Gönderen Konu: 2013 Corolla Advance.  (Okunma sayısı 6215 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Hasan kolay
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
2013 Corolla Advance.
« : Mart 03, 2014, 14:24:53 »
Herkeze selamlar,
Araç yada başka bir ürün alırken hangimiz tam olarak detaylara takılırız? Örneğin ben. 2013 Model Corolla 1.4 Advance modelini geçen yıl aldım. Aracı kullandıkça bazı şeyler gözüme batmaya başladı.
Belki olumlu taraflarıda var. Fakat insanoğlu olumsuzlukları görüp gelişmeyemi açık olur, yada güzel tarafları görüp taktir etme yeteneği mi artar bilemiyorum.
Aracın güneşliğini her seferinde indirdiğimde buradaki ciatayı saklamayan Toyota müh. ve tasarımcılarını dilime doluyorum.
Herkeze kazasız güzel günler.
 :olmamış:

Toyota Club Türkiye

2013 Corolla Advance.
« : Mart 03, 2014, 14:24:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Corolla Advance.
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2014, 14:47:17 »
Güzel detay yakalamışsınız ama çok önemli değil bence devamlı da göze batacak bir yer değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2014, 18:26:34 »
Detaylarda özenilmediği için sırf e16 kasa corolladan soğudum.Davlumbaz,pas sorunu vs.E15-14 kasa kadar asla iyi olamayacaklarını düşünüyorum.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2014, 18:45:24 »
Hasan bey canınız baya sıkılmış anlaşılan
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2014, 18:57:45 »
Ben 4 ay dayanabildim. içi beni dışı seni yakar lafı gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Hasan kolay
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2014, 19:36:13 »
Hasan bey canınız baya sıkılmış anlaşılan
Mehmet bey,
Buradaki asıl amacım asla marka kötülemek değil. Kimsenin amacı o değildir diye umuyorum. Önemsenmeyecek bir durum olması göreceli olabilir. Araç Japon teknolojisi ve markası adıyla satılıyor. Fakat Türkiyede montajı yapılıyor sanırım. Mesele ufak bir civata değil tabi ki. Eğer burada bir özensizlik yapılıyorsa aracın diğer yerlerinde neler vardır diye düşünüyorum. Uzun lafın kısası yaşadığım güzel şeyleri de, hoşuma gitmeyen durumlarıda paylaşma gereği duyuyorum. Kasa tasarımı çok hoşuma gitmişti. Fakat bu tip ufak detaylar, özensiz işçilik beni markadan ve araçtan soğutuyor. Pire için yorgan yakmak bu olsa gerek.
Saygılarımı sunuyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 03, 2014, 19:39:55
Ben 4 ay dayanabildim. içi beni dışı seni yakar lafı gibi...
Ben ne kadar dayanırım bekliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2014, 19:47:39 »
fazla pimpirikli olmak galiba kötü bişey en ufak bir şey bile beni arabadan soğutuyor ve satıyorum her arabayı alırken nasıl olsa yarın bir gün satarım psikolojisiyle alıyorum :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2014, 19:53:59 »
Hondayi satarken haberimiz olsun zeki bey
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2014, 20:12:57 »
Her kafam birşeye takısığında araba alıp satacak kadr zengin olmadığım için şanslıyım sanırım
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2014, 20:44:22 »
Hondayi satarken haberimiz olsun zeki bey
tamamdır :)
Her kafam birşeye takısığında araba alıp satacak kadr zengin olmadığım için şanslıyım sanırım
bunu yapmak için zengin olmanıza gerek yok cesur olmanız ve risk almaktan korkmamak yeterli. Türkiye gibi bir ülkede sıfır aldığınız arabayı 3 sene sonra aynı paraya satabiliyorsunuz ikinci el içinde aynı şey geçerli

Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2014, 21:20:46 »
Sanırım beklentilerimiz fazla, bu nedenlede en ufak bir ayrıntı bile canımızı sıkıyor. Mesela benimde dikkatimi aracım füme renk fakat bagaj kapagının ayaklarının görülmeyen kısmı astar (kahverengimsi) rengi. oraya nekadar boya gidecek neden aracın rengine boyanmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2014, 21:34:48 »
Hasan bey bence aracınızı en kısa sürede satın zira içiniz kurt düşmüş ve artık değil Corolla camry ve hatta avalon kar etmez.Nacizane tavsiyem Mercedes Benz dir.Size Allahtan o kadar çok para dilerim ki özel yapım aracınız olsun.

