Gönderen Konu: 80 km hızda gelen vınlama sesi  (Okunma sayısı 4903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 168000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
80 km hızda gelen vınlama sesi
« : Mart 13, 2014, 09:28:41 »
Merhaba arkadaşlar aracımı osmaniyeden yeni aldım ve ankara geldim yolda giderken 75-85 arasında vınlama sesi geliyor debriyaja bastığımda kesiliyor hatta 100 km hıza yaklaştığımda da ses kesiliyor, biraz araştırdım ama pirizdirek diye bir parçadan bahsediliyor sorun ne olabilir acaba. birde debriyaj sert. orda baktırdım ama sadece z rotta sorun var dediler onuda değiştirdik başka bişey yok araç alınır dediler şimdi böyle sorunlar olunca canım sıkıldı.

Toyota Club Türkiye

80 km hızda gelen vınlama sesi
« : Mart 13, 2014, 09:28:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43800
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: 80 km hızda gelen vınlama sesi
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2014, 09:54:23 »
Bir arkadaşımın Clip aracında da vardı vınlama tekerlek bilyaları değişti 4 ü 40 TL Ye halletti kurtuldu. uğultu gibi bir sesti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43800
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2014, 09:55:37 »
Clip aslında clio olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 132 kere teşekkür etti
  • 426 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2014, 10:07:33 »
Eğer sesi genelde çok düz ve güzel asfaltlarda daha çok hissediyorsanız, arkadaşın da dediği gibi  vınlamadan ziyade  uğultu şeklindeyse, özellikle belli bir  taraftan sağdan yada soldan geliyorsa Ahmet beyin dediği gibi tekerlek rulmanları değişecek.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2014, 10:19:25 »
ama bu ses debriyaja basınca kesiliyor ve nasıl bişey anlamadım 75-85 km/h arası geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2014, 10:22:32 »
Debriyaja basinca ses kesiliyor ise debriyaj catalina bagli bilya olma ihtimali var
pirizdirek milinin uzerinde gezer debriyaj bilyasi.arac durur halde cslistiginda da ayni ses geliyor mu debriyaja basinca ses kesiliyor mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2014, 10:26:17 »
masraf çıktı yani bize, arabayı alırkende toyota ustası baktı bişey yok alınır bu araba dedi bizde masraf etmiyecez diye seviniyorduk. peki ne kadar tutar ki bunun tamiri bilginiz varmıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2014, 11:36:19 »
tolga abinin söylediği gibi eğer seyir halinde geliyor boştayken veya rolantide yerinde gelmiyorsa grup bilyaları değişecek zaten söylediğiniz hızlarda yapıyorsa bu bir sinyal ve bozulacam demek oluyor daha düşük seslerde de yapmaya başlar ihmal etmeyin 350-450 lira gibi bir masrafı vardır eğer grup bilyaları dağılmışsa benim aracın bir kaç ay önce değişti inş başka basit bir sorundur alır almaz böyle bir sorun olması kötü olmuş sizin için geçmiş olsun
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2014, 11:56:55 »
başımıza iş aldık yani. peki bu debriyaj sertliği bitiyor anlamına mı geliyor, şanzumanı açtırmışken onuda değiştirelim aracı 24.750 ye aldım 2005 hb sol manuel brc kit var 168 binde 1000 tl masraf yapcaz herhalde araç geldi 25.750 alım-satım ıvır zıvır 26.000 olacak :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2014, 12:34:29 »
Debriyaj sertligi icin debriyaj ust merkezi degismesi gerekebilir duruma gore

