Gönderen Konu: Sigortalı işe başlayacağım. Sigorta ile ilgili sorularım var :)  (Okunma sayısı 3509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Abilerim bir ajansın sorumluluğunda marmara forum teknosada exper bilgisayar ve tablet satış danışmanlığı yapacağım. Hafta sonları çalışacağım. Günlük 48 tl+Sgk verilecek bana.
Şimdi dikkat etmemi istediğiniz yerler varmı? Daha önce hiç sigortalı işe giriş çıkış yapmadım. Ufak sorularım var birde saçma gelebilir ama hiç bilgim yok. E devlet şifrem var.

Sigortalı olup olmadığımı nereden takip edebilirim?
Sigortamın ödenip ödenmediğini nereden görebilirim?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Hayırlı olur inşallah kardeşim, genç yaşta sigortanın başlaması güzel olur. İnternette SGK Hizmet Dökümü yazdığın zaman arama motoruna seni yönlendirir. Nüfus cüzdanı bilgilerin ile görebilirsin, e-devlet şifresine gerek yok. 4A hizmet alanı oluyor ssklı çalışan durumu.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Hayırlı olur inşallah kardeşim, genç yaşta sigortanın başlaması güzel olur. İnternette SGK Hizmet Dökümü yazdığın zaman arama motoruna seni yönlendirir. Nüfus cüzdanı bilgilerin ile görebilirsin, e-devlet şifresine gerek yok. 4A hizmet alanı oluyor ssklı çalışan durumu.
Sağol abi. Bende öyle düşünüyorum :) Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Abilerim bir ajansın sorumluluğunda marmara forum teknosada exper bilgisayar ve tablet satış danışmanlığı yapacağım. Hafta sonları çalışacağım. Günlük 48 tl+Sgk verilecek bana.
Şimdi dikkat etmemi istediğiniz yerler varmı? Daha önce hiç sigortalı işe giriş çıkış yapmadım. Ufak sorularım var birde saçma gelebilir ama hiç bilgim yok. E devlet şifrem var.

hayırlı olsun ilke.. benim de bi arkadaşım üniversitedeyken aynı işi yapmıştı ama çok dayanamadı istifa etti.. sürekli ayakta durup millete laf anlatmaktan fenalık geldi diyordu.. gerçi sen onu baz alma, şu an 33 yaşında hala çalışmıyor, ünivertisteye girdi tekrar hukuk okuyor şu an :rofl:
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Markanın part time satış danışmanlığını yapacaksın anladığım kadarı ile bu tip işlerde sigorta yatırmadan personel çalıştırmazlar daha doğrusu çalışacağın mağaza sigortası olmayan veya öyle sorunlu kişi ve kurumları mağazasına sokmaz başını ağrıtmaz o sebepten bence gönlün ferah olsun yatar mutlaka sgk sisteminde ancak 1 ay sonra sigortanın yatıp yatmadığını görebilirsin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi

Priminin yatıp yatmadığını e-devletten görebilirsin. 18 yaşını doldurduğun için hemen sigorta girişi yaptırman iyi olmuş. Yalnız sadece hafta sonları çalışacağından 30 gün üzerinden değil, çalıştığın gün üzerinden prim yatacak. Devletten sağlık yardımı alabilmen için eksik gün primlerini cebinden ödemen gerekiyor. Yani ayda 8 gün hafta sonu var diyelim, primin 8 gün yatacak, 30-8=22 gün için cebinden prim ödemen lazım. Eğer üniversitede okuyorsan 22 yaşına kadar anne baban üzerinden sağlık yardımı alıyorsan problem yok o zaman.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Markanın part time satış danışmanlığını yapacaksın anladığım kadarı ile bu tip işlerde sigorta yatırmadan personel çalıştırmazlar daha doğrusu çalışacağın mağaza sigortası olmayan veya öyle sorunlu kişi ve kurumları mağazasına sokmaz başını ağrıtmaz o sebepten bence gönlün ferah olsun yatar mutlaka sgk sisteminde ancak 1 ay sonra sigortanın yatıp yatmadığını görebilirsin
Tesekkurler abi. Verdigin bilgiler isime yaradi :)

hayırlı olsun ilke.. benim de bi arkadaşım üniversitedeyken aynı işi yapmıştı ama çok dayanamadı istifa etti.. sürekli ayakta durup millete laf anlatmaktan fenalık geldi diyordu.. gerçi sen onu baz alma, şu an 33 yaşında hala çalışmıyor, ünivertisteye girdi tekrar hukuk okuyor şu an :rofl:
Sağol abi. :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/LogOut
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Priminin yatıp yatmadığını e-devletten görebilirsin. 18 yaşını doldurduğun için hemen sigorta girişi yaptırman iyi olmuş. Yalnız sadece hafta sonları çalışacağından 30 gün üzerinden değil, çalıştığın gün üzerinden prim yatacak. Devletten sağlık yardımı alabilmen için eksik gün primlerini cebinden ödemen gerekiyor. Yani ayda 8 gün hafta sonu var diyelim, primin 8 gün yatacak, 30-8=22 gün için cebinden prim ödemen lazım. Eğer üniversitede okuyorsan 22 yaşına kadar anne baban üzerinden sağlık yardımı alıyorsan problem yok o zaman.
Abi üniversitede okuyorum. Yalniz şuan sigortam babama bagli ya ben ise basladigimda babamin üstünden silinecek diye biliyorum. Saglik yardimi nasil olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Abi üniversitede okuyorum. Yalniz şuan sigortam babama bagli ya ben ise basladigimda babamin üstünden silinecek diye biliyorum. Saglik yardimi nasil olacak?

