Gönderen Konu: Benzini shellden aklı kelden aldık ama araç serviste:((((  (Okunma sayısı 3142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
2012 auris benzinli otomtk aracım 14500 km de bu zamana kadar shell den başka yakıt koydurmadım depoya hep aynı istasyondan çok nadir şehir dışına çıktığımda yine shellden olmak suretiyle yakıtımı aldım. Geçen hafta yine her zaman ki istasyondan 100 liralık yakıt aldım aracı garaja koydum yaklaşık 6 gün sonra konağı çevirdim çalışmadı hiç zorlamadım servise çektirdim aldığım kalitesiz yakıttan dolayı bütün sistem tıkanmış pislikten shelli aradım örnek alınmasını talep ettim. 30 dk içinde gelip servisten araç deposundan örnek aldılar. Bana siz aracınızı yaptırın 10 gün içinde tahlil sonuçlanır eğer hata bizdiyse ödediğiniz faturayı verin biz ödemesini size yapacağız dediler. Bekliyoruz bakalım araç şu anda yapılıyor aşağı yukarı 500 lira fiyat çıkacak gibi servis olduğu için pahalı geldi garanti kapsamına da girmiyormuş yakıttan kaynaklı olduğu için ... Shell e o kadar güvenmiştim .. Şimdi hangi yakıtı nereden alıcım araçtan bile soğudum'.... Son bir aydır araçta bi sıkıntı vardı zaten çalışırken biraz farklı çalışıyordu... Hep beni mi bulacak arkadaş....

Benzinli araç kullanan arkadaşlar yakıtınızı nereden alıyorsunuz ve hangisini seçiyorsunuz 95/97 katkıyı falan....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzini shellden aklı kelden aldık ama araç serviste:((((
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2014, 15:54:40 »
97 shell aliyoruz gayette güzel gidiyor abi. Sizin oradaki shellde sorun olabilir
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2014, 15:57:05 »
Geçmiş olsun inşallah zararınızı tanzim ederler yakıt alırken veilen fişleri atmayıp saklamalı bu konuda firmayıda şuçlamamak lazım istasyonlardada bazı katakullüler dönüyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2014, 16:00:51 »
TOTAL bana göre en iyisi. SHELL markasını suçlamak istemem ama bana göre güvenilir bir marka değil.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2014, 16:01:13 »
Farklı arabalarla, yaklaşık 100bin km lik yakıt yaktım shellden, %80 i 97 oktan, son 2 yıldır da 95 kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım, Ama herkesin bildiği gibi bu bayilik sisteminden dolayı, her markada bu tür sorunlar yaşanabiliyor. Bence farklı bir shell istasyonundan almaya devam edin, Ben 1-2 defa shell dışı yakıt almak zorunda kaldım, o yakıtları kullanırken, aracıma yüklenmiyorum hiç. Ama yasal olarakta hakkınızı sonuna kadar arayın, bu firma içinde çok büyük bir ayıp. savunulacak bir tarafıda yok açıkcası. Eski aracıma enjektörler için katkı kullanıyordum ama kilometresi fazlaydı. Şimdiki aracıma o tür şeyler hiç katmıyorum. 12 bin km yi geride bıraktı, şükür sağlığıda gayet iyi. Bence çok fazla şey denememek lazım. Katkı vs. gibi.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2014, 16:19:15 »
Gecmis olun sizinki talihsizlik, deponun dibi denk gelmis olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2014, 16:22:28 »
Geçmiş olsun inşallah zararınızı tanzim ederler yakıt alırken veilen fişleri atmayıp saklamalı bu konuda firmayıda şuçlamamak lazım istasyonlardada bazı katakullüler dönüyor.

Fişi atmıştım ama shell merkezi aradım en son nerden ne kadar yakıt aldığım çıktı ortaya...

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2014, 16:28:02
Istanbulda her istasyona da güvenemiyorsunuz ki ... Gerçi çalıştığım yerin binlerce aracı var hepsi PO dan yakıtı alıyor dizel benzin istasyon farketmiyor şu ana kadar yakıtla alakalı hiç sıkıntı olmadı araçlarda PO dan alıcım herhalde bu gidişle .....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2014, 16:40:45 »
Fişi atmıştım ama shell merkezi aradım en son nerden ne kadar yakıt aldığım çıktı ortaya...

