0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
10000 liraya da turbo var 500 liraya da. Kalitesiz turbo takarsanız ömrü kısa olur. Sorun bu. Kalitesiz oluşu.
Ercü bir motoru en çok zorlayan şehir içi ve dur kalk yapmaktır. 90 lı yıllarda taksiciler arasında arabalarına dizel motor taktırmak çok modaydı ve en revaçta olanda Audi motorlarıydı fakat 40-50 bin km lerde bu motorlar iflas etti tekrar benzinli motorlar geri takıldı. yani taksilerdeki motorların hiç zorlanmadığı, uzun ömürlü olmasının normal olduğu tezine katılamayacağım, istanbul trafiğinde 700-800 bin km yol yapmanın motoru ne kadar zorlayacağını istanbul şehir içi trafiğini bilen arkadaşların takdirine bırakıyorum. diyeceksin ki o zaman neden teşekkür ettin? vallahi yanlışlıkla oldu, alıntıya basarken teşekküre bastım.
Bu da örneği Aynı kazayı benim aurisle yapsam kaç para öderdim acaba.
Atilla amca eskisehirde cok yakin tanidigim var hemen dibimizdeki bir taksi duraginda calisti kartal vardi mesela yanindaki baska soforde arac 350.000kmde sanayiye gitti arac ve surekli lpg ile calisan bir motor ve ustanin dedigi bunu segman kurtarabilirmis. Seckinin bir konuda verdigi ornek arac e12 corolla takside 422.000de ilk baski balata ve motor dogal olarak saglam he evet turbo dizel.motor degiller fakat ikiside taksi ve uzun kmler boyunca giden araclar. Evet sehirici on takim sanzjman motor vb butun sistemler ciddi zorlanma duruminda ama durum bu. Turbo dizellerde henuz bir bilgi almadim konu disina saptirdiysam ozur dilerim simdiden.
2013 yılında dünyada en çok satan otomobil markası TOYOTA ( 9 980 000)2013 yılında dünyanın en değerli otomobil markası TOYOTA (35 milyar 346 milyon dolar)Bu sayısal verilerin de bir anlamı olmalı bence. Elbette herkes kendi bindiği kullandığı arabayı sever, över vs. Ancak bir de İstatiksel veriler satış rakamları ekonomik büyüklük gibi gerçekler vardır.Dünyanın önde gelen pazar araştırma kuruluşlarından J.D Power and Associates, 15 bin otomobil kullanıcısı üzerinde yaptığı anketlerde, dünyanın en güvenilir ve müşteriye azami memnuniyet sağlayan otomobil markalarını belirledi. İşte aşağıda sıralama. MercedesToyotaMitsubishiMazdaBMWVWSkodaAudiVolvoFordHondaHyundaiSeatNissanOpelRenaultKiaSuzukiPeugeotSmartFiatDaciaCitroenAlfa RomeoChevroletToyota herseyi mi iyi yapar elbette hataları var. Örneğin: 1.4 d-4d dizel motor ve Multi mod yarı otomatik şanzıman gibi. Toplam kalitede acıkcası en iyilerden biri.
elegant aldım ötv muaf herşeyiyle harika çekişi olsun konforu olsun toyota farkını hissettiriyor tavsiye ederim kesinlikle
hayırlı olsun güle güle kullanın...
hayırlı olsun. kazasız belasız güzel günlerde kullanın. kaça aldınız?