Zafer bey honda nın alıcıları hazır :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 03, 2014, 21:35:16 »
2010 Makyajlı kasa Auriste bu vida gizlenmiş durumda.

Mesaj Birleştirildi: Mart 03, 2014, 21:37:47
Hasan Bey'in paylaşımı bence gayet güzel ve mantıklı.Anlamak isteyene.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Hasan kolay
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 03, 2014, 21:58:04 »
Hasan bey bence aracınızı en kısa sürede satın zira içiniz kurt düşmüş ve artık değil Corolla camry ve hatta avalon kar etmez.Nacizane tavsiyem Mercedes Benz dir.Size Allahtan o kadar çok para dilerim ki özel yapım aracınız olsun.

Zafer bey honda nın alıcıları hazır :))))
Mehmet Bey,
Şükür para ile sıkıntımız yok. Mevcut araçlarımızın listesinide burada sıralamaya da gerek yok. Plazaya gittik ve bu aracı da aldık. Ben yaşadığım sadece bir sorunu yazdım. Bazı arkadaşlar beni "detaycı" olarak görsede, bu benim mesleğimin bana kattığı bir durum. Aracı aldığımın ertesi günü touch ekran kendiliğinde 2 kez kapanıp açıldı. Servise gittim. Ekranı sökeceklerini söylediler. Bende dokunmayın dedim. Neyse bir daha sorun olmadı(şimdiye dek). Fren pedalına bazen sertçe dokunduğumda sanki bir yay sesi geliyor. Muhtemelen yayın ince et çap kalınlığında meydana geliyor. Sol ön koltuk, kapı üstü tavan el destek modülünden yolda ses geliyor (2013 Focus'da tık bile yok.)Bu benim ilk aracım değil. Bir çok araç kullandık ve halen kullanıyoruz. Sorun aracı satmaksa problem değil. Sattık gitti. Fakat diğer Toyota kullanıcıları? Her sorun karşısında satıp yenisini almakmı çözüm? Yoksa otomobil şirketleri devletin bu kadar vergi yükünü, kaliteyi düşürerek müşteriden mi çıkartıcak. C 180 avangart model aracımızda var. Fiyat farkını ve kaliteyi göz önünde bulunduracak olursak zaten sınıf ve marka olarak Toyota, malum bu araçların yanına bile yaklaşamaz. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Anlaşılan sizinki Toyota.
Allah herkeze gönlündekinin mislini versin. Üreticilerede vicdan ve kalite nasip etsin.
Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 03, 2014, 22:04:02 »
Hasan Bey konu para değil zaten ve sanırım karşılıklı bir yanlış anlama var.Konu maneviyat zaten.Zira insanın içine bir kere kurt düştümü sonu gelmiyor.Mesela benim de gözüme fena halde batan bir ayrıntıyı ekleyeyim.O kadar para veriyoruz ama hala bagaj kapağında fi tarihinden kalma mekanik sistem kullanılıyor.

İsmail bey asayiş berkemal zira konu Hasan bey yada Mehmet bey meselesi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Hasan kolay
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 03, 2014, 22:08:50 »
Hasan Bey konu para değil zaten ve sanırım karşılıklı bir yanlış anlama var.Konu maneviyat zaten.Zira insanın içine bir kere kurt düştümü sonu gelmiyor.Mesela benim de gözüme fena halde batan bir ayrıntıyı ekleyeyim.O kadar para veriyoruz ama hala bagaj kapağında fi tarihinden kalma mekanik sistem kullanılıyor.