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2014, 16:28:02
Istanbulda her istasyona da güvenemiyorsunuz ki ... Gerçi çalıştığım yerin binlerce aracı var hepsi PO dan yakıtı alıyor dizel benzin istasyon farketmiyor şu ana kadar yakıtla alakalı hiç sıkıntı olmadı araçlarda PO dan alıcım herhalde bu gidişle .....
deterjan için ben de bir dönem PO dan yakıt almıştım, bende sorun yaşamadım açıkcası, ciddi de sıkıştırıyordum o dönemler arabamı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 08, 2014, 16:54:58 »
ee noldu..?
shell kabul etti mi sorunun kendisinde olduğunu..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 08, 2014, 18:38:53 »
Oncelikle gecmis olsun. Son durum nedir?
Buarada bende mumkun oldugunca Shell'den yakit almamaya calisiyorum. Defalarca denedim Menzili diger markalara gore daha az.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 09, 2014, 00:29:25 »
PO ' dan şaşmayın arkadaşlar. EuroDizelini kullanıyorum. Hem daha uzun menzili var hemde heryerde PO bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 09, 2014, 00:56:54 »
Geçmiş olsun. Bayi ismini ve yerinide yazın. Bizde alırken dikkat edelim. Yani o bayiden almayalım.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 otomatik
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2014, 10:54:48 »
Abi geçmiş olsun,sonuç ne oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2014, 11:06:09 »
Geçen hafta Kayseri'de bir Shell bayisinden 100tl lik yakıt aldım. Kullanış şeklim bellidir, genellikle de sakin kullanırım aracımı. Ancak o bayiye ait bir olay mıdır bilemiyorum aracım uzun yolda olmasına rağmen önceki değerlere göre bariz bir şekilde çok yakıt tüketti. Zaten aynı rakamda benzin aldığımda aracın depo göstergesi çok daha yukarıya çıkardı ama bu seferkinde ibre daha aşağıda kaldı. Şüphem orada başladı. Açıkçası ben hangi firma olursa olsun bayilerde olabilecek yanlış işlerin çok iyi takibinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Adam yakıtı koydum diyor ama...? Zaten benzin çok pahalı, bir de eğer bayi sahtekarlık yaparsa, olacak iş değil. Yazık bu insanlara. Benzinimiz bile avrupa normlarının altında ve bir çok değerlerinde oynama olmakta, oktan sayıları değişkenlik göstermekte. Lpg deseniz propan oranları az olmakta. Hem en pahalı yakıtı tüketiyoruz hem içerik oranlarıyla oynanmış. Bu millet hangi biri ile uğraşacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2014, 11:30:58 »
Geçen hafta Kayseri'de bir Shell bayisinden 100tl lik yakıt aldım. Kullanış şeklim bellidir, genellikle de sakin kullanırım aracımı. Ancak o bayiye ait bir olay mıdır bilemiyorum aracım uzun yolda olmasına rağmen önceki değerlere göre bariz bir şekilde çok yakıt tüketti. Zaten aynı rakamda benzin aldığımda aracın depo göstergesi çok daha yukarıya çıkardı ama bu seferkinde ibre daha aşağıda kaldı. Şüphem orada başladı. Açıkçası ben hangi firma olursa olsun bayilerde olabilecek yanlış işlerin çok iyi takibinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Adam yakıtı koydum diyor ama...? Zaten benzin çok pahalı, bir de eğer bayi sahtekarlık yaparsa, olacak iş değil. Yazık bu insanlara. Benzinimiz bile avrupa normlarının altında ve bir çok değerlerinde oynama olmakta, oktan sayıları değişkenlik göstermekte. Lpg deseniz propan oranları az olmakta. Hem en pahalı yakıtı tüketiyoruz hem içerik oranlarıyla oynanmış. Bu millet hangi biri ile uğraşacak?

Özellikle şehirler arası yollarda bilindik markalar olsa bile beklemiş akaryakıtın özelliğini kaybetmesinden dolayı kalitesiz yakıtla karşılaşılma ihtimali var. Uzun yola çıkacaksanız bildiğiniz yerden fullemekte fayda var. Tabancayı da en hızlı kademede çalıştırtmayın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2014, 11:40:22 »
Özellikle şehirler arası yollarda bilindik markalar olsa bile beklemiş akaryakıtın özelliğini kaybetmesinden dolayı kalitesiz yakıtla karşılaşılma ihtimali var. Uzun yola çıkacaksanız bildiğiniz yerden fullemekte fayda var. Tabancayı da en hızlı kademede çalıştırtmayın.

Aytaç bey, adamlar zaten bir an önce doldurup gönderme derdinde o yüzden kardeşim tabancanı hızlı kademede çalıştırma demek pek mümkün olmuyor.
Bu arada yakıt aldığım yer şehir içinde bir shell bayisi idi. Garip, gerçekten garip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 31, 2014, 12:00:03 »
Emre beyi, sonuçlandığında bilgi verirseniz seviniriz.. Sonucu merak ediyorum cidden..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 31, 2014, 13:56:28 »
Ben de Shell e daima güvenmiş ve yakın zamana kadar şehirdışında bile olsam sürekli Shell den LPG almış biriyim.

Sonucu ben de merak ettim şimdi.
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 31, 2014, 14:00:06 »
sonucu merak ettim,takip
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 31, 2014, 14:07:38 »
Opet candır dizelde, benzinli zamanımızda BP kullanıyorduk  8-)