Gönderen Konu: bir araç çok kullanılmıyorsa...  (Okunma sayısı 2379 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
bir araç çok kullanılmıyorsa...
« : Mart 13, 2014, 20:23:33 »
Selam arkadaşlar, sizlere bir soru sormak istiyorum. Bir arkadaşımda 98 model benzinli bir passat var. 4 ay aracını çalıştırmamış. Daha sonra çalıştırıp aracı bir ustaya götürmüş. Usta bu araç 4 ay çalışmadıysa bunun yağı pekmez gibi olmuştur, özelliğini yitirmiştir ve değişmesi gerekir demiş. Sizce bu mantıklı mı? Kullanılmayan araçları kaç günde bir çalıştırmak gerekir?
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

bir araç çok kullanılmıyorsa...
« : Mart 13, 2014, 20:23:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: bir araç çok kullanılmıyorsa...
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2014, 20:33:34 »
hiç yaşadıgım birşey degil yani hem çevremde hem kendimde.ancak mantıgım aracın durdugu yerde bile masraf olup eskidigi yönündedir.olabilir yani.mantıklı geldi bana.kullanılsın kullanılmasın yag özelligini zaman içerisinde yitirebilir
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2014, 20:37:46 »
O zaman motor yağları tüm marketlerde satıcılarda 4 ayda pekmez gibi olmazmıydı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2014, 20:41:16 »
O zaman motor yağları tüm marketlerde satıcılarda 4 ayda pekmez gibi olmazmıydı?

haklısın öle olurdu ama burda kapagı açılmış ve arabaya dökülmüş bir yagdan bahsediyoruz.4aydır açık birşekilde soguga yada sıcaga maruz kalıyor.sen hiç sanayicilerin yagı güneşin anlında veya karın içerisinde bıraktıgını gördünmü peki.aynı hesap bence ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2014, 20:41:32 »
benim de aklıma geldi sonradan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2014, 20:42:17 »
murat abi bi de profiline bakmamıştım kusurabakma uslubum için dikkatetmedim arkadaşça yazıverdim bian abi özürdilerim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2014, 20:43:06 »
motor yağında öyle bişey olacağını sanmıyorum, vizkozitesini fazla yitirmez bence sonuç olarak hava almıyor motor çalışmaz iken. bence aküsü biter, süresi gelen parçalar var ise yürüyen aksamında, paslanma , ses vs. yapar. Ustaya bence 1 kilo zile pekmezi hediye etmek lazım.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2014, 20:43:12 »
Benim merak ettiğim şu arkadaşlar. Arkadaşım aracını kullansaydı ara sıra o yağ pekmez gibi olmayacak mıydı? Benim kafama takılan asıl soru bu oldu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2014, 20:44:05 »
Tamada hocam, tenekenin birinden bir başka tenekeye koyuyor gibi olmuyor mu? Motor = teneke, sonuçta ağzı kapalı  :tamam:

Bu yağları varil varil alıyorlar, kim bilir kaç ayda bitiriyor servisler. Benim pek aklıma yatmadı. Galericilerde de belki arabalar aylarca duruyor. Açıkcası benim pek mantığıma yatmadı. Usta gelene git, gidene gel demeyen birisi herhalde :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2014, 20:45:18
murat abi bi de profiline bakmamıştım kusurabakma uslubum için dikkatetmedim arkadaşça yazıverdim bian abi özürdilerim

Yok be abim, Allah razı olsun ne var ki üslubunda, sonuçta arabadan anlamayan birisiyim sadece mantık yürütmeye çalışıyoruz  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2014, 20:46:41 »
Arkadaşım, Antalya/ Aksu'da öğretmenlik yapıyor. İki tane aracı vardı. Bu aracına binmemiş 4 ay ve başına böyle bir olay gelmiş:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 13, 2014, 20:49:34 »
Arkadaşım, Antalya/ Aksu'da öğretmenlik yapıyor. İki tane aracı vardı. Bu aracına binmemiş 4 ay ve başına böyle bir olay gelmiş:)

