Gönderen Konu: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler  (Okunma sayısı 7357 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« : Şubat 12, 2014, 20:47:51 »
Merhabalar, Sonkar ile yaşadığım ve halen devam eden problem için görüşlerinize ihtiyacım var. Bu yüzden biraz uzunca en başından olayı anlatacağım.

Aracım park halindeyken zincirleme bir kaza geçirdi. Bir çekici araç, arka çelik kasası ile arkamdaki araca vuruyor , vurduğunun farkına varmadan devam ederken aynama sürtüyor, arkamdaki araç benim aracıma, benim aracımda öndeki araca vurması sonucu 3 araçta da hasar meydana geliyor.  Neyseki iyi niyetli birisi imiş ve araçlara kartını bırakmış. Hatasını da kabul etti ve kendi aramızda raporları tuttuk. aracımı 28.01.2014'de aldığım ve Toyota altın Kaskosunu yaptırdığım yer olan Yenibosna Sonkara götürdüm.

Bütün evrakları resimleri verdim ve daha hızlı olması için benim kaskomda işlem yapılacağı, kaskomun çekicinin trafik sigortasında rücu edeceği söylendi.

Birkaç yerinde kırık ve yırtık olan arka tamponumun değişmesini istediğimi söylediğimde, buna eksperin karar vereceği, ya RS Servise tamire göndereceğini yada değişimi onaylayacağını söylediler. Bunun üstüne bende, siz öncelikle değişim talep edin olmazsa tamir edilsin diye rica ettim. Daha sonrasında araç durumunu nezaman teslim alabileceğimi öğrenmek için aradığımda tamponun RS Servise tamire gittiğini gelmesini beklediklerini öğrendim. Bende herhalde eksper değişime onay vermedi diye düşündüm.

06.02.2014 tarihinde servisten telefon geldi ve aracımın hazır olduğunu gelip alabileceğim bilgisini aldım. ertesi gün aracı almaya gitmeden önce rücu işleminden emin olmak hasarsızlık indirimimin bozulmayacağını teyit etmek için Ak Sigortayı aradım. Dosyam kontrol edildi, rüculu işlem olduğu dosyada gözükmüyordu. Karşı taraf %100 kusurlu olduğu için rücu talebinizi alabiliriz dediler. Eksper incelemesinden sonrada onaylanacağını söylediler. Zaten eksper aracımı inceledi bir daha niye inceleyecek diye sorduğumda, aracımı eksperin görmediği, Sonkarın yolladığı dosya üzerinden yine Sonkarın taleplerinin sigorta tarafından onaylandığını öğrendim.

Aracı almaya gittim ve arka tamponda gözle görülür çukur vardı. Bu şekilde nasıl teslime hazır diye sorduğumda, kusura bakmayın gözümüzden kaçmış dediler ve problemler bundan sonra başladı.

Eksperin tamponun tamire gönderilmesini istediği yönündeki söylemleri, sigortayla görüşüp eksper gelmediğini bildiğimi söylediğimde " nasıl olsa sigorta değişimi kabul etmeyecekti " şeklinde değişti. Bunun üstüne madem tamiri olmuyor hasarlı kalıyor dediğimde, Ak sigorta ile görüştüler ve " sigorta ile görüştük, insiyatifi bize bıraktılar, tamponu söküp kontrol edin eğer kusursuz bir şekilde tamiri olmuyorsa değiştirin " dediği bilgisini verdiler. 08.02.2014'de tamponu sökeceklerini, kontrol edeceklerini, olmayacaksa değiştirecekleri söylediler. 10.02.2014'de durumu sormak için aradığımda, kontrol ettiklerini ve tamir edebilecekleri işlem yaptıklarını tamponunda o sırada fırında olduğu ertesi gün alabileceğim bilgisi verildi.

