0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota çok geç kaldı bu 1.6 dizel motorda. Hadi geç kaldın biraz daha güçlü bir motor yapsaydın bari. Toyota D4D 1.6 // 112 bg 270 torkRenault DCI 1.6 // 130 bg 320 torkHonda DTEC 1.6 // 120 bg 300 torkFiat Multijet 1.6 // 120 bg 300 tork
Motor ömürleri arasında da değerlendirme yapmak lazım. Daha güçlü ancak daha kısa ömürlü ve problemli bir motorsa bir anlamı kalmayacak güç farkının.
ömür bakımından Fiat- GM motoru multijetin yanından geçemezler, ayrıca sorunsuzlukda bonusu.
Punto multijet kullandım 50000 de ön takım 70000 de turbo gitti, fiat stilo kullandım 60000 de ön takım gitti 80000 de motor conta yaktı. 93 model corolla kullandık 250000 km hararet görmedik. Fiat = sürekli sorun. 100000 den sonra direk satmak lazım yoksa sanayiden cıkılmaz. Bmw motorunu bilmiyorum ama bence toyota fiat vs. göre cok daha az sorunlu. Bmw den bu motoru alırken de eminim ki cok saglam test ederek almıştır. Bilinmez bir şey için bu kadar riske girmez japonlar.
Japonlara fazla güveniyorsunuz bence. Eğer o kadar sorunsuz olsalardı piyasada dünya kadar yağ yakan 1.4 D4D ler olmazdı. Multijetler o kadar sorunlu olsaydı taksiciler yıllarca o araçları kullanmazdı. İnşallah söylediğiniz gibi olurda sorunsuz bir motor yapmışlardır. Toyota Türkiye'de hala 1993 ile 1998 yıllarında üretilen ae101 lerin ekmeğini yiyor.
Bence biraz haksızlık ediyorsun. Her markanın belli serilerinde problem olabilir. Vw'lerde de 2 yıl önce DSG problemi çıkmıştı. Yeni Bmw motoru kullanılmadan bilinmez. Belki eski hataları tekrarlamayıp daha sorunsuz yapmışlardır.