0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yaptırdım gaz bakımını da gaz ayarını da çok yakmaya devam etti...tekrar bilgisayarlı gaz ayarına götürdüm yine aynı birşey değişmiyo ama bilgisayarlı ayar yapan arkadaş önceki arkadaşın çok fazla açtığını kendisinin bunu kıstığını söyledi yinede birşey değişmedi.
Ben 1998 model 2000cc avensisi benzinde kullanıyorum 1km=57 krş benzin yakıyor + son susturucu abartı+Katalüzör iptal+AÇık hava filtresi+Full sıkışık trafik.....+Kısa mesafe Bu ölçümdepo full olup 100 km olduğunda tekrar full olmasıyla ölçüm yakılmıştır
bu tür porblemler çok oluyor başka bir yere götürmenizde gene yarar var kıstıgını sanıp gene becerememiş olabilirler.piyasada bu işi bilmeden yapmaya çalışan çok kişi var amacım reklam degil çok iyi ustalar var ankarada damla oto vs tarzında eski oturaklı firmalar bir gösterin derim.eger bakımları tam ise lpgnizin parçalarında herhangi bir sorun yok iste gaz ayarı iyiyse yapmaz bunu.
bomboş araba bomboş bir trafik ek aksesuar vs. yok ben onu gazda yakıyorum işte oda üzüyo adamı yav:)
Bende gazda aynı yakıyorum... 1km= 55 krş lpg (yakın zamanda bir ölçüm ) 17 lt lpg ile 92 km17 lt benzin ile 142 km yaptı .BU ölçümde en yakın zamanda ve kışın yapıldı .İkiside şehir içi. (Zaten sıralı sistem ısanana kadar benzin kullanıyor araba bide 92 km de 17 lt lpg ) Yazın iyi ama kışın lpg çok kötü .
şimdi benim veya bizim durumumuz normal mi yoksa ikimizde mi sıkıntılıyız birde bunu çözüme kavuşturmak lazım
Bu ölçümler depo full olup 100 km sonrası tekrar doldurdum böyle ölçüm yaktım . Arabamdan belli olduğu gibi hem ağır bir araba hemde performans istiyorum araba 1420 kg + ben = 1500 kg bir araba lpg nin benzine göre zayıf olması dolayısıyla lpg yi fazla tüketiyor ama benzinde daha az benzin ile performansı sağladığı için benzin ile aynı yakıyor ... Yazın lpgde 35-40 krş arası yakıyor .
sölediğinin tutarlı akla yatan kısımları var.ama soru işareti hala duruo kafamda ilginç geldi yani.hadi senin durumun bu arkadaşınki stock avensis.
bende aynı soruyu kendime sorduğum için benzine dönerek .Türkiyenin vergi rekortmeni olmaya karar verdim
senin gaz ayarın ne durumda
Son ölçüm yapılmadan önce BRC yetkili serviste hem sızdırmazlık tersti hemde pc de ayar yapıldı ( %5 sapma olduğu onuda yaptılar ) Ölçümm gayet ortata benim ve sağlıklı şimdi tekrar benzin full 100 km olsun ölçüm yapacam . bu sefer daha rahat ve sakın kullanmaya çalışıyorum . Az önce örnek verdiğim ölçüm araba devirli kullanımda çıktı ortaya şimdi 2500 dvr gecmeden ölçüm yapıyorum...
nediyim bilemedim valla ölçümler normal bakımlar normal yüksek devirde ha benzin ha lpg acaba yanlış araçtan mı performans bekliyorsun sorusu kalıyor sadece yada yediği içtigi helal olsun deyip dip gaz devam
Öyle görünüyor yapacak bişe yok üzerinde bulanan jantın ebatı bile büyük spor yay var sürtünme oranı daha fazla egzoz açık hava filtre ooooo baktığında benzinde 57 krş çok normal geliyor bana. Güçü güzel ama
aslında az yakıyorsun yaaa diye muhabbet gidecek nebileyim yaa performans için katlanılacak bir rakam degil yani bana göre istasyon işine gir bence valla bak en temiz çözüm