Gönderen Konu: AE111 Elektrikli ve ısıtmalı ayna yapımı  (Okunma sayısı 11904 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: AE111 Elektrikli ve ısıtmalı ayna yapımı
« Yanıtla #40 : Nisan 28, 2021, 23:49:59 »
Arkadaşlar merhaba,
Konu çok eski ama buradan devam etmek daha iyi olur diye düşündüm,başkalarında arama yaptığı zaman tek konu altında bilgileri toplamış oluruz,

Neyse benim konuya dönelim,şimdi benim emektarın (93 model Corona) aynalar elektrikli ama ısıtma özelliği yok kışın yağmurlu havalarda ve sabahları buğu olayı çok kötü oluyor, zaten bir habbe aynası var bide buğu oluşunca veya yağmur damlası olunca arkayı görmek çile oluyor,
Yapmak istediğim üniversal rezistans ile aynalara ısıtma özelliği kazandırmak istiyorum,elektrik bağlantısını direk arka cam rezistansı üzerinden alacağım daha önce deneyen oldu mu veya konu hakkında bilgisi olan varmıdır sizlerden fikir almak istiyorum,
Şimdi saksı zamanı dostlar yorumlara ve fikirlere ihtiyacım var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 28, 2021, 23:49:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 29, 2021, 12:14:58 »
Ümit bey,  aynayı söküp, o plastiğinden ayırabilirseniz bence oldukça basit bir şekilde yapılabilecektir.  https://www.baykalrezistans.com/urunler/bugu-onleyici-ayna-rezistansi.html  bu tür ürünler var, ince görünüyorlar, sanırım montajı kolay olacaktır.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Nisan 29, 2021, 22:39:25 »
Ümit bey,  aynayı söküp, o plastiğinden ayırabilirseniz bence oldukça basit bir şekilde yapılabilecektir.  https://www.baykalrezistans.com/urunler/bugu-onleyici-ayna-rezistansi.html  bu tür ürünler var, ince görünüyorlar, sanırım montajı kolay olacaktır.
Merhabalar Osman bey,
Aynayı yerinden sökmek en basit işlem,geçen yıl sağ ayna yolda giderken yerinden çıktı düştü ve yenisi çok basit şekilde yapıştırıldı fiyatı işçilik dahil 35 TL idi,yani ikisi birden sökerken kırılsa dahi toplam 70 TL eder,önemli olan işin elektrik kısmı o konuda hiç tecrübem yok,aslında projesini çizdim ama bağlantı biraz çetrefilli,bağlantıyı arka cam rezistansı üzerinden alacağım ama aklıma takılan sigortasını yükseltmeye gerek varmı acaba,eğer yaparsam çok güzel olacak çünkü kılın yağmurlu havalarda görüş çok kötü oluyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Nisan 30, 2021, 00:09:16 »
Merhabalar Osman bey,
Aynayı yerinden sökmek en basit işlem,geçen yıl sağ ayna yolda giderken yerinden çıktı düştü ve yenisi çok basit şekilde yapıştırıldı fiyatı işçilik dahil 35 TL idi,yani ikisi birden sökerken kırılsa dahi toplam 70 TL eder,önemli olan işin elektrik kısmı o konuda hiç tecrübem yok,aslında projesini çizdim ama bağlantı biraz çetrefilli,bağlantıyı arka cam rezistansı üzerinden alacağım ama aklıma takılan sigortasını yükseltmeye gerek varmı acaba,eğer yaparsam çok güzel olacak çünkü kılın yağmurlu havalarda görüş çok kötü oluyor.

Ümit bey,  sigortayı yükseltmeye gerek yok bence. Çünkü arka cam rezistansının yüzey alanı geniş, sigortası ona göre belirlenmiş, illaki biraz tolerans tanınmıştır.  Aynalar ise oldukça küçük olacak, neredeyse iki ayna totalde 10 da biri kadar . Yani sigorta yeterli olur bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Nisan 30, 2021, 23:34:19 »
Ümit bey,  sigortayı yükseltmeye gerek yok bence. Çünkü arka cam rezistansının yüzey alanı geniş, sigortası ona göre belirlenmiş, illaki biraz tolerans tanınmıştır.  Aynalar ise oldukça küçük olacak, neredeyse iki ayna totalde 10 da biri kadar . Yani sigorta yeterli olur bana göre.
Dediğiniz gibi araka cam yüzey alanı geniş ama şöyle bir durum var benim araçta arka cam rezistansını açınca yaklaşık 40 dk aktif kalıyor,arka cam için sigorta yeterli olabilir ama aynalar eklenince durum değişebilir çünkü aynı sürede aynalarda aktif olacak süre kısa olsa dediğiniz gibi sıkıntı olmaz,bakalım artık tesisatı çekecek olan arkadaş ile konuyu istişare ederiz ama öncesinde aynalar için uygun olan resiztans bulmak gerekiyor,sizin link attığınız yer ile görüşecem ilk önce.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mayıs 05, 2021, 03:29:34 »
Arka cam rezistansı manuel düğmeli değil mi ? Yani neden 40 dakika aktif kalıyor.  Önceki 98 corollamda  rezistansı açınca ortalama 10 dakikada çözerdi sonra da kapatırdım ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mayıs 07, 2021, 00:46:20 »
Arka cam rezistansı manuel düğmeli değil mi ? Yani neden 40 dakika aktif kalıyor.  Önceki 98 corollamda  rezistansı açınca ortalama 10 dakikada çözerdi sonra da kapatırdım ben.
Evet manuel düğmeli benim araç Corona GLİ 2.0 modeli resistansı açınca ortalama dediğiniz gibi 10 dk da çözülüyor ama kendiliğinden devreden çıkması 40 dk yı buluyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mayıs 07, 2021, 02:44:09 »
Evet manuel düğmeli benim araç Corona GLİ 2.0 modeli resistansı açınca ortalama dediğiniz gibi 10 dk da çözülüyor ama kendiliğinden devreden çıkması 40 dk yı buluyor.

Ben hiç otomatik kendisinin devreden çıkmasını beklemedim 13 yıl boyunca :)