0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bütün TCT ailesine merhaba Çok merak ettiğim bir soru var aklımda ve aranızda bilenlerin olabileceğinden dolayı size sormak istedim Soruma gelicek olursam Araba ilk "Low fuel" uyarısını verdikten sonra kaç km daha gider ?Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim
yeni auris benzinlide 70km gittim ışık yandıkdan sonra doldurdum hala 3 litre vardı içinde ışık yandıkdan sonra 7litre saklıyor yuvarlak hesap diye duymuştum o anda...
max 50 kmmin 25 kmdiye biliyorum kardeşim
Araçlarda genelde ışık yandiktan sonra 80 ile 100km arasi gider.Ama.bu araca gore degisiklik gösterir. Ben Auriste ışıktan sonra 200km yapıyorum. Sakin kullanim ile.
Sercan herhalde senin şamandırada bir hata var, depodaki şamandıra ünitesinin altındaki süzgeçin hemen üstünde NTC rezistor vardır normalde benzinin içinde olduğundan soğuk olur ve direnci yüksektir ve içinden geçen akım lambayı yakamaz ama benzin seviyesi rezistorun altına düşünce rezistor ısınır ve direnci düşer böylece lamba yanar. bu seviyede aşağı yukarı maksimum deponun %5 i veya 10 udur, ful depoyla 500- 600 km giden benzinli araba kaç km gidebilir? umumiyetle 50 km ye NTC seviyesi ayarlanır.
Atilla amcaSercanın kullandıgı arabada ışık yandıgında 15 litre kalıyor.İlk dolumda 7 litre koyuyoruz çizgi daha en altta duruyor.Bu durumda uzun yolda 300 Km zorlanabilir.