Gönderen Konu: 80 km hızda gelen vınlama sesi  (Okunma sayısı 5010 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Ynt: 80 km hızda gelen vınlama sesi
« Yanıtla #20 : Mart 14, 2014, 13:19:43 »
peki arkadaşlar bu şanzıman giriş çıkış bilyalarını değiştirmezsek bize çok sorun yaratırmı ,yani şanzımanın dağılma gibi bir riski varmı şimdi arabayı yeni aldım masraf etmeyeyim diye hadi ufak tefek masrafları göz arda edebilirim ama bu olay biraz maliyetli olacak gibi acaba satsam mı arabayı kıllandım iyice :(
kesinlikle beklemeyin ercüment kardeşim eğer oğuz bey şanzıman grup bilyalarından bahsediyorsa değiştirmesinde çok büyük yarar var http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=55520.0 bu konuya bakın başıma geldiği için söylüyorum şuan 70 80 lerde bu ses  duyulur ama tam dağıldımı 10 20'lerde duyulmaya başlar allah korusun mekaniktir çok farklı arızalar çıkabilir benim aracımdaki sorun ilk başlarda varmış ben fazla önemsemedim ve şanzımanı bu sebebten de dağıtmış olabilirim ama tekrar diyorum eğer grup bilyaları ise çünkü sesi duymuyor birazda tahminler üzerinde yorum yapıyoruz
2004 corolla sol

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 14, 2014, 13:19:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '04
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 15, 2014, 10:08:50 »
arkadaşlar bu vınlama sesi tam olarak nedir? yani motor sesi gibi bir sesmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 15, 2014, 11:34:43 »
Debriyaja basıldığı zaman eğer ses kesiliyor ise .baskı bil yası veya şanzıman giril çıkış balyaları arızalı olabilir. Eğer teker bilyası olsa kesintisiz debriyaja basın basmayın fark etmez ses sürekli gelir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "