Gönderen Konu: bu led far ampulleri benim arabama olurmu?  (Okunma sayısı 6290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
bu led far ampulleri benim arabama olurmu?
« : Şubat 13, 2014, 19:58:22 »
Merhaba arkadaşlar
kısa farlar için xenon yerine led taksak nasıl olur?
http://www.alibaba.com/product-gs/1609126282/2014_New_High_lumen_h4_led.html?s=p
linktekine benzer led ampullerden kullanan varmı? yada taktırsak uyarmı? bu konuda bilgisi olan bizimle paylaşırsa şimdiden teşekkürler..
(Forumda şerit led uygulamaları var ancak bu konuda bi yer bulamadım)
(2013 corolla)

Toyota Club Türkiye

bu led far ampulleri benim arabama olurmu?
« : Şubat 13, 2014, 19:58:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: bu led far ampulleri benim arabama olurmu?
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2014, 21:49:10 »
Bu bbenimde dikkatimi çok çekti, bilgisi olan Biri yok mu?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2014, 21:53:44 »
Benim net bir bilgim yok ama düşüncemi söylemem gerekirse kısa farların yerini led bir ampul alamaz. Parklar için led kullanılabilir fakat kısalar için yeterli aydınlatma sağlayabileceğini pek düşünmüyorum. Elbette ampülü de görmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2014, 00:41:53 »
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte xenon farlar yerini buna bırakacak.audinin geçtiği sistem bunun gibi birşey.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2014, 00:57:03 »
Audi aynen buna gecti ama onlari biraz daha teferruatli sis farlari bile farin icinde en basitinden. Bana mantikli geldi alabilirim her an xenondan daha keyifli olur selektor caka caka gideriz :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2014, 08:30:48 »
bende fikrimi belirteyim , bende bunlardan almayı çok düşündüm ancak ledlerin ısı sorunu nedeni ile herseferinde vazgeçtim, dikkat ederseniz ledler aluminyum bir yüzeydeler bu soğutma amaçlı ve arkalarındada fanlar var ufakta olsa tamamen soğutmaya yönelik, Ledlerde sıcaklık 80 dereceye ulaşırsa ömrü çok kısalıyor ve kısa bir süre içinde bozuluyorlar, bunlarında motorun olduğu kaput altında duracaklarını düşünürsek o fanların ve aluminyumun işe yarayacağını sanmıyorum keza motorun yaydığı sıcağı fanlar çekip üfleyecekler bu nedenlede soğuma işlemi gerçekleşmiyecektir. 

bende çok merak ediyorum deneyen biri var ise yazsın diycem ancakböyle bir ürünü deneyen olduğunu sanmıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2014, 10:31:17 »
Hiç bulaşma bana  kalırsa. Daha önce bu forumdan bir arkadaş  vardı, Oktay diye soyadını hatırlayamadım. Benzeri bir ürünü alıp denedi ama mevcut akkor flamanlı ampülün %50 si bile  ışık alamamıştı. Belki bu ürün daha kaliteli olabilir ama yinede farlarda led kullanımı için biraz daha zaman geçmesi gerektiği kanaatindeyim.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2014, 10:40:27 »
Osman bey o bizim Oktay Okyay di :) o amoulleri biz aldik ama bunlarla alakasi yok , o ampullerde minik smd ledler vardi 68 adet dandik bi urundu , bunlarda CREE led kullanilmis ama yinede bana yeterli isik verecek gibi gelmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2014, 10:47:38 »
Peki suudi arabistandan direkt orjinal mercekli led far getirtebilirmiyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2014, 10:48:44 »
Osman bey o bizim Oktay Okyay di :) o amoulleri biz aldik ama bunlarla alakasi yok , o ampullerde minik smd ledler vardi 68 adet dandik bi urundu , bunlarda CREE led kullanilmis ama yinede bana yeterli isik verecek gibi gelmiyor

Hah aklınla bin yaşa,  zaten bende belirttim aynı ürün olmayabilir  diye. Mesut bu ledler sadece parklarda falan kullanılır. Geçen gün ben bu cree olanlardan park/fren tipinden aldım 2li olanlardan yahu ikisine 17 mi 19 dolar mı ne  verdim, az değil yani. Gündüz  parklar hadi tamam, ama frene  basınca uzaktan şöyle 30-40 metreden belli olmuyor  güneşli havalarda.  Tamam araba firmalarının kullandığı orjinal ledler mutalaka  farklı, ama sonradan eklediklerimiz bir türlü olmuyor vesseelam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2014, 11:05:03 »
Hah aklınla bin yaşa,  zaten bende belirttim aynı ürün olmayabilir  diye. Mesut bu ledler sadece parklarda falan kullanılır. Geçen gün ben bu cree olanlardan park/fren tipinden aldım 2li olanlardan yahu ikisine 17 mi 19 dolar mı ne  verdim, az değil yani. Gündüz  parklar hadi tamam, ama frene  basınca uzaktan şöyle 30-40 metreden belli olmuyor  güneşli havalarda.  Tamam araba firmalarının kullandığı orjinal ledler mutalaka  farklı, ama sonradan eklediklerimiz bir türlü olmuyor vesseelam.

kısalar 1600 lümen uzunlar 1800 lümen ışık veriyor yazıyor
http://turkish.alibaba.com/product-gs/the-3rd-generation-2800lm-h4-hi-lo-cree-led-headlight-1595508076.html
bu linkteki 2800 lümen yazıyor bu değerler az değil. kağıt üzerinde iyi rakamlar ancak pratikte işe yararmı ?????
birde sonradan takılan xenon ampuller gibi ışıkta dağılma yapıp karşıdan gelenin gözünü alırmı. çünkü ben o şekilde yapanlara çok sinir oluyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 14, 2014, 11:10:07 »
kısalar 1600 lümen uzunlar 1800 lümen ışık veriyor yazıyor
http://turkish.alibaba.com/product-gs/the-3rd-generation-2800lm-h4-hi-lo-cree-led-headlight-1595508076.html
bu linkteki 2800 lümen yazıyor bu değerler az değil. kağıt üzerinde iyi rakamlar ancak pratikte işe yararmı ???

