Gönderen Konu: ocağımı batıracak galiba...  (Okunma sayısı 5268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 204000
  • Model Yılı: '03
ocağımı batıracak galiba...
« : Mart 13, 2014, 00:58:04 »
 abilerim,büyüklerim,kardeşlerim malumunuz bayaca sevdiğim bir avensis sahibiyim  ve aracımla tek anlaşamadığımız nokta yakııtt.... ne yaptımsa kmde 50krşun altına indiremiyorum.. brc elegant tüp var üzerinde eminim benzinli binsem onda da bu kadar yakacak belki daha da az..inceliyorum forumu uğraşıyorum cabalıyorum usta usta geziyorum yok sırf deniycem diye günde nerdeyse 35-40 km yol yapıyorum..90 liralık gaz aldım enson  145 km yaptı yaa..bu biçareye yardım buyurunuz efenim :D
!!!biraz da az yaksa tadından yenmeyecek!!!

Toyota Club Türkiye

ocağımı batıracak galiba...
« : Mart 13, 2014, 00:58:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: ocağımı batıracak galiba...
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2014, 00:59:51 »
aracınızın bakımları ne durumda..birde gaz ayaranıza baktırdınız mı? fazla açmış olabilirler gaz ayarını.gaz bakımlarıda önemli bu arada.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2014, 01:02:56 »
yaptırdım gaz bakımını da gaz ayarını da çok yakmaya devam etti...tekrar bilgisayarlı gaz ayarına götürdüm yine aynı birşey değişmiyo ama bilgisayarlı ayar yapan arkadaş  önceki arkadaşın çok fazla açtığını kendisinin bunu kıstığını söyledi yinede birşey değişmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2014, 01:05:03 »
Ben 1998 model  2000cc avensisi benzinde kullanıyorum 1km=57 krş benzin yakıyor

+ son susturucu abartı
+Katalüzör iptal
+AÇık hava filtresi
+Full sıkışık trafik.....
+Kısa mesafe

Bu ölçümdepo full olup 100 km olduğunda tekrar full olmasıyla ölçüm yakılmıştır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2014, 01:06:25 »
yaptırdım gaz bakımını da gaz ayarını da çok yakmaya devam etti...tekrar bilgisayarlı gaz ayarına götürdüm yine aynı birşey değişmiyo ama bilgisayarlı ayar yapan arkadaş  önceki arkadaşın çok fazla açtığını kendisinin bunu kıstığını söyledi yinede birşey değişmedi.

bu tür porblemler çok oluyor başka bir yere götürmenizde gene yarar var kıstıgını sanıp gene becerememiş olabilirler.piyasada bu işi bilmeden yapmaya çalışan çok kişi var amacım reklam degil çok iyi ustalar var ankarada damla oto vs tarzında eski oturaklı firmalar bir gösterin derim.eger bakımları tam ise lpgnizin parçalarında herhangi bir sorun yok iste gaz ayarı iyiyse yapmaz bunu.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2014, 01:07:18 »
Ben 1998 model  2000cc avensisi benzinde kullanıyorum 1km=57 krş benzin yakıyor

+ son susturucu abartı
+Katalüzör iptal
+AÇık hava filtresi
+Full sıkışık trafik.....
+Kısa mesafe

Bu ölçümdepo full olup 100 km olduğunda tekrar full olmasıyla ölçüm yakılmıştır

bomboş araba bomboş bir trafik ek aksesuar vs. yok ben onu gazda yakıyorum işte oda üzüyo adamı yav:)

Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2014, 01:10:05
bu tür porblemler çok oluyor başka bir yere götürmenizde gene yarar var kıstıgını sanıp gene becerememiş olabilirler.piyasada bu işi bilmeden yapmaya çalışan çok kişi var amacım reklam degil çok iyi ustalar var ankarada damla oto vs tarzında eski oturaklı firmalar bir gösterin derim.eger bakımları tam ise lpgnizin parçalarında herhangi bir sorun yok iste gaz ayarı iyiyse yapmaz bunu.

