Gönderen Konu: AE111 Elektrikli ve ısıtmalı ayna yapımı  (Okunma sayısı 11609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: AE111 Elektrikli ve ısıtmalı ayna yapımı
« Yanıtla #20 : Mart 07, 2014, 18:26:07 »
Sol arka stop ampulü değil mi? Ampul sağlam yahu :)

bide LPG taktıracağım, önerileriniz nedir arkadaşlar?

Yok stop değil abi :) Bizim arka farlar bilirsin 2 parça bagajın üstünde kalan far yanar abi sağ taraf boştur :)

Ayrıca lpg konusunda birşey diyemeyeceğim ben hala benzinli kullanıyorum :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 07, 2014, 18:26:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 09, 2014, 22:40:01 »
Yunus Emre ve Ercüment ikinize de çok teşekkür ederim.

Ercüment bravo  :alkis:, tamam Corolla ekonomik ama ne olursa olsun bu memlekette benzinli araca binilmez bence, yani benim için öyle :)

Ayrıca sol arkada yanması gereken sis lambasını kontrol ettim, sokete kadar elektrik geliyor lakin sis lambası düzeneği yok :argh:, şöyleki:

Bunun  üzerinde sadece geri vites lambası var, araç tesisatından gelen sokette 3 pin var, bunun soketinde 2 pin var ve birisi boş, bu acaba kedi göz denilen kasanın falan mı?

Geleliim LPG sistemine

Fema: 650 TL :D, Atiker normal 1000 tl OBD li sistem 1300 tl, Lovato: 1500 tl, BRC: 1800 TL, Tomasetto OBD li sistem: 1200 tl, biraz araştırdım, tomasetto düşünüyorum, eski arcımda BRC vardı hiç sorun yaşamadım ama 1800 tl de vermek istemiyorum şimdi.

tomasetto hakkında gördüğüm yorumların geneli olumluydu, görüştüğüm kişiden aldığım havaya göre 1100 tl ye biter gibi bu iş, ayrıca bizim corollalar lpg sistemi konusunda seçici değilmiş, hepsi uyum sağlıyormuş, biraz daha araştırıp kararımı vereceğim bakalım.

Bu arada Ankaradaki İlsay LPG hakkında yorumu olan varmı?
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mart 10, 2014, 10:06:59 »
Abi bugun ben sana fotografini cekip atayim simdi emin olamadim.acaba sag taraf miydi hic kullanmadigimdan haberim.bile yok yanlis bilgi verdiysem cok ozur diliyorum simdiden :/
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2014, 10:46:13 »
Abi bugun ben sana fotografini cekip atayim simdi emin olamadim.acaba sag taraf miydi hic kullanmadigimdan haberim.bile yok yanlis bilgi verdiysem cok ozur diliyorum simdiden :/

Ercümentcim,

sol arka iç stoptaki sokete sis lambasına basıp çektiğinde + voltaj gelip gidiyor yani tesisatta v.b. bir sorun yok, ve senin verdiğin bilgi de sağlıklı, ama fotoğraflardan da görüldüğü gibi bendeki sol iç stopta sis lambası yuvasu ve düzeneği yok :) Sana zahmet fotoğraf çekip eklersen çok memnun olurum :)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2014, 11:12:09 »
Yasin abi arkadaşım parçayı alırken eskisini de adama vermiş  :( o konuda yardımcı olamayacağım sis konusunda ae101 lerde sadece sol tarafta sis lambası var sağ taraf boş
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2014, 14:15:00 »
Yasin abi arkadaşım parçayı alırken eskisini de adama vermiş  :( o konuda yardımcı olamayacağım sis konusunda ae101 lerde sadece sol tarafta sis lambası var sağ taraf boş

Yunus teşekkür ederim sağolasın ;)
Arkadaşın.nereden almış telefonunu ve adını öğrenirsen sevinirim.

bizim  Ae111 de de sol arkadaymış ama sol iç stobumda sis lambası yuvası yok :D
Çözeceğiz bakalım, arka sis yanmadan muayeneden geçmez galiba?
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 10, 2014, 15:28:31 »
Valla bundan önceki aracımla geçtim tüvtürk ten bakmadılar bile park fren sinyal o kadar. Yıldız sanayi sitesinden hurdacılardan aldığını biliyorum abi genede sorayım tam yerini
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 10, 2014, 17:38:12 »
Valla bundan önceki aracımla geçtim tüvtürk ten bakmadılar bile park fren sinyal o kadar. Yıldız sanayi sitesinden hurdacılardan aldığını biliyorum abi genede sorayım tam yerini

Sağol kardeş ;)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 10, 2014, 19:34:21 »
Yunus teşekkür ederim sağolasın ;)
Arkadaşın.nereden almış telefonunu ve adını öğrenirsen sevinirim.

bizim  Ae111 de de sol arkadaymış ama sol iç stobumda sis lambası yuvası yok :D
Çözeceğiz bakalım, arka sis yanmadan muayeneden geçmez galiba?

Abi ben bugün baktım fotoyu yine unuttum o stobun altında düzlük var ya orada duy falan var bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 11, 2014, 00:02:27 »
Abi ben bugün baktım fotoyu yine unuttum o stobun altında düzlük var ya orada duy falan var bende.

Zaten orada duy olması lazım kardeş, bendeki galiba uganda için üretilen bi stopmuş :D

Neyse bi çaresine bakacağız artık, sağolasın ;)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 11, 2014, 11:19:49 »
AE101 için de aynalara da ısıtma özelliği eklenebilir mi? Şu anda elektrikli zaten ama kış için ısıtma da olsa güzel olur.

