0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Osman bey o bizim Oktay Okyay di o amoulleri biz aldik ama bunlarla alakasi yok , o ampullerde minik smd ledler vardi 68 adet dandik bi urundu , bunlarda CREE led kullanilmis ama yinede bana yeterli isik verecek gibi gelmiyor
Hah aklınla bin yaşa, zaten bende belirttim aynı ürün olmayabilir diye. Mesut bu ledler sadece parklarda falan kullanılır. Geçen gün ben bu cree olanlardan park/fren tipinden aldım 2li olanlardan yahu ikisine 17 mi 19 dolar mı ne verdim, az değil yani. Gündüz parklar hadi tamam, ama frene basınca uzaktan şöyle 30-40 metreden belli olmuyor güneşli havalarda. Tamam araba firmalarının kullandığı orjinal ledler mutalaka farklı, ama sonradan eklediklerimiz bir türlü olmuyor vesseelam.
kısalar 1600 lümen uzunlar 1800 lümen ışık veriyor yazıyorhttp://turkish.alibaba.com/product-gs/the-3rd-generation-2800lm-h4-hi-lo-cree-led-headlight-1595508076.htmlbu linkteki 2800 lümen yazıyor bu değerler az değil. kağıt üzerinde iyi rakamlar ancak pratikte işe yararmı
pratiği falan boşverin siz ben size ledlerle ilgili çok önemli bir bilgi verdim , ledlerin en büyük düşmanı sıcaklıktır, bu güçte bir led çok ısınacak ve çok çabuk bozulacaktırlinkteki 2. başlığı çalışma sıcaklığı kısmını okuyunhttp://www.odakled.com.tr/led-akademi.asp?islem=detay&ID=12
Led konusunda haklısın Mesut. Düzenli soğutma olmadıktan sonra ledin ömrü normal flamanlı lambadan daha az olur.
Tabiki haklısınız da adamlar oraya soğutucu fan da koymuşlar. ozman asıl soru o fan yeterince soğutma sağlayabiliyormu?
Fanın yaratacağı hava akımının ısısı ortam ısısından daha düşük olacağı için evet işe yarar.Aksini düşünecek olursak sıcak havada çalışan vantilatörlerin zaten ortamdaki sıcak havayı üflediği için bizi serinletmemesi gerekirdi.
30 derece oda sıcaklığı farklı birşey 60 70 derece motor sıcaklığında üfleme farklı birşey , bu ledler 120 derece sıcaklığa ulaşır çalışırken ve bu ufacık fan 60 70 derecelik bir ortam sıcaklığında o ledleri 80 derecenin altında tutamaz bence , bi işe yaramaz.ayrıca evdeki vantilatör ortam sıcaklığı 30 derece iken size 20 derecelik bir serinletme sağlamıyor değilmi ?
Birde şu var araç hareket halinde iken dışarıdan normal hava önden arkaya doğru bir akım oluşursa farın arkasında normal sıcaklıkta bir ortam olabilir? şu mercekli led far işi olmazsa ben bu ledleri bi denemeyi düşünüyorum
sizce olurmu ? ozaman yaz aylarında aracın fanı neden devreye giriyor ki radyatör direk önden rüzgar alan bir yerde ve petekleri okadar ince aluminyumdan ,imal edilmiştirki sıcaklığı çok çabuk bırakabilecek şekilde dizayn edilmiştir, buna rağmen yaz aylarında fan devreye giriyorsa bu ampuller yaz aylarında epey bir işkence çeker