@Emre Külekçi (16918) kardeşim, gaz bitsin class'a gideceğim.
Bu arada genel olarak tecrübemi aktarayım; LPG harici yakıtlarınızı mümkün mertebe TP (Türkiye Petrolleri) firmasından alın. Ben çok ölçüm yaptım, hatta neredeyse "0" hata diyebilirim. TP her yönden üstün. (Pazar günü Bayramoğlu Köprüsünün oradan 4,02 TL/lt aldım)
@Emre Külekçi (16918) kardeşim, gaz bitsin class'a gideceğim.
Bu arada genel olarak tecrübemi aktarayım; LPG harici yakıtlarınızı mümkün mertebe TP (Türkiye Petrolleri) firmasından alın. Ben çok ölçüm yaptım, hatta neredeyse "0" hata diyebilirim. TP her yönden üstün. (Pazar günü Bayramoğlu Köprüsünün oradan 4,02 TL/lt aldım)
Lpgyi normalde TP den alıyordum diğer yerlere göre aşırı pahalı olduğu için bıraktım onu benzini falan PO den alıyorum. Benzin için TP ye gideceğim bende
Adapazarı Bosna caddesi geçit'in oradaki PO'da 1,86 TL havalar ısınınca dahada düşecektir.
Class'dan pazar günü fullettim arkadaşımın tavsiyesi üzerine uzun yola çıktım. 62 tl lik (32 litre) gaz ile 450 km yol yaptım. 500 e kadar giderdi ama gittiğim yerde biraz rampalarda zorlamıştım. Yani arabadan mı gazdan mı bilmiyorum ben memnun kaldım. litre fiyatı 1,89 tl
7,1 lt/100 km oluyor. Maşallah. Ben dün urfadan ankaraya geldim. 8–9 litre arası lpg tüketimim. Gerçi 2006 üretim kışlık lastiklerimle tüketim böyle

Bugün Ankara Tunahanlılardan Goodyear EGP taktırdım. İnşallah dönüş yolunda tüketim düşer.
7,1 lt/100 km oluyor. Maşallah. Ben dün urfadan ankaraya geldim. 8–9 litre arası lpg tüketimim. Gerçi 2006 üretim kışlık lastiklerimle tüketim böyle
Bugün Ankara Tunahanlılardan Goodyear EGP taktırdım. İnşallah dönüş yolunda tüketim düşer.
Aslında çok bile yaktı araba şehir içinde biraz rampada zorladım ondan çok yaktı sanki. Ama yinede 13, 14 kuruşa tekabül ediyor.
Bu arada bende de kar lastiği var 4 adet öyle yaptı bunu
Aslında çok bile yaktı araba şehir içinde biraz rampada zorladım ondan çok yaktı sanki. Ama yinede 13, 14 kuruşa tekabül ediyor.
Bu arada bende de kar lastiği var 4 adet öyle yaptı bunu 
Ben otobanda Pozantı yokuşları dahil 120–130, duble yolda 110–120 ile bu civarda lpg yaktım. Lastikler de çok eski, sertleşmiş ve özelliğini yitirmiş olduğundan, şimdi yeni lastiklerle biraz da hızdan kesersem ortalama 7–7,5 litreyi göreceğimi umuyorum.

Pompadan pompaya değişiyor tabi ama yolculuk boyunca 7 litre hesapladığım da oldu, 9,1 hesapladığım da.
Ben otobanda Pozantı yokuşları dahil 120–130, duble yolda 110–120 ile bu civarda lpg yaktım. Lastikler de çok eski, sertleşmiş ve özelliğini yitirmiş olduğundan, şimdi yeni lastiklerle biraz da hızdan kesersem ortalama 7–7,5 litreyi göreceğimi umuyorum. 
Pompadan pompaya değişiyor tabi ama yolculuk boyunca 7 litre hesapladığım da oldu, 9,1 hesapladığım da.
Avensisin ağırlığınıda hesaba katarsak doğrudur. Tabi benimki uzun yolda 7.1 çok bile önceden 6 larda geziyordu şimdi çok geldi ister istemez.
Vay arkadaş, gaz yolda bitti class a gidemedim. Opet ten aygaz 1,99 TL/lt olmak kaydı ile 41 lt gaz -parası ödedim- , pompa basıncı da 10-11 arasında idi. Düşük olmasına karşın bayağı doldu. Depo hacmi (600*200 simit tank) 42 lt ve en son denemede 37 lt alan depo 41 küsür lt aldı. KM tutuyorum, inşaAllah kazıklanmamışızdır...
Arkadaşlar OPET ten aldığım gaz bitti. Ortalama sakin kullanımlar 41 lt gaz ile 410 km yol yaptım (tamamen bitirdim, ilk sinyalden sonra gaza alarak 7 km daha gittim.). Yani artık bu istasyona güvenebilirim. 42 lt tank var normal alıyor diyor. Montaj yapan usta kışın birşey olmaz yazın ise riske girmeyelim gel değiştirelim (garantiden değişiyor...), 36-38 lt den fazla almaması lazım dedi.
