Arkadaşlar aslında aynı sorun forumda daha önce tartışılmış ancak aradan hayli zaman geçmiş ve ve cevabı alınamamış bu gerekçeyle konuyu yeniden açıyorum sabah 1.33 aurisi yanlışlıkla stop ettirdim daha sonra dört beş marşta ancak çalıştı bir kaç gün önce de aynı sorun başıma gelmişti çok önemsememiştim o zaman ancak bugün de olunca forumda araştırma ihtiyacı duydum bööyle bir sorun yaşayan auris kullanıcıları varmı ?
Arkadaşlar aslında aynı sorun forumda daha önce tartışılmış ancak aradan hayli zaman geçmiş ve ve cevabı alınamamış bu gerekçeyle konuyu yeniden açıyorum sabah 1.33 aurisi yanlışlıkla stop ettirdim daha sonra dört beş marşta ancak çalıştı bir kaç gün önce de aynı sorun başıma gelmişti çok önemsememiştim o zaman ancak bugün de olunca forumda araştırma ihtiyacı duydum bööyle bir sorun yaşayan auris kullanıcıları varmı ?
tekrar çalıştırırken gaz pedalına basarsan geç çalışır, hiç pedala basmadan marşa bas. bu hatayı ben efsaneyi yeni alınca yapmıştım.
Ben devriyaj fren şeklinde denedim gaza basmadım tekrar bi stop ettirip deneyeceğim cevabın için teşekkür ederim hocam.
Bence sorun akünüzden kaynaklı.
Durum şu şekilde olmuş olabilir mi acaba diye bir fikir yürütüyorum ??
Araca ilk binip çalıştırdığınızda ; muhtemelen farlar, teyp, ısıtma sistemi vs herşey kapalıyken çalıştırmayı denediğiniz için fark etmiyor ve araç hemen çalışıyor.
Ancak aracı kullanırken stop ettirdiğinizde teyp far klima filan herşey açıkken marşa basmışsanız akünüz anlık bir durumda yetersiz kalıyor olabilir. İlk çalıştırma hali gibi herşeyi kapatıp marşa bastığınızda muhtemelen hemen çalışacakdır.
Akü ve şarj sistemine bir baktırmanızı öneririm.
İmzanızdakı araç ise 2012 model 7500 km, araç çok kullanılmıyor demek ki. Akü sorunu ve konjektör problemi olabilir. Yeterince akım üretemediğinden 2. marşa gücü yetmiyor olabilir. Marş basmadan önce voltaj kontrolü yapmalısınız.
Bence sorun akünüzden kaynaklı.
Durum şu şekilde olmuş olabilir mi acaba diye bir fikir yürütüyorum ??
Araca ilk binip çalıştırdığınızda ; muhtemelen farlar, teyp, ısıtma sistemi vs herşey kapalıyken çalıştırmayı denediğiniz için fark etmiyor ve araç hemen çalışıyor.
Ancak aracı kullanırken stop ettirdiğinizde teyp far klima filan herşey açıkken marşa basmışsanız akünüz anlık bir durumda yetersiz kalıyor olabilir. İlk çalıştırma hali gibi herşeyi kapatıp marşa bastığınızda muhtemelen hemen çalışacakdır.
Akü ve şarj sistemine bir baktırmanızı öneririm.
İmzanızdakı araç ise 2012 model 7500 km, araç çok kullanılmıyor demek ki. Akü sorunu ve konjektör problemi olabilir. Yeterince akım üretemediğinden 2. marşa gücü yetmiyor olabilir. Marş basmadan önce voltaj kontrolü yapmalısınız.
aküde veya şarjda hata olsa arabayı ilk çalıştırırken problem olur, ikinci sefer çalıştırırken ki ise kesinlikle akü veya şarjdan olmaz, kaldıki araba daha yeni.