İsmail bey asayiş berkemal zira konu Hasan bey yada Mehmet bey meselesi değil.
Değerli Mehmet Bey,
Kesinlikle sıkıntılı bir durum yok. Anlıyorum :)
Burada olup biten olumlu yada olumsuz herşeyi paylaşalım ki...Konudan herkez faydalansın. Her zaman sizin ve diğer arkadaşlarımın fikirlerine saygı duyuyorum. Kesinlikle alınma gibi söz konusu yok.
En içten saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 04, 2014, 00:47:54 »
Mehmet bey,
Buradaki asıl amacım asla marka kötülemek değil. Kimsenin amacı o değildir diye umuyorum. Önemsenmeyecek bir durum olması göreceli olabilir. Araç Japon teknolojisi ve markası adıyla satılıyor. Fakat Türkiyede montajı yapılıyor sanırım. Mesele ufak bir civata değil tabi ki. Eğer burada bir özensizlik yapılıyorsa aracın diğer yerlerinde neler vardır diye düşünüyorum. Uzun lafın kısası yaşadığım güzel şeyleri de, hoşuma gitmeyen durumlarıda paylaşma gereği duyuyorum. Kasa tasarımı çok hoşuma gitmişti. Fakat bu tip ufak detaylar, özensiz işçilik beni markadan ve araçtan soğutuyor. Pire için yorgan yakmak bu olsa gerek.
Saygılarımı sunuyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 03, 2014, 19:39:55
Ben ne kadar dayanırım bekliyorum :)

haklısın arkadaşım bendede var bi tane . benide bagajdaki aydınlatma ampülü gıcık etti.o yüzden kendim  şerit led lamba yerleştirdim.şimdi bagaj çok güzel görünüyor.buyrun daha önce paylaştığım eksikler aşağıdadır.kazasız günler dilerim.
İmzamdaki arabayı yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum.Hiç sıfır arabam olmamıştı, hiç toyotam olmamıştı, buna rağmen gördüğüm eksikler mevcut;
1-Bagajı açıpta yukarıya doğru baktığınızda orada bir idare lambası görüyorsunuz  :lol: Bir arkadaşım görecekte alay edecek diye çok korkuyorum.(bagaj aydınlatması)
2- Araç 80 km den sonra arka tekerlerden asfalt sesi geliyor.Ses izolasyonu iyi değil , hadi önden gelse iyi ama arka tekerlerin sesi geliyor, Sanki arka kapılar tam kapanmamışta yarım açık gibi !!!
3- Kalkışlarda eğer gazı biraz fazla yüklenmesseniz illaki bir sarsıyor.
4-Eğer bu arabaya savrulmayı önleyici sistem yapmasalardı (sistemin adını şimdi hatırlayamadım)sanki el arabasını tek elle kullanıyormuş gibi olurdu, savrulmaya çok çok müsait geldi bana :lol:
5-Karanlıkta camları indirip kaldırmak için el yordamı gerekiyor düğmelerde aydınlatma yok.eğer iyi bir okey oyuncusuysanız taşları gıdıklayarak taşın ne olduğu anlaşılırya işte sizde bu konuda zorluk çekmezsiniz. :D
6-2000 model clio vardı farların aydınlatması daha iyiydi.
Yinede her arabanın kusuru ve iyi yanları olduğu gibi Toyota dada vardır.İyi yanlarını yazmadım ona zamanım yok, Benim gibi 0 alacak olan müşteriler e biraz olsun yol göstermek istedim.
2013 COROLLA
1.6 Advance Navigation
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 04, 2014, 08:00:27 »
Arkadaşlar;çok ciddi şekilde merak ettiğim bir konu var. Neden bu aracı aldınız?

Konu saçma sapan yerlere gitmesin diye ben nedenlerimden sadece birkaçını yazayım

1-Toyotanın sağlamlığına inanıyordum
2-Aracımın dış görünümü bana hitap ediyordu
3-Bütçeme göre araç seçme şansım vardı ve Corolla elegante a/t zenon seçtim
4-Araçta müzik sistemi benim için önemlidir bu nedenle aracın plakasını taktırmadan, navigasyon ve kafalıklarda oyun dahi oynanabilir komple bir sistem satın aldım. Aracıma vereceğim parayı belirlerken bunu da hesaba kattım
5-Aracımda gerek savrulmayı engelleyen ve gerekse anti patinaj sistemleri zaten vardı.
6-Yol tutuşunu daha fazla arttırmak için önce fabrikasyon verilerini gözünde bulundurarak lastik taban genişliğini arttırdım.
7-Aracımı fabrika üretim amacının üstünde bir bir hızda kullandığımı görünce ilave güvenlik için 3,5 cm spor yaylar ile hem yol tutuş arttırdım hem de güvenlik bir üst noktaya taşınmış oldu. Tabi bu defa sertleşen süspansiyon kısmı konfor kaybına neden oldu.
8-Yasal sınırların çok üzerinde bir hızla uzun süre gittim ve aracımda c sınıfının üst sıralarında bir sürüş zevki ve konfor elde ettim.....

Liste böyle uzar gider.
Yani özetle ben bunları bilerek hatırı sayılır bir para vererek sıfır Corolla aldım.Ya siz  neden aldınız?

Birileri laf atmadan ben söyleyeyim.Toyota babamın şirketi değil ama benim borsada hisselerim var :))))))))))))   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 04, 2014, 08:37:19 »
tamamdır :)bunu yapmak için zengin olmanıza gerek yok cesur olmanız ve risk almaktan korkmamak yeterli. Türkiye gibi bir ülkede sıfır aldığınız arabayı 3 sene sonra aynı paraya satabiliyorsunuz ikinci el içinde aynı şey geçerli

zeki bey 3 sene sonra aynı paraya satabiliyorsunuz çünkü aynı gibi gözüken o para miktar olarak yani alım gücü olarak aynı değil. Yani zarar ediyorsunuz. O kalitede bir arabayı tekrar almak istediğinizde de üstüne baya Bi para katmak gerekiyor. Sözün özü zengin olmak gerekmese de araba değiştirmek için varlıklı olmak gerekiyor anlayacağınız
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 04, 2014, 10:25:49 »
haklısın arkadaşım bendede var bi tane . benide bagajdaki aydınlatma ampülü gıcık etti.o yüzden kendim  şerit led lamba yerleştirdim.şimdi bagaj çok güzel görünüyor.buyrun daha önce paylaştığım eksikler aşağıdadır.kazasız günler dilerim.
İmzamdaki arabayı yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum.Hiç sıfır arabam olmamıştı, hiç toyotam olmamıştı, buna rağmen gördüğüm eksikler mevcut;
1-Bagajı açıpta yukarıya doğru baktığınızda orada bir idare lambası görüyorsunuz  :lol: Bir arkadaşım görecekte alay edecek diye çok korkuyorum.(bagaj aydınlatması)
2- Araç 80 km den sonra arka tekerlerden asfalt sesi geliyor.Ses izolasyonu iyi değil , hadi önden gelse iyi ama arka tekerlerin sesi geliyor, Sanki arka kapılar tam kapanmamışta yarım açık gibi !!!
3- Kalkışlarda eğer gazı biraz fazla yüklenmesseniz illaki bir sarsıyor.
4-Eğer bu arabaya savrulmayı önleyici sistem yapmasalardı (sistemin adını şimdi hatırlayamadım)sanki el arabasını tek elle kullanıyormuş gibi olurdu, savrulmaya çok çok müsait geldi bana :lol:
5-Karanlıkta camları indirip kaldırmak için el yordamı gerekiyor düğmelerde aydınlatma yok.eğer iyi bir okey oyuncusuysanız taşları gıdıklayarak taşın ne olduğu anlaşılırya işte sizde bu konuda zorluk çekmezsiniz. :D
6-2000 model clio vardı farların aydınlatması daha iyiydi.
Yinede her arabanın kusuru ve iyi yanları olduğu gibi Toyota dada vardır.İyi yanlarını yazmadım ona zamanım yok, Benim gibi 0 alacak olan müşteriler e biraz olsun yol göstermek istedim.

2. maddeyi geçen yıl yaptığım 2. test sürüşünden sonra yazmıştım. büyük ihtimâlle sebebi yarım kalmış davlumbazdır. demek ki otomobil satın alacaklara yeterince yardımcı olamamışız.