Peki hakikatten pekmez gibi olmuş mu? Bakmış mı arkadaşınız?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2014, 20:51:16 »
valla 4 aylık olarak birşey diyemem yani okadar kesin konuşamam ama 1sene falan desen kesinlikle yag degişsin derim.4 ay kısa bir süre illaki yag kullanılsın kullanılmasın aşınır orası kesin benim gözümde.ama bu aşınma degiştirme gerektirir mi ben o aşamada düşünceliyim.ben olsam yapmazdım herhalde direk.önce bir denerdim arabayı baktım sorun var götürür öle yaptırırdım
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2014, 20:51:32 »
Ben de sordum kendisine, ama ben çok anlamadığım için yağı değiştir o zaman dedim dedi ustaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 13, 2014, 20:52:01 »
asıl soruyu murat abi sordu.anlıyomuki murat abi yagdan onuda bilmiyoruz gerçi.bende merakettim bakmışmı yaga
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 13, 2014, 20:53:44 »
Bazen insanlar yurtdışına falan çıkıyorlar. 3 ay dönmüyorlar yurda. Mesala İngiltere'ye yaz dönemi İngilizce için giden insanlar. Bazen araçlarını havaalanlarında bırakıp da gidiyorlar. 3 ay sonra döndüğünde önce usta mı bulacak bu kişi yaş değiştirmek için:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2014, 20:56:44 »
Bazen insanlar yurtdışına falan çıkıyorlar. 3 ay dönmüyorlar yurda. Mesala İngiltere'ye yaz dönemi İngilizce için giden insanlar. Bazen araçlarını havaalanlarında bırakıp da gidiyorlar. 3 ay sonra döndüğünde önce usta mı bulacak bu kişi yaş değiştirmek için:)

:) dedigin gibi 3 ay 4 ay kısa birsüre yani.kullanılan yagın durumuna baglı aynı zamanda birde tabi.haa şahsen ben serviste yag koydurmam arabama.benim sırf kendi yagcım vardır bak.aracı bakıma götürürüm filtrem bendedir zaten kendim alırım giderim adama gözümün önünde kapagını açtırırım öle koydururum teneke yag koydurmam yani.öle bir yorum gelmişti ona cevap verdim.usta sanki biraz orda yararlanmış yaa  :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2014, 21:00:49
ama agır bakımlarında bunu yapamıyorum tabi o zaman da ama yagı kendim açtırıyorum  :D teneke yaga karşıyım yani tümden  :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2014, 21:20:38 »
6 aydan uzun durduysa ve hiic marsa basilmadiysa degistirilmeli diye dusunuyorum. Motor her calistiginda yagi zaten kirletiyor kartere dogru cokuyor butun pislikler vs orda ne olur bilinmez. Ayrica motor hava almayan bir sistem degil. Yari kapali bir sistemdir motor elbet bir yerden hava alavak ve bunun icin en musait noktlar egsoz ve hava filtresinin oralar. Evet iceride firtinalar kopmaz ama oyle tamamen hava almayacak diye birsey yok ortada. Bildigim kadariyla hidrolikler ve motor yagi nem toplayan cinsten urunlerdir elbet bozulacaktir. Kullanilmayan yag yani daha kutusunda duran yag belli bir km yapmis ama ayni zamanda kullanilmayan yagdan cok cok daha fazla surede bozulur. Motor iaindikca yagin ozelliginde de degisimler oluyor. Motor bir isinip bir soguyor ayni sekilde yagda oyle.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 13, 2014, 21:22:03 »
6 aydan uzun durduysa ve hiic marsa basilmadiysa degistirilmeli diye dusunuyorum. Motor her calistiginda yagi zaten kirletiyor kartere dogru cokuyor butun pislikler vs orda ne olur bilinmez. Ayrica motor hava almayan bir sistem degil. Yari kapali bir sistemdir motor elbet bir yerden hava alavak ve bunun icin en musait noktlar egsoz ve hava filtresinin oralar. Evet iceride firtinalar kopmaz ama oyle tamamen hava almayacak diye birsey yok ortada. Bildigim kadariyla hidrolikler ve motor yagi nem toplayan cinsten urunlerdir elbet bozulacaktir. Kullanilmayan yag yani daha kutusunda duran yag belli bir km yapmis ama ayni zamanda kullanilmayan yagdan cok cok daha fazla surede bozulur. Motor iaindikca yagin ozelliginde de degisimler oluyor. Motor bir isinip bir soguyor ayni sekilde yagda oyle.

canını yirim tercüman oldun nasıl anlatıyım diye düşünüyordum :D

Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2014, 21:24:46
örneğimiz 3-4 ay araba iyi durumdaysa kullanılan yagda iyi durumdaysa  küçük bir ihtimal ama 6 ay ve üstüyde kesin degiştirmeli bencede
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 13, 2014, 21:52:16 »
Bu aracın yağ çubuğu yokmu??
En kestirme yolu aracı bir anlayan arakadaşına götürüp çubuktan baksınlar.
malum ustalar yağ satmak ve para kazanmak için ticari faaliyetlerde bulunuyorlar.
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 13, 2014, 21:56:28 »
konusu burası değil ancak şu an aktif olarak bu bölüm göründüğü için burada sormak istedim.. iyi akşamlar öncelikle. 2011 verso elegant için bu navigasyon uyumlu deniyor... Bilgisi olan var mı arkadaşlar?
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-toyota-verso-uyumlu-navigasyonlu-oem-teyp-131561706/detay/