Gönderen Konu: HB vs Sedan?  (Okunma sayısı 5305 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
HB vs Sedan?
« : Şubat 19, 2014, 12:45:23 »
Geçen hafta bügün aldım aracımı. 2005 1.6 sol hb otomatik vites. günlerce araba aradım, elimde R19 Europa vardı, eşim manuel kullanamadığı için mecburen otomatik araç arıyordum. 28bin civarı bütçem vardı, önceleri 2005-2006 ford ghia lara baktım, sonra megane II ye sardım, ordan opel corsalara atladım, derken polo ya kaydım ama ghia hariç hiçbiri kafamda oturmadı. aslında gönlümden honda civic geçiyordu ama onunda temizine param yetmiyordu. derken kararımı verdim corolla alıcam dedim. işim biraz kolaylaşmıştı artık ne aradığımı bildiğim için geriye en temiz arabayı bulmak kalmıştı. diyarbakırdan-izmire, sinoptan-mersine tüm türkiyeye bakıyordum, kılkuyruk bir adam olduğum için değişen var, boya var, hasar kaydı var denilince vazgeçiyordum... derken fethiyede bi tane ilk sahibinden buldum temiz bir araç, adamla konuştum sordum soruşturdum o gece ankaradan fethiyeye gittim. baktırdım ettiridim, teste soktum filan derken aldım arabayı.

fethiye-antlaya-afyon-ankara-düzce hattında 1100 km yol yaptım bir gecede. en son düzcede eşime teslim ettim aracı, atladım otobüse döndüm ankaraya :)

1100 km yolculuğumuz boyunca gayet memnun kaldım aracımdan, yol tutuşu, rampa performansı, yakıtı, ivmelenmesi, fren mesafesi... gözüm tuttu aracı. lakin hala kafamda soru işareti olarak kalan şey ise aracın hb olması. aslında araba ararken sedanlara bakıyordum genelde, galerinin birinde hb görüp aradım adamı, araç 4 parça hariç komple boyalı... araç iyiymiş de bu kadar boyaya göre parası çokmuş dedim, adam dediki eğer boyalı olmasaydı zaten 30binden aşağı vermezdim, bu araba hb, sedana göre kafadan 1000tl daha pahalı olur demişti.

aslında kafamdaki sorı işareti bagajın yetip yetmeyeceği değil de satarken hb olmasının gerçekten avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacağı? siz ne diyorsunuz bu konuda?

araç 2005 sol 1.6 hb otomatik, ilk sahibinden, 83000km, full servis bakımlı, 4 lastik sıfır michelin, akü mutlu sıfır, değişen yok, boya yok, lpg hiç takılmamış. 27900 e aldım, fiyat nasıl sizce?

Toyota Club Türkiye

HB vs Sedan?
« : Şubat 19, 2014, 12:45:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: HB vs Sedan?
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2014, 12:56:02 »
Söylediğiniz özelliklere göre araç temiz olduğundan aldığınız fiyat çok yüksek değil, lakin biraz daha pazarlık yapsaydınız keşke. Bu arada Hb'ler,  az daha olsa daha çok talep gördüğünden piyasaları biraz daha yüksek. Ancak size söylenen 1000tl'lik fark göreceli olarak araçtan araca değişir, bu kadar fark var demek doğru olmaz. Umarım tramer sorgulamalarını yapmışsınızdır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2014, 13:11:19 »
Hb sedan olayı tamamen kişinin zevkine ve tarzına kalmış bir şey, ben mesela hep hb leri sevmişimdir
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2014, 13:21:39 »
Şöyle söyleyim sahibinden com gibi araç sitelerine bakarsanız sedan kasanın hb kasada 1-2 bin lira pahalı olduğunu görürsünüz. Ben bu aracın hb olanında kullandım şu an sedan var 2005 sol hb manuel olanını 27,750 ye sattım 128 binde ve bagaj kapağında lokal boya vardı .2006 terra sedan 83 binde full orijinal ankara arbası kaza boya değişen yok gümüş gri 29 bine aldım 28 bine felan çok rahat hb ler alınırken şu an bakarsanız dediğiniz kriterde sedan olanı 32-33 bin isteniyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 102000
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2014, 19:36:01 »
aracımı , 2005 sol hb ; 55 binde idi kazasız belasız iki el kadar boyasıyla 2011 yılı haziranda 27 bin liraya aldım..