11.02.2014'de gittiğimde arka tamponda bu seferde şişme kaynaklı bombe olduğunu fark ettim. Hem ışık kırılması ve gölgeden belli oluyor hemde elle kontrolde rahatlıkla hissedilebiliyordu. Tamponun kontrolünü yapan ve kusursuz bir şekilde tamir edilebileceğine karar veren Doğan bey ısrarla hiç bir sorun yok, sıfırından farkı yok dedi. Bunun üzerine Servis Müdürü Selma Hanımla yaptığım görüşmede, yaşanan problemden dolayı özellikle aracın kendisinin yaptığını ve hiçbir problem bulunmadığını söyledi. Özellikle her iki seferde de değişim istediğim halde niye değişmediğini hiç değilse müşteri isteği doğrultusunda sigortadan değişim talep edilmediğini sorduğumda, Sonkar Servis Müdürü Selma Hanımın verdiği cevap "  bizim müşterimiz siz değilsiniz sigorta bizim müşterimiz " şeklinde son derece küstah ve umursamazdı. Sanki o aracı oradan alan, oraya bakıma götüren ben değilim, sigortanın aracının şöförüymüşüm gibi...

Oradan bir sonuç alamayacağımı fark ettiğimde, servis formunun üstüne " aracımı arka tampon sol tarafında şişme kaynaklı bombe olduğu halde teslim alıyorum " diye yazarak aracı alıp ayrıldım.

Akşam eve geldiğimde aracı kitledim fakat sürücü kapısının kitlenmediğinin farkına vardım. Yol Yardımı aradım, bir kaç kontrol yaptırdılar ve müdahale gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Sonkar 7/24 acil servisi aradım. Bulunduğum yerin onlara uzak olduğunu, yol yardımdan ekip yönlendireceklerini söylediler. Bu sırada araç kitlenmediği için 1,5 saat başında bekledim. Yol yardım kapı iç panelini söktü ve ayna değişirken kapı kilitlerinin yerine oturtulmadan panelin takıldığını gördü. 2 kere hazır alabilirsiniz denen araç hiç bir şekilde kontrol edilmemiş ve bu şekilde teslim edilmiş.

Bugünde Toyota Türkiye Müdürlüğüne aracımı götürerek şikayette bulundum. Oradaki uzmanlar incelediğinde tamponda kusur olduğunu onlarda onayladılar. Daha üst yetkililerine durumu aktaracaklarını ve bana geri döneceklerini söylediler.

Sizlerden ricam başına butür birşey gelen varmı, nasıl sonuçlandı? İkincisi de kontrol edilmeden aracı kitlenmeyen kapı ile teslim eden servisi resmi olarak nereye şikayet edebilirim. Bunun yasal bir yaptırımı varmıdır?

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« : Şubat 12, 2014, 20:47:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2014, 21:18:23 »
Abi gerçekten çok geçmiş olsun.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2014, 21:21:07 »
Bu kul hakkı yiyenler için benim elimden ancak beddua etmek geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '03
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2014, 21:36:28 »
ya bide bunu yapan yetkili bayii ve servisi... büyük geçmiş olsun.



Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2014, 21:55:14 »
geçmiş olsun allah betrinden korusun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Moderatör
  • *****
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2014, 22:21:19 »
Önce kaza için geçmiş olsun.
Ama bu Aksigortanın ilk vukuatı değil muhtemelen son da olmayacak.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • TcT Onaylı Firma
  • ****
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2014, 22:55:55 »
Öncelikle kaza için sonrada kaza sonrası yaşananlar için geçmiş olsun .Allah beterinden saklasın .
Bunlar hep iyi niyetten oluyor . Üzücü tarafı ise ufakta olsa kaza yapmış birini neden böyle uğraştırırlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2014, 23:32:51 »
gereğinden fazla ekmek yiyorlar heralde. insanı toyota değil yetkili servisler toyotadan soğutuyor. ben senden araba alıcam veya senin servisine dolaylı yoldan müşteri olarak gelicem bizim müşterimiz siz değilsiniz diyecek?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Yaş : 24
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2014, 23:36:23 »


