0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O zaman motor yağları tüm marketlerde satıcılarda 4 ayda pekmez gibi olmazmıydı?
murat abi bi de profiline bakmamıştım kusurabakma uslubum için dikkatetmedim arkadaşça yazıverdim bian abi özürdilerim
Arkadaşım, Antalya/ Aksu'da öğretmenlik yapıyor. İki tane aracı vardı. Bu aracına binmemiş 4 ay ve başına böyle bir olay gelmiş:)
Bazen insanlar yurtdışına falan çıkıyorlar. 3 ay dönmüyorlar yurda. Mesala İngiltere'ye yaz dönemi İngilizce için giden insanlar. Bazen araçlarını havaalanlarında bırakıp da gidiyorlar. 3 ay sonra döndüğünde önce usta mı bulacak bu kişi yaş değiştirmek için:)
6 aydan uzun durduysa ve hiic marsa basilmadiysa degistirilmeli diye dusunuyorum. Motor her calistiginda yagi zaten kirletiyor kartere dogru cokuyor butun pislikler vs orda ne olur bilinmez. Ayrica motor hava almayan bir sistem degil. Yari kapali bir sistemdir motor elbet bir yerden hava alavak ve bunun icin en musait noktlar egsoz ve hava filtresinin oralar. Evet iceride firtinalar kopmaz ama oyle tamamen hava almayacak diye birsey yok ortada. Bildigim kadariyla hidrolikler ve motor yagi nem toplayan cinsten urunlerdir elbet bozulacaktir. Kullanilmayan yag yani daha kutusunda duran yag belli bir km yapmis ama ayni zamanda kullanilmayan yagdan cok cok daha fazla surede bozulur. Motor iaindikca yagin ozelliginde de degisimler oluyor. Motor bir isinip bir soguyor ayni sekilde yagda oyle.