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 13, 2014, 13:59:20 »
üst merkez derken debriyaj komple değişmiyor mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2014, 14:06:29 »
Alakasi yok debriyajin sertlesmesi ust merkezinden kaynakli değil bitmeye yakinlastigini gosterir baski balata değiştiği anda zaten ayarlandigi icin pamuk gibi olur sikintisiz kullanirsiniz actirmisken baska balatayi degistirip devam edin. Ayrica benim basima geldi tekerlek bilyasi vinlamayi gecmisti pat pat pat ses cikartiyordu degistirdim.en ufak birsey kalmadi. Heh birde benimde baski balatam bitmek uzere sanzimanin icindeki bilyalar dagilmis rolantide şıkır şıkır ses geliyor debriyaja basinca kesiliyor yaza doğru girebiliriz baski balata isine bizde.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2014, 14:16:24 »
yani bana 1000 tl ye patlayacak bu iş. bide güvenerek aldık arabayı fiyat katladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 13, 2014, 15:42:22 »
yani bana 1000 tl ye patlayacak bu iş. bide güvenerek aldık arabayı fiyat katladı.
Alakasi yok debriyajin sertlesmesi ust merkezinden kaynakli değil bitmeye yakinlastigini gosterir baski balata değiştiği anda zaten ayarlandigi icin pamuk gibi olur sikintisiz kullanirsiniz actirmisken baska balatayi degistirip devam edin. Ayrica benim basima geldi tekerlek bilyasi vinlamayi gecmisti pat pat pat ses cikartiyordu degistirdim.en ufak birsey kalmadi. Heh birde benimde baski balatam bitmek uzere sanzimanin icindeki bilyalar dagilmis rolantide şıkır şıkır ses geliyor debriyaja basinca kesiliyor yaza doğru girebiliriz baski balata isine bizde.
Ercument sen bu isleri baya baya biliyorsun galiba yasina gore ve yasadiklarina gore bu kadar kesin konusman bunu gosteriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 13, 2014, 15:48:45 »
doğrudur debriyaj sertliği baskı balatanın değişimiyle hal olur zaten grup bilyaları dağılmış ise şanzıman iner ve iki masraftan kurtulur baskı balata değişir tertemiz biner araca
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2014, 21:35:38 »

Ercument sen bu isleri baya baya biliyorsun galiba yasina gore ve yasadiklarina gore bu kadar kesin konusman bunu gosteriyor.

Su ana kadar akrabalarimda toyota kullandiklari icin ve ister istemez onlarin araclarinida kullandim ama hicbiri debriyaj sertlesti diye ust merkezi degistirmedi. 3 sene once dayim baski balatasini degistirdi debriyaj sifir arac debriyaji kadar yumusakti. Sanziman bilyasina gelince ustamla konusmam alakali bir durum baski balatayla birlikte cikartalim dedi. Ilgi alaka bilgi ve az biraz uygulama/tecrube ile sahip olabilirsiniz.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2014, 22:44:00 »
Bakın debriyaj seti değiştiği zaman debriyaj yumuşar evet ama yukarıda dikkatli okursanız ''ÜST DEBRİYAJ MERKEZİ DEĞİŞMESİ GEREKEBİLİR DURUMA GÖRE'' yazıyor ustalarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 13, 2014, 23:21:32 »
Bakın debriyaj seti değiştiği zaman debriyaj yumuşar evet ama yukarıda dikkatli okursanız ''ÜST DEBRİYAJ MERKEZİ DEĞİŞMESİ GEREKEBİLİR DURUMA GÖRE'' yazıyor ustalarım...

Hepsini okudum ve sizden baska ust merkezin degistir diyen gormedim acikcasi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 14, 2014, 09:02:15 »
peki arkadaşlar bu şanzıman giriş çıkış bilyalarını değiştirmezsek bize çok sorun yaratırmı ,yani şanzımanın dağılma gibi bir riski varmı şimdi arabayı yeni aldım masraf etmeyeyim diye hadi ufak tefek masrafları göz arda edebilirim ama bu olay biraz maliyetli olacak gibi acaba satsam mı arabayı kıllandım iyice :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 14, 2014, 10:33:04 »
peki arkadaşlar bu şanzıman giriş çıkış bilyalarını değiştirmezsek bize çok sorun yaratırmı ,yani şanzımanın dağılma gibi bir riski varmı şimdi arabayı yeni aldım masraf etmeyeyim diye hadi ufak tefek masrafları göz arda edebilirim ama bu olay biraz maliyetli olacak gibi acaba satsam mı arabayı kıllandım iyice :(

Bozuk bir parca ile kullanmak.elbet uzun surede sorun cikartir. Fakat soyle diyeyim 4senedir dediginiz bilyalar bende de bozulmus durumda herhangi bir sikinti cikartmadi. Baski balataniz bittitinde gidip hepsini birlikte degistirebilirsiniz. Ama benim tavsiyem hemen baski balata ile birlikte degistirip bir daha ugrasmamaniz yonunde olur. En azindan ustaya goturup gosterin problem nedir ne degildir ogrenin iyice sonra kararinizi verin. Ayrica boyle yebi aldiginiz bir araci bir sorun yuzunden satmak cok mantikli degil guzel taraflarini gormeye calisin.