www.sikayetvar.com konu açın. Yetkililer hemen irtibata geçiyorlar. Kendimden 2 örnek vereyim; Ben lastik bakarken sitede olmasına rağmen hiçbir bayide bulamadığım lastiği beni arayarak bursada şu şu bayiide var demişlerdi. tarih eski diye almamıştım o ayrı konu :)  tivibu program tekrarlarını yayınlamıyordu onun hakkındada konu açmıştım. 1 hafta sonra onlarda yayınlanmaya başladı. Ben sitenin işe yaradığını size garanti edebilirm. Araçlar hakkında şikayet konusu açıp sonuç alanlar var. Şansınızı denemenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2014, 23:58:26 »
Geçmiş olsun dilekleri için çok teşekkürler, neyseki araçlarda kimse yoktu ve kimseye en ufak bir zarar gelmedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2014, 23:59:34 »
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Bende sonkar avcılar serviste bir kaç problem yaşamıştım ondan sonra sonkarla ilişkiyi kestim hatta aracımı daha uygun vermelerine rağmen derindere den aldım ilgi alaka büyük derinderede haberiniz olsun.
Gn md lük size hak verdiğine göre sorununuz kesinlikle çöülecektir ancak sinir,stres yanınıa kar kalacak maalesef :((
Arkadaşlarında dediği gibi sorun toyota da değil servislerde maalesef..
Kazasız günler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2014, 00:00:20 »
Önce kaza için geçmiş olsun.
Ama bu Aksigortanın ilk vukuatı değil muhtemelen son da olmayacak.

Aslında olaylarda Ak Sigortanın bir kusurunu göremedim, tamamen onların dışında gelişen olaylar, kaldıki servise uygun bulursanız değiştirebilirsiniz tamponu dediler

Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2014, 00:09:24
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Bende sonkar avcılar serviste bir kaç problem yaşamıştım ondan sonra sonkarla ilişkiyi kestim hatta aracımı daha uygun vermelerine rağmen derindere den aldım ilgi alaka büyük derinderede haberiniz olsun.
Gn md lük size hak verdiğine göre sorununuz kesinlikle çöülecektir ancak sinir,stres yanınıa kar kalacak maalesef :((
Arkadaşlarında dediği gibi sorun toyota da değil servislerde maalesef..
Kazasız günler dilerim.

Teşekkür ederim, doğruyu söylemek gerekirse çok fazla bir ümüdim yok sorunun çözüleceğine, Toyota Genel Müdürlüğü bir müşteri yerine bayisi ile arasının iyi kalmasınıda tercih edebilir. Bekleyip görücem ama olumsuzda bir sonuç alsam böyle sessiz sedasız napalım böyle oldu diye kabullenmeyeceğim. Altı üstü bir tamponda olsa Toyota genel merkezine kadar şikayetimi iletmeye devam edeceğim. Tamponla ilgili hiçbir problem olmasa bile göya kontrolden geçen bir aracı kitlenmeyen kapı ile teslim etmeleri kabul edilebilir bir şey değil. Eskiden kalma alışkanlık olmasa ben kontrol bile etmeden açık bir şekilde bütün gece sokakta bırakmış olabilirdim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • ゴールドメンバ
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2014, 09:41:19 »
Geçmiş olsun. Servisi Toyota Türkiye'ye şikayet edin, kontrolsüz ve eksik teslimat yapıldığını söyleyin. Toyota kasko diye bir ürün var, zannedersiniz ki herşey tıkır tıkır işliyor. O tamponu yepyeni biçimde size teslim etmeye mecburlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #13 : Şubat 13, 2014, 09:50:33 »
bayanları otomobil işine sokanda kabahat o ne biçim yaklaşım öyle bizim müşterimiz sigorta şirketi s.....r g....t de sigorta şirketi sana bakıma araç getirsin o para kazandırsın o zaman. ne kadar adiliktir bu.
peki Toyota genel merkeze aracı nasıl götürdünüz kimseye sormadan gidebiliyor muyuz öle şikayet için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2014, 10:03:23 »
  Öncelikle geçmiş olsun.
 Sorun cinsiyet değil, bilgi ve kültürde bence.

