Gönderen Konu: Lastik tavsiyesi ?  (Okunma sayısı 8358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '04
Ynt: Lastik tavsiyesi ?
« Yanıtla #20 : Şubat 27, 2014, 20:12:23 »
Teşekkürler Baris hocam .Şikayetvar sitesini kurcaladım 3 markanın da eşit sayıda balon sorunu olmuş.Eşit olması hakikaten garip :).Bu arada Baris hocam verdiğin sitede bir de goodyear efficient performance incelidiğimde her yerde olduğu gibi bu sitedede goodyear önde.Ciddi ciddi aklımı çelecek gibi duruyor açıkcası.Atilla abicim dediğiniz gibi w lere bakıyordum ama dediğiniz gibi yüksek hız sert lastik doğru orantı mantığı sebebi ile sert süspansiyon olduğu ve fiyat değerinden dolayı h-v kodlarındaki lastiklere bakınıyorum arkadaşların yönlendirmesi ile sağolsunlar.Ama yerli lastik konusunu gerçekten bilemiyorum.Belli markalar dışında genelde kötü yorumlar var.Ne kadar doğru bilmiyorum ama muhtemelen bu 3 lastikten birisini kısmetse alacağım.Tabi yerli lastik tercihinin sebebini benim bu konudaki cahilliğime bir ışık tutarak sizde aydınlatırsanız memnun olurum.Saygılar.
Ey İnsan Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma her şeyin bir hesabı var; üzdüğün kadar üzülürsün.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 27, 2014, 20:12:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 27, 2014, 23:40:08 »
Teşekkürler Baris hocam .Şikayetvar sitesini kurcaladım 3 markanın da eşit sayıda balon sorunu olmuş.Eşit olması hakikaten garip :).Bu arada Baris hocam verdiğin sitede bir de goodyear efficient performance incelidiğimde her yerde olduğu gibi bu sitedede goodyear önde.Ciddi ciddi aklımı çelecek gibi duruyor açıkcası.Atilla abicim dediğiniz gibi w lere bakıyordum ama dediğiniz gibi yüksek hız sert lastik doğru orantı mantığı sebebi ile sert süspansiyon olduğu ve fiyat değerinden dolayı h-v kodlarındaki lastiklere bakınıyorum arkadaşların yönlendirmesi ile sağolsunlar.Ama yerli lastik konusunu gerçekten bilemiyorum.Belli markalar dışında genelde kötü yorumlar var.Ne kadar doğru bilmiyorum ama muhtemelen bu 3 lastikten birisini kısmetse alacağım.Tabi yerli lastik tercihinin sebebini benim bu konudaki cahilliğime bir ışık tutarak sizde aydınlatırsanız memnun olurum.Saygılar.
bridgestone lastiklerinin hamuru çok kaliteli, lassada aynı malzeme ve teknoloji ile üretiliyor. benim 2002 bmw de 12-13 senelik bridgestone lar var hiçbir hata veya çatlaklık yok, corollada goodyear vardı 4 senede kılcal çatlaklar oluşmuştu. ben yerli akü ve lastiği tercih ediyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 01, 2014, 10:59:41 »
tercihim primacy 3-alman uretimi olan ve V sinifi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '04
« Yanıtla #23 : Mart 02, 2014, 14:19:40 »
Atilla abi bridgestone lastikler daha dayanıklı olduğu her yerde söyleniyor lakin bu lastikler diğerlerine nazaran sert lastikler olduğu ve gerçek verimini ısınca ortaya koyduğu söyleniyor ki biz şehir için kullanılacak çok nadir bir şekilde uzun yol yapılacak belki.Malatyanın yaz şartlarına daha uygun mudur orasını bilemem ama şunu söyleyebilirim; ilk önceliğimiz uzun ömürden ziyade güvenlik ve konfor.O sebepten vazgeçtim bridgestonlardan.Ama uzun yol için denilirse araştırmalarım sonucu kesinlikle ilk tercihin bridgestone olmasında yana.Ama bu bilgiler yine internetten edindiğim bilgiler.Alıp test etmeden kesin bir şey söylemem zaten hadsizlik olur.Baris hocam büyük ihtimalle ya michelin yada continental alınacak.Bazen bu bilgi alışverişler marka kıyaslamasına dönüşüyor gibi görünsede bence önemli olan ihtiyacın karşılanması.Michelin F1 de rezil gibi dursada ,ülkemin berbat yolları için yumuşak ,narin kalsada bu lastiğin tercih edilmesinin bir sebebi olmalı.Aynı şekilde bridgestonlar bmw nin marka olarak tercih ettiği bir ürün olarak biliyorum hatta  continentali sadece stepnede tercih ettikleri edindiğim bilgilerden ama bunlar en iyi marka şudur demek için yetersiz gibi.Goodyear efficient grip için çok kötü yorumlar okudum ama efiicient performance için harika şeyler yazmışlar ve bir çok sitede en yüksek puanı almış lastik.Hala bir lastik almadık işin sonu ne olacak onu bende bilmiyorum ama son dakika süprizi olursa artık şaşırmayacağım galiba :)
Ey İnsan Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma her şeyin bir hesabı var; üzdüğün kadar üzülürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 02, 2014, 17:53:14 »
Temmuzda 2. Senesi dolacak olan bridgestone turanza er300ü kullanıyoruz gayette memnunuz. Lastiği almaya karar vermemize en büyük bulunduğumuz yerde yolların durumuydu. Bu lastiğin sertliği cok işimize yaradi. Sebebi ise evimizin çevresi asfalt atilmadan once keskin mıcır vardı lastik hic zarar gormedi. Ve ocak ayinda rot mili kirilmasi sonucu lastigi kaldirima cok sert surtmeme rağmen jantimin tüm kenarları yaklaşık 1,5mm kesildi ama lastik sapasaglam
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #25 : Mart 11, 2014, 19:04:59 »
ben corollama contı kantak 5 aldım cok memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 11, 2014, 19:45:48 »
michelin veya  conti bunları tavsiye ederim
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 11, 2014, 20:04:23 »
Conti eco var fabrika cikisi memnunum simdilik
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 11, 2014, 20:13:10 »
aytaç abi attıgım linki bi incelemen mümkünmü fikrin ne olur.kumhonun ecowing lastigi.bende yazlık olarak onu düşündüm çünkü.bana etkileyici geldi etiketi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #30 : Mart 11, 2014, 23:06:01 »
aytaç abi attıgım linki bi incelemen mümkünmü fikrin ne olur.kumhonun ecowing lastigi.bende yazlık olarak onu düşündüm çünkü.bana etkileyici geldi etiketi.

