0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar aslında aynı sorun forumda daha önce tartışılmış ancak aradan hayli zaman geçmiş ve ve cevabı alınamamış bu gerekçeyle konuyu yeniden açıyorum sabah 1.33 aurisi yanlışlıkla stop ettirdim daha sonra dört beş marşta ancak çalıştı bir kaç gün önce de aynı sorun başıma gelmişti çok önemsememiştim o zaman ancak bugün de olunca forumda araştırma ihtiyacı duydum bööyle bir sorun yaşayan auris kullanıcıları varmı ?
Bence sorun akünüzden kaynaklı. Durum şu şekilde olmuş olabilir mi acaba diye bir fikir yürütüyorum ??Araca ilk binip çalıştırdığınızda ; muhtemelen farlar, teyp, ısıtma sistemi vs herşey kapalıyken çalıştırmayı denediğiniz için fark etmiyor ve araç hemen çalışıyor. Ancak aracı kullanırken stop ettirdiğinizde teyp far klima filan herşey açıkken marşa basmışsanız akünüz anlık bir durumda yetersiz kalıyor olabilir. İlk çalıştırma hali gibi herşeyi kapatıp marşa bastığınızda muhtemelen hemen çalışacakdır. Akü ve şarj sistemine bir baktırmanızı öneririm.
İmzanızdakı araç ise 2012 model 7500 km, araç çok kullanılmıyor demek ki. Akü sorunu ve konjektör problemi olabilir. Yeterince akım üretemediğinden 2. marşa gücü yetmiyor olabilir. Marş basmadan önce voltaj kontrolü yapmalısınız.
bu durumu iki defa 2012 1.33 aracımda yaşadım, birincisi aracı sabah park yerinden çıkarırken uyku haliyle 2-3 defa hoplatarak stop ettirdim sonra tekrar kontağı çevirdiğimde marş motoru çevirsede -arada kısada olsa düzensiz marş sesi alıyordum- motor çalışmadı, sonra kontağı off konumuna getiririp tekrar bastığımda çalıştı zaten aynı durum kullanıcı kılavuzunda bu şekilde tekrar denenmeli diye belirtilmiş, çalışıp çalışmamak arasında yaşadığı gel gitten sonra sistemin tekrar başlatılması gerektiği makul gelmişti. Ancak ikinci durum kaygı verici geldi bana, aracı bir hafta kullanmadım, bir hafta sonra çalıştırmak için kontağı çevirdim marşı aldı zannettim ki motor sustu, kapatıp tekrar açtım yine ve marş zorlanarak dönüyordu ısrarla devam ettim marşı aldı sonunda, kontağı bıraktım devir 600 e kadar düştü ve bir su motorunun (aynen) ilk çalışma esnasındaki sesi verdi hafif gaza dokundum sonra kendine geldi ama soru işaretide bıraktı tabi, 20.000 bakımı için bu sabah derindeye bıraktım durumu motor ustasına anlattım soğuk çalışmada ilk hareketin düşük devirde başlayıp yani sıra ile 1100 den 900 e daha sonra 1100e çıkması ve bundan sonra düzenli hale gelmesinin videosunu izlettim, sanırım diagnostik bölümü idi adı orda kontrollerini yapacaklarmış, sonucu sizlere da aktaracağımMesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2014, 15:33:10servisin tespiti pistonların ve segman takımının değişmesi yönünde, görüşlerinizi bekliyorumMesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2014, 15:35:32servisin tespiti pistonların ve segman takımının değişmesi yönünde, görüşlerinizi bekliyorum.
Barış bey sizin bahsettiğiniz sorun lpg li araçlarda uzun süre benzin uyarı ışığı yanarken araç kullanmaktan ötürü oluşur daha doğruzu benzin pompası aşırı ışındığında bir süre sonra işlevini göremez ama sıralı sistemlerde ilk çalışma benzinle olduğu için eğer pompa arızalıysa marş basar ama yakıt yeterince gitmediği için motor çalışmaz.Mesaj Benim araba sıralı değil ve benzin sinyal lambası uzun zamandır yanık duruma kadar benzini düşürmedim. Ama arabamın benzin performansımın düşüklüğüde araba benzin cekemiyor ve gitmiyor. Ustalar ona yoruyor yakıt pompasına.