 Açıkçası bir çok ortamda gördüğüm bir şey var ve üzülerek söylüyorum ki, ancak çığırtkan olunca işler daha rahat yürüyor. Yoksa oldukça fazla yokuşla karşılaşabiliyor iyi niyetli, hakkını arayan insanlar.
 Silsile yolu ile Toyota ailesi içinde konunun takipçisi olmanız sizi haklı sonuca ulaştıracaktır. Üstelik bu sayede, hata yapanlar, gelecekte daha düşünceli, özenli olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #15 : Şubat 13, 2014, 10:36:13 »
Sorun cinsiyet değil, bilgi ve kültürde bence.

 Açıkçası bir çok ortamda gördüğüm bir şey var ve üzülerek söylüyorum ki, ancak çığırtkan olunca işler daha rahat yürüyor. Yoksa oldukça fazla yokuşla karşılaşabiliyor iyi niyetli, hakkını arayan insanlar.

 :argh: :argh: :argh: :argh: :argh:
Ahhhhh birde çığırtkan olabilsem  :olu:

Çok haklısınız malesef  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #16 : Şubat 13, 2014, 10:37:23 »
Öncelikle büyük geçmiş olsun :( olayın servis kısmı daha çok can sıkıyor,kazadan öte :(:( Allah kimseye göstermesin derim,her zaman.
Hakan'a da katılıyorum, bizim memlekette bu tarz yerlerde bağırıp çağırmazsan hiç bir soruna çözüm bulamazsın bu da bir gerçek :(
Nerede efendilik yaparsan,daha çok üste çıkıyorlar kesin olan budur...
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2014, 14:50:52 »
bayanları otomobil işine sokanda kabahat o ne biçim yaklaşım öyle bizim müşterimiz sigorta şirketi s.....r g....t de sigorta şirketi sana bakıma araç getirsin o para kazandırsın o zaman. ne kadar adiliktir bu.
peki Toyota genel merkeze aracı nasıl götürdünüz kimseye sormadan gidebiliyor muyuz öle şikayet için

Daha önce müşteri hizmetlerine şikayette bulunmuştum telefonla. Ama müşteri telefonu 212 alan kodlu merkez Kartal'da. Muhtemelen bir çok firmaya çağrı merkezi hizmeti veren bir şirket diye düşünüp genel merkezi aradım ve servis ile ilgilenen kişi ile görüşmek istedim fakat bir türlü dahili telefon açılmadı. Güvenlik içeri almıyormuş randevusuz geleni tekrar aradım, orada olduğumu ve telefonda ulaşamadığım kişi ile yüz yüze görüşmek istediğimi söyleyince güvenliğe haber verdiler ve aldılar içeri. Şikayetimden haberleri vardı zaten ama benim amacım tamponu bizzat görüp teyit etmeleri idiydi.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2014, 14:56:57
Geçmiş olsun. Servisi Toyota Türkiye'ye şikayet edin, kontrolsüz ve eksik teslimat yapıldığını söyleyin. Toyota kasko diye bir ürün var, zannedersiniz ki herşey tıkır tıkır işliyor. O tamponu yepyeni biçimde size teslim etmeye mecburlar.