Etiket degerleri iyi gorunuyor 67-68 desibel ses guzel. Buyuk ihtimal yumusak hamurlu. Ancak yine de kullanan birinden referans almak daha dogru olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 11, 2014, 23:20:20 »
4 tanesini 550 tl buldum.yeni lastikler.zaten lastigin kendiside yeni oldukça.kumhonun yeni çıkardıgı bir lastik.etiket degerleri eger dogruysa sıkıntı yok gibi duruyor.bana çok cazip geldi açıkcası.yorum çok araştırdım kötü bir yorum görmedim açıkcası ama oldukça yeni bir lastik
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 11, 2014, 23:46:56 »
Lassa kullanıyoruz yaklaşık 11 aydır çok memnunum.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #33 : Mart 12, 2014, 00:00:02 »
4 tanesini 550 tl buldum.yeni lastikler.zaten lastigin kendiside yeni oldukça.kumhonun yeni çıkardıgı bir lastik.etiket degerleri eger dogruysa sıkıntı yok gibi duruyor.bana çok cazip geldi açıkcası.yorum çok araştırdım kötü bir yorum görmedim açıkcası ama oldukça yeni bir lastik

Yorumlar ıyıymıs kafana da yattıysa kullan fıyatıda uygunmus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32000
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 12, 2014, 11:09:33 »
arkadaşlar sadece fiyat ve ab etiket değerlerine bakmak bence yeterli değil.
lastik alırken yapılan km göre lastiğin performansını ne kadar koruyacak bence buda çok önemli
malum kavuçuğun belli bir ömrü var.
brigestone çok sağlam,dayanıklı bir lastik ama 4 yıldan sonra lastik çok sertleşti.
her zaman uzun yola çıkmıyorum ve kış aylarında hakikaten çok sıkıntı oluyor
kumhoyu bende çok merak ediyorum aklımdaki lastiklerden biri kullanan arkadaşlar yorum yaparsa daha sağlıklı olur
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 12, 2014, 11:38:23 »
Benim yazlik lastik olarak ilk dusuncemdi bu paylaştığım kumho lastik.bayadir araştırıyorum ama olumsuz bir yorum bulamadım.internetten bir de siz bakın istiyorsaniz..lastigin saklanma koşulları o durumda kendni gosteriyor işte. Lastikler iyi saklanmali ki bence gunumuzde 4sene bir lastik icin ideal.ben kumhonun pismanetcegini düşünmüyorum şahsi fikrim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 12, 2014, 11:41:08 »
kullanan arkadaşlar mutlaka vardır onların tecrübesine güveniriz
hepsi buradan  goodyear lastiklerinde indirim başladı 180 lira bilginize
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 12, 2014, 11:46:07 »
kullanan arkadaşlar mutlaka vardır onların tecrübesine güveniriz
hepsi buradan  goodyear lastiklerinde indirim başladı 180 lira bilginize

adami düşündürüyor gercekten ya kumho bu lastikle 150tl nin altina geliyor tanesi ve yeni tarihli lastik ski tarihlisi zaten yok.degerleride oldukca iyi.herkes arastirmasini yorumunu eklerse kumhoyla ilgili ii olur tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 12, 2014, 15:48:28 »
Sanırım kumhonun yönlü lastiginden bahsediyorsunuz.lastikci önermişti.Ama ben hankook ventus prime 2 yi 16 jant için 640 tl te aldım.Sessiz yumuşak bir lastik.bridgestone lassa gibi sert değil.Dediginiz kumhonun 195/60/15 içinse fiyat normal .Kumhonun ile hankook aynı fiyat idi...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 12, 2014, 15:52:13 »
Sanırım kumhonun yönlü lastiginden bahsediyorsunuz.lastikci önermişti.Ama ben hankook ventus prime 2 yi 16 jant için 640 tl te aldım.Sessiz yumuşak bir lastik.bridgestone lassa gibi sert değil.Dediginiz kumhonun 195/60/15 içinse fiyat normal .Kumhonun ile hankook aynı fiyat idi...

http://www.kumho-eu-tyre-label.eu/tr/lastikler.html?tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprofil%5D=KH27&tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprefix%5D=Ecowing%20ES01&cHash=f216f863ac

lastiğin linki bu tuncay abi..ben hankookdan memnun kalmamıştım ventus prime degildi ama.kumhonun bu lastigine çok içim gitti açıkcası  fiyatıda dediginiz gibi normal geldi bana.bridgestone şimdiki lastiklerim yazlık zaten ömrünü bitirdi ama sert geldi hep bana dediginiz gibi

lastik ebatım 195-60-15 olcak etiket degerleri açısından yazdım
2002 corolla sol vvt-i