Gönderen Konu: Böylelerinin pabucu dama atılsın bi daha da indirilmesin!!!  (Okunma sayısı 3362 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar geçen hafta yazlık lastik almaya karar vermiştim. sabah Ankara'da dışkapı da k.karabkir caddesinde ERTAN-LASSA diye bir yer var gittim pazarlık için ufak bir tartışma sonucu bridgestone er300 yazlıkları tanesini 162,5TL'den taktırdım. Adam başta sessiz lastik vs. diyerek b250 modeli olanı takalım dedi ben kabul etmedim. er300 de ısrar ettim. Lastikler takıldı eve geldim. Adamla tartışacağım diye lastiklerin tarihine bakmayı unutmuştum. Eğildim ve tarihe bi baktım tarihte DOT:0310 yazıyordu şok olmuş bir şekilde hemen telefonuma sarıldım ve bana 4 yıllık lastikleri satmışsınız dedim adam da ne derse beğenirsiniz abi lastiklerin zaten 10 yıl ömrü var biz tarihe bakmadan takıyoruz bişey olmaz dedi ve ben kabul etmedim. Geri gittim ve uzunca bi tartışmanın arkasından lastik deposuna adamla gittik ve yeni tarihli lastikleri bulduk eski tarihlileri söküp yeni tarihlileri taktırdım lastikleri beğendim ama moralimi bozdukları için lastiklerin tadını çıkaramadan eve döndüm. Eğer lastik almaya gidecek olupta yukarıda açık adresini verdiğim Lastikçiye bırakın lastik almayı böyle üç kağıtçı adamların dükkanının önünden bile geçilmez ben bi kez düştüm o hataya sakın ola lastik alırkan mutlaka Üretim tarihi gibi detayları gözden kaçırmayın derim. Adamlar bir de övünerek biz namazlı abdestli insanlarız bizden kimseye yanlış gelmez Devlet bir de lastiklere üretim tarihi ekledi eskiden böyle bişey yoktu diyorlar UTANMAZ HAK YİYİCİLER...
SDMK

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Böylelerinin pabucu dama atılsın bi daha da indirilmesin!!!
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2014, 19:11:28 »
Şimdi bir kere daha hayal kırıklığına sebebiyet vermiş gibi olacağım bu kadar yazdıklarınızdan sonra ama ER300 eski model, onun yerine T001 modeli gelmişti galiba.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2014, 19:41:51 »
Bence biraz abartmışsınız...
Sonuçta adam lastiklerinizi yenileriyle değiştirmiş...
Kaldı ki lastik almadan önce taze lastik olması konusunda anlaşmadıysanız eğer, değiştirmek gibi bir zorunluluğu da yok...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2014, 19:49:16 »
Abi kesinlikle katilmiyorum bizde lastik değiştirdik hic bir şey demedigimiz halde adam ilk bize lastiklerin tarihini gösterdi esnafin dürüstlüğü ciddi anlamda önemli hatta biz lastiği taktirirken takan genç yanlislikla lastiğe sadece fiziksel bir zarar verilmişti ve değiştirip tebeşirle çizip geri yolladilar sonra yine on lastikler ilginç bir şekilde inmeye başladı onla bile ücretsiz şekilde ilgilendiler sağolsun. Sonuca gelicek olursak abi çok hakli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2014, 19:54:55 »
Öncelikle hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun .

Fakat suç sadece karşı tarafta değil sizde de var . Eğer siz yeni tarih konusunda uyarı yapmadıysanız ve onlar eski lastik taktıysa sizde suçlusunuz . Ve buna rağmen lastiklerinizi değiştirdilerse (Tartışma sonucu da olsa çünkü lastik yürüdükten sonra lastikte fabrikasyon hata olmadıkça lastikleri değiştirmezler) ben bu firmayı takdir ederim . Bu gibi olaylar insana tecrübe oluyor en azından bir daha lastik alırken tarihine baştan dikkat edersiniz . Tekrardan hayırlı olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2014, 20:03:13 »
Oğuzhan Bey  ve Mahmut bey;ben adamın böyle bi katakulli yapacağını nereden bileyim sonuçta sıfır lastik almaya diye gitmiştim. Bu 4 ay eski felan diye abartmadım işin ucunda TAM DÖRT YIL eski lastiği taktılar insan bu haksızlığa bile bile başta adamla konuşmadım diye razı olamaz herhalde birde adamlardan geçen hafta kardeşime 1900TL lik er300 ve üretim tarihi 1113 benimkiler de aynısı olacak demiştik arkadaşına 3000TL lik lastik aldık onların parasını alırken adamın ağzı kulaklarına varıyordu Elhamdülillah Müslümanız diyordu. Bugün dükkana lastikleri geri vermeye gittiğimden lastikleri takan çırağa niye eski lastikleri takarak Milleti kandırıyorsunuz dediğim de Abi Patron ne derse biz onu yaparız dediler tabii onların suçu yok. Anlayacağınız siz olsanız abartmazmıydınız?
SDMK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 15, 2014, 20:22:54 »
geçtiğimiz aylarda yayınlanan genelgede doğru koşullarda saklanan bir lastiğin raf ömrünün 10 yıl olarak belirlendiği bildirilmişti. yani lastik takılırken fark etmez ve bir şey demezseniz, size 4 yıllık lastik taktıktan sonra değiştirmeyi kabul etmezse herhangi bir hak iddia edemezdiniz. bu noktadan sonrası ve öncesi, esnafın vicdanına ve satış politikasına kalmış bir durumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2014, 20:30:24 »
Oğuzhan Bey  ve Mahmut bey;ben adamın böyle bi katakulli yapacağını nereden bileyim sonuçta sıfır lastik almaya diye gitmiştim. Bu 4 ay eski felan diye abartmadım işin ucunda TAM DÖRT YIL eski lastiği taktılar insan bu haksızlığa bile bile başta adamla konuşmadım diye razı olamaz herhalde birde adamlardan geçen hafta kardeşime 1900TL lik er300 ve üretim tarihi 1113 benimkiler de aynısı olacak demiştik arkadaşına 3000TL lik lastik aldık onların parasını alırken adamın ağzı kulaklarına varıyordu Elhamdülillah Müslümanız diyordu. Bugün dükkana lastikleri geri vermeye gittiğimden lastikleri takan çırağa niye eski lastikleri takarak Milleti kandırıyorsunuz dediğim de Abi Patron ne derse biz onu yaparız dediler tabii onların suçu yok. Anlayacağınız siz olsanız abartmazmıydınız?

Ben firmanın yaptığını doğru buluyorum demiyorum . Eski tarihli lastiği satması yanlış ama siz tarih konusunda uyarı yapmamışsanız ve onlarda bu lastiği takmışsa bu sizin suçunuz . Şu anlamda söylüyorum sizin suçunuz kimseye güvenmeyin sizin suçunuz onlara güvenip tarih konusunda uyarıda bulunmamanız olmuş . Tekrardan lastikleriniz hayırlı olsun . Yaşadığınızda size tecrübe olmuştur bundan sonra ne olursa olsun alırken kendiniz kontrol etmeden almazsınız . Her esnaf böyle değil ama dediğim gibi en sağlıklısı kendi gözlerinizle görüp öyle karar vermeniz . Ben hayatımda hiç ummadığım kişilerden öyle kazıklar yedim ki artık bu konularda çok tecrübeliyim . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2014, 00:16:31 »
valla iyiki açık adresini verdiniz , aynı şehirde olsak kesin o lastikçiyle çalışırdım :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2014, 00:27:10 »
Sonuçta değiştirmiş, sert kayaya toslamış. Fazla bilgisi olmayanlara verecek tabi başka türlü elinde kalmışları nasıl eritsin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2014, 09:42:24 »
Sonuçta değiştirmiş, sert kayaya toslamış. Fazla bilgisi olmayanlara verecek tabi başka türlü elinde kalmışları nasıl eritsin.
+1  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2014, 14:41:09 »
Ben firmanın yaptığını doğru buluyorum demiyorum . Eski tarihli lastiği satması yanlış ama siz tarih konusunda uyarı yapmamışsanız ve onlarda bu lastiği takmışsa bu sizin suçunuz . Şu anlamda söylüyorum sizin suçunuz kimseye güvenmeyin sizin suçunuz onlara güvenip tarih konusunda uyarıda bulunmamanız olmuş . Tekrardan lastikleriniz hayırlı olsun . Yaşadığınızda size tecrübe olmuştur bundan sonra ne olursa olsun alırken kendiniz kontrol etmeden almazsınız . Her esnaf böyle değil ama dediğim gibi en sağlıklısı kendi gözlerinizle görüp öyle karar vermeniz . Ben hayatımda hiç ummadığım kişilerden öyle kazıklar yedim ki artık bu konularda çok tecrübeliyim . :(
Aynen katılıyorum mahmuta...
geçtiğimiz aylarda yayınlanan genelgede doğru koşullarda saklanan bir lastiğin raf ömrünün 10 yıl olarak belirlendiği bildirilmişti. yani lastik takılırken fark etmez ve bir şey demezseniz, size 4 yıllık lastik taktıktan sonra değiştirmeyi kabul etmezse herhangi bir hak iddia edemezdiniz. bu noktadan sonrası ve öncesi, esnafın vicdanına ve satış politikasına kalmış bir durumdur.