Aynalara ısıtma ekleme konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 11, 2014, 15:18:11 »
AE101 için de aynalara da ısıtma özelliği eklenebilir mi? Şu anda elektrikli zaten ama kış için ısıtma da olsa güzel olur.

Aynalari orjinal e11 aynasi alarak rezistans dugmesibe baglayarak olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 12, 2014, 08:58:36 »
Aynalari orjinal e11 aynasi alarak rezistans dugmesibe baglayarak olabilir.

AE101 ile E11 aynası birebir oluyor mu?

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2014, 08:59:27

Kendim yaparsam size de tarif edebilirim, ya da bendeki rezistansları size verebilirim, şimdilik bu projeyi rafa kaldıracağım gibi çünkü :(
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 12, 2014, 09:05:09 »
AE101 ile E11 aynası birebir oluyor mu?

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2014, 08:59:27
Kendim yaparsam size de tarif edebilirim, ya da bendeki rezistansları size verebilirim, şimdilik bu projeyi rafa kaldıracağım gibi çünkü :(

Sekil olarak.aynilar diye biloyorum tek sorun elektrik hatti dosenmesi ve elektrikli ayna oldugu icin kontrol dugmeleride takilacak iste

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • 117 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 12, 2014, 09:40:03 »
Sekil olarak.aynilar diye biloyorum tek sorun elektrik hatti dosenmesi ve elektrikli ayna oldugu icin kontrol dugmeleride takilacak iste

Benim aracımda aynalar zaten (GLI) elektrikli. Sadece ısıtma işini nasıl yapacağız?

Rezistansları aynaya nasıl ekleyeceğiz?   :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 12, 2014, 10:25:44 »
Benim aracımda aynalar zaten (GLI) elektrikli. Sadece ısıtma işini nasıl yapacağız?

Rezistansları aynaya nasıl ekleyeceğiz?   :wacko:

Rezistanslar iki kağıt kalınlığında zaten, aynayı sökülüyor, cam zaten aynadan kolay ayrılıyor, rezistans aynanın arkasına yapıştırılıyor, zaten 2 ucu var biri + diğeri - , - ucu aynaya gelen - ye bağlanıyor + ucu için ise arka cam rezistansından paralel çekiliyor.

Çok kullanışlı birşey aslında, yağmurlu ya da karlı havalarda aynalarda buğu ve su olmuyor.
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 12, 2014, 10:34:29 »
Her yagmurda kullanirim cok faydasini gordum tqvsiye ederim kesinlikle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • 117 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 13, 2014, 11:47:19 »
Rezistanslar iki kağıt kalınlığında zaten, aynayı sökülüyor, cam zaten aynadan kolay ayrılıyor, rezistans aynanın arkasına yapıştırılıyor, zaten 2 ucu var biri + diğeri - , - ucu aynaya gelen - ye bağlanıyor + ucu için ise arka cam rezistansından paralel çekiliyor.

Çok kullanışlı birşey aslında, yağmurlu ya da karlı havalarda aynalarda buğu ve su olmuyor.

Bakalım İnşallah becerebilirim. Tavsiye edebileceğiniz herhangi bir ısıtma resiztansı alabileceğim yer var mı? Yoksa internetten herhangi bir şey işimi görür mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 13, 2014, 11:50:58 »
Bakalım İnşallah becerebilirim. Tavsiye edebileceğiniz herhangi bir ısıtma resiztansı alabileceğim yer var mı? Yoksa internetten herhangi bir şey işimi görür mü?

Size p.m. atıyorum :)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 81 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 09, 2016, 13:27:11 »
Merhaba arkadaşlar,

yeni aldığım aracımda elektrikli ayna yok, eski aracımdan bu donanıma çok alışkın olduğum için henüz alışamadım.

2 tane elektrikli ayna alıp, ayna kumandası temin edip elektrikçilerin ağız kokusunu çekmeyi düşünmüyorum. Elim bu işlere yatkın olduğu için orijinali gibi yapmayı hedefliyorum.

Kısa bir araştırmadan sonra elektrikli ayna motorlarının universal olduğunu öğrendim, elimde 1 adet sanırım albea dan çıkma sağlam elektrikli ayna motoru var, bir tane daha temin edeceğim.

Ayna rezistansı hakkında da bir firma ile görüştüm, ayna ölçülerini ölçüp şablon çıkararak mail attım, bugün kargoya verecekler.

Şimdi bana lazım olan bir adet elektrikli ayna motoru ve AE111 elektrikli ayna kumandası.

Kumandanın konumu 1.4 Terra da sis anahtarının bulunduğu yer sanırım, ama onu sökersem sis anahtarını nereye konumlandıracağım?

Bu konuda 1.6 kasa aracı olan arkadaşlardan mümkünse fotoğraflı yardım istiyorum.

Japon araçların çoğunda elektrik tesisatı hazır çekilmiş durumda oluyor diye biliyorum? değilse bile hallederim ALLAH ın izniyle.
Takip ediyorduk naptiniz bu konuyu acaba. Bi benim de 2008 comfort var yaşadigim yerde (kocaeli darica) kesinlikle ayna ısıtma bir ihtiyaç. Servisler yardimci olamadilar.ustaligina guvendigim birisine yaptirmayi düşünüyorum tesisat işini hic beceremem. Rezistansı nerden almistiniz pm atarsaniz sevinirim. Saygilar.
Bir Türk son nefesini vermeden son söz söylenmemiştir!