Aynen dediğiniz gibi, başa gelene kadar Toyota Altın Kasko var diye içi rahat insanın, alırkenki amaç  inşallah kullanmam oluyor ama kullanınca o rahatlıktan eser kalmıyor. Gerçi bu durumda çokda sigortayı suçlayamıyorum. Bu aşamaya gelene kadar hiç bi şekilde hayır tampon değişimini kabul etmiyoruz demediler. Tamamen servisin işgüzarlığı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • ゴールドメンバ
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2014, 15:03:47 »
Daha önce müşteri hizmetlerine şikayette bulunmuştum telefonla. Ama müşteri telefonu 212 alan kodlu merkez Kartal'da. Muhtemelen bir çok firmaya çağrı merkezi hizmeti veren bir şirket diye düşünüp genel merkezi aradım ve servis ile ilgilenen kişi ile görüşmek istedim fakat bir türlü dahili telefon açılmadı. Güvenlik içeri almıyormuş randevusuz geleni tekrar aradım, orada olduğumu ve telefonda ulaşamadığım kişi ile yüz yüze görüşmek istediğimi söyleyince güvenliğe haber verdiler ve aldılar içeri. Şikayetimden haberleri vardı zaten ama benim amacım tamponu bizzat görüp teyit etmeleri idiydi.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2014, 14:56:57
Aynen dediğiniz gibi, başa gelene kadar Toyota Altın Kasko var diye içi rahat insanın, alırkenki amaç  inşallah kullanmam oluyor ama kullanınca o rahatlıktan eser kalmıyor. Gerçi bu durumda çokda sigortayı suçlayamıyorum. Bu aşamaya gelene kadar hiç bi şekilde hayır tampon değişimini kabul etmiyoruz demediler. Tamamen servisin işgüzarlığı

Bu servisler zaten yan çizmede bir numara >:(

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '19
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #19 : Şubat 14, 2014, 10:25:43 »
Merhabalar, Sonkar ile yaşadığım ve halen devam eden problem için görüşlerinize ihtiyacım var. Bu yüzden biraz uzunca en başından olayı anlatacağım.

Aracım park halindeyken zincirleme bir kaza geçirdi. Bir çekici araç, arka çelik kasası ile arkamdaki araca vuruyor , vurduğunun farkına varmadan devam ederken aynama sürtüyor, arkamdaki araç benim aracıma, benim aracımda öndeki araca vurması sonucu 3 araçta da hasar meydana geliyor.  Neyseki iyi niyetli birisi imiş ve araçlara kartını bırakmış. Hatasını da kabul etti ve kendi aramızda raporları tuttuk. aracımı 28.01.2014'de aldığım ve Toyota altın Kaskosunu yaptırdığım yer olan Yenibosna Sonkara götürdüm.

Bütün evrakları resimleri verdim ve daha hızlı olması için benim kaskomda işlem yapılacağı, kaskomun çekicinin trafik sigortasında rücu edeceği söylendi.

Birkaç yerinde kırık ve yırtık olan arka tamponumun değişmesini istediğimi söylediğimde, buna eksperin karar vereceği, ya RS Servise tamire göndereceğini yada değişimi onaylayacağını söylediler. Bunun üstüne bende, siz öncelikle değişim talep edin olmazsa tamir edilsin diye rica ettim. Daha sonrasında araç durumunu nezaman teslim alabileceğimi öğrenmek için aradığımda tamponun RS Servise tamire gittiğini gelmesini beklediklerini öğrendim. Bende herhalde eksper değişime onay vermedi diye düşündüm.

06.02.2014 tarihinde servisten telefon geldi ve aracımın hazır olduğunu gelip alabileceğim bilgisini aldım. ertesi gün aracı almaya gitmeden önce rücu işleminden emin olmak hasarsızlık indirimimin bozulmayacağını teyit etmek için Ak Sigortayı aradım. Dosyam kontrol edildi, rüculu işlem olduğu dosyada gözükmüyordu. Karşı taraf %100 kusurlu olduğu için rücu talebinizi alabiliriz dediler. Eksper incelemesinden sonrada onaylanacağını söylediler. Zaten eksper aracımı inceledi bir daha niye inceleyecek diye sorduğumda, aracımı eksperin görmediği, Sonkarın yolladığı dosya üzerinden yine Sonkarın taleplerinin sigorta tarafından onaylandığını öğrendim.

Aracı almaya gittim ve arka tamponda gözle görülür çukur vardı. Bu şekilde nasıl teslime hazır diye sorduğumda, kusura bakmayın gözümüzden kaçmış dediler ve problemler bundan sonra başladı.

