Gönderen Konu: Spor Yay Yardım  (Okunma sayısı 29385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Spor Yay Yardım
« Yanıtla #160 : Nisan 01, 2014, 09:54:15 »
Ercü artık diyorsun ki bende biraz el atayım :) . Erkenden cevap vereyim yunus daha detaylı verir zaten

Fiyatı 170-180tl filandı galiba :) mishimoto marka yaylar 3.5cm , söylediğine göre konfordan birşey kaybetmemiş sadece kasislerden geçerken biraz belli oluyormuş. Buda benim düşüncem 3.5cm indirme ile zıplama hoplama olmaz :) . Tabi yay olarak eibach tercih etmelisin :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Nisan 01, 2014, 09:54:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Nisan 01, 2014, 10:12:41 »
gidiyo be canavar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Nisan 01, 2014, 12:41:10 »
Ercü artık diyorsun ki bende biraz el atayım :) . Erkenden cevap vereyim yunus daha detaylı verir zaten

Fiyatı 170-180tl filandı galiba :) mishimoto marka yaylar 3.5cm , söylediğine göre konfordan birşey kaybetmemiş sadece kasislerden geçerken biraz belli oluyormuş. Buda benim düşüncem 3.5cm indirme ile zıplama hoplama olmaz :) . Tabi yay olarak eibach tercih etmelisin :).

Haci bende eibach dusunuyorum ama 550 lira civarinda geziyor bu yaylar her turlu karli cikiyor birazda onun derdindeyim cikartipta 550 lira verebilecek durumda degilim su aralar :) kasisler sorun degil ya cok fazla :) birde bizim bu e11ler ve ae101lerin ortak sorunu kafadan kayma muhabbeti var ya onu engelledi mi acaba :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #163 : Nisan 01, 2014, 15:05:02 »
Haci bende eibach dusunuyorum ama 550 lira civarinda geziyor bu yaylar her turlu karli cikiyor birazda onun derdindeyim cikartipta 550 lira verebilecek durumda degilim su aralar :) kasisler sorun degil ya cok fazla :) birde bizim bu e11ler ve ae101lerin ortak sorunu kafadan kayma muhabbeti var ya onu engelledi mi acaba :)

Kayma sorununu illa ki kesecektir tabi belli oranda :). İkinci el eibach ara derim.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #164 : Nisan 01, 2014, 20:33:16 »
Kayma sorununu illa ki kesecektir tabi belli oranda :). İkinci el eibach ara derim.

6 ay once 250ye kacirdim gul gibi eibach 3.5 :(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Nisan 03, 2014, 09:01:17 »
Yunus Emre ya ben sana son olayları soracağım :D Yay ne durumda araçta sekme var mı acaba yol tutuşuna olumsuz tepki aldın mı olumlu yönü var mı yani daha doğrusu olumlusu ne kadar olumlu sürtme vs falan var mı fiyatı ne kadardı :D

Biraz geç oldu ama kusura bakmayın artık Mehmet kardeşimizde az çok anlatmış çok şükür hiç bir sıkıntı yok kargo dahil 180 tl ye aldım. Kayma konusunda da kesinlikle faydası oldu. Orjinal yaylar çok esnediği için ani frende bütün yükü öne veriyo dolayısıyla kızak kaçınılmaz hale geliyor. Yaylar tam esnemediği için sıkıntı yok. Yol tutuşunda faydası çok fazla zararını hiç görmedim. Sürtme durumu sadece arkada oldu oda lastikleri geniş takmıştım o yüzden sürttü ama kamberi açtık biraz hiç bir sıkıntı yok. Hele ki sekme hiç yok. Olumsuz yönü çukurlarda biraz paldır küldür geçiyor yavaş geçersen hiç bir sıkıntı yok. Olumlu yönler Yol tutuş, uzun yolda iyice yola oturuyor, ani manevralarda harika ve en önemlisi görüntü  :D

Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasız hayat dusunemıyorum
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Nisan 03, 2014, 09:52:18 »
Valla arkadaslar benim yaptirdigimi soleyim size 97 kasadan beri corolla harici bi araca binmiyorum suan 05 kasa sedan corollam vr ve aracin onunu 5 cm arkayida 3.5 cm bastim 17 inc jant kullaniyorum suana kadar pek sikinti yasamadim sadece kasislerde biraz yanlamak lazim okadar :))
trd

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #167 : Nisan 03, 2014, 10:26:03 »
Biraz geç oldu ama kusura bakmayın artık Mehmet kardeşimizde az çok anlatmış çok şükür hiç bir sıkıntı yok kargo dahil 180 tl ye aldım. Kayma konusunda da kesinlikle faydası oldu. Orjinal yaylar çok esnediği için ani frende bütün yükü öne veriyo dolayısıyla kızak kaçınılmaz hale geliyor. Yaylar tam esnemediği için sıkıntı yok. Yol tutuşunda faydası çok fazla zararını hiç görmedim. Sürtme durumu sadece arkada oldu oda lastikleri geniş takmıştım o yüzden sürttü ama kamberi açtık biraz hiç bir sıkıntı yok. Hele ki sekme hiç yok. Olumsuz yönü çukurlarda biraz paldır küldür geçiyor yavaş geçersen hiç bir sıkıntı yok. Olumlu yönler Yol tutuş, uzun yolda iyice yola oturuyor, ani manevralarda harika ve en önemlisi görüntü  :D

Yok sorun değil ne demek :) Anladım benim sorduğum çok sert virajlarda kafadan kayıyor mu oydu ama şu anda az buçuk tahmin ediyorum muhtemelen ya azalmıştır yada bitmiştir frenlerin iyi olacağına şüphe zaten yok bakalım yakında bir hareketler olabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #168 : Nisan 03, 2014, 13:59:49 »
Yok sorun değil ne demek :) Anladım benim sorduğum çok sert virajlarda kafadan kayıyor mu oydu ama şu anda az buçuk tahmin ediyorum muhtemelen ya azalmıştır yada bitmiştir frenlerin iyi olacağına şüphe zaten yok bakalım yakında bir hareketler olabilir :)

İnşallah çalışmalarını bekliyoruz  :D

Mesaj Birleştirildi: Nisan 03, 2014, 14:00:13
gidiyo be canavar :)

Eyvallah abi maşallah diyelim  :D
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 3000
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #169 : Nisan 06, 2014, 13:03:19 »
Yunus kardeşim bunu daha öncede açıkladım defalrca

şöyle düşün yayda 6 bakla var ve senin aracın 1 ton diyelim, yay başına önde motor olduğu için diyelimki önlere 300 + 300  kilo  arkalarada 200 + 200 kilo yük biniyor toplam 1 ton  bu rakamlar sadece örnek anlaman için

şimdi öndeki yayların her birine 300kg yük biniyor yani 6 baklaya paylaştırsan 50kg düşer bakla başına ama sen 1 baklayı kestirirsen 5 baklada yaylar 250kg yüke dayanacak ancak ve arabanın bu yüküne yaylar dayanmayabilir ,  ayrıca yay kısalacağı için araç zıpladığında kasislerden geçtiğinde amortisör tam açıldığında yay amortisör çevresindeki tepsiden kurtulabilir ve aracın kontrolunu yitirebilirsin

hocam  sizin fizik hocanız türkçeçimiydi
:)

bi yayyın basından sonuna aktarılan yük yayın her bi cm sinde aynı değerdedir yani 300 kilo  oyzden dayanmama gibi bi durum olmaz  diye tahmin ediyorum

ilk söylediğimi dalga olarak algılamayın oyle espirisine soyledm
2013 Toyota Auris Active Skypack 1.4D-4D white