2012 auris 1.33 sahibiyim,aracı aldıktan 6 ay sonra aracı çalıştıramadım bahar ayları idi galiba, sabah marşa basmak yeterli olmadı,yol yardımı çağırdım,bujileri söküp çakmak ile kuruttu bujiler ıslak kalmış olabilir herşey çok normal dedi,

her neyse sonra 15 sn kadar marşa bastı çalıştı araç,bir de bana arabayı boğmuş muamelesi yaptı..

sonra bir ay sonra stop ettirdim aracı 2-3 sefer sonra aldı araç..kesin bir sonuç alamadım ama bir yıl oldu neredeyse sıkıntı olmadı hiç..

umarım tekrar yaşamazsınız..uzun ve çözümsüz bir yazı oldu ama aynı sıkıntıyı yaşayan birinin daha olmasını görmeniziçin yazdım.kazasız sürüşler..
Arkadaşlar bu aralar çok yoğun olduğum için bir iki gündür forumu takip edemedim ve cevap yazmadığım için özür diliyorum.Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim aracımın aküsünde bir sorun olduğunu sanmıyorum oldukça yeni lpg yok sorun stop ettirdikten sonra birkaç marştan sonra ancak çalışması. Servis kontrol etmemiz gerekiyor dedi ancak uğrama fırsatım olmadı ısparatadayım ve en yakın servis antalyada.Sorunun elektronik olduğunu düşünüyorum stop ettikten sonra ancak kaza ve ya buna benzer bir durumda devreye girmesi gereken bir sistem belki yakıt kesme yada immobilizer gibi bir durumdan kaynaklanıyor olabilir.Umarım en kısa sürede çözerim yeni bir arabanın marşa bastığında çalışmaması gerçekten çok can sıkıcı saygılarımla.
Sami bey bende Ispartadayım ve aynı araçla(2011 Auris 1.33) sorunu bir kaç kez yaşadım. Araç herhangi bir sebepten stop ettiği zaman arada sırada marş almakta zorlanıyor. Sebebini bende anlamış değilim ama 5-6 kez denedikten sonra çalışıyor. Artık 2. marşta almazsa 5-6 kez denemek yerine 2-3 dakika bekleyip öyle çalıştırmayı deniyorum marşa zorlarken herhangi bir zarar oluşmasın diye. İşe yaradığı söylenebilir ama tabii ki geçici bir çözüm. Eğer bir şeyler öğrenirseniz lütfen paylaşın.
1.6 2012 modelini kullanıyorum, bu sorun tüm modellerinde mevcut herhalde stop ettikten sonra hemen marşa basınca çalışmıyor üstelik benzin kokusu basıyor aracın içini, 1,2 dk bekledikten sonra marş basmak gerekiyor
Merhabalar,
Yukarıdan itibaren anlatılanlardan anlaşılacağı üzere;
1-Problem aküden kaynaklanmıyor. Akü zayıf olsaydı marşa basışta ilk önce tık sesi duyulur bir daha bir şey duyulmaz, ya hiç marş basmaz ya da marş motoru yeteri kadar devirli dönmeyeceğinden boğuk ve dalgalı bir ses dinlerdiniz ve araç çalışmazdı.
2-Kronik bir problem olduğunu da sanmıyorum.
3-Servis muhtemelen alakasız parçalara olayı bağlayacaktır ya da sorun yok diyecektir.
4-Aracın işletim sistemi ile ateşleme sistemini kontrol eden elektronik mekanizma ile alakalı olma olasılığını yüksek buluyorum. Motor belli bir süre kendini korumaya alıyor olabilir. Maalesef motor denen mekanizmaya elektronik çok fazla girdiğinde bu tip sorunlarla karşılaşılabilmekte.
5-Yakıt sistemini sorunlu olabileceğini de düşünüyorum. Çünkü basit mantık yürütmek gerekir ve bu tip arızalarda kolaydan zora hareket edilir. Şayet marş motoru kuvvetli bir şekilde çalışıyor ve motor çalışmıyorsa yakıt gelmiyor demektir ve yakıt sistemi ile onu kontrol eden yine elektronik ve sıralı parçalar incelenebilir.
