0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben yazıcaktım vazgeçtim resmen içimden geçeni kibar bir şekilde sölediniz.daha bugun yaşadım yeterki rüzgarlı havaya denk gelsin sedan e12 kullanıyorum bir de hb de degil.yok böle birşey.gerçekten yol tutuşu sıkıntı.yay takmak farz resmen gibi hissediyorum ama çözüm olurmu işte
Sedan kasa e12 kullandık ama en çok yol tutuşundan memnun değildim.Daha sonra astra sedana geçince arabanın yolu tuttuğunu hissediyorsunuz adeta.Ama Auristen şikayetçi değilim gayet başarılı bi yol tutuşu var.
yok toyotanın sürüş keyfini opele degişmem.e12 kasasısını hiç degişmem(sedan için konuşuyorum)kaslı duruşu yetiyor.ama o yapının altında daha iyi bir yol tutuşu 10 numara olurdu.aracı kusursuz yapardı bence.tek kusuru bu.
Ogün ben sürüş keyfini kastetmedim. Önceki aracım 2004 astra G 123.000 km de idi. Şimdiki aracım 2011 23.000 km de. İkisini kıyasladığımda Atra Daha güvenli ve kesinlikle ses yalıtımı corolladan daha iyi ve kendimi daha güvende hissediyordum. Corolla ise süspansiyonlar yumuşak ve kullanımı daha zevkli, vites geçişleri çok güzel. astrada ön konsol yumusak kaplama olduğundan ses yapmıyordu, corollada ise sert plastik olduğundan bozuk yollarda daha fazla ses geliyor. Kısaca ses yalıtımı haricinde corolladan memnun sayılırım.
Arabanın içinden gelen tıkırtılara bi şekilde çözüm bulacağıma inanıyorum. Yoltutuşu konusundada çok sert kullanan biri değilim, sanırım corollanın süspansiyonları daha yumuşak olması nedeni ile virajlarda yatıyor. Ses yalıtımı konusundada şuan için bulduğum tek çare müziğin sesini daha fazla açmak.
Bence de opelin yol tutuşu toyota dan daha güzel. Ben corollaya alışamadım sanırım.Virajlara girerken falan hala bir tedirginlik oluyor. Opelde kendimi daha güvende hissediyordum.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız günlerde :)Umarım sol donanımlidir Megane astra bana göre belli bir zaman sonra fazlasıyla sorun çıkartan araçlardır ki bir bayan için hiç istenmeyecek bir durumdur ayrıca piyasasi düşmeyen rakiplerine göre prim yapan bir araçtır :)Temiz olan araç fiyati belli 2003 Sol Sedan otomatik 73.000 km de hatasız 1 ay once 28.500 tl ye yarım gün icerisinde sattım
sesten kastını tam olarak anlatsana bi merak ettim.babamın aracını kullanıyorum bazen büyük çukarlardan geçmedim daha bir ses duymadım anlatırsan dikkat kesilir kendimce çözüm önerilerinde bulunabilirim elimden geldikçe.birde lastiklerinin markasını yazarmısın.tabi birde durumunu
iyi fiyata gitmiş.toyota çok kaybettirmez zaten.megane için birşey diyemem.ama astra kullanımı zor bir araç bana göre sert bir araç yani.eski kasaları tabi.belki toyotadan daha iyi yol tutuyor ama kullanım zevki vermedi bana hiç.opel almanların en kötü markası zaten.ben çok tercih etmem opel.türkiyedeki servislerininde sıkıntılı oldugunu duyarım.çok tartışılcak bir durumda degil aslında.ankarada son zamanlarda ciddi bir toyota artışı var zaten.yavaş yavaş sanki benimde satma zamanım geliyor 2002 corolla sol.kazasız boyasız.yol tutuşu artık iyice kfama takılır oldu
Geçen hafta bügün aldım aracımı. 2005 1.6 sol hb otomatik vites. günlerce araba aradım, elimde R19 Europa vardı, eşim manuel kullanamadığı için mecburen otomatik araç arıyordum. 28bin civarı bütçem vardı, önceleri 2005-2006 ford ghia lara baktım, sonra megane II ye sardım, ordan opel corsalara atladım, derken polo ya kaydım ama ghia hariç hiçbiri kafamda oturmadı. aslında gönlümden honda civic geçiyordu ama onunda temizine param yetmiyordu. derken kararımı verdim corolla alıcam dedim. işim biraz kolaylaşmıştı artık ne aradığımı bildiğim için geriye en temiz arabayı bulmak kalmıştı. diyarbakırdan-izmire, sinoptan-mersine tüm türkiyeye bakıyordum, kılkuyruk bir adam olduğum için değişen var, boya var, hasar kaydı var denilince vazgeçiyordum... derken fethiyede bi tane ilk sahibinden buldum temiz bir araç, adamla konuştum sordum soruşturdum o gece ankaradan fethiyeye gittim. baktırdım ettiridim, teste soktum filan derken aldım arabayı.fethiye-antlaya-afyon-ankara-düzce hattında 1100 km yol yaptım bir gecede. en son düzcede eşime teslim ettim aracı, atladım otobüse döndüm ankaraya 1100 km yolculuğumuz boyunca gayet memnun kaldım aracımdan, yol tutuşu, rampa performansı, yakıtı, ivmelenmesi, fren mesafesi... gözüm tuttu aracı. lakin hala kafamda soru işareti olarak kalan şey ise aracın hb olması. aslında araba ararken sedanlara bakıyordum genelde, galerinin birinde hb görüp aradım adamı, araç 4 parça hariç komple boyalı... araç iyiymiş de bu kadar boyaya göre parası çokmuş dedim, adam dediki eğer boyalı olmasaydı zaten 30binden aşağı vermezdim, bu araba hb, sedana göre kafadan 1000tl daha pahalı olur demişti.aslında kafamdaki sorı işareti bagajın yetip yetmeyeceği değil de satarken hb olmasının gerçekten avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacağı? siz ne diyorsunuz bu konuda?araç 2005 sol 1.6 hb otomatik, ilk sahibinden, 83000km, full servis bakımlı, 4 lastik sıfır michelin, akü mutlu sıfır, değişen yok, boya yok, lpg hiç takılmamış. 27900 e aldım, fiyat nasıl sizce?
malesef yakıtı az yakmaz hele otomatikler bariz sıkar sizi.