Gönderen Konu: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler  (Okunma sayısı 7356 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonkar Yenibosna Servisinde Başıma Gelenler
« Yanıtla #20 : Şubat 14, 2014, 13:03:11 »
Büyük konuşmayın ama ben kolay kolay yetkili servise kaporta işi yaptırmam...
Birçoğunun ustası usta değil...

Geçmiş olsun buarada...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 14, 2014, 13:03:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #21 : Şubat 18, 2014, 10:55:58 »
Servisin müşteriye vermediği değeri, Toyota genel müdürlüğünün vereceğini beklemek hataymış... Dün akşamüstü görüşmemizde, suçu tamamen sigortaya atıp üstüne birde beni yalancılıkla itham ettiler. Sonkar ile görüşmüşler, göya Sonkar bana hiçbir zaman "sigorta tamponu olmuyorsa değiştirin" dememiş. Gözümün önünde tamponda kusur olduğunu kabul ettiklerinden ondan geri adım atamadılar. Tekrar aracı servise götürmemi, tamponun üçüncü defa onarıma gideceğini söylediler. Sonkarı arayıp "hatanızı kabul etmek yerine utanmadan hem bana hemde genel müdürlüğe yalan söylüyorsunuz" dediğimde bozuk plak gibi biz böyle birşey söylemedik diyebiliyorlar.

Bunun üstüne Ak Sigorta ile görüştüm. Telefonda çok ilgililerdi ve durumu en başından detaylı bir şekilde anlatan mail atmamı rica ettiler. Buraya yazdıklarımı ve genel müdürlüğün cevabını mailde belirttim. Bu sabah aradılar. Hatta gelip aracımı gördüler, resimlerini çektiler. Şimdide onlardan bir cevap bekliyorum. Ak Sigortada üçüncü defa tamir derse en azından ek dosya ile Sonkar yerine Dumankaya'da işlem yaptırabilecekmişim. Açıkcası bu yaşananlardan sonra Sonkarda aracımı bırakmak istemiyorum. Onları şikayet ettim diye aracın mekanik veya elektronik aksamına kasten zarar vermelerinden korkuyorum.

Birde yaşananları, genel müdürlüğe şikayet aşamasını, genel müdürlüğün tavrı ve cevabını ayrıntılı olarak Toyota Avrupa Müdürlüğüne yazdım. Bilsinler burada Toyota kimin elinde nerelerde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 18, 2014, 13:48:41 »
Size yakınsa derindere ilede görüşün derim servis ve satışta çok ilgilier.
tekrar geçmiş olsun,umarım kısa srede aracınız istediğiniz gibi olur
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 18, 2014, 13:58:30 »
Gökçen hanım geçmiş olsun,  dumankayadanda pek ümitlenmeyin bende Dumankayaya 10 yıl araç götürmeme rağmen onlardan baya çektim heleki son küstahlıkları beni çileden çıkarttı , dumankayada size pek yardımcı olmayabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 18, 2014, 14:00:02 »
Size yakınsa derindere ilede görüşün derim servis ve satışta çok ilgilier.
tekrar geçmiş olsun,umarım kısa srede aracınız istediğiniz gibi olur

Derindere Zeytinburnu mu?

Aman Allahım
Arkadaşımın Corollasında bujiyi sıkmayı unutmuşlar 20K öyle gezdik.

Sonunda dayanamadı ve sübap yaktı.
Tamam sübap yakmasına tek etken bu degil LPGninde hatırı var.
Ama gevşek buji süreci hızlandırdı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 18, 2014, 14:55:40 »
sadece bir başlık altında 3 tane adı duyulmuş servisi çöpe çıkarttık.
Sonkar, Dumankaya, Derindere.

Toyotada servislerin hali gerçekten bu kadar kötü mü? Sağlamlık ve sorunsuzluğu ön plana çıkartan bir markanın servislerinin insanları bu şekilde mağdur etmesi çok üzücü.

