0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan Bey ve Mahmut bey;ben adamın böyle bi katakulli yapacağını nereden bileyim sonuçta sıfır lastik almaya diye gitmiştim. Bu 4 ay eski felan diye abartmadım işin ucunda TAM DÖRT YIL eski lastiği taktılar insan bu haksızlığa bile bile başta adamla konuşmadım diye razı olamaz herhalde birde adamlardan geçen hafta kardeşime 1900TL lik er300 ve üretim tarihi 1113 benimkiler de aynısı olacak demiştik arkadaşına 3000TL lik lastik aldık onların parasını alırken adamın ağzı kulaklarına varıyordu Elhamdülillah Müslümanız diyordu. Bugün dükkana lastikleri geri vermeye gittiğimden lastikleri takan çırağa niye eski lastikleri takarak Milleti kandırıyorsunuz dediğim de Abi Patron ne derse biz onu yaparız dediler tabii onların suçu yok. Anlayacağınız siz olsanız abartmazmıydınız?
Sonuçta değiştirmiş, sert kayaya toslamış. Fazla bilgisi olmayanlara verecek tabi başka türlü elinde kalmışları nasıl eritsin.
Ben firmanın yaptığını doğru buluyorum demiyorum . Eski tarihli lastiği satması yanlış ama siz tarih konusunda uyarı yapmamışsanız ve onlarda bu lastiği takmışsa bu sizin suçunuz . Şu anlamda söylüyorum sizin suçunuz kimseye güvenmeyin sizin suçunuz onlara güvenip tarih konusunda uyarıda bulunmamanız olmuş . Tekrardan lastikleriniz hayırlı olsun . Yaşadığınızda size tecrübe olmuştur bundan sonra ne olursa olsun alırken kendiniz kontrol etmeden almazsınız . Her esnaf böyle değil ama dediğim gibi en sağlıklısı kendi gözlerinizle görüp öyle karar vermeniz . Ben hayatımda hiç ummadığım kişilerden öyle kazıklar yedim ki artık bu konularda çok tecrübeliyim .
geçtiğimiz aylarda yayınlanan genelgede doğru koşullarda saklanan bir lastiğin raf ömrünün 10 yıl olarak belirlendiği bildirilmişti. yani lastik takılırken fark etmez ve bir şey demezseniz, size 4 yıllık lastik taktıktan sonra değiştirmeyi kabul etmezse herhangi bir hak iddia edemezdiniz. bu noktadan sonrası ve öncesi, esnafın vicdanına ve satış politikasına kalmış bir durumdur.
Adamlar daha arabayı dükkanın önüne çeker çekmez alete edevata sarılıp cart curt tkekerleri sökmeye başlıyorlar bırak pazarlığı insanın arkasını döner dönmez tek erlekleriniz sökülmüş oluyor kendinizi pazarlığın sonunda ve fiyatı kabul etme aşamasında buluyorsunuz kardeşimin arabasına da aynını yapmışlardı dikkatimi o çekti bunun amacı ne olabilir sizin saflığınızdan yararlanıp bu bişeyden anlamaz deyip 4 yıllık lastikleri arabaya bi an önce geçirip sizi dükkandan def etmek. Böyle adamların ismini değil deşifre etmek gazeteye vereceksin, papucunu dama atıp bi daha indirmeyeceksin ve aleme rezil edeceksin ki esanflığı öğrensinler 4 yıllık lastiği takarak milletin canıyla parasıyla oynamak neymiş göstereceksin ki yahu Devlet birde üretim tarihini lastiklere basıyorlar da millet lastik eski diye almıyor diye dert yanıyor utanmazlar insanın yüzüne bakarak benim derdim lastiklerin raf ömrü ile değil bu namussuz namusluları yaptığı üçkağıtla ilgili kusura bakmayın bu marketten alışveriş yapıp son kullanma tarihinden farklı ben 650TL veriyorsam karşılığı nerede sakladıklarını bilmediğim 4 Senelik lastikler takayım diye vermiyorum afedersiniz ama Eşşek gibi de değiştirmek zorundalar çünkü adamlar üçkağıtçılıklarını öyle biliyorlar ki biz her lastiğin üretim tarihini kontrol etmek zorunda değiliz diyor yanlarında çalışan ustabaşılarına sorduğum da da abi patronun emri diyorlar. Ben hatamı da kabul ediyorum ama benim arabadan sökülen eski lastikleri bi güzel yağlayıp cilalayıp temizleyip hiç bi şey olmamış gibi rafa koydular ki YENİ SAF müşteriler gelsin de takalım yolumuzu bulalım diye ben bu adamların foyasını çıkarayım da canı isteyen gider alır istemeyen de gitmez karar sizin artık...
Satılmış bey bence sizin verdiğiniz tepkide çok aşırı . 4 lastik için bu kadar tepki niye . Ben 50000 tl para vererek aldığım arabamda çok ciddi ve kabul edilemez bir sorun yüzünden servisle 3 yıl cebelleştim ama sizin burada 4 lastik için gösterdiğiniz tepkiyi göstermemişimdir ve şu güne kadar kimseye toyotayı kötülemedim ama herzaman derim ben tavsiye etmiyorum sebebide araba değil satış sonrası gördüğüm hizmettir diye . Yanlış anlamayın haksızsınız demiyorum ama bu kadar tepkide normal değil . İnsanların arkasından bu şekilde konuşmakta doğru değil açarsınız bir konu buradan alışveriş yaptım ve sorun yaşadığımdan kimseye tavsiye etmiyorum dersiniz herkesde teşekkür eder konu kapanır . Kaldı ki adamlar size ilk başta yanlış yapsalar da yanlışlarını telafi etmişler ki 4 yıllık bir lastiği fabrikasyon hata olmadığı sürece sizden kimse geri almaz bunu bilip bundan sonraki mesajlarınızı ona göre yazmanızı rica ederim .
Daha önce kardeşinizin aracına da aynısını yaptılarsa neden aynı yere gitme ihtiyacı duydunuz. Amacım sizi yargılamak değil fakat meydana gelen olay ile tepkinizin orantılı olmadığını düşünüyorum.