Yukarıda bahsettiğim gibi sağlık yardımı alabilmen için eksik prim günlerini (örnekte 22 gün) ödemen lazım. Bunun için gelir testi yapılması lazım. Gelir testi genel sağlık sigortası kapsamında sgk müdürlükleri tarafından ailede kişi başına düşen gelir hesaplanır, daha sonra buna göre sağlık yardımı alabilmek için ödenecek prim tespit edilir. Biraz teknik bir konu. Sgk ve ücret uygulamalarında özelden de yardımcı olurum sana her zaman.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi

Hayirli olsu ilke.Bende defactoya basladim iki hafta oldu benimde part sen gibi haftada 4 gun gidiyorum sigortada soylenildigi gibi calistigin kadar yatiriyolar oyle agir bi isin olmaz ayakta durursun sadece benim icin tek sikinti saat 22:00 da cikmam senin icinde bu sorun olmassa uzun sure calisirsin iyide para veriyolarmis senin iste benim saatlik 3.41 krs veriyolar gunluk 10 tl ticket + skk + prim var ayda 580 e fln gelecek senin is daha rahat giyimden iyi bulmussun hayirli olsun tekrar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Hayirli olsu ilke.Bende defactoya basladim iki hafta oldu benimde part sen gibi haftada 4 gun gidiyorum sigortada soylenildigi gibi calistigin kadar yatiriyolar oyle agir bi isin olmaz ayakta durursun sadece benim icin tek sikinti saat 22:00 da cikmam senin icinde bu sorun olmassa uzun sure calisirsin iyide para veriyolarmis senin iste benim saatlik 3.41 krs veriyolar gunluk 10 tl ticket + skk + prim var ayda 580 e fln gelecek senin is daha rahat giyimden iyi bulmussun hayirli olsun tekrar.
Sağol Yusuf abi. Sigorta olayi yüzünden bu ise girmekten vazgeçtim.
Kendi meslegim olan biyomedikal isi bulacagim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
hayirlisi olsun daha iyi olur kendi mesleginde calisman ileride tecruben olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Sağol Yusuf abi. Sigorta olayi yüzünden bu ise girmekten vazgeçtim.
Kendi meslegim olan biyomedikal isi bulacagim.

sen benim arkadaştan da beter çıktın.. daha işe girmeden sukoyverdin :rofl:
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
hayirlisi olsun daha iyi olur kendi mesleginde calisman ileride tecruben olur.
Aynen abi.

sen benim arkadaştan da beter çıktın.. daha işe girmeden sukoyverdin :rofl:

:D :D :D Abi sigorta odemelerinden sonra bana çok az para kalacak ben o para için günlük 5 saat yol gitmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Direk KPSS ye çalış Sağlık Bakanlığı yakın zamanda iyi bir alım yapacak muhtemelen galiba sanırsam  :islik: duyum mu aldım ne :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Direk KPSS ye çalış Sağlık Bakanlığı yakın zamanda iyi bir alım yapacak muhtemelen galiba sanırsam  :islik: duyum mu aldım ne :)
Aldigida 5 kisi abi :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Yok yok bakma sen 5 kişiye, biyomedikal teknikeri, teknisyeni olmak ilerisi için iyi bir iş.  :tamam:  Sen KPSS ye çalış elinin altında bir puanın bulunsun.

Hatta bak sen Üniversite yada Devlet Hastaneleri ile irtibata geç, mutlaka bir iş çıkar.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
Yok yok bakma sen 5 kişiye, biyomedikal teknikeri, teknisyeni olmak ilerisi için iyi bir iş.  :tamam:  Sen KPSS ye çalış elinin altında bir puanın bulunsun.

Hatta bak sen Üniversite yada Devlet Hastaneleri ile irtibata geç, mutlaka bir iş çıkar.
Doğrusunu söylemek gerekirse abi üniversite sinavina bile calismadim sadece bildiklerim le girdim. Kpssyede öyle yaparim.
Hastaneler değilde şirketlerle irtabattayim abi. Ben normalde calisiyordum bir şirkette ama bu aylar ihale ayi ve sirketin tek hastaneye sözleşmesi devam ettiğinden is yoktu. Ondan cikarildim isten.