Aracın kullanıcıdan ötürü stop etmesi durumunda zor çalışması bir problem değildir. Araç ani yakıt kesilmelerinde yakıt pompası kendini korumaya almasından kaynaklanmaktadır 1-2 dakika bekledikten sonra marş yapmanız durumunda araç çalışacaktır. Aracınızın sabah geldiğinizde marş yapıp çalışmamasının sebebi ise piston ve supap yüzeylerinde kurum oluşmasından kaynaklanmaktadır bunun ana sebebi ise aracınızı yakıt verimliliği için yüksek vites ve çok düşük devirlerde kullanmanızdan ve benzinin kalitesinden kaynaklanmaktadır.
Servis bu şekilde bir tavsiye verdi ama ben 20.000 bakımdan sonra ne olacak diye bir göreyim dedim ve olanlar şunlar;
daha öncesinde soğuk startta -aslında bu durum 10.000 den sonra oldu- motor ilk marşını cansız olarak alıyordu yani benzinli araçlarda ilk anlık 1200-1300 deviri bularak geri gelme durumu olmuyor ancak 1000-1100 oluyordu, şimdi ise bir hafta dahi çalıştırmasam ilk marşını canlı bir şekilde alıyor ve ilk andan itibaren motordan daha düzenli bir çalışma sesi geliyor.
Esas ilginç olan kısım ise şu aracım 15000 lerdeyken yeni geçtiğimiz işyerinin oldukça dik ve hesaplı girmeyen bi çok kişinin aracını çıkaramadığı rampayı benim aracımda zor çıkıyordu, 20.000 bakımından sonra o kadar rahat çıkmaya başladı ki vitesi yükseltmem için ışık dahi yanıyor. Özetle araç hem soğuk startta hem kalkışta çok daha canlı, benzinimi sürekli shell'den alıyorum bu arada ve özellikle eğimli yollarda devirli kullanıyorum hatta bazen kurumların temizlenmesi amacıyla 1-2-3, 6000 deviri gösteriyorum. 20.000 bakımı öncesi motor tam verimli çalışmıyordu desem önceleri de son hızı göremezdim diye de düşünüyorum, ilginç gerçekten şu an için durumundan şikayetçi değilim ancak mutlaka başka bir servise de danışacağım