Eksperin tamponun tamire gönderilmesini istediği yönündeki söylemleri, sigortayla görüşüp eksper gelmediğini bildiğimi söylediğimde " nasıl olsa sigorta değişimi kabul etmeyecekti " şeklinde değişti. Bunun üstüne madem tamiri olmuyor hasarlı kalıyor dediğimde, Ak sigorta ile görüştüler ve " sigorta ile görüştük, insiyatifi bize bıraktılar, tamponu söküp kontrol edin eğer kusursuz bir şekilde tamiri olmuyorsa değiştirin " dediği bilgisini verdiler. 08.02.2014'de tamponu sökeceklerini, kontrol edeceklerini, olmayacaksa değiştirecekleri söylediler. 10.02.2014'de durumu sormak için aradığımda, kontrol ettiklerini ve tamir edebilecekleri işlem yaptıklarını tamponunda o sırada fırında olduğu ertesi gün alabileceğim bilgisi verildi.

11.02.2014'de gittiğimde arka tamponda bu seferde şişme kaynaklı bombe olduğunu fark ettim. Hem ışık kırılması ve gölgeden belli oluyor hemde elle kontrolde rahatlıkla hissedilebiliyordu. Tamponun kontrolünü yapan ve kusursuz bir şekilde tamir edilebileceğine karar veren Doğan bey ısrarla hiç bir sorun yok, sıfırından farkı yok dedi. Bunun üzerine Servis Müdürü Selma Hanımla yaptığım görüşmede, yaşanan problemden dolayı özellikle aracın kendisinin yaptığını ve hiçbir problem bulunmadığını söyledi. Özellikle her iki seferde de değişim istediğim halde niye değişmediğini hiç değilse müşteri isteği doğrultusunda sigortadan değişim talep edilmediğini sorduğumda, Sonkar Servis Müdürü Selma Hanımın verdiği cevap "  bizim müşterimiz siz değilsiniz sigorta bizim müşterimiz " şeklinde son derece küstah ve umursamazdı. Sanki o aracı oradan alan, oraya bakıma götüren ben değilim, sigortanın aracının şöförüymüşüm gibi...

Oradan bir sonuç alamayacağımı fark ettiğimde, servis formunun üstüne " aracımı arka tampon sol tarafında şişme kaynaklı bombe olduğu halde teslim alıyorum " diye yazarak aracı alıp ayrıldım.

Akşam eve geldiğimde aracı kitledim fakat sürücü kapısının kitlenmediğinin farkına vardım. Yol Yardımı aradım, bir kaç kontrol yaptırdılar ve müdahale gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Sonkar 7/24 acil servisi aradım. Bulunduğum yerin onlara uzak olduğunu, yol yardımdan ekip yönlendireceklerini söylediler. Bu sırada araç kitlenmediği için 1,5 saat başında bekledim. Yol yardım kapı iç panelini söktü ve ayna değişirken kapı kilitlerinin yerine oturtulmadan panelin takıldığını gördü. 2 kere hazır alabilirsiniz denen araç hiç bir şekilde kontrol edilmemiş ve bu şekilde teslim edilmiş.

Bugünde Toyota Türkiye Müdürlüğüne aracımı götürerek şikayette bulundum. Oradaki uzmanlar incelediğinde tamponda kusur olduğunu onlarda onayladılar. Daha üst yetkililerine durumu aktaracaklarını ve bana geri döneceklerini söylediler.

Sizlerden ricam başına butür birşey gelen varmı, nasıl sonuçlandı? İkincisi de kontrol edilmeden aracı kitlenmeyen kapı ile teslim eden servisi resmi olarak nereye şikayet edebilirim. Bunun yasal bir yaptırımı varmıdır?

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...

Gökçen bey,

Durumunuz gayet üzüntü verici.Umarım toyota gibi bir marka olmuş kurum tarafınıza tatmin edici bir cevap ve uygulama ile dönüş sağlar.

Konu ile ilgili olarak genel müdürlük nihai kararı verdiğinde bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz.

Tekrar geçmiş olsun.