0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
o 7 litreyi koyduğunuzda ışık yanıyor mu?
Evet Atilla amca7 litre konuldugunda en alttaki çizgiye tam geliyor.Onun üstünde daha kırmızı çizgi var.
sağol kardeşim, yeni gelişmeleri en yetkili kanaldan öğreniyoruz teşekkürler.
ışık yanınca 10 lt kalıyor diye biliyordum, arkadaşlarımdan duyduğuma göre 150 km daha gider diye biliyordum yanlış mı biliyormuşum
benim arabada 9 litre kalınca yanıyor... birebir yolda kalarak onayladım
ışık yandıktan sonra 50 km rahat gitmesi lazım. ilk gördüğün istasyonda yakıt almak en iyisidir.
Sorunun cevabı en yakın benzin istasyonuna kadar gitti gitti, gidemedi, benzin istasyonu arabaya gelir Allah muhafaza yolda kalmak çok korkunç birşey. Bu sorunun cevabı çok önemli hakikatten, ben yolda kalırsam kesin yok burdan almıyayım, bu ne markası , ne biçim izbe bir istasyon vb diye diye istasyon seçerken kesin kalırım. İleride istediğim benzinlik firması varmı ki diye bilmekte önemli, bu yüzden navigasyon şart oluyor.
Abi normal bir yolda kalsan taksi denk gelir otostop çekersin yürürsün bir benzinci bulursun bir de biz senede konyaya gideriz öyle değişik yollar varki insan otostop çekmeye değil arabadan inmeye korkar
E12 Corolla da 55 litre depo var bizim birader tatile çıkarken lamba yakmış şekilde benzinliğe girmiş 41 litre benzin almış Demek ki lamba yandığında içinde 15 litre benzin oluyor ortalama 10 litre tüketse bu araç en kötü 150 km gider diyebiliriz
Aynen Ben genelde full depo doldurturum, Allah muhafaza bir afet falan olsa benzinlikçi bulmak zor olur diye. Tedbir işte bendeki de. Birde yukarıda demişsin, depoyu sıfırlamak tehlikeli, bir kere eski arabamla yapmıştım, dibindeki pisliktenmi yada dediğin sebeptenmi bilinmez iflah etmedi bir daha. Bir yakınımızın arabasında da aynı durum oluşmuş, yakıt sistemi değiştirilmişti.
Sercan herhalde senin şamandırada bir hata var, depodaki şamandıra ünitesinin altındaki süzgeçin hemen üstünde NTC rezistor vardır normalde benzinin içinde olduğundan soğuk olur ve direnci yüksektir ve içinden geçen akım lambayı yakamaz ama benzin seviyesi rezistorun altına düşünce rezistor ısınır ve direnci düşer böylece lamba yanar. bu seviyede aşağı yukarı maksimum deponun %5 i veya 10 udur, ful depoyla 500- 600 km giden benzinli araba kaç km gidebilir? umumiyetle 50 km ye NTC seviyesi ayarlanır.
Depoda kalan yakıtı litre cinsinden göstermedikleri müddetçe bunları daha çok konuşuruz.
benim arkadaşta 99 model clk var onda litre olarak gösteriyor
Aslında yapılabilir abi Biraz düşündüm. Depodaki şamandırayı ölçen aletten elektrik voltajını alarak kalibrasyon yaparak litre bazında lcd de gösterilebilir
İşte bu İlke. Sen neden mühendislik okumadın kardeşim.
Abi en güvenilir test sonucu seninki Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2014, 11:39:31Atilla abi sanırım deponun dibini görmek pompaya zararlıymış ondan dolayı mı ?