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #170 : Nisan 06, 2014, 16:59:37 »

hocam  sizin fizik hocanız türkçeçimiydi
:)

bi yayyın basından sonuna aktarılan yük yayın her bi cm sinde aynı değerdedir yani 300 kilo  oyzden dayanmama gibi bi durum olmaz  diye tahmin ediyorum

ilk söylediğimi dalga olarak algılamayın oyle espirisine soyledm

ne alaka ? sizin algilamada sorununuz var sanirim ?  yayin basindan sonuna dagilim ayni da sizin algilayamadiginiz kisim yayi kesip kisalttiginiza , kesilen taraftaki guc araca takilan tarafa doga ustu bi gucle aktarilmaz heralde degilmi ?

50cm uzunlugunda bi yay diyelim 500kg ' ama dayanabiliyor

50cm yayi 35cm den kesip kisaltirsan yine 500kg 'ama mi dayanir ? bana bunun cevabini verirmisin rica etsem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Nisan 08, 2014, 01:24:15 »
Hayırlısıyla bende kafadan basicam. 5 cm eibach yay aldım inşallah Sürtme yapmaz. Aşırı bir basıklık olursa ayvayı yedik. 185 65 14 lastik-jant (araç 98 civic)  :)
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #172 : Nisan 08, 2014, 09:11:20 »
Hayırlısıyla bende kafadan basicam. 5 cm eibach yay aldım inşallah Sürtme yapmaz. Aşırı bir basıklık olursa ayvayı yedik. 185 65 14 lastik-jant (araç 98 civic)  :)

Yok yok sürtme yapmaz merak etmeyin. Diyelim ki hasbel kader sürttü bi tane takoza bakar. Bi arkadaşımızda 99 civic arkalar 5cm önler 13 cm  araba resmen kafa sallayarak gidiyor :rofl:
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 189 kere teşekkür etti
« Yanıtla #173 : Nisan 08, 2014, 12:35:24 »
Jant lastik iyi olursa surtmez de benim jant lastik ofsayt :)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Nisan 08, 2014, 15:00:30 »
Jant lastik iyi olursa surtmez de benim jant lastik ofsayt :)

Bizimkide karajantlarla bastı ama daha kötüsünü düşünemedim şu an  :)
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 189 kere teşekkür etti
« Yanıtla #175 : Nisan 08, 2014, 16:26:58 »
Bizimkide karajantlarla bastı ama daha kötüsünü düşünemedim şu an  :)

Kara jantlarda sıkıntı yok. Jantların ET değerlerinden hesaplıyorlar artık yani offset gibi bişey benim o sıkıntı ama deniyecez olmadı bişeyler yapıcaz artık :)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #176 : Nisan 08, 2014, 17:06:30 »
Çalışmalarını bekliyoruz o zaman  :tamam:
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #177 : Ekim 15, 2016, 10:04:56 »
Herkese merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım araca ufaktan modifikasyon yapmak istiyorum pek bilgim yok. yardımınızı beklediğim soru şudurki aracım 2011 corolla orjinal jant lastik mevcut 205 55r 16. elimde mugen marka olarak aldığım 5cm'lik yay var araca uygun olduğu söylenildi. pek kaliteli durmuyor taktırıp taktırmamak arasında kaldım. bu yay için görüşleriniz bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #178 : Ekim 19, 2016, 09:21:23 »
Hoşgeldin turgut, Mugen,apexi,mishimoto gibi markalar merdivan altı denilen argesi olmayan ürünlerdir. O yüzden güvenmemek lazım. Spor yay deyince eibach veya h&r düşünebilir. Konforlu olan ise eibachtır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #179 : Ekim 22, 2016, 22:54:11 »
hoşbulduk. dayanamadım taktırdım bugün yayları konfordan pek bir ödün vermedi ama ilerleyen zamanlar ne olur bilmiyorum. ön tarafta arkaya göre biraz havada kaldı sanki ne yapılabilir? kesmekmi lazım yoksa press mi mantıklı olur