Gönderen Konu: Böylelerinin pabucu dama atılsın bi daha da indirilmesin!!!  (Okunma sayısı 3361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Böylelerinin pabucu dama atılsın bi daha da indirilmesin!!!
« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2014, 23:17:17 »
Mahmut kardeş yanlış alıntı yapmışım. Kusura bakma.

Abi ne kusuru . Oluyor arada insanlık hali .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2014, 23:17:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 17, 2014, 00:40:25 »
lastikçi uyanıklık yapmış...müşteri sormadı diye eski tarihli satması bence etik değil..şimdi eline ne geçti koskoca bir hiç... sağda solda anlatıldığı zamanda müşteri kaybetmiş olacak...
hangi lastikçi tarihe bakmadan lastik satıyorkı lastik dedimi ilk akla gelen üretim tarihidir..son kullanma tarihine 1 hafta kalmış çikolatayı bile alıp yemezken hayatımızı emanet ettiğimiz lastikleri neden 4 yıllık alalım ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 17, 2014, 10:05:23 »
Aynı lastik çi de aynı şey başıma ERTAN lastik malı satana kadar ooo çok iyiler sorun gösterdin mi şirketleşiyorlar .Ben eski kasa Corolla'm varken b330 aldım 4 adet lastiklerin tarihlerine bakarak sorarak taktırdım lastikten memnun kaldım hala oğlu dedi ki lastik alacam dedim çok memnunum sana da alalım gittik bahsi geçen firmaya konuştuk anlaştık .Bize çay ikram etti siz çayınızı içerken lastikler takılsın dedi eyvallah dedik hani alımıza gelmiyor .Neyse benim çayım bitti o esnada aracın yanına gittim .Ön lastikler takılmış arkalarda balansı yapılıyor neyse bir ara aklıma geldi tarihine bakmak ana yanlış mı görüyorum dedim sene 2012   lastik üzerinde 2010 yazıyor hafta hatırlamıyorum .Takan çocuğu çağırdım dedim bu 2010 mu yoksa başka yerde tarih var mı yok abi 2010 dedi dedim  kardeş direk sök bunları yarı fiyatına versen de ben bunları arabama takmam o araya kadar sahibi geldi ne oldu abi dedi ne olacak bana 2 yıldır rafta bekleyen lastiği takmış dedim ne olacak abi dedi dedim ne demek ne olacak bana boşuna mabal okumayın dedim varsa taze lastik takın yoksa sökün lastiklerinizi benim lastiğimi takın ben gidiyim başka yerden alayım dedim Ben celallenince adam ses çıkartamadı aynı şekilde depoya gittik yeni lastik çıkardık taktı dedim yaptığınız ayıp ben memnun kaldığım için size eşimi dostumu getiriyorum sizin yaptığınıza bakın  dedim .Yok abi elemanın işi ıvır zıvır kıvırıyor elaman sanki o talimat vermeden öyle bir şey yapma yetkisi var mış gibi. Daha sonra çıkışta elemana dedim kardeş niye böyle bir şey yaptın dedim abi siz içerde çay içerken geldi eskilerden takın dedi biz de ondan taktık diyor .Bizde arabaya bindik devam ettik artık bir daha da oranın kapısını lastik için çalmadım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 17, 2014, 11:11:38 »
  Olaya farklı bir açıdan bakayım;
 kimse aldığı ürünün tüm teknik vs. detaylarını bilmek zorunda değil. Bu işin uzmanı, onu satandır bence Sonuçta biz buralarda konuştuğumuz, bilgilendirdiğimiz için lastik tarihi vs. genel bilinen bir bilgiye dönüşüyor ancak tüketicilerin, aldıkları her ürünün tüm gerekli teknik detaylarını bilmesi düşünülemez. Bazı gerekli ayrıntıları daha alım-satım işlemi olmadan, esnafın tüketiciye bildirmesi bence ticarette iyi niyet olgusunun temelidir ve iyi niyet aynı zamanda hukukta yeri olan bir olgudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 17, 2014, 11:35:34 »
1 yıllık lastik belki kabul edilebilir fakat  4 yıllık lastik asla kabul edilemez. Bence bu konuda lastikçiye  " Ben yeni üretim tarihli lastik istiyorum " şeklinde bir açıklama yapmaya dahi gerek yok. Belki birebir bir örnek değil ancak araç alırken hiç böyle bir açıklama yapmıyoruz galerilere. Ben temiz ve eksiksiz para veriyorsam sen de bana temiz kullanılmamış ve tarihi geçmemiş ürün vermelisin. Durum bundan ibaret. Arkadaşımıza sonuna kadar hak veriyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 17, 2014, 20:44:56 »
Size de geçmiş olsun Yücel Bey;
Arkadaşlar benim kimseyi karaladığım, kimsenin ekmeğiyle oynadığım yok ve de haklı olarak tepkimi gösteriyorum sorun sadece benim 4 lastikten ibaret değilmiş demek ki aynı oyun aynı sahne aynı iyi niyetli insanlar ve aynı düzenbazlar iş başında tabi ki de tepkimizi dile getirelim ki böyle düzenbazlar bizim gibilerden ekmek yiyeceğine dürüst işinin ehli insanlar ekmek yesin ki her yerde böylelerinin deşifre edilmesi lazım. Bu yazdıklarımdan rahatsız olan gereksiz yere uzattığımı düşünen arkadaşlar yazdıklarıma yorum yazmasınlar konuyu bende onlarda uzatmayız >:(Sonuçta benim amacım Ben,Yücel Bey ve bu adamlara aldanan başkaları  gibi; milleti uyararak bu lastikçiye gidilmesini engellemek.....
SDMK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 17, 2014, 23:56:04 »
Mahmut kardeşim bence yanlış örnek vermişsin. dolandırıcılığın 3-5 i olmaz bu devirde para kolaymı kazanılıyor.Empati yapın kim ister 4 senelik lastiğe sıfır parası vermeyi ozaman satıcı 4 yıllık lastiğimizde var yeni lastiğimizde var hangisini istersiniz demeliydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 18, 2014, 08:28:40 »
Mahmut kardeşim bence yanlış örnek vermişsin. dolandırıcılığın 3-5 i olmaz bu devirde para kolaymı kazanılıyor.Empati yapın kim ister 4 senelik lastiğe sıfır parası vermeyi ozaman satıcı 4 yıllık lastiğimizde var yeni lastiğimizde var hangisini istersiniz demeliydi.

