0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ağır olmuş olabilir ama toyotaya biraz kızgınım. Her markada illaki sorunlar olur ama insanlar toyotayı alırken daha çok sorunsuz marka imajından dolayı tercih ediyorlar. Bundan dolayıda beklentiler diğer firmalara göre daha çok yüksek oluyor. Toyota bilindiği gibi geri çağırma ve araçlarına sahip çıkan bir firma olmasıyla bilinir fakat ülkemizde bu yağ yakmadan dolayı kişilerin bireysel baskıları olmasa hiçbir geri dönüş yapmadılar, yapmıyorlar. Bende de 1.4 D4D var herhangi bir sorunda yaşamadım ama çevremde bu sorunu yaşayan o kadar çok kişi var ki ondan dolayıdır bu sitemim. Bende sorun yok diye toyotanın dizelleri çok iyi sorunsuz dersem herkese haksızlık etmiş olurum. Ha bundan sonra araç alacak olsan ne alırsın derseniz yine toyota alırım ama eleştirmezsek ve belirli yaptırımlar olmazsa toyotanın Türkiye'ye bakışı gelişmiş ülkeler ve diğer üçüncü dünya ülkesi Türkiye diye ayrılıyor.
Maalesef Türkiye'ye bakış açıları ortada. Nasıl olsa satarım isim yapmışım diyorlar. Zaten eksik donanım yüksek fiyat bunun göstergesi.
Abi kendi adıma ve sorun yaşayanlar adına çok teşekkür ediyorum. Sağol var ol.
Canı yanan bir kişi olarak seni çok iyi anlıyorum Mahmut. Konuşuyoruz ama bazı şeyler başa gelmeden bilinmiyor.
Servisten arkadaşa söyledim geçen aylarda, dedim bu sorunlu araçlar ne olacak diye.. Abi sıkıntı yok yağ eklersin kullanmaya devam edersin dedi.Dedim oğlum, kafa yapan birşey mi alıyorsun sen, insanlar 2.el veya "0" alıp bir sürü para verecek ondan sonra sen yağ ekle kullan diyeceksin Ateş düştüğü yeri yakar mahmut'çum , sana hak veriyordum biliyorsun kardeşim ve iyi ki davanı yarıda bırakmadın. Ben olsam aynı şeyi yapardım yine dediyeceğim şey Allah bir daha kimseye göstermesin çünkü gerçekten çok sinir bozan bir durum
Punto multijet kullandım 50000 de ön takım 70000 de turbo gitti, fiat stilo kullandım 60000 de ön takım gitti 80000 de motor conta yaktı. 93 model corolla kullandık 250000 km hararet görmedik. Fiat = sürekli sorun. 100000 den sonra direk satmak lazım yoksa sanayiden cıkılmaz. Bmw motorunu bilmiyorum ama bence toyota fiat vs. göre cok daha az sorunlu. Bmw den bu motoru alırken de eminim ki cok saglam test ederek almıştır. Bilinmez bir şey için bu kadar riske girmez japonlar.
Taksicilerin uzun sure kullanmasinin sebebi motor hicbir zaman sogumuyor ve yaglanma ilk calistirmada sorun buz gibi motorla marsa basmak buyuk sikinti ve asinma yuksek tqksicilerde boyle bir durum mevcut degil. Bizlerde isinana kadar variyoruz ve motor her marsta asinmaya maruz kaliyor taksicilerle bizi karsilastirmak cokta dogru oldugunu dusunmuyorum.
Bu yorumlara bakarsak en iyi araba hyundai (taksiciler en cok hyundai kullanıyor.)
Arkadaşlar fiatı bende sevmem ama iş multijete geldi mi takdir ederim . Dizel motorlar arasında kendini kanıtlamış ekonomik ve sorunsuz bir motor . Bazı arkadaşlar şu km de turbo patlattı v.s diyebilir . Turbo arızası her turbo motorun başına gelebilecek bir sorun ve sebebi motor değil o motoru kullanan kullanıcılardır . Turboların ömürlerini motorlar etkilemez zaten tüm üreticiler turboları belli turbo üreten firmalardan hazır alırlar .Bu arada konu dizel verso idi verso gitti dizel kaldı .
Burada önemli olan F/P aracı olması. Taksiciler için hyundai iyi çünkü, konfor aramazlar, aracın fiyatı uygun, öyle çok arıza yapmaz yapsa dahi parçası ucuzdur.
geçen yaz benim arkadaş kaza yaptı hyundai taksisi var sol ön çamurluk davlumbaz ve sol ön far ve sol ön çammurluk boyasını 220 tl ye halletti.