0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ercü artık diyorsun ki bende biraz el atayım . Erkenden cevap vereyim yunus daha detaylı verir zatenFiyatı 170-180tl filandı galiba mishimoto marka yaylar 3.5cm , söylediğine göre konfordan birşey kaybetmemiş sadece kasislerden geçerken biraz belli oluyormuş. Buda benim düşüncem 3.5cm indirme ile zıplama hoplama olmaz . Tabi yay olarak eibach tercih etmelisin .
Haci bende eibach dusunuyorum ama 550 lira civarinda geziyor bu yaylar her turlu karli cikiyor birazda onun derdindeyim cikartipta 550 lira verebilecek durumda degilim su aralar kasisler sorun degil ya cok fazla birde bizim bu e11ler ve ae101lerin ortak sorunu kafadan kayma muhabbeti var ya onu engelledi mi acaba
Kayma sorununu illa ki kesecektir tabi belli oranda . İkinci el eibach ara derim.
Yunus Emre ya ben sana son olayları soracağım Yay ne durumda araçta sekme var mı acaba yol tutuşuna olumsuz tepki aldın mı olumlu yönü var mı yani daha doğrusu olumlusu ne kadar olumlu sürtme vs falan var mı fiyatı ne kadardı
Biraz geç oldu ama kusura bakmayın artık Mehmet kardeşimizde az çok anlatmış çok şükür hiç bir sıkıntı yok kargo dahil 180 tl ye aldım. Kayma konusunda da kesinlikle faydası oldu. Orjinal yaylar çok esnediği için ani frende bütün yükü öne veriyo dolayısıyla kızak kaçınılmaz hale geliyor. Yaylar tam esnemediği için sıkıntı yok. Yol tutuşunda faydası çok fazla zararını hiç görmedim. Sürtme durumu sadece arkada oldu oda lastikleri geniş takmıştım o yüzden sürttü ama kamberi açtık biraz hiç bir sıkıntı yok. Hele ki sekme hiç yok. Olumsuz yönü çukurlarda biraz paldır küldür geçiyor yavaş geçersen hiç bir sıkıntı yok. Olumlu yönler Yol tutuş, uzun yolda iyice yola oturuyor, ani manevralarda harika ve en önemlisi görüntü
Yok sorun değil ne demek Anladım benim sorduğum çok sert virajlarda kafadan kayıyor mu oydu ama şu anda az buçuk tahmin ediyorum muhtemelen ya azalmıştır yada bitmiştir frenlerin iyi olacağına şüphe zaten yok bakalım yakında bir hareketler olabilir
gidiyo be canavar
Yunus kardeşim bunu daha öncede açıkladım defalrca şöyle düşün yayda 6 bakla var ve senin aracın 1 ton diyelim, yay başına önde motor olduğu için diyelimki önlere 300 + 300 kilo arkalarada 200 + 200 kilo yük biniyor toplam 1 ton bu rakamlar sadece örnek anlaman içinşimdi öndeki yayların her birine 300kg yük biniyor yani 6 baklaya paylaştırsan 50kg düşer bakla başına ama sen 1 baklayı kestirirsen 5 baklada yaylar 250kg yüke dayanacak ancak ve arabanın bu yüküne yaylar dayanmayabilir , ayrıca yay kısalacağı için araç zıpladığında kasislerden geçtiğinde amortisör tam açıldığında yay amortisör çevresindeki tepsiden kurtulabilir ve aracın kontrolunu yitirebilirsin
hocam sizin fizik hocanız türkçeçimiydi bi yayyın basından sonuna aktarılan yük yayın her bi cm sinde aynı değerdedir yani 300 kilo oyzden dayanmama gibi bi durum olmaz diye tahmin ediyorum ilk söylediğimi dalga olarak algılamayın oyle espirisine soyledm
Hayırlısıyla bende kafadan basicam. 5 cm eibach yay aldım inşallah Sürtme yapmaz. Aşırı bir basıklık olursa ayvayı yedik. 185 65 14 lastik-jant (araç 98 civic)
Jant lastik iyi olursa surtmez de benim jant lastik ofsayt
Bizimkide karajantlarla bastı ama daha kötüsünü düşünemedim şu an