0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önce kaza için geçmiş olsun.Ama bu Aksigortanın ilk vukuatı değil muhtemelen son da olmayacak.
Öncelikle çok geçmiş olsun.Bende sonkar avcılar serviste bir kaç problem yaşamıştım ondan sonra sonkarla ilişkiyi kestim hatta aracımı daha uygun vermelerine rağmen derindere den aldım ilgi alaka büyük derinderede haberiniz olsun.Gn md lük size hak verdiğine göre sorununuz kesinlikle çöülecektir ancak sinir,stres yanınıa kar kalacak maalesef (Arkadaşlarında dediği gibi sorun toyota da değil servislerde maalesef..Kazasız günler dilerim.
Sorun cinsiyet değil, bilgi ve kültürde bence. Açıkçası bir çok ortamda gördüğüm bir şey var ve üzülerek söylüyorum ki, ancak çığırtkan olunca işler daha rahat yürüyor. Yoksa oldukça fazla yokuşla karşılaşabiliyor iyi niyetli, hakkını arayan insanlar.
bayanları otomobil işine sokanda kabahat o ne biçim yaklaşım öyle bizim müşterimiz sigorta şirketi s.....r g....t de sigorta şirketi sana bakıma araç getirsin o para kazandırsın o zaman. ne kadar adiliktir bu.peki Toyota genel merkeze aracı nasıl götürdünüz kimseye sormadan gidebiliyor muyuz öle şikayet için
Geçmiş olsun. Servisi Toyota Türkiye'ye şikayet edin, kontrolsüz ve eksik teslimat yapıldığını söyleyin. Toyota kasko diye bir ürün var, zannedersiniz ki herşey tıkır tıkır işliyor. O tamponu yepyeni biçimde size teslim etmeye mecburlar.
Daha önce müşteri hizmetlerine şikayette bulunmuştum telefonla. Ama müşteri telefonu 212 alan kodlu merkez Kartal'da. Muhtemelen bir çok firmaya çağrı merkezi hizmeti veren bir şirket diye düşünüp genel merkezi aradım ve servis ile ilgilenen kişi ile görüşmek istedim fakat bir türlü dahili telefon açılmadı. Güvenlik içeri almıyormuş randevusuz geleni tekrar aradım, orada olduğumu ve telefonda ulaşamadığım kişi ile yüz yüze görüşmek istediğimi söyleyince güvenliğe haber verdiler ve aldılar içeri. Şikayetimden haberleri vardı zaten ama benim amacım tamponu bizzat görüp teyit etmeleri idiydi.Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2014, 14:56:57Aynen dediğiniz gibi, başa gelene kadar Toyota Altın Kasko var diye içi rahat insanın, alırkenki amaç inşallah kullanmam oluyor ama kullanınca o rahatlıktan eser kalmıyor. Gerçi bu durumda çokda sigortayı suçlayamıyorum. Bu aşamaya gelene kadar hiç bi şekilde hayır tampon değişimini kabul etmiyoruz demediler. Tamamen servisin işgüzarlığı
Merhabalar, Sonkar ile yaşadığım ve halen devam eden problem için görüşlerinize ihtiyacım var. Bu yüzden biraz uzunca en başından olayı anlatacağım.Aracım park halindeyken zincirleme bir kaza geçirdi. Bir çekici araç, arka çelik kasası ile arkamdaki araca vuruyor , vurduğunun farkına varmadan devam ederken aynama sürtüyor, arkamdaki araç benim aracıma, benim aracımda öndeki araca vurması sonucu 3 araçta da hasar meydana geliyor. Neyseki iyi niyetli birisi imiş ve araçlara kartını bırakmış. Hatasını da kabul etti ve kendi aramızda raporları tuttuk. aracımı 28.01.2014'de aldığım ve Toyota altın Kaskosunu yaptırdığım yer olan Yenibosna Sonkara götürdüm.Bütün evrakları resimleri verdim ve daha hızlı olması için benim kaskomda işlem yapılacağı, kaskomun çekicinin trafik sigortasında rücu edeceği söylendi.Birkaç yerinde kırık ve yırtık olan arka tamponumun değişmesini istediğimi söylediğimde, buna eksperin karar vereceği, ya RS Servise tamire göndereceğini yada değişimi onaylayacağını söylediler. Bunun üstüne bende, siz öncelikle değişim talep edin olmazsa tamir edilsin diye rica ettim. Daha sonrasında araç durumunu nezaman teslim alabileceğimi öğrenmek için aradığımda tamponun RS Servise tamire gittiğini gelmesini beklediklerini öğrendim. Bende herhalde eksper değişime onay vermedi diye düşündüm.06.02.2014 tarihinde servisten telefon geldi ve