0 km araçların fiyatlarının çıldırdığı bugünlerde otomatik aracı "bence" iyi fiyata almışsınız..
ben de otomatik aramıştım ama 2-3 milyar daha fiyat farkı vardı ..nedense üşenmiştim..pişmanım..

umarım cruise control ve sunroof gibi ekipmanları da vardır aracınızın...

aracınızın sorunu olmadığına göre bir kaç bin tl fazla vermiş olsanız bile bunu dert etmeyin..

insanlara ne kazıklar atılıyor ikinci elde hatta bayilerde..!
aracınızın keyfini çıkarın , kazasız belasız sürüşler dilerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2014, 19:53:57 »
Aracınız hayırlı olsun, güzel bir tercih yapmışsınız...
Bu araçların hb olanları da çok tutuluyor, kafanız rahat olsun...
Aldığınız fiyat da gayet normal...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2014, 21:41:18 »
hb kasa sedanları gibi adapazarı çıkışlı olmayıp  ingiliz üretimidir, polislerin altında bulunmaz sedanına nazaran takırtısı tukurtusu daha azdır(şahsi fikrim) içeri daha az ses alır(bizzat şahit oldum) daha yakışıklıdır bariz daha kalite durur her ikisini kullanmış biri olarak şunu belirtmek isterim ki tadından yenmeyecek bir toyata almış bulunuyorsunuz o araç için verilen parada yaktığı yakıtta helal :)
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2014, 17:56:33 »
bütün cevaplar için çok teşekkür ederim herkese. ilk başlarda kafamda tereddütler olsa da aracı her kullandığımda bütün tereddütler ortadan kaybolup gidiyor. inanılmaz zevk alıyorum aracı kullanmaktan. motor performansı harika, internette 0-100 km/s hıza ulaşması için 10.2 saniye diyor ama sanki bence daha kısa sürede 100'e çıkıyor gibi geldi :) rampa çıkarken vitesin yanındaki küçük düğmeye hayranım (overdrive düğmesi)... kilometrede 35 kuruş yaktı benzinde, yaza lpg taktırıcam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2014, 18:10:16 »
e12 Kasanın Sedanı  Hb kasası fark etmez güzel sağlam araçlar .Temizi yıllarca sizi üzmeden kullanırsınız. Şahsen ben bir fark göremedim ama sol modelin donanım farkı ve hb kasanın ön tarafın güzelliği tartışılmaz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2014, 18:28:03 »
sadece kıyaslama yapılması için yazıyorum düşünenlere fikir olsun diye.aracım 2002 corolla sol sedan e12.kazası boyası vs hiçbirşeyi yok.lpg li 165e yaklaştı.yolda çevirmeye girdigimde(rutin ankara çevirmesi) polis talip oldu 27 isterim satıcak olsam dedim.araban temiz veririm satcak olursan haber ver dedi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2014, 21:27:47 »
sadece kıyaslama yapılması için yazıyorum düşünenlere fikir olsun diye.aracım 2002 corolla sol sedan e12.kazası boyası vs hiçbirşeyi yok.lpg li 165e yaklaştı.yolda çevirmeye girdigimde(rutin ankara çevirmesi) polis talip oldu 27 isterim satıcak olsam dedim.araban temiz veririm satcak olursan haber ver dedi.