Abi haklısınız. Satılmış beyde haklı haksız demiyorum. Sadece bu kadar tepki niye onu anlamadım. Ben sadece tepkiyi fazla buldum belki normal olduğunu düşünende olur onu bilemem bu sadece benim fikrim. Son olarak yine dicem suç sadece firmada değil dürüst çalışanı zor bulduğumuz bu günlerde en iyisi herseyi kendimiz görüp almalıyız bunlar hep başımıza iyi niyetten geliyor. Herkesi kendimiz gibi sanıyoruz ama bana sağolsunlar öyle olmadığını hiç beklemediğim kişiler öğretti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 18, 2014, 10:43:55 »
 Aşağı meziyetler!, değişik şekillerde yapmama konusunda uyarıldığımız davranışlar rağbet görür, para eder olmuş. ;)
 İşini bilen! değil, İşi bilen insanlara ihtiyaç var.

Bu yorumum bu durum ile ilgili değil, genel bir değerlendirme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 27, 2014, 18:01:11 »
lastiğin raf ömrü 10 yıl olabilir ancak kauçukta 4 yıldan sonra bozulmalar başlar yani sağlıklı değil
km si gelmedi ise en geç 4 yılda bir değiştirmekte yarar var lastikleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 09, 2014, 20:05:37 »
Satılmış bey gayretinizi tebrik etmek gerek. Başka birisi olsa değiştirmiyorum, ne de olsa yeni lastik söyleminden sonra değiştirmezlerdi herhalde.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 09, 2014, 21:29:39 »
Konuyla çok alakası yok ama ben de bir şey öğrenmek istiyorum.12 Şubatta Eskişehir Demirgöz Lastikçilik'ten Corolla HB aracıma 4 adet Michelin 195/60/15 lastik aldım.Sakarya,Eskişehir,Bilecik civarı bütün bayilerden fiyat aldım internet de dahil olmak üzere 240 tl'ye kadar çıktı fiyat.En son Eskişehir Ankaralılar Michelin bayii 185 tl'ye bıraktı.Onları da İspanya üretimi diye beğenmemişken bu firmayı gördüm.Bunlar da en son 190 olur demişlerdi.Öteki firmanın 185'e bıraktığını duyunca 180'e bırakırım dedi peşin.Eyvallah, dedim lastikleri taktırdım.Yalnız forumda bu yazılanları okuyunca bir şey dikkatimi çekti. :D Bazı sıfır lastiklerin üzerinde kırmızı şeritler oluyor sanırım sıfır olduğu belli olsun diye.Michelinlerin üzerinde bu çizgilerden yoktu.Etiketler vardı sadece.Acaba çizgiler standart mı yoksa bazı firmalara özel mi oluyor? Bu arada lastikler 25/13 üretimi.
"İnsan inandıklarıdır."