0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zafer abi diye diye geçen 1.2tsi skoda yetilere baktım. 1.2tsi elegance dgs +paketler 45e kadar gidiyor. Performansı tatminkar diyen çok. Qashqainin tipi kesinlikle yetiddn önde ama skoda donanımıda yabana atılacak gibi değil. 1.2 tsi vergi avantaji ortada bide husisi geçerse tadindan yenmez. Zaten sürat yapamıyoruz. 1.2tsi mi alsak acaba
Yetinin Önceki senelerde 1.2 tsilerde varmış çünkü sahibindeki ilanlarda dgsli diye geçiyor. Qashqai olsun yeti olsun dizel fiyatlar ve 2.el fiyatları uçmuş 2. el 1.2 tsi alıp benzinde 3 yıl kullanmak mantıklı olan.
Aynen Katılıyorum size. Dizel ikinci el düşük km araç bulmak zor. Olanda fiyat fazla.
1.2 tsi şehiriçi 35 krş yakıyor diyorlar şehirler arası 25 krş bunu ww verileri ve skoda verileri de doğruluyor. Şehiriçi 35 krş değerler çok iyi suv tarzı araba için. 20bin yapmasan dizel alana gülüyorlar. Dizelde de 200bin psikoloji var 70bintlye dizel suv alacan km yapacan sonrada 2. El piyasası düşecek cidden 1.2turbolulara yönelmek lazım. Lpgde takılmasa sorunda yaşanmaz diye düşünüyorum.
Bence birazda şehire göre araba tercih edilmeli. İstanbul da benim favorim ufak arabalar. Ama anadolu da büyük ve yerden yüksek arabalar
Araçları karşılaştırırken de bence motor hacmi ile değil, tork ve güçleri ile karşılaştırmak daha doğru olur performans anlamında. Zira 1980'lerde Renault 1.5Lt aşırı beslemeli aracı ile 3.0Lt lik araçlar karşısında F1 de önemli başarılar sağlamıştı.
Çok güzel bir örnek. Aynı Renault F1'de nerdeyse herkes V12 motor kullanırken V10 motorla şampiyonluk elde etmişti.. Ayrıca hacmin düşmesi ağırlığı da düşüreceği için performansa olumlu katkı yapar diyebilir miyiz?
V10 kullanımına geçilmeye başlar iken geçiş döneminde aşırı maliyet yükü olmaması için V12 kullanımınada izin verlmişti.Ancak max RPM 18000 e V12 lerde izin verilmeyerek rekabet edilebilir ortam oluşturulmuştu.O nedenle Renault un kazanması parmak ile gösterilecek bir başarı değildi.Ancak Hakan abinin dedigi başarı gerçekten parmak ile gösterilecek bir başarı.