bazen şeytan söktür tüpü benzinli bin diyor ama babamı yenemiyorum bu konuda:) dediğiniz yeri deneyeceğim bu hafta içerisinde teşekürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2014, 01:10:54 »
bomboş araba bomboş bir trafik ek aksesuar vs. yok ben onu gazda yakıyorum işte oda üzüyo adamı yav:)

Bende gazda aynı yakıyorum... 1km= 55 krş lpg (yakın zamanda bir ölçüm )

17 lt lpg ile 92 km
17 lt benzin ile 142 km yaptı .BU ölçümde en yakın zamanda ve kışın yapıldı .İkiside şehir içi. (Zaten sıralı sistem ısanana kadar benzin kullanıyor araba bide 92 km de 17 lt lpg ) Yazın iyi ama kışın lpg çok kötü :( .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2014, 01:12:45 »
amacım rekalm degil yanlış anlaşılmasın.ben tüple tanıştıgımdan beri orda takılırım nerden baksanız 10sene olmuştur önce babam arkasından ben...daha iyi yerlerde var yok degil ama köklü bir firmadır bir hata varsa bulcaktır yada ayarını birdaha yaptacaktır ellerinden geleni yaparlar rahatça.aynısını arkadaşımda yaşadı onunki fazla kısıktı 3defa gitti geldi açtık dediler ama olmadı enson onuda oraya yönlendirdim hallettiler diye yazdım.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2014, 01:14:16 »

17 lt lpg ile 92 km
17 lt benzin ile 142 km yaptı .BU ölçümde en yakın zamanda ve kışın yapıldı .İkiside şehir içi. (Zaten sıralı sistem ısanana kadar benzin kullanıyor araba bide 92 km de 17 lt lpg ) Yazın iyi ama kışın lpg çok kötü :( .

şimdi benim veya bizim durumumuz normal mi yoksa ikimizde mi sıkıntılıyız birde bunu çözüme kavuşturmak lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2014, 01:14:37 »

17 lt lpg ile 92 km

erdi senin aracında extralar var ama arkadaşta o da yok.extralarla ne yakar bilmiyorum ama şahsi düşüncem sendede bir terslik var o kadar yakmamalı yani.55krş degil 48krş yakar ama aynı yakmamalı..bence tabi

Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2014, 01:15:16
şimdi benim veya bizim durumumuz normal mi yoksa ikimizde mi sıkıntılıyız birde bunu çözüme kavuşturmak lazım :)

erdi arkadaşımızda arabada extralar var sizde yok oyüzden bariz normal degil diyebiliriz zaten.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 13, 2014, 01:19:59 »
yakıtı da çözersem bir sıkıntım kalmayacak birde onu hallettik mi tamamdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2014, 01:21:29 »
Bu ölçümler depo full olup 100 km sonrası tekrar doldurdum böyle ölçüm yaktım .

Arabamdan belli olduğu gibi hem ağır bir araba hemde performans istiyorum araba 1420 kg + ben = 1500 kg bir araba lpg nin benzine göre zayıf olması dolayısıyla lpg yi fazla tüketiyor ama benzinde daha az benzin ile performansı sağladığı için benzin ile aynı yakıyor ... Yazın lpgde 35-40 krş arası yakıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2014, 01:25:24 »
Bu ölçümler depo full olup 100 km sonrası tekrar doldurdum böyle ölçüm yaktım .