6- Aracın kendine has bir kullanım özelliği olabilir ve bir şeyleri eksik de yapıyor olabilirsiniz. Bu yüzden kullanım kılavuzunu da incelemenizi öneririm.
Geçmiş olsun, saygılar.
Birkaç kez benim de başıma geldi. Dikkat ettiğimde şunu farkettim. Olay debriyaja tam basma olayı. Eğer debriyajı yarıda bırakırsam çalışmıyor. Tam bastığımda sorun olmadı hiç. Bu şekilde bir gözlemleyin ... Ama yanılıyor ve kendimi kandırıyor da olabilirim ...
bende de bir kere oldu. ama stop mu etmişti ya da normal mi kapanda bilemiyorum..
bu da nasıl oluyor? diyeceksiniz haliyle

aracı yıkamacıya bırakmıştım. işlerini bitirmişler, araç kenarda duruyordu. "bitirdik" diye aradılar, gititm, anahtarı aldım, oturdum. marş, marş?? hareket yok.. göstergeler aktif, elektrik var, ama marş basmıyor.. akü şarj aleti gibi bir şey getirdiler, hemen çalıştı. bir daha da tekrarlanmadı olay ama böyle bir deneyim var...
bu durumu iki defa 2012 1.33 aracımda yaşadım, birincisi aracı sabah park yerinden çıkarırken uyku haliyle 2-3 defa hoplatarak stop ettirdim sonra tekrar kontağı çevirdiğimde marş motoru çevirsede -arada kısada olsa düzensiz marş sesi alıyordum- motor çalışmadı, sonra kontağı off konumuna getiririp tekrar bastığımda çalıştı zaten aynı durum kullanıcı kılavuzunda bu şekilde tekrar denenmeli diye belirtilmiş, çalışıp çalışmamak arasında yaşadığı gel gitten sonra sistemin tekrar başlatılması gerektiği makul gelmişti. Ancak ikinci durum kaygı verici geldi bana, aracı bir hafta kullanmadım, bir hafta sonra çalıştırmak için kontağı çevirdim marşı aldı zannettim ki motor sustu, kapatıp tekrar açtım yine ve marş zorlanarak dönüyordu ısrarla devam ettim marşı aldı sonunda, kontağı bıraktım devir 600 e kadar düştü ve bir su motorunun (aynen) ilk çalışma esnasındaki sesi verdi hafif gaza dokundum sonra kendine geldi ama soru işaretide bıraktı tabi, 20.000 bakımı için bu sabah derindeye bıraktım durumu motor ustasına anlattım soğuk çalışmada ilk hareketin düşük devirde başlayıp yani sıra ile 1100 den 900 e daha sonra 1100e çıkması ve bundan sonra düzenli hale gelmesinin videosunu izlettim, sanırım diagnostik bölümü idi adı orda kontrollerini yapacaklarmış, sonucu sizlere da aktaracağım
Mesaj Birleştirildi: 15 Nis, 2014 15:33
servisin tespiti pistonların ve segman takımının değişmesi yönünde, görüşlerinizi bekliyorum
Mesaj Birleştirildi: 15 Nis, 2014 15:35
servisin tespiti pistonların ve segman takımının değişmesi yönünde, görüşlerinizi bekliyorum.
