0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Takip edeceğim abi. Benim jantlar balata tozu yüzünden anasi ağladı.
Bende balata temizleme spreyi sıktım balatanın kiri aktı jantın içine hemen yıkamama rağmen sanırım yerleşti oraya çıkaramadım. bunu denicem fakat jant yeni daha 1 ay olmadı alalı boyasına zarar verir korkusu var.
Forlegayı orjinal alüminyum alaşım jantlarda kullanabilirsiniz. Jantınızda sonradan yapılmış boya vb. Varsa kullanmayın veya 1-3 sulandırarak kullanın.Janta sıktıktan sonra bir iki dk. bekleyin, bu arada yoğun kirli yerleri yumuşak bir fırça ile fırçalayın. Ardından bol su ile yıkayın
1/8 oranında Atas Forest öneririm. Şu bahçelerde fln kullanılan basınçlı küçük bidonlara karışım hazırlanıp enjekte edilebilir. Jantı çok güzel temizliyor ve parlatıyor. Ben motor temizliğini de aynı oranda Forest ile yapıyorum çok yağlı ve kirli yerlerde boya fırçası ile veya jantlarda jant fırçası ile müdehale ediyorum. Sonrasında bol su ile temizlemek kerekiyor. Yoksa sıvı boya ve verniğe zarar veriyor. Aynı zamanda balata da kalan tozlarda siz yıkadıkça aşağı iniyor kururken jantın üstünde kalıyor.
Maddenin kimyasal çözücülüğü sizin su ile olan derişiminize bağlı. Ben foresti kullandığım için örnek verdim. Tavsiyem 1/15 su ile denemk çıkmadığı takdirde jantın durumuna bakarak (zarar vermeyecek şekilde) maddenin derişimini artırmak.1-2tl ye satılan afedersiniz tuvalet fırçaları var jant temizlemede çok iyi iş görüyorlar tavsiye edeirm.
Ben Sonax'ın kini kullanıyorum. Gayet başarılı. Sıkıyorum biraz bekliyorum sonra eski bir atletle temizliyorum sonuç çok iyi.
gaz yağını deneyin için az bişey tiner karıştırıp kullanıyorum sonuç mükemmel
Dostum bu tür karışımlar eskide kaldı Bakın Sonax ve benzeri ürünler şu şekilde balata tozunu eritip akıtıyor:Sonax Wheel Cleaner Full EffectAyrıca bunlar pH nötr, yani boyalı yüzeylere de zarar vermiyor.
bendeki aşağıdaki ürünün daha kuvvetlisiymiş. Direk tedarikçisinden bilgi aldım yarı yarıya karıştırıp kullan dedi. Havalar düzelsin bir denerim.Atas Lacer Jant Temizleyici.mp4
jantlar çok iyiymiş ya, modeli ne acaba
ucuzsa olur ucuz değilse maalesef