Arabamdan belli olduğu gibi hem ağır bir araba hemde performans istiyorum araba 1420 kg + ben = 1500 kg bir araba lpg nin benzine göre zayıf olması dolayısıyla lpg yi fazla tüketiyor ama benzinde daha az benzin ile performansı sağladığı için benzin ile aynı yakıyor ... Yazın lpgde 35-40 krş arası yakıyor .

sölediğinin tutarlı akla yatan kısımları var.ama soru işareti hala duruo kafamda ilginç geldi yani.hadi senin durumun bu arkadaşınki stock avensis.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 13, 2014, 01:27:46 »
sölediğinin tutarlı akla yatan kısımları var.ama soru işareti hala duruo kafamda ilginç geldi yani.hadi senin durumun bu arkadaşınki stock avensis.

bende aynı soruyu kendime sorduğum için benzine dönerek .Türkiyenin vergi rekortmeni olmaya karar verdim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 13, 2014, 01:29:49 »
bende aynı soruyu kendime sorduğum için benzine dönerek .Türkiyenin vergi rekortmeni olmaya karar verdim :D
  senin gaz ayarın ne durumda  :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2014, 01:33:48
belki birzdaha açtırırsan gaz rahatlar okadar bogulmaz ve belki nitekim biraz etkiler
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2014, 01:34:51 »
  senin gaz ayarın ne durumda  :)

Son ölçüm yapılmadan önce BRC yetkili serviste hem sızdırmazlık tersti hemde pc de ayar yapıldı ( %5 sapma olduğu onuda yaptılar )

Ölçümm gayet ortata benim ve sağlıklı :) şimdi tekrar benzin full 100 km olsun ölçüm yapacam . bu sefer daha rahat ve sakın kullanmaya çalışıyorum . Az önce örnek verdiğim ölçüm araba devirli kullanımda çıktı ortaya şimdi 2500 dvr gecmeden ölçüm yapıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2014, 01:39:08 »
Son ölçüm yapılmadan önce BRC yetkili serviste hem sızdırmazlık tersti hemde pc de ayar yapıldı ( %5 sapma olduğu onuda yaptılar )

Ölçümm gayet ortata benim ve sağlıklı :) şimdi tekrar benzin full 100 km olsun ölçüm yapacam . bu sefer daha rahat ve sakın kullanmaya çalışıyorum . Az önce örnek verdiğim ölçüm araba devirli kullanımda çıktı ortaya şimdi 2500 dvr gecmeden ölçüm yapıyorum...

:D  :D nediyim bilemedim valla ölçümler normal bakımlar normal yüksek devirde ha benzin ha lpg  :D acaba yanlış araçtan mı performans bekliyorsun sorusu kalıyor sadece :D yada yediği içtigi helal olsun deyip dip gaz devam :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 13, 2014, 01:44:23 »
:D  :D nediyim bilemedim valla ölçümler normal bakımlar normal yüksek devirde ha benzin ha lpg  :D acaba yanlış araçtan mı performans bekliyorsun sorusu kalıyor sadece :D yada yediği içtigi helal olsun deyip dip gaz devam :D

Öyle görünüyor yapacak bişe yok üzerinde bulanan jantın ebatı bile büyük spor yay var sürtünme oranı daha fazla egzoz açık hava filtre ooooo baktığında benzinde 57 krş çok normal geliyor bana. Güçü güzel ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 13, 2014, 01:53:06 »
Öyle görünüyor yapacak bişe yok üzerinde bulanan jantın ebatı bile büyük spor yay var sürtünme oranı daha fazla egzoz açık hava filtre ooooo baktığında benzinde 57 krş çok normal geliyor bana. Güçü güzel ama :)

aslında az yakıyorsun yaaa diye muhabbet gidecek  :rofl:  :rofl: nebileyim yaa performans için katlanılacak bir rakam degil yani bana göre  :D istasyon işine gir bence valla bak en temiz çözüm  :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 13, 2014, 01:57:02 »
aslında az yakıyorsun yaaa diye muhabbet gidecek  :rofl:  :rofl: nebileyim yaa performans için katlanılacak bir rakam degil yani bana göre  :D istasyon işine gir bence valla bak en temiz çözüm  :D

Zaten zevk için kullanıyorum hergün yol yapsam dayanılmaz tabi :)  ( Bide lpg de supablarının eridiğini düşün oda var )