birkaç kez benim de başıma geldi marşa basarken hafif gaza dokunmak veya biraz beklemek gerekiyor
Kesinlikle alakası yok olayın piston sekmen olayıyla yakıt olayıdıt. motor sardırdım rahat 100 km gittm kac kere kontak çevirdim calıştırdım. Araba tek marşta çalıştı. Arabanın motor parçalarını orjınalle değiştirdim sekman piston takımları rektifiye 2.5 milyarlık masraf yaptım. Su an sizin prıbleminiz bende de baş gösterdi . Sabah calıştırıken değilde sonrakı calıştırmalarda gaz pedalına basa basa zorakı değiştiriyorum .benzınden filtresi veya benzin pompası dedi usta benzın filtresini değiştirdik enjektör temizleyici atıp uzun yola cıktım full depo benzin. Araba benzinde 120yi gecmedi rampada 30-40 kadar düştüm. Lpgci dedi benzin pompası. Kesinlikle motor arızası değil. Piston ve sekman öyle her arızaya değişse bunun adı toyota olmaz hocam . Uzun yolda arabanı benzinde performansını dene gitmiyorsa bizim dediğimz gibi benzin pompasıdır. Orjınal 250 tl yan sanayı 60 tl
Mesaj Birleştirildi: 30 May, 2014 15:01
bu durumu iki defa 2012 1.33 aracımda yaşadım, birincisi aracı sabah park yerinden çıkarırken uyku haliyle 2-3 defa hoplatarak stop ettirdim sonra tekrar kontağı çevirdiğimde marş motoru çevirsede -arada kısada olsa düzensiz marş sesi alıyordum- motor çalışmadı, sonra kontağı off konumuna getiririp tekrar bastığımda çalıştı zaten aynı durum kullanıcı kılavuzunda bu şekilde tekrar denenmeli diye belirtilmiş, çalışıp çalışmamak arasında yaşadığı gel gitten sonra sistemin tekrar başlatılması gerektiği makul gelmişti. Ancak ikinci durum kaygı verici geldi bana, aracı bir hafta kullanmadım, bir hafta sonra çalıştırmak için kontağı çevirdim marşı aldı zannettim ki motor sustu, kapatıp tekrar açtım yine ve marş zorlanarak dönüyordu ısrarla devam ettim marşı aldı sonunda, kontağı bıraktım devir 600 e kadar düştü ve bir su motorunun (aynen) ilk çalışma esnasındaki sesi verdi hafif gaza dokundum sonra kendine geldi ama soru işaretide bıraktı tabi, 20.000 bakımı için bu sabah derindeye bıraktım durumu motor ustasına anlattım soğuk çalışmada ilk hareketin düşük devirde başlayıp yani sıra ile 1100 den 900 e daha sonra 1100e çıkması ve bundan sonra düzenli hale gelmesinin videosunu izlettim, sanırım diagnostik bölümü idi adı orda kontrollerini yapacaklarmış, sonucu sizlere da aktaracağım
Mesaj Birleştirildi: 15 Nis, 2014 15:33
servisin tespiti pistonların ve segman takımının değişmesi yönünde, görüşlerinizi bekliyorum
Mesaj Birleştirildi: 15 Nis, 2014 15:35
servisin tespiti pistonların ve segman takımının değişmesi yönünde, görüşlerinizi bekliyorum.
2011 arabanın sekmanı pistonu değişmez en az 200 bin yapmak lazım değiniz sorunlar motorun bölümleriyle alakalı bir sorun değil srviste bu olaya 10 mılyar cekerler.
Barış bey sizin bahsettiğiniz sorun lpg li araçlarda uzun süre benzin uyarı ışığı yanarken araç kullanmaktan ötürü oluşur daha doğruzu benzin pompası aşırı ışındığında bir süre sonra işlevini göremez ama sıralı sistemlerde ilk çalışma benzinle olduğu için eğer pompa arızalıysa marş basar ama yakıt yeterince gitmediği için motor çalışmaz.
Mesaj Birleştirildi: 30 May, 2014 15:09
Ayrberk bey kullanıcıdan ötürü veya başka bir sebep olsun sizce yoğun trafikte veya bir kavşakta stop eden aracın bir iki dakika çalışmaması normal mi Bence benzin pompasının kendisini koruma altına alacak başka yöntemleri geliştirsin o zaman bu mühendisler.
Barış bey benzin pompası arızalarında genelde tekleme olur aracınız sıralı değilse lpgde aynı performans kayıbını yaşıyormusunuz?