Gönderen Konu: Kışlık lastik  (Okunma sayısı 5078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '24
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Kışlık lastik
« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2008, 14:14:06 »
"KIŞ LASTİĞİ"  Taktıracak  arkadaşlar  tam  4  kıştır  LASSA  Snowways  kullandım  çok  memnun  kaldım  tekrar  Lassa  aldım. Tek  şikayetim  yaz  ve  kış  lastiği  için  aynı  jantlara  sök  tak  yaptırmak  ve  her  seferinde 35-40 ytl  balans  ve  takma  parası  vermek. Bence  çıkma da  olsa   düzgünlerinden  jant  alın  ve  lastiğinizi  kendiniz  değiştirin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2008, 14:14:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • siz bizim için kıymetlisiniz zaman az yapacak iş ç
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 20, 2008, 11:09:46 »
Arkadaşlar kışlık lastikler ille de kar yağınca kullanılmaz,,,havalar soğuduğunda o lastikler elastikiyetlerini kaybetmiyor,,,karda da dişleri daha fazla ve derin,,,,biraz ses yapar ,,,biraz da yakıtı artırır,,,,,,,ama kafanız rahat eder,,,,,lastikler michel ve rahat ettim   şu an da üzerine yeni taktım,,,,,havalar soğudu,,,,,,
siz bizim için kıymetlisiniz, zaman az yapacak iş çok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: <'90
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 20, 2008, 17:36:07 »
ADAC a göre:

Conti 830 , Goodyear Ultragrip 7, Pirelli 190, Dunlop Sp 3D üst sıradalar.
Pirelli yakıt tüketiminde ekonomide , Goodyear az aşınmada, Conti karlı, buzlu,ıslak zemin performansında öne çıkıyorlar.
Bunların bir alt sırasında Michelin Alpin3 var (geçen sene sonlardaydı). Bir alt sırada sürpriz var:

Goodyear Vector 4 mevsim lastiği, birçok markadan daha iyi karlı, buzlu zeminde sürüş özelliklerine sahip
diğer tüm markalar bu 4 mevsimlastiğinin altında puan almışlar. Kumho, Vredestein hariç, kış lastiği diye piyasaya sürülen diğer tüm markalar, 4 mevsim lastiğinden kötü karlı zemin performansı sunmuş.
Not: lastikleri değerlendirirken, markaların model isimlerinin tamamı önemlidir, farklı modeller farklı sonuçlar alır.
Linki aşağıdadır:
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/195_65_R15T/tab.asp?ComponentID=229299&SourcePageID=229332

Lassa Snoways II nin Adactaki yorumuna baktım. Kötü yanları: Kuru zeminde her disiplinde kötü özellikle frenajda. Islak zeminde çok çok kötü olarak yorumlanmış, fren, yanal tutunması şerit dışına çıkıyor gibi bir anlatım var, karlı zeminde aldığı notlar aslında iyi, buzlu zeminde de idare eder gibi ama viraj kabiliyeti çok kötü. Yani kışın çoğu zamanın ıslak zeminde geçtiği düşünülür ise, tavsiye edilmemesi normal. Bu sitede metre bazında ve karşılaştırmalı test yok, yani ne kadar kötü bilemiyoruz ama ıslak zemindeki eksi puanının yanında çok zayıf ibaresi var. Nexen Winguard da tavsiye edilmeyenler arasında.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 21, 2008, 10:43:39 »
Ultragrip 7+ bu arada test edilen, ben de UG 7 kullanıyorum (hamur farkı var) ve oldukça memnunum, bence 195/65R15 civarı ebat kullanıcıları bu kışlık lastiği mutlaka dikkate alsınlar
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler