Gönderen Konu: Kışlık lastik  (Okunma sayısı 5077 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Kışlık lastik
« : Eylül 28, 2008, 13:26:02 »

Merhaba,

Auris model aracıma kışlık lastik almak istiyorum fakat kafam oldukça karıştı İstanbulda yokuşu bol olan bir yerde oturuyorum ancak kar yağışı fazla olmadığından alacağım lastiklerin kuru havalarda gerek yakıt tüketimi gerekte yıpranma olarak beni pişman etmemesini istiyorum önce nokian wrg2 düşündüm ancak test sonucları ve yorumlar beni tedirgin etti bu konudan gercekten anlayan tecrubeli arkadaslardan tavsiye rica ediyorum.

Toyota Club Türkiye

Kışlık lastik
« : Eylül 28, 2008, 13:26:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: Kışlık lastik
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2008, 13:39:26 »
selam.

Arkadaşım kışlık lastik almaya karar vermekle iyi etmişsin ama kışlık lastik alacaksan bence yakıta fazla önem verme..Ama aşınma olarak tabi istanbulda kışlık lastik kuruda çok kullanılacağından aşınma yapabilir..Nokianlar kışlıkta çok tavsiye ediliyor, Michelin alpinler var, lassa snowwayslar var, ben fulda kristal montero kullanıyorum ve memnunum geçen sene kullandım ve çıkardığımda yeni alınmış gibiydiler kasım 1 de işallah yine takacam..Bence yeni ve kışlık olduktan sonra normal bir lastik takımıda işinizi görür sanırım, takımı diyorum çünkü iki lastik takan tanıdıklarda kayma veya savurma olduğunu gördük, Rampayı çıkmak kadar inmekte önemli, o yüzden dört kar lastiği alıp huzurla arabana binmeni tavsiye ederim, yazlık lastikle rampaya aşağıdan hızlanıp hızlanıp çıkmaya çalışanıda, tam rampanın bitimine gelirken geri kaçıranıda gördüm..  :)  Sizi tebrik ediyorum kışlık lastiğe karar vermekle iyi yapmışsınız..
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2008, 15:57:12 »
ben yaz kış michelin alpin kullanıyorum biraz ses yapıyor o da normal memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2008, 18:48:52 »
Berkin kardeşim alpin dediklerin kış lastiği değilmi peki onları yazın sıcaklarda kullandığında o lastiklerin özelliği gitmiyormu..Çünkü onların kışın buzda yola daha iyi tutunmaları için yumuşak bir silikayla kaplı olduğunu duymuştum ve belli bir sıcaklıktan sonra o kaplamanın zarar göreceğini okumuştum netten.. Zaten her lastik kışın yürür dişleri varsa ama kışlık lastiğin asıl görevi lastiğin hamurundaki karışım nedeniyle (ayrıca vakumları)buzda tutunması ve durma mesafesidir diye biliyorum.Ama işinizi öylede görebiliyorsanız önemli değil..   
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '24
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2008, 17:25:08 »
Değerli arkadaşlar, tam 4 kış  Lassa  snowways  kullandım, bu kış yeni lastik almam lazım   bende fiyat ve marka araştırması yapıyordum fakat tekrar Lassa  alacağım.  Bence  kış lastikleri  ödediğiniz paranın karşılığını  kesinlikle ödüyor yalnız  yedek jant  almak lazım çünkü  değiş tokuş için  yılda 2 defa  en az 35-40 ytl ödemeniz gerekiyor. Marka seçimine gelince arada kalite  farkı varsa  istemeyerek de olsa  bende ithal markaları tercih ediyorum  fakat lastik sektöründe  bizde dünya kalitesini yakaladık  onun için  LÜTFEN  yerli  üretim yapan üreticilerin ürünlerini kullanalım paramız  içeride kalsın TÜRK işçisi  işsizlikle karşı karşıya kalmasın. Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2008, 23:17:44 »
Lassa Snoways aldım bu kış nasıldır arkadaşlar 97 efsaneye zarar gelirmi,yol tutuşu nasıldır güvenlimidir.
bir EFSANE y di senleberaber olmak
1600 TOYOTA COROLLA 1997 XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2008, 17:06:49 »
Berkin kardeşim alpin dediklerin kış lastiği değilmi peki onları yazın sıcaklarda kullandığında o lastiklerin özelliği gitmiyormu..Çünkü onların kışın buzda yola daha iyi tutunmaları için yumuşak bir silikayla kaplı olduğunu duymuştum ve belli bir sıcaklıktan sonra o kaplamanın zarar göreceğini okumuştum netten.. Zaten her lastik kışın yürür dişleri varsa ama kışlık lastiğin asıl görevi lastiğin hamurundaki karışım nedeniyle (ayrıca vakumları)buzda tutunması ve durma mesafesidir diye biliyorum.Ama işinizi öylede görebiliyorsanız önemli değil..  

ben memnunum ama özelliğini kaybediyorsa bilmiyorum aldığım yer böyle bişr şey demedi hayılrısı artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2008, 22:16:28 »
pırelliden aldım 300 ytl 4 une verdim.kesinlikle 2 tane almayın alacaksanız mutlaka 4 unude degiştirmenizde fayda vardır.pişman olmazsınız yolda kalmazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2008, 15:53:02 »
Elimde 4 tane kışlık lastik var. Havalar da soğumaya başladı ama kar yağdığı yok henüz. Mevsimi gelmiş midir taktırmanın artık? Gündüz sıcaklığı burada şu sıralar 17-18 derece civarlarında (pastırma yazı olursa 20 küsür oluyor).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2008, 16:07:44 »
Ankarada birkaç defa Kasım ayını bekledim, manyak izdiham oluyor kar haberi gelince..Şirket arabama bu sefer Ekimde paşa paşa taktırdım 5 dakikada...Taktırın gitsin bence, son dakikayı beklemeyin...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2008, 18:46:42 »
Lastiklerle araba farklı şehirlerde de (60 km uzaklık aslında) o yüzden sordum. Kayınpederin evi müstakil olduğundan lastikleri oraya stokladım :)
Peki yağmurda faydası oluyor mu bu lastiklerin? Karı anladık da...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2008, 19:33:55 »
kış lastiği 10 derece ve altı içindir, geceleri 10 derecenin altına düşüyor, ben de haftaya taktrırım herhalde.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #12 : Ekim 27, 2008, 21:07:04 »
kesinlikle taktırmanın tam zamanı biliyorsunuz ki biz türk milleti olarak her şeyi son zamana bırakırız.kar kış yüzünü gösterdimi kuyrukta beklemeye bayılırız.2 değil esinlıkle 4 tane birden taktırın yolda kalmayın.ben 4 tane aldım şu an kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2008, 17:10:30 »
Pirelli winter snowsport aldım geçen kış. Epey karlı yollarda (altı buz üstü 2-3cm kar) ve ıslak havalarda da kullandım. Performansından ve yol sesinden çok memnunum.Kesinlikle tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #14 : Kasım 01, 2008, 23:27:07 »
2007 nin şubat ayında önlere michellin taktırdım.arabayı savurdu.ertesi gün arka lastiklere lassa snowvays taktırdım.lassa daha iyi.michellin lastikleri düz modelli.lassa daha desenli ve yolu tutması daha iyi.özellikle benim gibi doğu illerinde yaşayanlar için.ayrıca lassa çiftini 150 ye michellini 220 ye almıştım.lassa hem daha ucuz hem daha iyi yol tutuyor.michellin yokuşlarda pati çektiriyor.üstelik lassanın 1 yıl yol yardımıda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 03, 2008, 21:52:23 »
Ucuz veya pahalı, bütçeye göre yeni kar lastiği, her zaman tercihimiz olmalı, en azından yaz lastiğinden veya dişleri silinmiş sertleşmiş lastikten daha iyidir..Ve takarkende mümkün olduğunca dörtlü takılmalıdırki araçta kalkış, duruş ve virajlarda denge olsun. Ufak bir kaza bugün için en az bir lastik parası, biraz büyüğü dört lastik parası, daha büyüğünü rabbim kimseye vermesin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #16 : Kasım 03, 2008, 21:56:29 »
Fulda Kristal montero kullandım geçen sene ,Ankara malum hiç sorun yaşamadım ve memnun kaldım.Çıkardığımda da yıpranma yoktu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Kasım 14, 2008, 17:54:41 »
yalnız  yedek jant  almak lazım çünkü  değiş tokuş için  yılda 2 defa  en az 35-40 ytl ödemeniz gerekiyor.

cahilliğimi hoş görün: jantlara ne kadar ödeniyor acaba? ;)
I love my toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 14, 2008, 19:36:13 »
bu almak istediğiniz jantın tipine özelliğine göre değişiklik gösterir Gül hanım. tanesine 70 ytl vereceğiniz gibi 5000€ vereceğiniz jantlarda vardır.(abartı bir örnekte olsa mevcuttur böyle jantlar :)) ama kış lastiklerini takmak için yedek jant düşünüyorsanız kapaklı jant tabir edilen çelik jantların 4 tanesini 200 ytl gibi bir fiyata bulma şansınız var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Kasım 15, 2008, 23:56:31 »
selam arkadaşlar.
ben geçen yıl doğuda çalışıyordum.ilçeden köye sürekli gidiş geliş yapıyordum. aracıma lassa snowvays lastik aldım ve çok zor şartlar olmasına rağmen gayet memnun kaldım. kış boyu sadece 2 defa zincir taktım oda mecburitten.aracın altı yere oturacak kadar kar vardı. benim tavsiyem lassa.