benim demek istediklerimi Hakan bey özetlemiş...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2014, 19:29:44 »
merhaba arkadaşlar sadece otomobille ilgili değil, her alanda bu tür olaylarla karşılaşabiliyoruz.adamlar meslek icabı işlerinin ve müşterileri konusunda  her türlü incelikleri biliyorlar.dalgınlığımızdan ve zaafımızdan her şekilde faydalanmaya çalışıyorlar.çok uyanık ve bilinçli olmakta fayda var.şimdilik sadece geçmiş olsun demekle yetinelim.....
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2014, 19:42:35 »
Pazarlık aşamasında tartışma yaşadığınızı belirtmişsiniz, tartışma yaşadıysanız neden satın aldınız, başka yerden alın. Talebiniz üzerine adam lastiği değiştirmiş bence abartılacak ve esnafı burda deşifre edecek kadar sorun olmadığını düşünüyorum. Sonuçta her ürünün bi son kullanma tarihi var bu tarih geçmediği müttetce sorun yok. Siz bir marketten ürün alırken marketci abi bu ürünün son kullanma tarihi yaklaştı alma diyormu. Dikkatli bir tüketiciyseniz son kullanma tarihine bakarsınız ve ürünü bu süre içerisinde tüketemeyecekseniz almassınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 16, 2014, 20:40:51 »
Adamlar daha arabayı dükkanın önüne  çeker çekmez alete edevata sarılıp cart curt tkekerleri sökmeye başlıyorlar bırak pazarlığı insanın arkasını döner dönmez tek erlekleriniz sökülmüş oluyor kendinizi pazarlığın sonunda ve fiyatı kabul etme aşamasında buluyorsunuz kardeşimin arabasına da aynını yapmışlardı dikkatimi o çekti bunun  amacı ne olabilir sizin saflığınızdan yararlanıp bu bişeyden anlamaz deyip 4 yıllık lastikleri arabaya bi an önce geçirip sizi dükkandan def etmek. Böyle adamların ismini değil deşifre etmek gazeteye vereceksin, papucunu dama atıp bi daha indirmeyeceksin ve aleme rezil edeceksin ki esanflığı öğrensinler 4 yıllık lastiği takarak milletin canıyla parasıyla oynamak neymiş göstereceksin ki yahu Devlet birde üretim tarihini lastiklere basıyorlar da millet lastik eski diye almıyor diye dert yanıyor utanmazlar insanın yüzüne bakarak benim derdim lastiklerin raf ömrü ile değil bu namussuz namusluları yaptığı üçkağıtla ilgili kusura bakmayın bu  marketten alışveriş yapıp son kullanma tarihinden farklı ben 650TL veriyorsam karşılığı nerede sakladıklarını bilmediğim 4 Senelik lastikler takayım diye vermiyorum afedersiniz ama Eşşek gibi de değiştirmek zorundalar çünkü adamlar üçkağıtçılıklarını öyle biliyorlar ki biz her lastiğin üretim tarihini kontrol etmek zorunda değiliz diyor yanlarında çalışan ustabaşılarına sorduğum da da abi patronun emri diyorlar. Ben  hatamı da kabul ediyorum ama benim arabadan sökülen eski lastikleri bi güzel yağlayıp cilalayıp temizleyip hiç bi şey olmamış gibi rafa koydular ki YENİ SAF müşteriler gelsin de takalım yolumuzu bulalım diye ben bu adamların foyasını çıkarayım da canı isteyen gider alır istemeyen de gitmez karar sizin artık...