Gelelim CLASS'a. Bu istasyondan Milangaz markalı yakıtı aynı şekilde 39,72 lt aldım. 1,889 TL/lt fiyat üzerinden. 385 km yol katettim. Havaların soğuması ve yakıt sarfiyatına az önem vermem bu farkı doğurdu diye düşünüyorum.
Arkadaşlar OPET ten aldığım gaz bitti. Ortalama sakin kullanımlar 41 lt gaz ile 410 km yol yaptım (tamamen bitirdim, ilk sinyalden sonra gaza alarak 7 km daha gittim.). Yani artık bu istasyona güvenebilirim. 42 lt tank var normal alıyor diyor. Montaj yapan usta kışın birşey olmaz yazın ise riske girmeyelim gel değiştirelim (garantiden değişiyor...), 36-38 lt den fazla almaması lazım dedi.
Gelelim CLASS'a. Bu istasyondan Milangaz markalı yakıtı aynı şekilde 41 lt aldım. 1,889 TL/lt fiyat üzerinden. 385 km yol katettim. Havaların soğuması ve yakıt sarfiyatına az önem vermem bu farkı doğurdu diye düşünüyorum.
Performans olarak nasıldı opete göre ?
Bu aralar rekabet var sanırım. İki aygaz bayisi fiyatlarını düşürdü. Zonguldak Ankara karayolu Devrek ilçesine varmadan Çaydeğirmeni beldesinde iki bayide de 2,09 Tl litresi.
Ben 2,09 da olsa 2,25'den PO'dan almayı tercih ediyorum.
İzmir geneli 2.03 kampanyalı olarak hatay bp 1.89
Performans olarak nasıldı opete göre ?
Arkadaşlar düzeltme yaptım "class tan 39,72 lt gaz doldurup 385 km yol katettim."
Emre Bey kardeşim, performans farkı yoktu. Milangaz dolduruldu zaten. Birbirine eşdeğer buldum. Fakat yakıt ekonomisi olarak daha iyi. Opet aygaz da 83 liraya 410 km, class milangaz da 75 liraya 385 km.
Şamandıram değiştirildi. İlk olarak kaçak kontrolü yapılması için 10 tl (4,78 lt) gaz aldım. Kontroller tamamlanınca aynı class istasyonundan (Pendik) tam doldurdum. Burada da 1,889 TL/lt fiyattan 33,35 lt gaz aldım. Böylece yeni şamandıram (42 lt 600x200 simit) depoya 37,25 lt gaz aldı (harcadığımı düşerek hesapladım).
Mesaj Birleştirildi: 16 Mar, 2016 13:40
Bu arada konu başlığından uzaklaştım arkadaşlar özür dilerim;
Pendik Köprüsü nden aşağı inrerken sanayi girişindeki POgaz 1,89 TL/lt
Biraz daha aşağı solda Class da 1,95 TL/lt olan fiyatı, indirim kartıyla 1,889 TL/lt olarak satıyorlar. --> "Bunu kullandım ve tavsiye ediyorum." *
kızılay(Ankara) keneddy caddesinde ki opet LPG 1,87
Pazar günü Kastamonu/İnebolu tarafına yolculuk yapacağım. O taraflarda fiyatlar nasıl acaba? En uygun nereden alabiliriz? Bilgisi olanların yardımını bekliyorum.
Pazar günü Kastamonu/İnebolu tarafına yolculuk yapacağım. O taraflarda fiyatlar nasıl acaba? En uygun nereden alabiliriz? Bilgisi olanların yardımını bekliyorum.
Lpg fiyatını bilmem ama inebolu hakkında sorun olursa cevaplayabilirim...[emoji4]
Ankara Elvankent Mh. TP istasyonunda 1,99 TL/lt ve kaliteli buldum, tavsiye ediyorum.
DÜZCE Kaynaşlı'da 1,85 ile 2,04 arasında 5-6 tane istasyon gördüm. Bolu - İstanbul istikametinde (istyasyon adını unuttum) exengaz markalı aslen ipragaz olarak öğrendiğim LPG yi 1,89 TL/lt üzerinden aldım. Kalitesini beğendim aynı şekilde tavsiye ediyorum.
Gelelim en pahalı olan (zorunlu takviye yaptığım) gaz aldığım istasyona; İstanbul - Ankara istikametinde akıncılar gişelere 25-30 km mesafe kala moil istasyonu var. 2,38 TL/lt aldığım gaz mevcut liste fiyatı; şükür kaliteli buldum yoksa çok içime batardı.
1.89 
Kocaeli Çayırova e5 yanı
Milangaz
hala 1.89 
bugün aldım hala 1.89
çarşamba günleri halk günü birazda ondan ucuz normalde de çok değil
Ankara ostim milangaz 1,79 tavsiye ederim. Uzun km yaptiriyor.
2015 1.6 Corolla Advance