Ben Tarabya Gedizlere gidiyorum, orayla ilgili kötü bir tecrübesi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Uymazsan trafik kuralına, uyarlar hazır olan imama
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '09
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 18, 2014, 14:57:43 »
Ben daha yeni gittim Derindere'ye. İlgi Alakadan bayagı bir memnun kalmıştım. Başta randevu ile bir sıkıntım oldu ama sonrasında düzeldi.
Şimdilik bir sıkıntım yok.
Her trafik kuralı, en az bir hayat kadar değerlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım seninle her yola
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Toyota Beykoz plaza Kavacık servis memnuniyeti
« Yanıtla #27 : Şubat 18, 2014, 16:45:46 »
Aracıma komşunun aracı hafifçe dokunmuştu. Aracımı aldığım yer olan Kavacık Toyotaya uğradım.Hemen olaya müdahale ederek gerekli işlemi boya bile bozulmadan soğuk olarak çektirerek halletiler sağolsunlar. Ayrıca ücret bile almadılar.Buradan kaporta ustası Erol beye ve tüm kavacık beykoz Toyota plaza çalışanlarına teşekkür ediyorum.Güler yüz konuk ağırlama ve yaptıkları işe duydukları saygıdan dolayı kutluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 18, 2014, 17:42:04 »
Derindereyi ben dedim ama demekki ondada temkinli yaklaşıcaz bundan sonra
Uyarı için teşekkürler Ahmet bey.
Yalnız aklımın almadığı bu servis elemanları eğitim almıyorlarmı?Servis bazında performans değerlendirmeleri yapılmazmı? vb.vb.vb.
Ama sanırım esas mesele servis yönetimlerinde.Sistemleri uygulama,kalite politikasına inanç vs vs.Modern bir servisi tamirhane gibi görüp yönetirseniz işte sonuç bu.Gerçi ne tamirhaneler ne ustalar var servislere taş çıkartıyorlar oda işin başka yönü.
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 15, 2014, 19:19:55 »
Sonkar Yenibosna için söylenecek en iyi unvan tamirhanedir..  geçen yıl arabayı alalı henüz 3 ay olmuştu aracıma başka bir aracın şoför kapısından çarpması nedeni ile evime yakın olduğu ve kolay takip ederim diye oraya onarıma bıraktım, bıraktım ama tam kapanmayan kapının arası aralıktı ve sonbahar olması nedeni ile her an yağmur yağabilirdi, iki defa telefon ettikten sonra aracı içeriye aldırabildim, şoför kapısı, sol çamurluk, ön kapı destek sacı ve yamulan sol rot başı nedeniyle koskoca direksiyon kutusu, birde üstüne hiç darbe almamış ancak sonuna kadar açıldığında gıcırtı yapan sol arka kapı sacı değişti bu işlemler tam olarak bir ay sürdü ve aracıma taktıkları hasar kaydı 13.000 TL, 1.33 aurisi stil paketli olarak 37500 e almıştım o zaman sanki araba şarampole yuvarlandı. ancak asıl olay aracı teslim aldığında başladı 3 aylık aracın ön panelindeki gri parlak yüzeyler çizik içinde, tavanda dahil yağlı parmak izleri, koltuklar toz içinde, çamurluk öyle bir monte edilmiş ki kaputla çamurluk arası bariz ayrık, ön panelin sol direğe dayandığı yer açık ve sol ön dire sacı görünüyor, adamlar taktıkları kapının vidasını gevşek bırakmışlar aymazlığa bakın. ben ordayken bu arada kadının birisi sorunu çözülmediği ve geçiştirdikleri için -diyaloğa şahit oldum bu arada- çıldırıyor.. ertesi gün genel müdürlüğe durumu ayrıntılarıyla açıklayan bir mail attım sonra sonkardan arayıp gelin düzeltelim filan.. gittik halletiler görünürdeki yerleri Allah bilsin varsa başka kusurlar, Allah'a emanet artık ikinci 10.000 bakımına girdim inşallah doğru dürüst kontrol etmişler ön takım bağlantılarını. tabi aracıma taktıkları 13.000 TL lik hasar kaydı kaldı öyle tabi. sonuç olarak toyota bu servisin ne mal olduğunu biliyor ama muhtemelen satışları nedeniyle sözleşmeyi fes etmiyor. yapabileceğimiz tek şey kullanıcıları uyarmak ve haberdar olanlarında bunları kulak ardı etmemesi gerekir diye düşünüyorum.