SDMK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Şubat 16, 2014, 21:58:33 »
Adamlar daha arabayı dükkanın önüne  çeker çekmez alete edevata sarılıp cart curt tkekerleri sökmeye başlıyorlar bırak pazarlığı insanın arkasını döner dönmez tek erlekleriniz sökülmüş oluyor kendinizi pazarlığın sonunda ve fiyatı kabul etme aşamasında buluyorsunuz kardeşimin arabasına da aynını yapmışlardı dikkatimi o çekti bunun  amacı ne olabilir sizin saflığınızdan yararlanıp bu bişeyden anlamaz deyip 4 yıllık lastikleri arabaya bi an önce geçirip sizi dükkandan def etmek. Böyle adamların ismini değil deşifre etmek gazeteye vereceksin, papucunu dama atıp bi daha indirmeyeceksin ve aleme rezil edeceksin ki esanflığı öğrensinler 4 yıllık lastiği takarak milletin canıyla parasıyla oynamak neymiş göstereceksin ki yahu Devlet birde üretim tarihini lastiklere basıyorlar da millet lastik eski diye almıyor diye dert yanıyor utanmazlar insanın yüzüne bakarak benim derdim lastiklerin raf ömrü ile değil bu namussuz namusluları yaptığı üçkağıtla ilgili kusura bakmayın bu  marketten alışveriş yapıp son kullanma tarihinden farklı ben 650TL veriyorsam karşılığı nerede sakladıklarını bilmediğim 4 Senelik lastikler takayım diye vermiyorum afedersiniz ama Eşşek gibi de değiştirmek zorundalar çünkü adamlar üçkağıtçılıklarını öyle biliyorlar ki biz her lastiğin üretim tarihini kontrol etmek zorunda değiliz diyor yanlarında çalışan ustabaşılarına sorduğum da da abi patronun emri diyorlar. Ben  hatamı da kabul ediyorum ama benim arabadan sökülen eski lastikleri bi güzel yağlayıp cilalayıp temizleyip hiç bi şey olmamış gibi rafa koydular ki YENİ SAF müşteriler gelsin de takalım yolumuzu bulalım diye ben bu adamların foyasını çıkarayım da canı isteyen gider alır istemeyen de gitmez karar sizin artık...

Satılmış bey bence sizin verdiğiniz tepkide çok aşırı . 4 lastik için bu kadar tepki niye . Ben 50000 tl para vererek aldığım arabamda çok ciddi ve kabul edilemez bir sorun yüzünden servisle 3 yıl cebelleştim ama sizin burada 4 lastik için gösterdiğiniz tepkiyi göstermemişimdir ve şu güne kadar kimseye toyotayı kötülemedim ama herzaman derim ben tavsiye etmiyorum sebebide araba değil satış sonrası gördüğüm hizmettir diye . Yanlış anlamayın haksızsınız demiyorum ama bu kadar tepkide normal değil . İnsanların arkasından bu şekilde konuşmakta doğru değil açarsınız bir konu buradan alışveriş yaptım ve sorun yaşadığımdan kimseye tavsiye etmiyorum dersiniz herkesde teşekkür eder konu kapanır . Kaldı ki adamlar size ilk başta yanlış yapsalar da yanlışlarını telafi etmişler ki 4 yıllık bir lastiği fabrikasyon hata olmadığı sürece sizden kimse geri almaz bunu bilip bundan sonraki mesajlarınızı ona göre yazmanızı rica ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2014, 22:06:54 »
Satılmış bey bence sizin verdiğiniz tepkide çok aşırı . 4 lastik için bu kadar tepki niye . Ben 50000 tl para vererek aldığım arabamda çok ciddi ve kabul edilemez bir sorun yüzünden servisle 3 yıl cebelleştim ama sizin burada 4 lastik için gösterdiğiniz tepkiyi göstermemişimdir ve şu güne kadar kimseye toyotayı kötülemedim ama herzaman derim ben tavsiye etmiyorum sebebide araba değil satış sonrası gördüğüm hizmettir diye . Yanlış anlamayın haksızsınız demiyorum ama bu kadar tepkide normal değil . İnsanların arkasından bu şekilde konuşmakta doğru değil açarsınız bir konu buradan alışveriş yaptım ve sorun yaşadığımdan kimseye tavsiye etmiyorum dersiniz herkesde teşekkür eder konu kapanır . Kaldı ki adamlar size ilk başta yanlış yapsalar da yanlışlarını telafi etmişler ki 4 yıllık bir lastiği fabrikasyon hata olmadığı sürece sizden kimse geri almaz bunu bilip bundan sonraki mesajlarınızı ona göre yazmanızı rica ederim .

Daha önce kardeşinizin aracına da aynısını yaptılarsa neden aynı yere gitme ihtiyacı duydunuz. Amacım sizi yargılamak değil fakat meydana gelen olay ile tepkinizin orantılı olmadığını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Şubat 16, 2014, 22:14:30 »
Daha önce kardeşinizin aracına da aynısını yaptılarsa neden aynı yere gitme ihtiyacı duydunuz. Amacım sizi yargılamak değil fakat meydana gelen olay ile tepkinizin orantılı olmadığını düşünüyorum.

İyide abi benim mesajı niye alıntıladınız . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2014, 22:21:22 »
Mahmut kardeş yanlış alıntı yapmışım. Kusura bakma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 16, 2014, 23:13:00 »
Ahlakla bağdaşmıyor bazı şeyler.Önlem olarak gözler daha fazla açılmalı.