aracımın hazır olduğunu gelip alabileceğim bilgisini aldım. ertesi gün aracı almaya gitmeden önce rücu işleminden emin olmak hasarsızlık indirimimin bozulmayacağını teyit etmek için Ak Sigortayı aradım. Dosyam kontrol edildi, rüculu işlem olduğu dosyada gözükmüyordu. Karşı taraf %100 kusurlu olduğu için rücu talebinizi alabiliriz dediler. Eksper incelemesinden sonrada onaylanacağını söylediler. Zaten eksper aracımı inceledi bir daha niye inceleyecek diye sorduğumda, aracımı eksperin görmediği, Sonkarın yolladığı dosya üzerinden yine Sonkarın taleplerinin sigorta tarafından onaylandığını öğrendim.Aracı almaya gittim ve arka tamponda gözle görülür çukur vardı. Bu şekilde nasıl teslime hazır diye sorduğumda, kusura bakmayın gözümüzden kaçmış dediler ve problemler bundan sonra başladı.Eksperin tamponun tamire gönderilmesini istediği yönündeki söylemleri, sigortayla görüşüp eksper gelmediğini bildiğimi söylediğimde " nasıl olsa sigorta değişimi kabul etmeyecekti " şeklinde değişti. Bunun üstüne madem tamiri olmuyor hasarlı kalıyor dediğimde, Ak sigorta ile görüştüler ve " sigorta ile görüştük, insiyatifi bize bıraktılar, tamponu söküp kontrol edin eğer kusursuz bir şekilde tamiri olmuyorsa değiştirin " dediği bilgisini verdiler. 08.02.2014'de tamponu sökeceklerini, kontrol edeceklerini, olmayacaksa değiştirecekleri söylediler. 10.02.2014'de durumu sormak için aradığımda, kontrol ettiklerini ve tamir edebilecekleri işlem yaptıklarını tamponunda o sırada fırında olduğu ertesi gün alabileceğim bilgisi verildi.11.02.2014'de gittiğimde arka tamponda bu seferde şişme kaynaklı bombe olduğunu fark ettim. Hem ışık kırılması ve gölgeden belli oluyor hemde elle kontrolde rahatlıkla hissedilebiliyordu. Tamponun kontrolünü yapan ve kusursuz bir şekilde tamir edilebileceğine karar veren Doğan bey ısrarla hiç bir sorun yok, sıfırından farkı yok dedi. Bunun üzerine Servis Müdürü Selma Hanımla yaptığım görüşmede, yaşanan problemden dolayı özellikle aracın kendisinin yaptığını ve hiçbir problem bulunmadığını söyledi. Özellikle her iki seferde de değişim istediğim halde niye değişmediğini hiç değilse müşteri isteği doğrultusunda sigortadan değişim talep edilmediğini sorduğumda, Sonkar Servis Müdürü Selma Hanımın verdiği cevap " bizim müşterimiz siz değilsiniz sigorta bizim müşterimiz " şeklinde son derece küstah ve umursamazdı. Sanki o aracı oradan alan, oraya bakıma götüren ben değilim, sigortanın aracının şöförüymüşüm gibi...Oradan bir sonuç alamayacağımı fark ettiğimde, servis formunun üstüne " aracımı arka tampon sol tarafında şişme kaynaklı bombe olduğu halde teslim alıyorum " diye yazarak aracı alıp ayrıldım. Akşam eve geldiğimde aracı kitledim fakat sürücü kapısının kitlenmediğinin farkına vardım. Yol Yardımı aradım, bir kaç kontrol yaptırdılar ve müdahale gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Sonkar 7/24 acil servisi aradım. Bulunduğum yerin onlara uzak olduğunu, yol yardımdan ekip yönlendireceklerini söylediler. Bu sırada araç kitlenmediği için 1,5 saat başında bekledim. Yol yardım kapı iç panelini söktü ve ayna değişirken kapı kilitlerinin yerine oturtulmadan panelin takıldığını gördü. 2 kere hazır alabilirsiniz denen araç hiç bir şekilde kontrol edilmemiş ve bu şekilde teslim edilmiş.Bugünde Toyota Türkiye Müdürlüğüne aracımı götürerek şikayette bulundum. Oradaki uzmanlar incelediğinde tamponda kusur olduğunu onlarda onayladılar. Daha üst yetkililerine durumu aktaracaklarını ve bana geri döneceklerini söylediler.Sizlerden ricam başına butür birşey gelen varmı, nasıl sonuçlandı? İkincisi de kontrol edilmeden aracı kitlenmeyen kapı ile teslim eden servisi resmi olarak nereye şikayet edebilirim. Bunun yasal bir yaptırımı varmıdır?Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...