pratiği falan boşverin siz ben size ledlerle ilgili çok önemli bir bilgi verdim , ledlerin en büyük düşmanı sıcaklıktır, bu güçte bir led çok ısınacak ve çok çabuk bozulacaktır

linkteki 2. başlığı çalışma sıcaklığı kısmını okuyun

http://www.odakled.com.tr/led-akademi.asp?islem=detay&ID=12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 14, 2014, 11:22:06 »
pratiği falan boşverin siz ben size ledlerle ilgili çok önemli bir bilgi verdim , ledlerin en büyük düşmanı sıcaklıktır, bu güçte bir led çok ısınacak ve çok çabuk bozulacaktır

linkteki 2. başlığı çalışma sıcaklığı kısmını okuyun

http://www.odakled.com.tr/led-akademi.asp?islem=detay&ID=12

Led konusunda haklısın Mesut. Düzenli soğutma olmadıktan sonra ledin ömrü normal flamanlı lambadan daha az  olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 14, 2014, 11:33:36 »
Led konusunda haklısın Mesut. Düzenli soğutma olmadıktan sonra ledin ömrü normal flamanlı lambadan daha az  olur.
Tabiki haklısınız da adamlar oraya soğutucu fan da koymuşlar. ozman asıl soru o fan yeterince soğutma sağlayabiliyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 14, 2014, 11:57:41 »
Tabiki haklısınız da adamlar oraya soğutucu fan da koymuşlar. ozman asıl soru o fan yeterince soğutma sağlayabiliyormu?

ama siz benim yazımı okumamışsınız anlaşılan, motorun olduğu kısım herzaman sıcaktır ve bu fan orda nasıl işe yarayacak ? aluminyumu soğutmak için üflemesi lazım , ee sıcak havayı çekecek motor bölümünden ve sıcak hava üfleyecek sizce soğutma fanı işe yararmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 62500
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 14, 2014, 12:12:59 »
Fanın yaratacağı hava akımının ısısı ortam ısısından daha düşük olacağı için evet işe yarar.

Aksini düşünecek olursak sıcak havada çalışan vantilatörlerin zaten ortamdaki sıcak havayı üflediği için bizi serinletmemesi gerekirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 14, 2014, 12:19:46 »
Fanın yaratacağı hava akımının ısısı ortam ısısından daha düşük olacağı için evet işe yarar.

Aksini düşünecek olursak sıcak havada çalışan vantilatörlerin zaten ortamdaki sıcak havayı üflediği için bizi serinletmemesi gerekirdi.

30 derece oda sıcaklığı farklı birşey 60 70 derece motor sıcaklığında üfleme farklı birşey , bu ledler 120 derece sıcaklığa ulaşır çalışırken ve bu ufacık fan 60 70 derecelik bir ortam sıcaklığında o ledleri 80 derecenin altında tutamaz bence , bi işe yaramaz.

ayrıca evdeki vantilatör ortam sıcaklığı 30 derece iken size 20 derecelik bir serinletme sağlamıyor değilmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 14, 2014, 13:45:56 »
30 derece oda sıcaklığı farklı birşey 60 70 derece motor sıcaklığında üfleme farklı birşey , bu ledler 120 derece sıcaklığa ulaşır çalışırken ve bu ufacık fan 60 70 derecelik bir ortam sıcaklığında o ledleri 80 derecenin altında tutamaz bence , bi işe yaramaz.

ayrıca evdeki vantilatör ortam sıcaklığı 30 derece iken size 20 derecelik bir serinletme sağlamıyor değilmi ?
Birde şu var araç hareket halinde iken dışarıdan normal hava önden arkaya doğru bir akım oluşursa farın arkasında normal sıcaklıkta bir ortam olabilir?  :D
şu mercekli led far işi olmazsa ben bu ledleri bi denemeyi düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 14, 2014, 14:45:47 »
Birde şu var araç hareket halinde iken dışarıdan normal hava önden arkaya doğru bir akım oluşursa farın arkasında normal sıcaklıkta bir ortam olabilir?  :D
şu mercekli led far işi olmazsa ben bu ledleri bi denemeyi düşünüyorum

sizce olurmu ? ozaman yaz aylarında aracın fanı neden devreye giriyor :)  ki radyatör direk önden rüzgar alan bir yerde ve petekleri okadar ince aluminyumdan ,imal edilmiştirki sıcaklığı çok çabuk bırakabilecek şekilde dizayn edilmiştir, buna rağmen yaz aylarında fan devreye giriyorsa bu ampuller yaz aylarında epey bir işkence çeker :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 14, 2014, 15:02:48 »
sizce olurmu ? ozaman yaz aylarında aracın fanı neden devreye giriyor :)  ki radyatör direk önden rüzgar alan bir yerde ve petekleri okadar ince aluminyumdan ,imal edilmiştirki sıcaklığı çok çabuk bırakabilecek şekilde dizayn edilmiştir, buna rağmen yaz aylarında fan devreye giriyorsa bu ampuller yaz aylarında epey bir işkence çeker :)
benim demek istediğim şu
aramızda bunu kullanan yok yani ne kadar ısınıyor veya soğuyor bilmemiz mümkün değil.
 bu durumda işe yarayıp yaramadığını öğrenmek için mecburen deneme-yanılma yöntemini kullanmamız gerekiyor :D