0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun inşallah zararınızı tanzim ederler yakıt alırken veilen fişleri atmayıp saklamalı bu konuda firmayıda şuçlamamak lazım istasyonlardada bazı katakullüler dönüyor.
Fişi atmıştım ama shell merkezi aradım en son nerden ne kadar yakıt aldığım çıktı ortaya...Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2014, 16:28:02Istanbulda her istasyona da güvenemiyorsunuz ki ... Gerçi çalıştığım yerin binlerce aracı var hepsi PO dan yakıtı alıyor dizel benzin istasyon farketmiyor şu ana kadar yakıtla alakalı hiç sıkıntı olmadı araçlarda PO dan alıcım herhalde bu gidişle .....
Geçen hafta Kayseri'de bir Shell bayisinden 100tl lik yakıt aldım. Kullanış şeklim bellidir, genellikle de sakin kullanırım aracımı. Ancak o bayiye ait bir olay mıdır bilemiyorum aracım uzun yolda olmasına rağmen önceki değerlere göre bariz bir şekilde çok yakıt tüketti. Zaten aynı rakamda benzin aldığımda aracın depo göstergesi çok daha yukarıya çıkardı ama bu seferkinde ibre daha aşağıda kaldı. Şüphem orada başladı. Açıkçası ben hangi firma olursa olsun bayilerde olabilecek yanlış işlerin çok iyi takibinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Adam yakıtı koydum diyor ama...? Zaten benzin çok pahalı, bir de eğer bayi sahtekarlık yaparsa, olacak iş değil. Yazık bu insanlara. Benzinimiz bile avrupa normlarının altında ve bir çok değerlerinde oynama olmakta, oktan sayıları değişkenlik göstermekte. Lpg deseniz propan oranları az olmakta. Hem en pahalı yakıtı tüketiyoruz hem içerik oranlarıyla oynanmış. Bu millet hangi biri ile uğraşacak?
Özellikle şehirler arası yollarda bilindik markalar olsa bile beklemiş akaryakıtın özelliğini kaybetmesinden dolayı kalitesiz yakıtla karşılaşılma ihtimali var. Uzun yola çıkacaksanız bildiğiniz yerden fullemekte fayda var. Tabancayı da en hızlı kademede çalıştırtmayın.