0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam arkadaşlar, sizlere bir soru sormak istiyorum. Bir arkadaşımda 98 model benzinli bir passat var. 4 ay aracını çalıştırmamış. Daha sonra çalıştırıp aracı bir ustaya götürmüş. Usta bu araç 4 ay çalışmadıysa bunun yağı pekmez gibi olmuştur, özelliğini yitirmiştir ve değişmesi gerekir demiş. Sizce bu mantıklı mı? Kullanılmayan araçları kaç günde bir çalıştırmak gerekir?
Biraz konu dışı ama ilave bilgi paylaşayım;Bir araç uzun süre kullanılmayacak ise ki bu süre 1 yılın daha fazlası motor yagı yag kapagına kadar silme doldurulur.Böylece sürtünmeye maruz kalan yüzeyler yagın içinde kalacagından krozyona maruz kalmaz.Çalıştırılacagı zaman yagı boşaltılarak yeni yagı konulur ve devam edilir.
Ahmetciğim seni yakaladım bırakmam! Havayla temas eden parçalar kolay kolay paslanmaz öyle olsa kutusunda senelerce bekleyen yedek parçalar, sekmanlar,gömlekler silindir bloklarıda paslanırdı. Motorlarda en büyük hasar soğutma sıvısının olduğu bölümlerde olur, aantifiriz helede zamanını doldurduysa, alüminyum bölümler oksitlenir ve flanşlar bile erir kıtır kıtır kopar, benim bmw de başıma geldi hortumların geçtiyi alüminyum boruların üstü tuz gibi beyaz oksit olmuş ve borular erimişti. Motorda uzun ömürlü iyi bir antifiriz varsa problem olmaz.