle olunca bende sürekli gidip gelmek zorunda kaldım. Hanımın çalıştığı şirketin araç kiraladığı arkadaşlar bize de şirket fiyatlarından (günlük 60 TL) araba kiraladıkları için son gidişimde cesaret edip otomatik vites sağdan direksiyonlu bir araba kiraladım. 2 gün içinde 450 km yol yaparak Lefkoşa, Girne, Magosa, Yeşilyurt, Karpaz derken tüm KKTC'yi dolaştım :) Tüm yolculuk boyunca trafik kurallarına riayet etmeme rağmen yön farkından dolayı 2 kez karşı şerite geçmiştim, hatta birinde karşılan gelen arkadaşa fırça bile attım "benim yolumdan gidiyorsun" diye :) Kıbrıs halkı kiralık araçlarda bu durumla sık karşılaştıkları için gayet sakinler, karşıdaki sürücü "abi burası Kıbrıs trafik size göre tersten akıyor" dediğinde çok utanmıştım :( Sonuçta kazasız belasız teslim ettik aracı :)

Bu aralar pek gidip gelmiyor ama yakında çalışmaları yoğunlaşınca yine gidip gelmelerimiz başlar :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Geçen yıl tatil için benzer bir plan yapmıştım :) Buradan Taşucuna oradan gemi ile Kıbrıs'a geçip 1 hafta gezmeyi planlamıştım sonra uçakla gitmenin hem daha ekonomik hemde Kıbrıs'da arabaya çok ihtiyacım olmayacağı için (otel tatili 1 -2 akşam dışında dışarı çıkmıyorsun) vazgeçmiştim.

Tatilden sonra hanım iş değişikliği yaptı ve çalıştığı firmanın KKTC'de devam eden projesinde çalışmaya başladı. Yaz dönemi 1 hafta burada 1 hafta orada çalıştı, böyle olunca bende sürekli gidip gelmek zorunda kaldım. Hanımın çalıştığı şirketin araç kiraladığı arkadaşlar bize de şirket fiyatlarından (günlük 60 TL) araba kiraladıkları için son gidişimde cesaret edip otomatik vites sağdan direksiyonlu bir araba kiraladım. 2 gün içinde 450 km yol yaparak Lefkoşa, Girne, Magosa, Yeşilyurt, Karpaz derken tüm KKTC'yi dolaştım :) Tüm yolculuk boyunca trafik kurallarına riayet etmeme rağmen yön farkından dolayı 2 kez karşı şerite geçmiştim, hatta birinde karşılan gelen arkadaşa fırça bile attım "benim yolumdan gidiyorsun" diye :) Kıbrıs halkı kiralık araçlarda bu durumla sık karşılaştıkları için gayet sakinler, karşıdaki sürücü "abi burası Kıbrıs trafik size göre tersten akıyor" dediğinde çok utanmıştım :( Sonuçta kazasız belasız teslim ettik aracı :)

Bu aralar pek gidip gelmiyor ama yakında çalışmaları yoğunlaşınca yine gidip gelmelerimiz başlar :)

2 günde memleketin her yeri gezilmiş baştan başa. affınıza sığınarak sormak isderim eşiniz ne işle uğraşıyor ki? merak ettim.
...varsa yoksa Toyota...

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi

2 günde memleketin her yeri gezilmiş baştan başa. affınıza sığınarak sormak isderim eşiniz ne işle uğraşıyor ki? merak ettim.

Yazılım Test Mühendisi
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Kıbrıs'ta girve geçitkale kavşağı ve yolunu yapan şirketin muhasebe müdürü iken 2005-2008 arası yada 2 defa gidip geldim. İlk araba tecrübesinde ceza yiyince anladım ki bu iş bana göre değil. Bir taxi ile anlaştım ve gittiğim zaman hava algınından alıp hava alanına bırakıyordu. Bu arada çok güzel ve farklı günlerim oldu...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi

Abi ofisde sesli güldüm yaa tüm gözler üsdüme çevrildi  :rofl: :rofl:
geleceğinde haberim olursa sana kiralık araç fiyatlarını güncel olarak bildiririm yine

Neşeniz bozulmasın diyeyim ne olsun.

Aklıma geldikçe bende kendime gülüyorum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Euro truck simulatörde yapamıyorum gerçekte hiç yapamam.  |-\  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Euro truck simulatörde yapamıyorum gerçekte hiç yapamam.  |-\  :)

bende sol süremem zannederdim ama mecbur kalınca yapamam diye bişey olmuyormuş  ;)
...varsa yoksa Toyota...

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Bin uçağa Atatürk'te in alırım ben seni yahu.. Boşver Mersin'i falan :) 600 pahalıymış cidden.. Uçak firmaları sürekli kampanya düzenliyorlar Kıbrıs'a misal gelen maillerime baktım Pegasus 64 liradan başlıyormuş. :) İlla deniz diyorsan, deniz otobüsü var feribot var, vapur var, motor var hepsine bindiririm ben seni :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Bin uçağa Atatürk'te in alırım ben seni yahu.. Boşver Mersin'i falan :) 600 pahalıymış cidden.. Uçak firmaları sürekli kampanya düzenliyorlar Kıbrıs'a misal gelen maillerime baktım Pegasus 64 liradan başlıyormuş. :) İlla deniz diyorsan, deniz otobüsü var feribot var, vapur var, motor var hepsine bindiririm ben seni :D

pegasusda çalışıyorum zaten ayrıca nişanlımın da turizm acentesi var o yönden sıkıntım yok bayağı ballıyım   8-) ben illa deniz demiyorum limandakiler diyor arabanla gideceksen bu eziyet müstahakındır diye :D ama gelirsem oralara beni gezdirecek birini buldum söz vermiş sayıyorum seni  :islik:
...varsa yoksa Toyota...

KKTC!