0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peki ilke kardeş baktırdınmı sigortalarına
Benim bildiğim tavan lambasında role olmaz 1 + ve iki _ uç sistemi ile çalışır artı uc direk bağlı eksi ucun biri kapı svitçlerinden kablo vasıtası ile kapı açıldığı zaman yanması için artı ve eksi voltaj şeklinde ikili kablo ile bağlıdır lambayı söküp bakarsanız ikili fişi görürsünüz lambayı on konumuna aldığınız zaman diğer eksi ucu aracın şaseden alır ve o şekil yanar yani lamba yanıkken cıvataları sökerseniz söner sizin araçlarda svitçhle ilgili olan eksi uçta sorun var on konumunda lamba yanıyormu benim arabada öyle bi sorun oldu arabanın kapı açık lambası yanıyordu kapılar kapalı iken saatte kontağa bağlı olduğu halde çalışıyordu kapıyı açınca saatte gidiyordu konsolu komple söktüm kablolarda yanık vardı tek tek bantladım sorun halloldu İlke'nin dediği gibi kablolarda sızıntı olabilir
Arkadaşlar tavan lambası yavaş yavaş sönüyor yani bir elektronik devre mevcut aynı kondansisatörün boşalması gibi hatırlatayım istedim...
bence sadece - uc yok bi devre var çünki kapılar kapanınca 15 saniye sonra sönüyü falan kapılar kilitlenince bir kaç saniyede sönüyo
Body ECU sigorta panelinin içinde.Eski tetris veya saatlerde beynin üstü özel sert bi sıvı damlatılırya o şekilde kapalı bir beyin.Bu beynin devresindeki direnç kısa devrede patlıyor ve voltaj sızması oluyor.
Eğer o şekilde kapalıysa. O beyin koruyucusu kırılmadan müdahale edemeyiz. Kırılma esnasında içindeki çipede zarar verebiliriz abi. En iyisi bu şekilde kullanmaya devam etmek.
Evet İlkeİlk mesajımdada öyle demiştim.Ama direnç açıkta anlarım dersen onu degiştirebilirsin.Bir arkadaşımın arabasına biz yapamadık eger yaparsan mutlaka paylaşmanı rica ederim.
Direnç açıktaysa bakmam lazım abi. Bana şemalar lazım. Bu beyin arabanın neresinde hangi noktada tam olarak. Birde o ecunun devre şeması bulabilirsem direnç değerine bakarak veya herhangibir sağlam e12 nin ecusundaki dirence bakarak değişim yapabilirim.
İlkeBody ECU sigorta kutusunun içinde.Devre şeması olsa idi zaten direkt direnç degerini verirdim.Elimdeki tüm şemalar sigorta kutusuna kadar içi yok.Dirençi görmek için tüm fişleri söküyorsun.Civata baglantılarını söküyorsun.Sonra kutu yerinden çıkıyor.Kutunun kenarlarında tırnaklarını esneterek içini açıyorsun devre karşına çıkıyor.Simsiyah ve birazda parçalanmış direnç karşına çıkıyor.
Direksiyonun sol altindaki cekmecenin arkasindaki sigorta panelinin altında mavi kutu var orasimi abi? Yada o sigorta panelinin arka tarafında filanmi? Eger o kisimlarda ise tek el calisiyor orda is zorlasiyor. O mavi kutunun kapagini cikarmistim zar zor ama içini iyi inceleyememistim.