Abicim çevirmede araba pazarlığına giren polise ilk  defa rastladım  :rofl:
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2014, 21:41:13 »
Abicim çevirmede araba pazarlığına giren polise ilk  defa rastladım  :rofl:

:D  :D normal polis arabasida terraydi.alkol kontrolu yapti ehliyet ruhsat kontrolu yaptı bilgilerimi kağıda yazarkende piyasası nedir bu arabaların diyerek konuya girdi sonra geldi bi arabaya baktı falan  :) benim 2.kez başıma geldi
digeride al sat yapıyordu aynı zamanda o da talip oldu :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2014, 22:36:20 »
Hayırlı olsun güle güle binmek nasip etsin. İnanın nasipten öte geçilmiyor. Bende aracı alalı 10 gün kadar oldu. ben hep civic ve astra J lere bakıyordum. kendimi bi anda hiç aklımda olmayan corolla almış buldum. Önceleri bende fiyatını kafama takmıştım fakat, ben biniciyim en az 4-5 sene binerim 1000 TL fazla versem ne ıolacak, önemli olan arabana ısınman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2014, 10:14:22 »
Toyota nın 2 nci efsanesi e12 kasalar zaten herkes de bunu böyle biliyor aynı model ve yaştaki diğer rakipleri 23-24 bandına satılırken bizim araçlarımız 27-30 bin lira arası alıcı buluyor .Toyota değerini bilen alır. Hale 97-98 model Corolla araçlar bile temizi 17-18 bin liraya alıcı buluyor .Ben daha 3-4 ay önce 2005 sol hb sattım 128 binde 27,750 tl ye verdim .1 günde satıldı araç temiz olduktan sonra her daim müşteri buluruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2014, 11:24:36 »
Bi de benimki 2002 kasa sedan sol. Ona ragmen alirim dedi.tek kusuru yag yakar dedim az da olsa bnde vectra var yag yakmiyor iciyor dedi hic sıkıntı degil yani dedi.27 ye tamam dedi satamadim.iki sey yuzunden toyotayi ayrı bi seviyorum ztn.bir yakıtı ( lpg ile 20krs yapıyor) birde hic zararda satmıyorsun
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2014, 11:52:21 »
27 veren olursa hiç bkma gözünün yaşına
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2014, 12:09:43 »
Cok iyi bir fiyattı.pazarlık bile etmeye niyeti yoktu.ama yapamadım icimde kalmadı degil yani.ama piyasada bircok araba kullandım babamdada 2013 corolla var o da lpg li.ama daha az yakan araba duymadım daha iste.masrafsızda temiz bakarsan.ama bidaha veren olursa acımam sanırım.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 TOYOTA COROLLA D4D Triptronik
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 03, 2014, 12:39:31 »
Bence herzaman sedan araba diyorum.Yol tutuşu olsun bagaj hacmi olsun her türlü yararlı.HB arabaya göre sedan aracın yol tutuşunda dağlar kadar fark var.
2006 TOYOTA COROLLA D4D Triptronik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 03, 2014, 14:19:04 »
Ben her iki aracıda kullandım Sedan yolda daha oturaklı gidiyor yol tutuş daha iyi .Bagaj yönünden  hb den de çok şikayetçi değildim keza e12 kasa hb ler bir  çok hb araca göre çok geniş bagaj hacmine sahip .Ama gel gelelim sol donanımına diyecek laf yok .Çok isterdim sedan sol almayı nasip olmadı hb aracım sol donanımdı sanki birazda olsa kalite farkı var gibi .Şimdiki sedan terra bana fazlası ile yetiyor ama tabi bazı özellikler eksik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 03, 2014, 18:01:39 »
Ben her iki aracıda kullandım Sedan yolda daha oturaklı gidiyor yol tutuş daha iyi .Bagaj yönünden  hb den de çok şikayetçi değildim keza e12 kasa hb ler bir  çok hb araca göre çok geniş bagaj hacmine sahip .Ama gel gelelim sol donanımına diyecek laf yok .Çok isterdim sedan sol almayı nasip olmadı hb aracım sol donanımdı sanki birazda olsa kalite farkı var gibi .Şimdiki sedan terra bana fazlası ile yetiyor ama tabi bazı özellikler eksik
Sedan kasa e12 kullandık ama en çok yol tutuşundan memnun değildim.Daha sonra astra sedana geçince arabanın yolu tuttuğunu hissediyorsunuz adeta.Ama Auristen şikayetçi değilim gayet başarılı bi yol tutuşu var. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D